Tips om je telefoon sneller te maken

|

Iedereen kent het wel, je telefoon wordt steeds slomer en slomer. Het laden van applicaties duurt steeds langer en de smartphone loopt steeds vaker vast. Er bestaan een aantal handige tips die je helpen om je toestel weer op te schonen en sneller te laten werken. Om je telefoon sneller te maken hebben wij een aantal tips verzameld die u hierbij kunnen helpen. Hieronder kun je 10 handige tips vinden om je telefoon sneller te laten gaan.

Hieronder de handige tips waarmee je je telefoon weer sneller kunt laten gaan!

Hoe zorg ik ervoor dat de snelheid van mijn telefoon weer als vanouds is?

Een telefoon kan na verloop van tijd traag gaan werken nadat deze in gebruik is geweest. Vooral Android telefoons staan erom bekend om snel traag te worden. Maar een iOS toestel kan na een tijdje natuurlijk ook steeds langzamer gaan werken. Om dit probleem op te lossen hebben wij een aantal handige tips verzameld. Met deze tips zorg je ervoor dat je telefoon weer sneller gaat werken.

Sluit alle applicaties volledig af

Vaak vergeten mensen om een applicatie volledig af te sluiten nadat ze het gebruikt hebben. Het lijkt er op dat de app is afgesloten, maar ondertussen blijft de applicatie gewoon draaien op de achtergrond. Dit zorgt ervoor dat je toestel sneller leeg loopt en dat de smartphone trager werkt.

Sluit daarom alle applicaties waarmee je klaar bent volledig af om uw telefoon sneller te laten werken. Bij een iPhone druk je hiervoor twee keer snel achter elkaar op de home knop en bij Android zit de multitasker vaak naast de home knop. Als de multitasker is geopend kunt u de applicaties één voor één afsluiten door ze weg te swipen. Hierna zult u merken dat de smartphone weer sneller gaat werken.

Verwijder applicaties die niet nodig zijn

Probeer zo veel mogelijk de applicaties die je niet meer nodig hebt te verwijderen. Door overbodige applicaties gaat je telefoon slomer werken en wordt er meer werkgeheugen gebruikt dan nodig is. Zodra applicaties verwijderd worden heb je meer werkgeheugen en kun je je telefoon sneller maken.

Zet GPS en Bluetooth uit

Wanneer GPS en Bluetooth aan staat zonder dat u het gebruikt loopt niet alleen je batterij sneller leeg, maar gaat een smartphone ook langzamer. Want als GPS en Bluetooth aanstaan zoekt de telefoon constant naar een GSP signaal en naar een Bluetooth verbinding. Laat GPS en Bluetooth daarom zo min mogelijk aanstaan wanneer het niet nodig is. 

GPS en Bluetooth kunt u op een Android telefoon altijd uitschakelen via instellingen en via de sneltoetsen boven het meldingenvenster.

Bij een iOS smartphone kunt u per applicatie instellen of het GPS kan gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld instellen GPS alleen te gebruiken voor een navigatie app zodat de smartphone alleen bij die app naar je locatie zoekt en voor andere applicaties niet. Dit kun je doen bij Instellingen – Privacy – Locatievoorziening. Daar kun je per applicatie instellen of het GPS wel of niet mag gebruiken.

Start je telefoon opnieuw op

Om er zeker van te zijn dat alle achtergrondprocessen afgesloten zijn kun je het beste de telefoon volledig af te sluiten en opnieuw op te starten. Zo weet je zeker dat je smartphone geen onnodige processen in gebruik heeft. Op deze manier komt er meer werkgeheugen vrij waardoor je smartphone weer sneller gaat werken.

Update je besturingssysteem

Ook kun je je telefoon sneller maken door systeemupdates. De nieuwste versie van een besturingssysteem is meestal de beste versie. Dit zorgt ervoor dat de bugs die gedetecteerd zijn verholpen wordt en het verbetert de systeemprestaties van een smartphone. Probeer daarom altijd uw besturingssysteem up to date te houden zodat uw toestel sneller gaat werken.

Verwijder overbodige media

Probeer om ze min mogelijk foto’s video’s of muziek op je toestel te hebben, deze media zorgen ervoor dat je telefoon langzaam gaat werken en neemt veel ruimte in beslag. Verwijder dus zoveel mogelijk waarvan jij van mening bent dat je niet meer nodig hebt. Zo hou je genoeg ruimte over op je smartphone en je toestel wordt ook nog een sneller.

Wat je ook kunt doen is een back-up maken van je media, zet bijvoorbeeld alle foto’s die je wilt bewaren op een computer of laptop. Zo bewaar je media die je niet kwijt wilt, en maakt u ruimte vrij op uw smartphone.

Verwijder widgets (Android)

Een widget gebruikt veel intern geheugen, hierdoor gaat uw telefoon niet alleen trager maar laat het de batterij ook nog eens supersnel leeg lopen. Dit omdat een widget constant blijft draaien en verversen op de achtergrond. Gebruik daarom alleen widgets waarvan je denkt echt nodig te hebben.

Zet wifi uit wanneer je dit niet gebruikt

Wanneer je onderweg bent en geen gebruik kunt maken van wifi, is het verstandig om wifi volledig uit te schakelen. Wanneer je dit niet doet zal je telefoon constant blijven zoeken naar een wifi netwerk. Hierdoor werkt uw telefoon trager en is de batterijduur korter.

Bewegende achtergronden

Bewegende achtergronden zien er leuk uit op je telefoon, maar ze zorgen er ondertussen voor dat je telefoon langzamer wordt en dat de accu sneller leeg gaat. Het is dus verstandiger om een stilstaande afbeelding te gebruiken om ervoor te zorgen dat je telefoon sneller gaat en de levensduur van een batterij langer mee gaat.

Zet de smartphone terug naar fabrieksinstellingen

Wanneer de bovenstaande tips niet goed genoeg werken kun je altijd nog proberen om je telefoon terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Wanneer je je langzame telefoon terug zet naar fabrieksinstellingen verwijdert u alle data wat opgeslagen staat op de telefoon. Wel kan het de telefoon een stuk sneller maken. Het is dus verstandig om vooraf een back-up te maken van alle belangrijke bestanden.

Wanneer je telefoon teruggezet is zal deze voor de eerste keer opstarten alsof de telefoon nooit eerder is gebruikt. U moet al uw gegevens opnieuw instellen, alle applicaties die u wilt gebruiken opnieuw installeren en u bent al uw bestanden kwijt. Denk dus goed na voordat je besluit om een fabrieksherstel te gaan gebruiken.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Geen nieuwe auto kopen om Android Auto te kunnen gebruiken!

Afgelopen lente heeft Google de Android Auto functies voor de telefoon al getoond, maar nu is dit eindelijk beschikbaar binnen de Google Play Store. De Android Auto app heeft dezelfde functionaliteiten als Android Auto dat de vinden is binnen de boordcomputers van nieuwe auto’s. Het is echt een geweldig handige app voor wie veel gebruik maakt van zijn telefoon in de auto.

Papieren Apple iPhone surprise, zo maak je dat!

Je gedicht is geschreven en de cadeautjes zijn geleverd… Nu nog een surprise… Maar ja, wat is leuk en hoe maak je dat nou precies? Geef je iets leuks voor iemand die houdt van telefoons of ben je van plan telefoonaccessoires te geven? Dan hebben wij een leuke en eenvoudige surprise die je eenvoudig kunt maken!

De Eerste Google Pixel Hoesjes

Google komt met zijn eerste eigen smartphone, de Google Pixel. Dit high-end toestel van het bekende bedrijf beloofd een nieuwe grootmacht in de smartphonemarkt te worden. De eerste hoesjes voor dit toestel worden al ontwikkeld, zodat je straks je Google Pixel direct kunt beschermen

Top 5 Samsung Galaxy S6 Hoesjes

Voor de Samsung Galaxy S6 is er een scala aan hoesje om uit te kiezen. Van compacte back covers tot handige book cases, er is keuze genoeg. Om het uizoeken van een Samsung Galaxy S hoesje wat te vergemakkelijken, geven wij je in dit blog onze 5 favorieten. Deze hoesjes hebben handige extra’s, zijn stijlvol en bechermen je Galaxy S6 tegen schade. Lees verder en ontdek wat onze favoriete Samsung Galaxy S6 hoesjes zijn!

De beste iPhone SE hoesjes (die ook op de iPhone 5 en 5S passen)

Met de iPhone SE kwam Apple weer eens met een klein toestel. Fans waren duidelijk nog niet klaar met de compacte iPhones, want het toestel werd erg goed ontvangen. Hierdoor zijn er veel iPhone SE hoesjes ontworpen. Om je te helpen bij het kiezen van uw hoesje, vind je hier de beste iPhone SE hoesjes!

Nieuwste artikelen

Wat kun je doen als je batterij snel leeg is?

Iedereen die een telefoon heeft en er regelmatig gebruik van maakt kent het wel: eerst ben je helemaal enthousiast over de accuduur van je nieuwe telefoon, maar na een bepaalde periode word je er helemaal gek van dat je telefoon snel leeg is. Zo snel zelfs, dat je je telefoon elke dag of misschien wel meerdere malen per dag moet opladen. Natuurlijk gaat een batterij op een gegeven moment sneller leeg, maar ligt het dan alleen aan de batterij dat je telefoon snel leeg is, of heb je hier zelf ook invloed op?

Preview van de Huawei Mate X. Informatie over de opvouwbare telefoon

De Huawei Mate X is een opvouwbaar toestel. Het is niet duidelijk te zeggen of het een tablet of een smartphone is vanwege de grootte. Ondanks dat het toestel zo groot is, is het gemakkelijk mee te nemen.

De beste Samsung Galaxy S10 Plus hoesjes op een rijtje

De Samsung Galaxy S10 Plus is op 20 februari 2019 gelanceerd en heeft veel nieuwe features. Deze nieuwe features zijn onder andere de driedubbele camera achterop, een vingerafdrukscanner onder het 6.1 inch scherm en snellere hardware. Je wilt je gloednieuwe S10+ met deze top features natuurlijk beschermen met een hoesje. In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van de S10 Plus hoesjes.

Samsung gaat binnenkort een opvouwbare smartphone aanbieden

Ook de toekomstige telefoons van Samsung zijn waarschijnlijk te ontvouwen. In November kwam Samsung al met een prototype van een opvouwbare smartphone, en uit een tweetje van Samsung blijkt dat er op 20 februari meer informatie komt over die opvouwbare smartphones.

Alle geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy S10

Sinds de release van de eerste Samsung Galaxy S in 2010 wordt al weer het tiende nieuwe vlaggenschip van Samsung gereleased. De Galaxy S10 wordt op 20 februari 2019 gereleased en er lekken steeds meer details uit. Zo heeft de S10 enkele verrassende nieuwe features. Afgelopen jaren lanceerde Samsung vaak twee nieuwe toestellen. Bij de S10 verwachten we drie nieuwe exemplaren, namelijk de S10, S10E en S10 Plus. Hier wordt de S10E gezien als budget variant en de S10 Plus als premium exemplaar.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen