Zo pas je de aanraakgevoeligheid van je telefoon scherm aan!

|

Veel telefoongebruikers willen het scherm beschermen tegen krassen. Dit gebeurt vaak met een telefoonhoesje of een telefoonglaasje. Een telefoonglaasje wordt ook wel een screenprotector of een tempered glass genoemd. Voordeel van een telefoonglaasje is dat het scherm beschermd is tegen vallen en andere ongelukken. Alleen bij sommige toestellen werkt het touchscreen niet meer goed in combinatie met een screenprotector. Dit kun je oplossen door de aanraakgevoeligheid aan te passen. In dit blog leggen we uit hoe je dit kunt aanpassen! 

Aanraakgevoeligheid instellen

Door een telefoonglaasje creëer je eigenlijk een extra laag tussen het scherm en je vinger. Bepaalde (iets gedateerde) telefoons beschikken over een scherm die met de standaard instellingen niet goed werken in combinatie met een telefoonglaasje. Dit zien we veelal bij Samsung toestellen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe jij de aanraakgoevoeligheid van het scherm van je Samsung of Android toestel kan aanpassen, zodat je de telefoon in combinatie met de screenprotector zonder problemen kunt gebruiken.

Stap 1

Ontgrendel je toestel.

Stap 2

Open de instellingen van je toestel.

Stap 3

Zoek in de instellingen naar het kopje ‘Display’ en selecteer zoals hieronder in de afbeelding wordt weergegeven.

Stap 4

Scrol tot dat je bij het kopje ‘aanraakgevoeligheid’ of ‘Touch Sensitivity’ bent. Er staat hier een activatie button en selecteer deze.

Stap 5

Ga terug naar de hoofdpagina en test of je scherm hetzelfde reageert zoals hij dat eerst deed.

Mocht stap 5 niet zijn gelukt dat stap 6

De Touch werkt nog steeds niet naar toebehoren, neem dan contact op met onze klantenservice 0546-601920 één van onze collega’s staat u dan graag te woord om te kijken naar een passende oplossing.


De vingerprint werkt niet meer

Je hebt de screenprotector geplaatst alleen merk je tijdens het vergrendelen van je telefoon dat de vingerprintscan het niet meer doet. Dit is gelukkig gemakkelijk op te lossen aan de hand van het onder beschreven stappenplan.

Stap 1

Ontgrendel je toestel.

Stap 2

Open de instellingen van je toestel.

Stap 3

Zoek in de instellingen naar het kopje ‘biometrie en beveiliging’ of ‘Biometrics and Security’ en selecteer zoals hieronder in de afbeelding.

Stap 4

Scrol tot dat je bij het kopje ‘Vingerafdrukken’ of ‘Fingerprints’ bent en selecteer deze.

Stap 5

Selecteer ‘Vingerafdruk toevoegen’ of ‘Add Fingerprint’

Stap 6

Tevens ook de laatste stap, het toevoegen van de nieuwe vinger.

Mocht u er niet uitkomen dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice

Scherm werkt niet goed bij verschillende Samsung toestellen

Zoals aangegeven zien we dit probleem veelal bij Samsung toestellen terug. Denk hierbij aan de Galaxy Serie, zoals de Galaxy S8 en de S9. Maar ook bij de Galaxy Note 10 zien we dit probleem vaker terug komen. Het bovenstaande stappenplan is de oplossing voor het euvel. Heb je een ander toestel en heb je hetzelfde probleem? Laat het ons dan gerust weten en we gaan kijken hoe we je daarbij kunnen helpen. Het bovenstaande stappenplan is geschikt voor alle Samsung toestellen en ook voor andere android toestellen. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE!

Het is eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur werden op de Apple Event de nieuwe Apple Watches gelanceerd. Het gaat om de nieuwe Apple Watch Series 6 én voor het eerst ook een goedkopere variant, namelijk: de Apple Watch SE! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE? In deze blog lees je er alles over in een duidelijk overzicht!

Alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Vanavond is het dan eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur staat het Special Event van Apple weer op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Anders dan andere jaren, zal deze plaatsvinden via een livestream en zullen naar verwachting nog niet alle producten worden gepresenteerd. Met ‘Time Flies’ als thema verwachten wij wel dat de nieuwe Apple Watch zal worden gepresenteerd. In deze blog lees je dan ook alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Wat is een PopSocket? Lees het hier!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de zogeheten PopSockets leggen wij het eerst even uit. In deze blog praten we je bij over de hype rondom de PopSocket, het bedrijf achter de PopSocket, waar je je PopSocket koopt en handige tips over hoe je het meeste uit jouw PopSocket kan halen. Kortom alles wat je moet weten over de PopSocket.

Wanneer komt de iPhone 12?

De opvolger van de iPhone 11 komt eraan. Logischerwijs wordt er verwacht dat bij deze nieuwe iPhone qua naam alleen de 11 in een 12 verandert. De iPhone 12 komt zeer waarschijnlijk in 4 varianten. In dit artikel bespreken we kort maar krachtig wat de verwachting van de iPhone 12 zijn, wanneer dit toestel leverbaar is en wanneer de iPhone 12 komt.

Ondersteunt je telefoon geen draadloos opladen? Dit is de oplossing!

Steeds meer smartphones ondersteunen draadloos opladen. Dit houdt in dat je je telefoon kan opladen zonder dat je een stekker in je telefoon hoeft te doen. Je legt je telefoon op het oplaadstation en je smartphone wordt door het elektromagnetisch veld opgeladen. Super simpel en modern! Helaas ondersteunt (nog) niet iedere smartphone het draadloos opladen. Maar daar hebben enkele producenten een oplossing op gevonden, die we in dit blog toelichten. Let er wel op dat dit product alleen geschikt is voor smartphones met een USB-C aansluiting. De meeste nieuwe telefoons beschikken over een USB-C poort (ongeveer vanaf 2019).

Nieuwste artikelen

Veelgestelde vragen over de Samsung Galaxy A52

Op woensdag 17 maart 2021 heeft Samsung de nieuwste Galaxy A52 en A72 gelanceerd. We merken dat er soms nog een aantal vragen zijn met betrekking tot deze nieuwe toestellen. Kunnen ze bijvoorbeeld draadloos worden opgeladen? Wat zijn de verschillen? Hoe groot is het toestel? Allerlei vragen waar we in dit specifieke artikel antwoord op geven!

Video of scherm roteren op je smartphone? Dat is heel simpel!

Je hebt een video opgenomen en je komt er vervolgens achter dat je hem verticaal hebt opgenomen terwijl de video horizontaal beter tot zijn recht komt. Het is tegenwoordig een veel voorkomend probleem. Dat komt omdat steeds meer mensen hun fototoestel inwisselen voor een smartphone. In deze blog lees je alles over wat schermrotatie en hoe je dat het beste kunt doen.

Het Samsung Galaxy A52 Unpack event is aangekondigd!

Samsung zal op 17 maart 2021 de nieuwe Samsung Galaxy A52 onthullen. De Samsung Galaxy A52 is de opvolger van de Galaxy A51. De onthulling is een groot moment in de telefoonwereld, omdat de Samsung Galaxy A51 één van de bestverkochte (Android) telefoon was van 2020. Veel telefoon fanaten zijn benieuwd of de Samsung Galaxy A52 het net zo goed gaat doen als zijn voorganger!

Verschillen tussen de Samsung Galaxy A32 4G en het 5G model

In dit blog gaan we dieper in op dit toestel en de verschillen tussen de 4G en 5G variant. Wat we namelijk al wel weten is dat de accessoires voor beide toestel op maat worden gemaakt. Het is dus van belang om hier alvast rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje gaat bestellen, want wellicht is het niet compatibel. Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe toestel van Samsung!

De mooiste en leukste telefoonhoesjes van dit moment!

Voorheen was de belangrijkste functie van een hoesje om je toestel goed te beschermen tegen de buitenwereld. In de afgelopen jaren zien we dat er steeds meer vraag is naar leuke en mooie telefoonhoesjes. Gelukkig zijn er diverse merken hier mee aan de slag te gaan om je telefoon fashionable te maken. In dit blog geven we je inspiratie van de leukste telefoonhoesjes.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen