Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

|

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 hier nog even op zich wachten. Maar op dinsdag 13 oktober kwamen ze in het Hi, Speed Apple Event dan toch aan het licht. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten over de iPhones 12!


Overzicht

1. Wanneer komt de iPhone 12?

2. De verschillende varianten van de iPhone 12

3. Het vernieuwde design van de verschillende iPhones 12

4. Andere vernieuwingen aan de Apple iPhone 12

5. Hoeveel gaat de nieuwe iPhone 12 kosten?

6. Accessoires voor de Apple iPhone 12-serie

7. Vragen over de nieuwste Apple iPhones?


Wanneer komt de iPhone 12?

Het jaarlijkse Special Event van Apple in september hadden we al achter de rug. Hier werden de eerste klappers van 2020; de nieuwe Apple iPads, Apple Watch SE en Apple Watch Series 6 al gepresenteerd. Op de nieuwe iPhone 12 moesten we destijds nog even wachten, maar ook deze zijn inmiddels gepresenteerd. Op 13 oktober konden we in een nieuw Apple Event de iPhones 12 bewonderen, waarvan de iPhone 12 en iPhone 12 Pro al vanaf 16 oktober te bestellen zijn en de iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max te bestellen zijn vanaf 6 november.


De verschillende iPhone 12 varianten

Apple onthulde op 13 oktober voor het eerst een serie van vier verschillende iPhone-modellen. Hierbij gaat het om een kleine iPhone 12 variant van 5.4-inch, een basisvariant en een meer geavanceerde variant van 6.1-inch en een geavanceerde, grote variant van 6.7-inch. Deze iPhone 12-modellen zullen alsvolgt worden benoemd:

Apple iPhone 12 model:Display diagonaal:
Apple iPhone 12 Mini5.4-inch
Apple iPhone 126.1-inch
Apple iPhone 12 Pro6.1-inch
Apple iPhone 12 Pro Max6.7-inch

Het vernieuwde design van de verschillende iPhones 12

Voor het eerst sinds de iPhone X, is het design van de iPhone ingrijpend veranderd. De iPhones 12 laten namelijk de rondingen en randen rondom het scherm achter zich en werden van en binnen en van buiten volledig opnieuw ontworpen om nieuwe technologieën te laten passen in een smaller design. Zo verschijnen ze in een vlak ontwerp met strakke, platte randen. Hiermee blijft het vernieuwde aluminium frame van de iPhone 12 en -12 Mini, dat we nog kennen van de iPhone 4, en het glas gelijk aan de voor- en achterzijde. Verder komen de kleinere iPhones 12 naast in het zwart, wit, rood en groen ook beschikbaar in een nieuwe kleur van Apple, namelijk: donkerblauw!

“iPhone

De iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn in het hierboven beschreven design voorzien van net wat meer premium materialen. De Pro-varianten beschikken namelijk over een Chirurgisch, Roestvrij Stalen rand in plaats van een aluminium rand. Aan de achterzijde vind je daarin met precisie gefreesd glas. De iPhone 12 Pro-varianten zijn, in tegenstelling tot de iPhone 12 en iPhone 12 Mini verkrijgbaar in net wat andere kleuren, namelijk: grafiet, zilver, goud en wederom donkerblauw, genaamd: Pacific Blue!

Al deze veranderingen creëren een unieke, uniforme constructie voor alle iPhones 12 met allemaal een verbluffende uitstraling!

“iPhone

Andere vernieuwingen aan de Apple iPhone 12

Super Retina XDR OLED-displays

Hoewel Apple er de afgelopen jaren voor heeft gekozen het goedkoopste iPhone-modellen te voorzien van een Liquid Retina LCD-display, voorziet Apple de nieuwe iPhone 12-toestellen allemaal van een hoogwaardig custom OLED-scherm, genaamd Super Retina XDR. OLED-displays hebben verschillende voordelen ten opzichte van LCD-displays. Zo is een OLED-scherm energiezuiniger en komen kleuren er mooier op uit te zien. Super Retina XDR display voegt hier nog meer aan toe met pixel-precieze helderheid, rijke kleuren, verbazingwekkend contrast en een verbeterde 2532x1170 resolutie met 460ppi. Dit zijn 2x zoveel pixels als we gewend zijn van het display in de iPhone 11!

Ceramic Shield Glass

De vernieuwde Super Retina XDR OLED-displays brengen naast de beeldkwaliteit, nog iets nieuws mee in de iPhone 12, namelijk: Ceramic Shield. Ceramic Shield gaat verder dan eerdere glas uit eerdere iPhones door een extra, nieuwe stap in het kristallizatieproces toe voegen, wat de nanokeramische kristallen in het glas laat groeien. Dit zorgt voor het stevigste en sterkste glas ooit in een smartphone, met 4x betere valprestaties! Dit maakt de iPhones 12 duurzamer dan ooit!

Ceramic Shield Glass

Camera’s en LiDAR-scanner

Zoals de laatste jaren flink opvalt bij de nieuwe toestellen, worden er ieder jaar weer verbeteringen toegepast op de camera’s van de nieuwste iPhones. Dit jaar is dit niet anders gebleken en zien we een dubbele 12 megapixel camera terug op de iPhone 12 /-12 Mini en op de Pro-modellen komt de Telephoto lens daar nog bij. Deze camera's komen daarbij met enkele nieuwe functies. Zo beschikken de camera's over grotere sensoren, waaronder een nieuwe stabilisatorsensor, waarmee foto’s nog nauwkeurig zullen worden. Daarbij is de groothoeklens en zowel de portret- als de nachtmodus verbeterd en en toegankelijk op iedere lens, ook op de selfie-camera dus! Tot slot is op de meest geavanceerde iPhone 12 Pro-modellen, ook nog een LiDAR-scanner toegevoegd. Deze LiDAR-sensor, die ook in de nieuwste iPad Pro zit, kan afstanden en objecten uit je omgeving nauwkeurig opmeten, waardoor de nieuwe iPhone 12 ook geavanceerdere augmented reality-functies zal kunnen ondersteunen.

“iPhone

A14 Bionic Chip

Ook de verbeteringen van de processor is jaarlijks een onderwerp bij de presentatie van de nieuwste iPhone. Voor de iPhone 12-serie was dit dan ook niets anders. Hij gaat namelijk beschikken over de A14 Bionic Chip, zoals die ook voor de iPad Air (2020) is aangekondigd. Deze A14 Bionic Chip is de eerste chip ter wereld gebouwd op 5-nanometer procestechnologie! Daarbij beschikt het over een next-generation architectuur met een vernieuwde 6-core CPU en 4-core GPU. Deze CPU en GPU zijn beide de snelste ooit in een smartphone met tot wel 50% snellere prestaties en snellere graphics! Tot slot zorgt de krachtigere 16-core Neural Engine voor tot wel 80% snellere prestaties met een capaciteit om 11 triljoen operaties te runnen per seconde!

A14 Bionic Chip

MagSafe voor iPhone

De Apple iPhone 12-Serie komt met een nieuw, geavanceerd systeem, dat bedacht is om het draadloos opladen van je iPhone te verbeteren, namelijk MagSafe. MagSafe voorkomt dat je iPhone niet of slecht wordt opgeladen, doordat hij niet goed op de oplaadpad ligt. Geoptimaliseerde magneten in de iPhone 12 zorgen namelijk voor een verbeterde uitlijning en efficiëntie. Door verder ook het shielding design te verbeteren, kunnen de iPhones 12 veilig snelladen tot wel 15W. Tot slot zorgt MagSafe met een nieuwe NFC-sensor er samen met de nieuwe magnetometersensor voor dat de iPhone 12 een verbeterde ervaring kan bieden met accessoires, doordat je allerlei magnetische accessoires direct kan koppelen aan je iPhone!

“MagSafe

Opslagcapaciteit en werkgeheugen

Ook zijn er bij de nieuwe iPhones 12 aanpassingen verricht aan de opslagcapaciteit en het werkgeheugen. De meer geavanceerde iPhones; de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max zijn namelijk niet meer verkrijgbaar in een 64GB variant, maar zullen gaan starten vanaf 128GB opslagcapaciteit. Ook het werkgeheugen van de iPhone 12 Pro-versies is hierbij aangepakt. Dit RAM-geheugen is in plaats van de gebruikelijke 4GB, verhoogd naar 6GB om de meer geavanceerde functies, zoals o.a. de LiDAR-scanner beter te kunnen ondersteunen. De iPhone 12 Mini en iPhone 12 Mini zijn nog wel te verkrijgen vanaf 64GB opslagcapaciteit met een werkgeheugen van 4GB.

5G-ready

De komst van 5G-internet zal je vast niet ontgaan zijn. Deze techniek wordt binnen Nederland steeds verder uitgerold en gaat ervoor zorgen dat je veel sneller kunt internetten. De nieuwe iPhones 12 gaan de eerste toestellen worden van Apple met deze 5G-techniek, waarmee de iPhones supersnel, geavanceerder en veiliger internet ondersteunen.

Samenvattend: de specificaties van de iPhones 12

OLED-displayCamera’s en LiDAR-scannerChipOpslagcapaciteit en werkgeheugen5G-ready
Apple iPhone 12 Mini
 • Ultragroothoeklens
 • Groothoeklens
A14 BionicVanaf 64GB met 4GB RAM-/ werkgeheugen
Apple iPhone 12
 • Ultragroothoeklens
 • Groothoeklens
A14 BionicVanaf 64GB met 4GB RAM-/ werkgeheugen
Apple iPhone 12 Pro
 • Ultragroothoeklens
 • Groothoeklens
 • Telelens
 • LiDAR-scanner
A14 BionicVanaf 128GB met 6GB RAM-/ werkgeheugen
Apple iPhone 12 Pro Max
 • Ultragroothoeklens
 • Groothoeklens
 • Telelens
 • LiDAR-scanner
A14 BionicVanaf 128GB met 6GB RAM-/ werkgeheugen

Hoeveel gaat de nieuwe iPhone 12 kosten?

De laatste vraag over de iPhone 12 die we zullen gaan beantwoorden, is de vraag wat de prijzen van de iPhone 12-modellen zullen gaan worden. Hierover is voorafgaand aan de aankondiging veel gespeculeerd, maar wij weten nu dat Apple de iPhone 12-modellen gaat aanbieden voor:

Apple iPhone 12 model:Display diagonaal:Verkrijgbaar vanaf (€):
Apple iPhone 12 Mini5.4-inch€809
Apple iPhone 126.1-inch€909
Apple iPhone 12 Pro6.1-inch€1159
Apple iPhone 12 Pro Max6.7-inch€1259

Accessoires voor de Apple iPhone 12-serie

Net als bij de nieuwste Apple Watches, lag het al voor de hand dat Apple uit milieuoverwegingen ook voor de nieuwe iPhone 12 ging kiezen om geen stroomadapter meer mee te gaan leveren bij de iPhone. Dit is werkelijkheid geworden. Apple gaat voor de nieuwe iPhones zelfs nog een stap verder door ook de EarPods achterwege te laten. Dit allemaal om Apple's doelstelling om 100% carbon neutraal te zijn in 2030 te behalen. Voor de iPhone 12 betekend dit dat hij wordt geleverd in kleiner, dunnere doos, waarin enkel nog een USB-C naar Lightning oplaadkabel zal worden meegeleverd bij de iPhone 12. Hierdoor ben je genoodzaakt om je huidige adapter te blijven gebruiken of zelfs een nieuwe iPhone 12 oplader aan te schaffen. Deze accessoires en vele andere vind je natuurlijk eenvoudig op GSMpunt.nl, waar natuurlijk ook, o.a. de beste Apple iPhone 12 hoesjes uit voorraad leverbaar zijn!

“Verpakking

Vragen over de nieuwste Apple iPhones?

Heb jij nog vragen over de nieuwe Apple iPhone 12 of ben jij op zoek naar accessoires? Volg GSMpunt via FaceBook, Instagram, Twitter of meld je eenvoudig aan voor onze nieuwsbrief om geen enkele informatie of actie meer te missen! Voor andere vragen kun je ook gerust contact opnemen met onze productexperts, die jou zo goed en zo snel mogelijk zullen helpen.

Social media GSMpunt

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in dit blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.

Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE!

Het is eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur werden op de Apple Event de nieuwe Apple Watches gelanceerd. Het gaat om de nieuwe Apple Watch Series 6 én voor het eerst ook een goedkopere variant, namelijk: de Apple Watch SE! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE? In deze blog lees je er alles over in een duidelijk overzicht!

Alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Vanavond is het dan eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur staat het Special Event van Apple weer op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Anders dan andere jaren, zal deze plaatsvinden via een livestream en zullen naar verwachting nog niet alle producten worden gepresenteerd. Met ‘Time Flies’ als thema verwachten wij wel dat de nieuwe Apple Watch zal worden gepresenteerd. In deze blog lees je dan ook alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Wat is een PopSocket? Lees het hier!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de zogeheten PopSockets leggen wij het eerst even uit. In deze blog praten we je bij over de hype rondom de PopSocket, het bedrijf achter de PopSocket, waar je je PopSocket koopt en handige tips over hoe je het meeste uit jouw PopSocket kan halen. Kortom alles wat je moet weten over de PopSocket.

Nieuwste artikelen

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

Wanneer komt de iPhone 12?

De opvolger van de iPhone 11 komt eraan. Logischerwijs wordt er verwacht dat bij deze nieuwe iPhone qua naam alleen de 11 in een 12 verandert. De iPhone 12 komt zeer waarschijnlijk in 4 varianten. In dit artikel bespreken we kort maar krachtig wat de verwachting van de iPhone 12 zijn, wanneer dit toestel leverbaar is en wanneer de iPhone 12 komt.

Ondersteunt je telefoon geen draadloos opladen? Dit is de oplossing!

Steeds meer smartphones ondersteunen draadloos opladen. Dit houdt in dat je je telefoon kan opladen zonder dat je een stekker in je telefoon hoeft te doen. Je legt je telefoon op het oplaadstation en je smartphone wordt door het elektromagnetisch veld opgeladen. Super simpel en modern! Helaas ondersteunt (nog) niet iedere smartphone het draadloos opladen. Maar daar hebben enkele producenten een oplossing op gevonden, die we in dit blog toelichten. Let er wel op dat dit product alleen geschikt is voor smartphones met een USB-C aansluiting. De meeste nieuwe telefoons beschikken over een USB-C poort (ongeveer vanaf 2019).

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen