Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

|

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart slot waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra en de Samsung Galaxy S21 FE. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden met behulp van een geheugenkaart. Echter zijn er wel een aantal alternatieve manieren om je geheugen van je S21 uit te breiden. Maar waarom heeft Samsung de Micro SD slot weggehaald? Verschillende experts zeggen het er volgende over:

Reactie van Samsung

Samsung denkt niet dat het noodzakelijk is om je S21 geheugen uit te breiden met een geheugenkaart. Het kost namelijk € 50,00 euro meer om te upgraden van 128GB naar 256GB. Bij concurrenten zijn deze verschillen veel groter. Daarnaast is het uitbreiden van cloud geheugen altijd nog een laatste optie.

Het feit is dat veel gebruikers niet meer gebruik maken van Micro SD geheugenkaarten in de telefoon. Gebruikers vinden het lastig om de data op de geheugenkaart te krijgen. Daarnaast wordt gespeculeerd dat geheugenkaarten meestal langzamer en minder goed werken dan on-board geheugen.

Voldoende standaard geheugen

Alle Galaxy S21 modellen beschikken minimaal over 128GB opslaggeheugen, wat al aardig goed is. Hier kun je veel foto’s, games en data opzetten. Daarnaast is de Samsung Galaxy S21 en S21 Plus ook verkrijgbaar met een 256GB opslaggeheugen. De S21 Ultra is verkrijgbaar in 128GB, 256GB en 512GB. Dus vind je opslaggeheugen belangrijk? Denk hier dan goed over na bij het aankopen van je Galaxy S21 toestel.

Niet de eerste keer dat Samsung de Micro SD slot heeft weggehaald

Samsung haalde het Micro SD slot ook al eens weg bij de Samsung Galaxy S6. Na veel commentaar besloot Samsung het geheugenkaart slot weer terug te brengen bij de Galaxy S7. Zullen ze dit bij een volgende model weer doen? Of zijn geheugenkaarten verleden tijd en is cloud geheugen de toekomst? Wat denk jij? Laat het weten in de comments.

Alternatieve manieren om het geheugen van de Galaxy S21 als nog uit te breiden.

Het feit is dat je geen klassieke geheugenkaart meer in Galaxy S21 kunt stoppen, omdat de MicroSD kaart eruit is gehaald. Heeft je Samsung Galaxy S21 te weinig ruimte omdat het geheugen vol is? Er zijn additionele manieren om meer geheugen op te slaan voor de S21.

USB Type C Geheugen sticks

Waarschijnlijk ken je traditionele USB-sticks nog wel. Die gebruikte je normaliter voor het opslaan van liedjes en andere bestanden. Omdat de meeste telefoons en nieuwste laptops allemaal beschikken over een USB – C aansluiting, is een USB – C USB stick super handig. Het heeft veel weg van een geheugenkaart en daarnaast is het veel makkelijker om bestanden van bijvoorbeeld je toestel naar je laptop over te zetten.

Samsung USB naar USB – C OTG Adapter

Raak je USB Sticks altijd kwijt? Dan is misschien de originele OTG-adapter van Samsung iets voor jou. Het is eigenlijk een tussenstukje van USB – C naar USB. Hiermee kun je jouw toestel makkelijk met behulp van een USB kabel verbinden met je laptop. Vervolgens kun je grote bestanden van je mobiel overzetten naar je laptop, zodat je het geheugen van je laptop benut. Daarnaast kun je de OTG Adapter ook gebruiken voor andere situaties, dus deze adapter kan altijd van pas komen!

Bestanden opslaan in de cloud

Het opslaan van bestanden in de cloud wordt waarschijnlijk in de toekomst standaard. Hierdoor heb je vrijwel op ieder apparaat toegang tot je belangrijke bestanden. Cloud oplossingen zoals OneDrive en Dropbox zijn al langer populair onder smartphone gebruikers.

Alles weten over de Samsung Galaxy S21?

Ben je benieuwd of je een Galaxy S21 aan moet schaffen? Lees dan hier alles wat je moet weten over de Galaxy S21. Daarnaast wordt er standaard geen oplader meegeleverd bij de S21, dus lees hier meer over de beste Samsung Galaxy S21 Opladers of bezoek onze webshop voor alle Samsung Galaxy S21 Accessoires.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

De beste telefoonhouders voor in bed!

Vlak voor het slapen gaan checken we onze telefoon nog even in bed. Of dit nou een filmpje is of het checken van onze social media accounts. Een telefoonhouder voor in bed is hier ideaal. In dit blog leggen we exact uit waarom je zo’n speciale houder aan moet schaffen, wat de beste houder voor in bed is en wat de voordelen zijn.

Nieuwste artikelen

Passen oude hoesjes nog op mijn nieuwe iPhone 13?

Nu de iPhone 13 officieel gelanceerd en gekocht is kunnen we op zoek naar de juiste accessoires. Maar wat als je nog accessoires van voorgaande iPhone’s nog hebt liggen, zijn deze compatibel met de nieuwe iPhone 13? Hier geven we antwoord op in dit artikel. Denk aan telefoonhoesjes, screenprotectors, opladers en meer!

Overzicht: Alles over de nieuwe iPhone 13

Na maanden vol geruchten, werd op 14 september eindelijk de nieuwe iPhone 13 gepresenteerd in het Apple Event! De iPhone 13 is het nieuwste instapmodel van Apple, die ook is gepresenteerd in verschillende varianten met de iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Wij nemen je in deze blog mee door alle functies, specificaties en vernieuwingen van de gehele iPhone 13-serie!

Dit zijn de beste iPhone 13 hoesjes!

Heb jij een iPhone 13 of ga je er binnenkort één halen? Zorg ervoor dat je telefoon goed beschermd is met een hoesje. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de beste iPhone 13 hoesjes op een rij gezet.

De beste iPhone 13 screenprotectors overzichtelijk op een rij!

De iPhone 13 serie beschikt over één van de duurste schermen van dit moment. Het is daarom belangrijk dat je heel zuinig bent op je nieuwe smartphone. Naast de beste hoesjes voor de iPhone 13, lichten we in dit artikel de beste iPhone 13 screen protectors uit.

De beste iPhone 13 opladers in één overzicht!

Net één van de toestellen uit de nieuwe Apple iPhone 13-serie aangeschaft? Hier wordt geen adapter meer bijgeleverd om je iPhone mee op te kunnen laden, waardoor je deze zelf zal moeten aanschaffen. Om toch je iPhone 13 op te kunnen laden, kan je kiezen uit allerlei soorten opladers met verschillende functionaliteiten en specificaties. Benieuwd naar de beste oplader voor jou en je iPhone 13? In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze Apple iPhone 13 opladers en worden de beste chargers voor jouw iPhone 13 uitgelicht!

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen