Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

|

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart slot waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden met behulp van een geheugenkaart. Echter zijn er wel een aantal alternatieve manieren om je geheugen van je S21 uit te breiden. Maar waarom heeft Samsung de Micro SD slot weggehaald? Verschillende experts zeggen het er volgende over:

Reactie van Samsung

Samsung denkt niet dat het noodzakelijk is om je S21 geheugen uit te breiden met een geheugenkaart. Het kost namelijk €50,00 euro meer om up te graden van 128GB naar 256GB. Bij concurrenten zijn deze verschillen veel groter. Daarnaast is het uitbreiden van cloud geheugen altijd nog een laatste optie.

Het feit is dat veel gebruikers niet meer gebruik maken van Micro SD geheugenkaarten in de telefoon. Gebruikers vinden het lastig om de data op de geheugenkaart te krijgen. Daarnaast wordt gespeculeerd dat geheugenkaarten meestal langzamer en minder goed werken dan on-board geheugen.

Voldoende standaard geheugen

Alle Galaxy S21 modellen beschikken minimaal over 128GB opslaggeheugen, wat al aardig goed is. Hier kun je veel foto’s, games en data opzetten. Daarnaast is de Samsung Galaxy S21 en S21 Plus ook verkrijgbaar met een 256GB opslaggeheugen. De S21 Ultra is verkrijgbaar in 128GB, 256GB en 512GB. Dus vind je opslaggeheugen belangrijk? Denk hier dan goed over na bij het aankopen van je Galaxy S21 toestel.

Niet de eerste keer dat Samsung de Micro SD slot heeft weggehaald

Samsung haalde het Micro SD slot ook al eens weg bij de Samsung Galaxy S6. Na veel commentaar besloot Samsung het geheugenkaart slot weer terug te brengen bij de Galaxy S7. Zullen ze dit bij een volgende model weer doen? Of zijn geheugenkaarten verleden tijd en is cloud geheugen de toekomst? Wat denk jij? Laat het weten in de comments.

Alternatieve manieren om het geheugen van de Galaxy S21 als nog uit te breiden.

Het feit is dat je geen klassieke geheugenkaart meer in Galaxy S21 kunt stoppen, omdat de MicroSD kaart eruit is gehaald. Heeft je Samsung Galaxy S21 te weinig ruimte omdat het geheugen vol is? Er zijn additionele manieren om meer geheugen op te slaan.

USB Type C Geheugen sticks

Waarschijnlijk ken je traditionele USB-sticks nog wel. Die gebruikte je normaliter voor het opslaan van liedjes en andere bestanden. Omdat de meeste telefoons en nieuwste laptops allemaal beschikken over een USB – C aansluiting, is een USB – C USB stick super handig. Het heeft veel weg van een geheugenkaart en daarnaast is het veel makkelijker om bestanden van bijvoorbeeld je toestel naar je laptop over te zetten.

Samsung USB naar USB – C OTG Adapter

Raak je USB Sticks altijd kwijt? Dan is misschien de originele OTG-adapter van Samsung iets voor jou. Het is eigenlijk een tussenstukje van USB – C naar USB. Hiermee kun je jouw toestel makkelijk met behulp van een USB kabel verbinden met je laptop. Vervolgens kun je grote bestanden van je mobiel overzetten naar je laptop, zodat je het geheugen van je laptop benut. Daarnaast kun je de OTG Adapter ook gebruiken voor andere situaties, dus deze adapter kan altijd van pas komen!

Bestanden opslaan in de cloud

Het opslaan van bestanden in de cloud wordt waarschijnlijk in de toekomst standaard. Hierdoor heb je vrijwel op ieder apparaat toegang tot je belangrijke bestanden. Cloud oplossingen zoals OneDrive en Dropbox zijn al langer populair onder smartphone gebruikers.

Alles weten over de Samsung Galaxy S21?

Ben je benieuwd of je een Galaxy S21 aan moet schaffen? Lees dan hier alles wat je moet weten over de Galaxy S21. Daarnaast wordt er standaard geen oplader meegeleverd bij de S21, dus lees hier meer over de beste Samsung Galaxy S21 Opladers of bezoek onze webshop voor alle Samsung Galaxy S21 Accessoires.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

De beste telefoonhouders voor in bed!

Vlak voor het slapen gaan checken we onze telefoon nog even in bed. Of dit nou een filmpje is of het checken van onze social media accounts. Een telefoonhouder voor in bed is hier ideaal. In dit blog leggen we exact uit waarom je zo’n speciale houder aan moet schaffen, wat de beste houder voor in bed is en wat de voordelen zijn.

Nieuwste artikelen

Verschillen tussen de Samsung Galaxy A32 4G en het 5G model

In dit blog gaan we dieper in op dit toestel en de verschillen tussen de 4G en 5G variant. Wat we namelijk al wel weten is dat de accessoires voor beide toestel op maat worden gemaakt. Het is dus van belang om hier alvast rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje gaat bestellen, want wellicht is het niet compatibel. Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe toestel van Samsung!

Zoveel data gebruiken apps op je telefoon

Op het moment dat jouw internet provider een bericht stuurt over hoe weinig data je nog over hebt, is het vaak te laat en zit je nog maar op de helft van de maand. Hierna kan je geen Whatsapp sturen naar je vrienden of in de bus een YouTube video te kijken. Hoe vervelend is dat! Wij gaan in dit blog uitleggen hoeveel data elke app verbruikt met tips hoe je dit kan verbeteren.

Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel!

Van binnen en buiten je telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig iedere dag veelvuldig, zelfs tijdens het eten en op het toilet! Zonder dat het misschien goed zichtbaar is, kan je telefoon of tablet zomaar een bron van bacteriën zijn. De meeste telefoongebruikers maken het toestel schoon met de binnenkant van het shirt, maar is dat wel voldoende om de bacteriën er af te krijgen? En hoe vaak moet jij je smartphone eigenlijk schoonmaken? Iedere dag, week, maand of eigenlijk nooit? In deze blog leggen we je meerdere manieren uit om je telefoon goed schoon te maken. Zo leggen we in het eerste deel uit hoe je de buitenkant goed schoonmaakt en gaan we in het tweede deel dieper in op het van binnen opschonen van jouw telefoon of tablet!

Je telefoon beveiligen: tips om de gegevens op je telefoon te beschermen

Je telefoon beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Er staan veel gegevens op je telefoon, vooral gegevens die je niet met anderen wilt delen. Het is aan te raden om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen. In dit blog laten we je zien op welke manieren dit mogelijk is. Er worden meerdere mogelijkheden besproken hoe jij kunt voorkomen dat anderen jouw gegevens te zien krijgen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen