Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

|

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in deze blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.


Overzicht

1. Wat is een FM Transmitter?

2. Voordelen van een FM transmitter

3. Welke transmitters zijn er?

4. Hoe werkt een FM transmitter?

5. Welke transmitter moet ik kiezen?

6. Advies op maat

7. Veelgestelde vragen over Bluetooth Transmitters


Wat is een FM Transmitter?

Een FM-Transmitter is een product dat ervoor zorgt dat je via een apparaat zoals een Smartphone of MP3 audio (zoals muziek) de ‘ether’ in kunt zenden. De transmitter gebruik je dus voornamelijk in de auto. Radiozenders zoals Q-Music en 538 zenden hun muziek uit in de ‘ether’ die je vervolgens in heel Nederland kan oppikken met je autoradio.

Echter heeft de transmitter een laag vermogen waardoor, het maximale bereik vaak 10 meter is. Hierdoor is de muziek alleen lokaal te beluisteren. Zodra je de autoradio op dezelfde frequentie zet als wat je in hebt gesteld op de FM-transmitter, zal je muziek bij jou in de auto hoorbaar zijn. Heel soms (1 op 100.000x) komt het voor dat iemand vlak achter je rijdt met dezelfde frequentie, waardoor diegene mee kan genieten van jouw muziek.

Voordelen van een audio transmitter

  • Je kunt je eigen muziek afspelen in de auto, waar ook ter wereld. Op vakantie is het soms vervelend dat je bijvoorbeeld naar muziek moet luisteren die je niet kent, dan is een transmitter ook een ideale uitkomst.
  • Transmitters zijn vaak voorzien van oplaadpoorten waardoor je meerdere toestellen tegelijk kunt opladen.
  • Je hoeft maar één keer verbinding te maken met de transmitter. De transmitter zal je apparaat en frequentie na de eerste keer herkennen.
  • Je kunt meerdere toestellen aan het apparaat koppelen. 
  • Bepaalde transmitters zijn voorzien van handige knoppen en een microfoon.
  • Je kunt telefoongesprekken aannemen en liedjes doorklikken met behulp van de transmitter. Hierdoor pak je nooit meer je telefoon tijdens het autorijden! 
  • Andere audio zoals telefoongesprekken worden ook naar de bluetooth transmitter gestuurd. Met behulp van de handige knoppen kun je dus handsfree bellen in de auto, super veilig dus!

Tekst gaat door onder de video

Welke transmitters zijn er?

Je hebt diverse FM transmitters. De bluetooth variant wordt steeds populairder, omdat steeds meer mensen standaard bluetooth gebruiken. Voordeel van een bluetooth transmitter is dat je telefoon direct verbindt met de transmitter zodra je de auto start. Daarnaast heb je de ‘oudere variant’. Deze dien je met een kabel te verbinden met je telefoon of MP3. Deze worden voornamelijk nog gebruikt voor apparaten (zoals MP3’s) die geen bluetooth hebben. Voordeel van een Bluetooth transmitter is dat je geen last meer hebt van kabels.

Bij GSMpunt zijn de meeste FM transmitters voorzien van een autolader. Neem als voorbeeld de Baseus Bleutooth muziek transmitter en USB autolader. Dit product is voorzien van twee oplaadpoorten die ook nog eens snelladen ondersteunen. Win – win situatie dus!

Hoe werkt een FM-transmitter?

Zoals hierboven ook al deels werd aangegeven, zorg je met een transmitter ervoor dat je via je smartphone of MP3 muziek de ‘ether’ inzendt. Vervolgens pik je met je autoradio het signaal op, waardoor je muziek hoorbaar is via de autoradio. Het is van belang dat je bluetooth verbinding maakt met de transmitter zodat de transmitter weet welke muziek afgespeeld moet worden. We leggen hier stap voor stap uit hoe je een transmitter aan moet sluiten. We hebben deze Bluetooth FM transmitter als voorbeeld genomen.

    1. Transmitter aansluiten

Het is van belang dat een transmitter voorzien wordt van stroom, dus een sigarettenaansteker (12v aansluiting) in de auto is noodzakelijk. Plug de transmitter in de sigarettenaansteker en zorg dat de auto aanstaat zodat de transmitter verbinding kan maken.

    2. Maak verbinding tussen de transmitter en je smartphone

Je moet bluetooth verbinding maken met de transmitter om muziek de ether in te kunnen sturen. Zodra de transmitter aanstaat kun je verbinding maken met je smartphone. Zodra je een keer succesvol bent verbonden met de transmitter, zal de transmitter je smartphone herkennen voor de volgende keren. Je hoeft dus niet elke autorit handmatig verbinding te maken met het apparaat. 

    3. Selecteer een frequentie op de radio

Selecteer een frequentie die vrij of slecht bereikbaar is. Je ziet vaak dat bij lage frequenties (onder de 90.0 FM) of hoge frequenties (boven de 103) frequenties die vrij zijn, maar dit is per provincie of gebied verschillend. Dit is vrijwel nooit een probleem. Het apparaat zal de laatste frequentie herkennen. Dus als je de auto opnieuw opstart hoef je niet weer alle stappen langs te lopen.

    4. Selecteer dezelfde frequentie op de transmitter 

De transmitter beschikt over een led scherm waar de frequentie op getoond wordt. Zorg er voor dat de transmitter en de auto radio op dezelfde frequentie staan.  Draai naar rechts om de frequentie op te voeren, draai naar links om de frequentie naar beneden te schakelen. Druk de knop van de transmitter voor twee seconden in en de muziek wordt afgespeeld via de autoradio. 

    5. Muziek luisteren maar!

Je hebt nu de transmitter gekoppeld met de radio en je smartphone. Start de auto en je kunt beginnen met muziek luisteren!

Welke transmitter moet ik kiezen?

Je hebt heel veel verschillende transmitters. We raden je aan om een bluetooth transmitter te kiezen, omdat deze voorzien zijn van de nieuwste functionaliteiten zoals oplaadpoorten, microfoons en handsfree belknoppen. Daarnaast kun je met bluetooth transmitters de radio gebruiken als navigatie. Hieronder hebben we de beste transmitters voor je uitgelicht.

Baseus FM transmitter

    1. Baseus bluetooth muziek transmitter en USB autolader

Dit is de populairste en beste muziektransmitter uit ons assortiment. De transmitter beschikt over twee oplaadpoorten die fast charging ondersteunen, een microfoon, slimme batterijpercentage weergave en je kunt twee apparaten tegelijk koppelen. We merken oprecht dat onze klanten tevreden zijn over dit product. Honderden auto gebruikers maken al gebruik van deze transmitter en het product komt nauwelijks retour. 

Aux adapter Reciever

    2. Wireless Bluetooth Adapter 2-in-1 Transmitter & Receiver 3.5mm Aux

Beschikt je autoradio over een AUX-ingang? Dan raden we aan om deze transmitter te nemen. Voor de mensen die niet bekend zijn met de term aux; dit is de ingang waar je vaak oordopjes in kunt steken, deze ingang heb je ook op je telefoon. Het verschil is natuurlijk dat het niet zend, maar ontvangt via de poort. Het is dus geen output, maar 3.5mm jack input.

Het voordeel van deze transmitter ten opzichte van de bovenstaande is dat je 100% zeker weet dat je muziek geen ruis heeft. Daarnaast kun je dit product ook gebruiken op de televisie om bijvoorbeeld een bluetooth headset te koppelen. Maar dan werkt het dus als een bluetooth zender in plaats van ontvanger.

Advies op maat

We kunnen ons voorstellen dat het allemaal een beetje onduidelijk kan zijn, daarom hebben we een aantal video’s in dit blog opgenomen om het verhaal te verduidelijken. Heb je na het lezen van het blog nog vragen over het product? Of heb je feedback na het lezen van dit blog? Dan horen wij dat natuurlijk graag. Onze klantenservice medewerkers staan je graag te woord. 

Veelgestelde vragen over Bluetooth Transmitters

We krijgen veel vragen van klanten binnen die ons vragen die gerelateerd zijn aan dit product. Wellicht zijn de antwoorden op deze vragen ook voor jou handig!

1. Hoe krijg ik bluetooth in mijn auto?

Met behulp van dit apparaat krijg je bluetooth in je auto. Echter maak je via bluetooth verbinding met de FM transmitter. Vervolgens zorgt de FM transmitter ervoor dat je het via de radio kan oppakken. Of je moet een auto radio inbouwen die bluetooth ondersteund, alleen dat is iets lastiger.

2. Hoe kun je muziek vanaf je telefoon in je auto afspelen?

Zoals besproken is dit mogelijk met dit apparaat. De meeste nieuwe auto's beschikken wel over een auto radio met bluetooth. Indien je een nieuwe auto hebt, dan raad ik aan om de boekjes te lezen die zijn meegeleverd. Heb je nog relatief een oude auto, dan raden we je aan om het bovenstaande product te kopen. 

3. Hoe kan je streamen in de auto?

Eigenlijk geven we hierboven ook al antwoord op de vraag. Maar via de bluetooth transmitter kun je in de auto streamen waardoor je het via de autoradio frequency kan oppakken. 

4. Hoe krijg ik bluetooth in de auto om handsfree te bellen?

Dat kan door middel van de bluetooth transmitter. Als je eenmaal verbonden bent met de FM transmitter kan alle audio door verzonden worden naar de FM radio waardoor je handsfree kan bellen. 

5. Hoe kan ik liedjes in de auto luisteren in de auto zonder een USB poort?

Dit is mogelijk met de FM transmitter. Het enige wat je nodig bent is een zogenaamde sigaretten aansteker omdat het handige product een voeding nodig heeft. Daarnaast is het van belang dat je het apparaat waar je audio mee afspeelt verbinding kan maken met bluetooth. 

6. Ik heb geen Aux aansluiting in de auto, hoe kan ik muziek streamen?

De FM transmitter is het ideale product. In plaats van de Aux aansluiting, gebruik je  bluetooth om muziek te streamen in de auto. 

7. Wat zijn de ervaringen van een FM transmitter?

Klanten zijn erg tevreden over de Baseus Bluetooth transmitter. Het is wel van belang dat je een frequentie vind waar geen andere zenders op zitten, want anders gaat het storen. Speel dus af en toe even met de frequentie om een zo zuiver geluid te krijgen. 

8. Hoe speel ik muziek af in de auto via de sigarettenaansteker?

Je kunt muziek in de auto afspelen via de sigarettenaansteker door middel van de Bluetooth FM transmitter. Het product beschikt over een adapter die speciaal is ontworpen voor de sigarettenaansteker. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Zo pas je de aanraakgevoeligheid van je telefoon scherm aan!

Functioneert je scherm niet meer goed in combinatie met een screenprotector? Dan is het belangrijk dat je de aanraakgevoeligheid aanpast. In dit blog leggen we stap voor stap uit hoe je de aanraakgevoeligheid kan aanpassen!

Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE!

Het is eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur werden op de Apple Event de nieuwe Apple Watches gelanceerd. Het gaat om de nieuwe Apple Watch Series 6 én voor het eerst ook een goedkopere variant, namelijk: de Apple Watch SE! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE? In deze blog lees je er alles over in een duidelijk overzicht!

Alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Vanavond is het dan eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur staat het Special Event van Apple weer op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Anders dan andere jaren, zal deze plaatsvinden via een livestream en zullen naar verwachting nog niet alle producten worden gepresenteerd. Met ‘Time Flies’ als thema verwachten wij wel dat de nieuwe Apple Watch zal worden gepresenteerd. In deze blog lees je dan ook alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Wat is een PopSocket? Lees het hier!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de zogeheten PopSockets leggen wij het eerst even uit. In deze blog praten we je bij over de hype rondom de PopSocket, het bedrijf achter de PopSocket, waar je je PopSocket koopt en handige tips over hoe je het meeste uit jouw PopSocket kan halen. Kortom alles wat je moet weten over de PopSocket.

Wanneer komt de iPhone 12?

De opvolger van de iPhone 11 komt eraan. Logischerwijs wordt er verwacht dat bij deze nieuwe iPhone qua naam alleen de 11 in een 12 verandert. De iPhone 12 komt zeer waarschijnlijk in 4 varianten. In dit artikel bespreken we kort maar krachtig wat de verwachting van de iPhone 12 zijn, wanneer dit toestel leverbaar is en wanneer de iPhone 12 komt.

Nieuwste artikelen

WhatsApp meldingen lezen op het vergrendelscherm

Whatsapp is één van de meest gebruikte apps ter wereld. Met Whatsapp kun je snel, eenvoudig en veilig gratis berichten versturen naar je familie, vrienden en andere contacten. Als je een whatsapp krijgt, dan krijg je hier een melding van op je telefoon. Echter moet je bij sommige telefoons eerst je mobiel ontgrendelen voordat je de inhoud van de berichten kunt lezen. In dit blog leggen we je precies uit hoe jij je whatsapp berichten op je vergrendelscherm kunt lezen.

Black Friday Deals bij GSMpunt in één overzicht

Black Friday, de dag na thanksgiving day en de week van spectaculaire acties. Allerlei producten worden voor een lagere prijs op deze dag aangeboden om je kerstaankopen zo voordelig mogelijk te kunnen inkopen. Nu we door het COVID-pandemie steeds meer thuis blijven, bestellen we de kerstaankopen zoveel mogelijk online. Er zijn zoveel producten in de aanbieding, ook bij GSMpunt, maar wat zijn nou de beste Black Friday Deals? Die hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je geen actie mist.

Alles over de antibacteriële screenprotectors van PanzerGlass

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel, bacteriën op het scherm van je telefoon. Volgens onderzoek zitten er op je telefoon ruim 17.000 bacteriën. Met een antibacteriële screenprotector van PanzerGlass zorg je voor een schoon scherm.

Vrijdag de 13e | Vermijd ongelukken met deze telefoonaccessoires

Vrijdag de 13e is voor vele bijgelovige mensen een angstige dag. Veel mensen zien dit als een ongeluksdag en zijn daardoor alerter dan op andere dagen, want immers zit een ongelukje in een klein hoekje. Wij hebben de handigste telefoonaccessoires voor jou op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid bent op deze dag.

De leukste Sinterklaas gedichten voor telefoonhoesjes en -accessoires!

Sint en Piet zaten eens te denken… Zo hoor je waarschijnlijk vaak het gedicht beginnen op pakjesavond. Maar ga jij nou een telefoonhoesje of ander telefoon accessoire schenken? Dan helpen wij je in deze blog op weg om een leuk en origineel sinterklaasgedicht te schrijven!

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen