Hoe oud is mijn telefoon? Achterhaal het met deze tips!

|

Ben je van plan om een nieuwe telefoon aan te schaffen maar wil je daarvoor eigenlijk weten hoelang jij je huidige telefoon hebt? Die vraag stellen wij ons vaak ook. Daarnaast zijn refurbished telefoons steeds meer in opkomst, dus is het de moeite waard om eens te controleren hoe oud je telefoon nou eigenlijk is. In dit blog leggen we exact uit hoe je kunt controleren wat de leeftijd is van je smartphone.

1. Aan de hand van het bankafschrift

Weet je nog ongeveer hoeveel je telefoon gekost heeft? Fijn! Dan kun je op dat bedrag zoeken op je bankrekening om te controleren wanneer je het toestel hebt aangeschaft. Zo weet je ook hoe lang je de huidige smartphone hebt. Je kunt in de bank zoeken op bepaalde specifieke bedragen. 

2. Facturen en e-mails

Heb je de telefoon aangeschaft in een webshop? Hoogstwaarschijnlijk heb je hier een aantal e-mails over ontvangen. Je kunt dus zoeken in je mailprovider op een aantal zoektermen om te kijken of je nog een aantal e-mails kunt achterhalen. Daarnaast staan op facturen en bonnetjes de datum van aanschaf. Hiermee kun je achterhalen hoelang je de telefoon gebruikt. Kijk ook eens in het account van de verkoper waar je het toestel hebt gekocht, daar staat vaak ook de bestelgeschiedenis weergegeven.

3. Smartphone leeftijd bekijken aan de hand van IMEI nummer.

Als bovenstaande opties niet werken, en het is noodzakelijk dat je weet wanneer de smartphone is geproduceerd, dan raden we deze optie aan. Elk smartphone heeft een IMEI-nummer. IMEI staat voor International mobile Equipment indentety. Oftewel, het nummer dat een smartphone identificeert. Aan de hand van het IMEI-nummer kun je diverse punten controleren van je smartphone, waaronder de productie datum. Naast de productiedatum kun je ook de kleur, het serie nummer, hoelang je nog garantie hebt, hoeveel interne geheugen het toestel heeft en hoe groot de capaciteit is van de batterij. 

Apple Gebruikers kunnen navigeren naar deze specifieke pagina van Apple om te controleren hoe oud de smartphone is. Samsung heeft hier helaas (nog) geen pagina voor, maar er zijn wel derde partijen die meer informatie kunnen geven aan de hand van het IMEI nummer. Doe wel eerst goed onderzoek naar deze derde partij, omdat je met behulp van een IMEI-nummer ook op een ‘blacklist’ kunt komen waardoor je toestel onbruikbaar wordt. De ‘blacklist’ is door de overheid in de wereld gebracht om het voor dieven minder aantrekkelijk te maken om telefoons te stelen. 

4. Is je toestel nooit uitgegaan nadat je hem voor de eerste keer hebt opgestart?

Bij Samsung toestellen kun je zien wat de bedrijfstijd is van een smartphone. Bedrijfstijd betekent hoelang je smartphone al aan staat. Als je telefoon nooit uit is gegaan, is dat ook de tijd hoelang jij de telefoon al hebt. Dit kun je vinden door de volgende stappen te doorlopen op een Samsung toestel:

1. Klik op ‘Instellingen’.

2. Klik op status

3. Scrol iets naar onderen, vervolgens staat daar de bedrijfstijd in uren, minuten en seconden. 

5. Controleer de introductiedatum van het toestel

Heb je het toestel aangeschaft nadat het net op de markt is gezet? Dan heb je geluk! Je kunt heel eenvoudig checken wanneer het toestel op de markt is gebracht. Zoek simpel in Google op 'naam van telefoon' + 'Release date'. Google zal je dan vertellen wanneer het toestel is uitgebracht. 

Ga je voor een nieuwe telefoon? Of hou je deze?

Hopelijk ben je er nu achter hoelang je de telefoon gebruikt. Ga je voor een nieuwe smartphone? Of ga je nog even met de huidige door. Vaak kan je met een telefoonhoesje of andere telefoon accessoire je huidige smartphone een nieuw leven in blazen. Even je smartphone oppoetsen met daarbij een nieuwe telefoonhoes zorgt al voor mooiere uitstraling. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Samsung pictogrammen verkleinen of vergroten? Dat doe je zo!

Vind jij de pictogrammen op je Samsung toestel te groot of te klein? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van je telefoon. Pictogrammen worden ook wel de icoontjes genoemd. In dit blog leggen we precies uit hoe je dit kunt aanpassen.

Telefoon opladen zonder stroom? Lees hier de beste tips!

Het is handig om altijd stroom te hebben in je telefoon. Maar hoe doe je dat als je geen stopcontact in de buurt hebt? Of dat de stroom is uitgevallen en je geen elektriciteit meer hebt? Super vervelend, want nu ben je niet meer bereikbaar voor anderen. In dit blog geven we je een aantal opties om je telefoon toch op te laden zonder ‘stroom’.

Schermtijd van je (android) telefoon controleren? Dat doe je zo!

De smartphone is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Wereldwijd hebben 3,5 biljoen mensen een smartphone. We gebruiken onze telefoon dagelijks steeds maar meer en meer en nemen onze smartphone overal mee naartoe om altijd bereikbaar te zijn en online niets meer te missen. In deze blog leggen we je uit waarom we dit steeds vaker doen, hoe je kunt controleren wat je schermtijd is, wat de gemiddelde schermtijd in de wereld is en wat je eventueel aan de lengte van je telefoonschermtijd kunt doen!

De telefoonaccessoires trends van 2020, bekijk ze hier!

Ontwikkelingen gaan ook in 2020 razendsnel, vooral in de wereld van accessoires voor smartphones. Leveranciers en telefoonfabrikanten komen steeds met nieuwe smartphones functionaliteiten en accessoires. Het is moeilijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen, daarom hebben wij de zes belangrijkste telefoonaccessoires trends van 2020 overzichtelijk op een rijtje gezet.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone?

Tegenwoordig zien we steeds meer Samsung toestellen zonder 3.5mm aansluiting. Dit is erg vervelend voor als je bijvoorbeeld een goede koptelefoon of oordopjes hebt met een 3.5mm jack aansluiting. Waarom heeft Samsung hier voor gekozen en is het uberhaupt nog mogelijk om een 3.5 jack koptelefoon aan te sluiten op deze nieuwe toestellen? Daar gaan we dieper op in deze blog!

Nieuwste artikelen

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Oortjes aansluiten op je iPhone met een tussenstuk

Oordopjes zijn er in verschillende kleuren en maten. Denk aan een over-ear koptelefoon, de AirPods, headsets, in-ear headphones. Sommige iPhone-bezitters gebruiken ze iedere dag. Echter is er een trend gaande, de 3,5mm koptelefoon aansluiting verdwijnen steeds meer bij de nieuwe iPhone’s en smartphones. Geen paniek! Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. In dit blog gaan we je exact uitleggen waarom Apple deze aansluiting heeft weggehaald. Daarnaast geven we je allerlei tips zodat je alsnog lekker kunt genieten van je favoriete muziek.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen