Samsung pictogrammen verkleinen of vergroten? Dat doe je zo!

|

Vind jij de pictogrammen op je Samsung toestel te groot of te klein? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van je telefoon. Pictogrammen worden ook wel de icoontjes genoemd. In dit blog leggen we precies uit hoe je dit kunt aanpassen.

Pictogrammen wijzigen op Samsung toestellen

Samsung kiest ervoor om de pictogrammen van applicaties redelijk groot weer te geven op het scherm. Voor veel mensen is dit prima, maar toch vinden ook een groot deel van de gebruikers het fijn dat de pictogrammen iets kleiner worden weergegeven. Je kunt in de instellingen van je Samsung telefoon of tablet helaas niet specifiek de lengte en de breedte van de pictogram aangeven. Je kunt wel de lay-out van het scherm aanpassen. De layout bepaald hoeveel apps er op één scherm passen. Hoe meer apps er op één scherm passen, hoe kleiner de icoontjes. Hoe minder apps op één scherm passen, hoe groter de icoontjes. Volg de onderstaande stappen op je Samsung telefoon of tablet om de pictogrammen te verkleinen of te vergroten.

 1. Ga naar de instellingen van je telefoon
 2. Klik vervolgens op ‘Display
 3. Scrol vervolgens iets naar onderen en klik op ‘startscherm
 4. Vervolgens krijg je de optie ‘Raster Startscherm’ en ‘Raster Apps scherm’. Hier kun je de raster weergave van zowel het startscherm of apps scherm aanpassen.
 5. Kies uit een van de verschillende rasters.

Pictogrammen verkleinen

Standaard heeft Samsung de pictogrammen op het grootst gezet. Wil je de pictogrammen verkleinen? Kies dan voor een raster waar meer apps op kunnen. Om de pictogrammen zo klein mogelijk weer te geven op je Samsung telefoon, moet je een raster selecteren van 5x6.

Pictogrammen vergroten

Wil je de pictogrammen vergroten? Dan dien je een raster te selecteren waar zo weinig apps op een scherm kunnen. Op Samsung telefoons is de minimale app weergave 4x5. Wanneer je deze optie hebt geselecteerd, worden de apps op het scherm zo groot mogelijk weergegeven. 

Geschikt voor alle Samsung toestellen

De bovenstaande tip kun je toepassen op bijna elk samsung toestel. Denk hierbij aan populaire samsung toestellen als:

 • Samsung Galaxy A80
 • Samsung Galaxy A70 | A71
 • Samsung Galaxy A50 | A51
 • Samsung Galaxy A40 | A41 | A42
 • Samsung Galaxy A30 | A30s | A31
 • Samsung Galaxy A20s | A20e | A20s
 • Samsung Galaxy S20 Serie
 • Samsung Galaxy S10 Serie
 • Samsung Galaxy S9 Serie
 • Samsung Galaxy S8 Serie

Deze tip werkt niet alleen op Samsung toestellen, maar ook op andere toestellen die op android draaien. 

Laatste tips om de grootte van de icoontjes aan te passen!

Vind je de weergave toch te klein of te groot? Geen paniek, je kunt het gerust weer aanpassen in de instellingen van de telefoon. Let er wel op dat als je voor zowel het startscherm als het achterliggende scherm, ook wel het ‘app scherm’ genoemd de instellingen apart moet aanpassen. Nog meer vragen? Laat het ons dan gerust hieronder weten!


Geef ons jouw mening

Verder lezen

Telefoon opladen zonder stroom? Lees hier de beste tips!

Het is handig om altijd stroom te hebben in je telefoon. Maar hoe doe je dat als je geen stopcontact in de buurt hebt? Of dat de stroom is uitgevallen en je geen elektriciteit meer hebt? Super vervelend, want nu ben je niet meer bereikbaar voor anderen. In dit blog geven we je een aantal opties om je telefoon toch op te laden zonder ‘stroom’.

Schermtijd van je (android) telefoon controleren? Dat doe je zo!

De smartphone is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Wereldwijd hebben 3,5 biljoen mensen een smartphone. We gebruiken onze telefoon dagelijks steeds maar meer en meer en nemen onze smartphone overal mee naartoe om altijd bereikbaar te zijn en online niets meer te missen. In deze blog leggen we je uit waarom we dit steeds vaker doen, hoe je kunt controleren wat je schermtijd is, wat de gemiddelde schermtijd in de wereld is en wat je eventueel aan de lengte van je telefoonschermtijd kunt doen!

De telefoonaccessoires trends van 2020, bekijk ze hier!

Ontwikkelingen gaan ook in 2020 razendsnel, vooral in de wereld van accessoires voor smartphones. Leveranciers en telefoonfabrikanten komen steeds met nieuwe smartphones functionaliteiten en accessoires. Het is moeilijk om deze ontwikkelingen op de voet te volgen, daarom hebben wij de zes belangrijkste telefoonaccessoires trends van 2020 overzichtelijk op een rijtje gezet.

Hoe kan ik muziek afspelen met oordopjes met 3.5 mm Jack aansluiting op mijn Samsung smartphone?

Tegenwoordig zien we steeds meer Samsung toestellen zonder 3.5mm aansluiting. Dit is erg vervelend voor als je bijvoorbeeld een goede koptelefoon of oordopjes hebt met een 3.5mm jack aansluiting. Waarom heeft Samsung hier voor gekozen en is het uberhaupt nog mogelijk om een 3.5 jack koptelefoon aan te sluiten op deze nieuwe toestellen? Daar gaan we dieper op in deze blog!

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen