De telefoonaccessoires trends van 2020, bekijk ze hier!

|

Ontwikkelingen gaan ook in 2020 razendsnel, vooral in de wereld van accessoires voor smartphones. Leveranciers en telefoonfabrikanten komen steeds met nieuwe smartphones functionaliteiten en accessoires. Het is moeilijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen, daarom hebben wij de acht belangrijkste telefoonaccessoires trends van 2020 overzichtelijk op een rijtje gezet.


Overzicht van de populairste telefoonaccessoires van 2020

1. Producten voor het thuiswerken

2. Telefoonhouder voor op de fiets

3. USB - C aansluiting is de nieuwe standaard

4. Telefoonhoesje met een printje

5. Popsockets

6. Opladers met fast-charging

7. Draadloze oordopjes (AirPods)

8. Prijs per GB van geheugenkaarten


1. Producten voor het thuiswerken

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Hierdoor zijn bepaalde producten die het thuiswerken bevorderen populairder geworden. Denk hierbij aan statieven, draadloze opladers en headsets. We hebben de vijf populairste producten bij het thuiswerken overzichtelijk in een verdiepend blog uitgelicht.2. Telefoonhouder voor op de fiets

Telefoonhouders voor op de fiets zijn in het jaar 2020 nog populairder geworden. Dit komt omdat de overheid sinds 1 juli 2020 appen en bellen op de fiets strafbaar heeft gemaakt. Gebruikers die de telefoon nog gebruiken op de fiets riskeren een boete van €95,00. Hierdoor hebben veel fietsers een telefoonhouder voor op de fiets aangeschaft. Na de invoer van de boete werd de behoefte naar een telefoonhouder voor op de fiets alleen maar groter.

Telefoonhouders voor de fiets monteer je op het stuur. Vervolgens kun je de telefoon in de houder klikken. Hierdoor zit je telefoon stevig vast en kan je telefoon er niet meer plotseling uitspringen. Voordeel is dat je de handen vrij hebt en je kunt focussen op de weg en het verkeer. Echter kun je de telefoon nog wel gebruiken voor de navigatie. Meer weten? We hebben onlangs een blog geschreven over de beste telefoonhouders voor op de fiets.

Behoefte naar telefoonhouders op de fiets in de afgelopen vier jaar.

3. USB – C aansluiting is de nieuwe standaard

In het verleden zijn er al heel veel verschillende toestellen uitgebracht.  Deze verschillende toestellen beschikken over diverse aansluitingen. Denk hierbij aan Mini USB, Micro USB, USB – C, Lightning en 30 Pins. Bij elke laadaansluiting past een specifieke kabel of oplader waardoor er in de loop van de jaren gigantisch veel opladers en kabels zijn geproduceerd.

Echter heeft het Europees Parlement besloten dat er strengere regels voor laadaansluitingen moeten komen. Het Europees parlement wil dat alle toestellen opgeladen kunnen worden met één specifieke aansluiting. Achterliggende gedachte hiervan is dat consumenten niet steeds nieuwe opladers of kabels hoeven aan te schaffen wanneer ze een nieuw apparaat hebben gekocht. Daarmee zal de hoeveelheid elektronisch afval verminderd worden, omdat er consumenten langer doen met een kabel en oplader, hierdoor hoeven er minder kabels geproduceerd te worden, wat weer bijdraagt aan het milieu.. Het lijkt er op dat USB – C de normale standaard aansluiting wordt voor elke smartphone.

Grootste voordeel van USB – C ten opzichte van andere laadaansluitingen is dat het razendsnel kan opladen. Daarnaast beschikken steeds meer andere apparaten zoals televisies en laptops over USB – C aansluitingen zodat deze apparaten eenvoudig gekoppeld kunnen worden met elkaar. Bekijk hier alle USB - C Kabels.

Verschillen van USB - C ten opzichte van de oudere USB types

4. Telefoonhoesje met een printje

Je hebt telefoonhoesjes in verschillende soorten en maten. We merken dat steeds meer telefoongebruikers het hoesje zien als een fashion product. Hierbij is de uitstraling van het hoesje een belangrijk onderdeel. Je kiest vaak een kleur of printje dat bij jou past. Telefoonhoesjes met een printje in 2020 is helemaal in de mode. 

Deze trend zien we voornamelijk terug bij  vrouwen. Mannen gaan vaak voor een rustige kleur zoals zwart, bruin of transparant. Vrouwen gaan eerder voor een fellere kleur of een opvallende print. De populairste print in 2020 is een dierenprint (bijvoorbeeld luipaard) of marmeren print. Hieronder zie je de populairste printjes van 2020.

De merken HappyCase en iDeal of Sweden focussen zich op telefoonhoesjes met een print. Het assortiment bekijken van deze fashionable merken is de moeite waard! 

Populairste printjes van 2020.

5. Popsockets

Popsockets zijn voornamelijk populair onder de jongere generatie. De PopSocket is de perfecte accessoire om je smartphone of tablet een persoonlijk tintje te geven. PopSockets zijn eenvoudig op de achterkant van vrijwel ieder toestel te plakken om als handige greep voor extra grip te zorgen. Daarbij kunnen PopSockets functioneren als een handige standaard, zodat je overal video's kunt bekijken in een perfecte kijkhoek. Wil je meer weten over popsockets? Lees dan hier alles wat je moet weten over dit nieuwe product! 

Denk je dat een popsocket ook iets voor jou is? Bekijk dan het gehele assortiment popsockets. Je vind ze in verschillende kleuren en soorten en zijn al leverbaar vanaf €14,95. 


6. Opladers met fast-charging

Je herkent het vast wel, dat blije moment dat je telefoon binnen een half uur voor 70% is opgeladen, ideaal! Dit hebben we te danken aan de fast-charging technologie die elke dag steeds een stukje beter wordt. Want wie wil er nou geen smartphone die je binnen no-time kunt opladen? Dat telefoons steeds sneller kunnen worden opgeladen, dat zie je ook in de onderstaande grafiek. Van 2016 tot en met 2020 is de gemiddelde laadtijd in uren drastisch afgenomen. 

Om je telefoon binnen no-time te kunnen opladen is het belangrijk dat je beschikt over een telefoon en oplader die deze technologie ondersteunen. Je mag er van uit dat gaan dat de meeste telefoons die geproduceerd zijn in 2020 snel opgeladen kunnen worden. Als je de oplader aan de telefoon doet zal je een klein elektrisch tekentje zien, dit betekent dat je telefoon snel wordt opgeladen. Bekijk alle snelladers in onze webshop.

Gemiddelde laadsnelheid in uren van smartphones om de afgelopen vijf jaar

7. Draadloze oordopjes (AirPods)

Je ziet steeds meer mensen met kleine witte staafjes, zónder draad, in hun oren. Dat zijn nou AirPods, ook wel bekend als draadloze oordopjes. AirPods zijn draadloze oordopjes die gemaakt zijn door de fabrikant Apple. Ze bestaan al een tijdje, maar in 2020 zie je ze veel meer op straat dan voorgaande jaren. 

Je kunt via Bluetooth verbinding maken met de AirPods. Hierdoor heb je geen last meer van kabels en kun je zorgeloos muziek luisteren. Daarnaast kun je gerust telefoongesprekken voeren in combinatie met de AirPods.

Apple heeft gezorgd voor deze trend. Echter hangt er aan de originele AirPods van Apple een aardig prijskaartje. Daardoor hebben veel andere merken zoals HappyPlugs, Trust en Urbinista ook hun eigen goedkopere draadloze oordopjes op de markt gezet. Net iets van mindere kwaliteit, maar wel voor een veel zachter prijsje. Bekijk ons gehele assortiment draadloze oordopjes in onze webshop!


8. Prijs per GB van geheugenkaarten

We maken steeds meer foto’s en video’s met onze smartphone, software updates worden alsmaar groter, dat zijn al twee redenen waarom je voldoende geheugen nodig bent op je telefoon. De nieuwste smartphones beschikken standaard al steeds meer over meer geheugen. Waar je bijvoorbeeld de iPhone 6 nog kon kopen met een geheugen van 16GB, kun je de nieuwe iPhone 12 kopen vanaf een geheugen van 64GB. 

Dit komt omdat de ontwikkelingen in de opslag de laatste tijd fors is ontwikkeld. Grootste voordeel hiervan is dat telefoonfabrikanten meer geheugen kunnen aanbieden voor een lagere prijs, daar profiteer jij als consument natuurlijk van. De onderstaande grafiek geeft dit ook weer, we zagen in de afgelopen drie jaar een prijsdaling van 62% in de prijs per GB bij geheugenkaarten.

Beschik jij nog over een iets ouder toestel en is je geheugen vaak vol? Dan raden we aan om een geheugenkaartje te kopen. Zoals gezegd is de prijs de laatste jaren enorm gedaald. Een geheugenkaartje van 32GB scoor je al vanaf €12,95 en zijn geschikt voor bijna alle toestellen en andere apparaten!

Prijs per GB van geheugenkaarten in de afgelopen vier jaar

Op naar 2021!

Nu weet je alle telefoonaccessoires trends van 2020, maar het meeste wist je natuurlijk al ;) We kijken uit naar het jaar 2021 en zijn benieuwd met welke ontwikkelingen leveranciers en telefoonfabrikanten komen. Heb je een probleem op het gebied van telefoonaccessoires? Dan helpen we je daar graag mee. Onze productexperts staan elke werkdag van 9:00 tot 18:00 voor je klaar! 


Geef ons jouw mening

Verder lezen

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone?

Tegenwoordig zien we steeds meer Samsung toestellen zonder 3.5mm aansluiting. Dit is erg vervelend voor als je bijvoorbeeld een goede koptelefoon of oordopjes hebt met een 3.5mm jack aansluiting. Waarom heeft Samsung hier voor gekozen en is het uberhaupt nog mogelijk om een 3.5 jack koptelefoon aan te sluiten op deze nieuwe toestellen? Daar gaan we dieper op in deze blog!

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Telefoon oplader blijft niet goed zitten? Dit zijn de beste tips!

Voordat je gaat slapen druk je snel nog even de oplader in je smartphone zodat je de volgende dag kunt genieten van een volle batterij. Het is vervelend als je er in de ochtend achter komt dat je telefoon niet goed is opgeladen. De reden: De oplader valt tekens uit de telefoon of de oplader blijft niet goed zitten in je telefoon. In dit blog geven we je de beste tips zodat je rustig kunt slapen! ;) We raden aan om eerst het gehele blog te lezen voordat je overgaat tot actie..

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen