De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

|

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis maar kunnen wel in-app aankopen bevatten. In ons vorige blog gaven we al aan dat de juiste sportaccessoires een goede voorbereiding is!

Overzicht van de beste sport apps

1. Runkeeper

2. Workout voor thuis

3. 7 Minute work-out

4. Nike Training Club

1. Runkeeper

Runkeeper is één van de meest gedownloade sportapps. Runkeeper maakt gebruik van de GPS-technologie in je toestel om je sportactiviteiten bij te houden. Zo geniet je dus van vergelijkbare resultaten van een duur GPS-horloge voor een fractie van de kosten. Je kunt de app namelijk gratis downloaden, maar er is ook een premium variant beschikbaar. Runkeeper houdt exact bij hoelang je aan het sporten bent en hoeveel km je hebt afgelegd.

Je kunt in het startscherm aangeven welke activiteit je wilt meten. Denk hieraan sporten zoals hardlopen, wandelen, wielrennen, zwemmen, mountainbiken of schaatsen. Je zet runkeeper aan voordat je met een sportactiviteit begint. Vervolgens geeft de app aan hoelang je over één kilometer hebt gedaan. De audio-instellingen kun je op maat afstellen. Tijdens je sportactiviteit kun je op ‘pauze’ klikken als je bijvoorbeeld op de brug moet wachten.

Als je tenslotte klaar bent met je sportactiviteit, dan druk je op ‘einde’. Het fijne aan deze app is dat het al je sportactiviteiten onthoudt. Zo kun je zien of je prestaties zijn verbeterd ten opzichte van de vorige keren. Daarnaast kun je een eigen training samenstellen. Wil je bijvoorbeeld een intervaltraining doen? Dan kun aangeven hoeveel minuten ‘snel’ je wilt lopen en hoelang je ‘langzaam’ wilt lopen. Runkeeper geeft dan exact aan wanneer je snel en langzaam moet gaan rennen. Wil je dus een goede app die je sportactiviteiten meet? Download dan runkeeper.

Android

iOS

2. Workout voor thuis

Ga je liever niet naar de sportschool en sport je liever in huis? Dan is de app ‘workout voor thuis’ iets voor jou. Deze app is al meer dan 100 miljoen keer gedownload wereldwijd. Het is een geweldige app voor het sporten en het trainen van je lichaam. Je kan allerlei soorten trainingen doen voor bijvoorbeeld je buik, benen, borst, armen of je hele lichaam. Het voordeel van deze app is dat het allemaal oefeningen zijn waar je geen professioneel apparatuur voor nodig bent, alle oefeningen doe je met je eigen lichaamsgewicht.

Je kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsgraden, namelijk beginner, gemiddeld en gevorderd. Je kunt specifiek een training kiezen voor een spiergroep (zoals buikspieren of armen) of het gehele lichaam. Daarnaast zijn er nog specifieke trainingen opgesteld voor bepaalde situaties. Denk hierbij aan ‘Buikvet verbranden’ of ‘val af zonder te springen’. Vaak moet je voordat je een training begint een advertentievideo kijken, maar voor de rest is de app helemaal gratis.

Een training bestaat uit verschillende oefeningen. Voordat je training start kun je precies zien hoelang een training duurt. Voor de sporters die niet weten hoe een bepaalde oefening uitgevoerd moet worden is er een videohandleiding. Tussen de oefeningen zit een pauze van 10 a 20 seconden. De meeste trainingen beginnen met een warming – up en eindigen met een cooling down. Na een training zie je precies hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast kun je instellen of je push berichten wilt ontvangen zodat je geen enkele training mist.

Android

iOS

3. 7 Minute work-out

Heb je niet zoveel tijd om te sporten maar vind je het wel belangrijk dat je voldoende beweging krijgt op een dag? Dan moet je de 7 minute workout training app downloaden! Je doet dan een korte work-out van zeven minuten die je overal kunt doen. Je kunt ook in deze app je eigen niveau selecteren. Dus het maakt niet uit of je nog niet zoveel conditie hebt opgebouwd.

De oefeningen zijn laagdrempelig. En als je niet precies weet hoe de oefening uitgevoerd moet worden, dan is er een video die exact uitlegt wat je moet doen. Het voordeel van deze work-out is dat je slechts zeven minuten sport maar de volgende dag wel kan voelen dat je een work-out hebt gedaan. Veel succes met de 7 minute workout challenge van 30 dagen!

Android

iOS

4. Nike training Club

Nika Training Club is een app die gratis work-outs aanbiedt. Deze work-outs zijn samengesteld door meer dan 185 professionele Nike Masters van wereldklasse. De work-outs zijn beschikbaar voor alle niveau’s en voor de hele familie. Daarnaast zijn er ook speciale work-outs samengesteld voor specifieke resultaten. Daag jezelf uit met work-outs die je overal kunt doen. Alle work-outs kun je uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht.

Je kunt deze app ook installeren op je smartwatch. Met deze app verbeter je spierkracht en uithoudingsvermogen door work-outs die speciaal zijn gericht op duur en het verhogen van je hartslag. Installeer de app en kom in beweging!

Android

iOS

Sporten is leuker met apps!

Met behulp van een app kun je de voortgang van je prestaties in de gaten houden, wat het leuker maakt om te sporten. Installeer daarom een sportapp die bij jou past. En wil je nog meer tips? Bekijk dan eens blog van een aantal jaar geleden hoe je sporten slim aanpakt met je smartphone. We wensen je veel plezier met het sporten.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De beste telefoonhouders voor in bed!

Vlak voor het slapen gaan checken we onze telefoon nog even in bed. Of dit nou een filmpje is of het checken van onze social media accounts. Een telefoonhouder voor in bed is hier ideaal. In dit blog leggen we exact uit waarom je zo’n speciale houder aan moet schaffen, wat de beste houder voor in bed is en wat de voordelen zijn.

Dit zijn de beste opladers voor de Samsung Galaxy S21!

Benieuwd naar de beste oplader voor de Samsung Galaxy S21? Dat kunnen we begrijpen, want je wil de S21 zo snel en veilig mogelijk opladen. Samsung heeft besloten om geen oplader en oordopjes mee te leveren bij de Galaxy S21 Familie. Lees hier wat de beste opladers zijn voor de Galaxy S21!

De handigste telefoonaccessoires bij het sporten

Bij veel verschillende sporten nemen we vaak onze telefoon of smartwatch mee om bereikbaar te blijven, muziek af te kunnen spelen of de sportprestaties te kunnen meten door middel van een app. Er zijn veel verschillende accessoires die er voor zorgen dat je ideaal kunt sporten in combinatie met je telefoon en smartwatch. Of het nou voor hardlopen of voor mountainbiken is, voor elke sport is er een handige telefoonaccessoire!

WhatsApp meldingen lezen op het vergrendelscherm

Whatsapp is één van de meest gebruikte apps ter wereld. Met Whatsapp kun je snel, eenvoudig en veilig gratis berichten versturen naar je familie, vrienden en andere contacten. Als je een whatsapp krijgt, dan krijg je hier een melding van op je telefoon. Echter moet je bij sommige telefoons eerst je mobiel ontgrendelen voordat je de inhoud van de berichten kunt lezen. In dit blog leggen we je precies uit hoe jij je whatsapp berichten op je vergrendelscherm kunt lezen.

Black Friday Deals bij GSMpunt in één overzicht

Black Friday, de dag na thanksgiving day en de week van spectaculaire acties. Allerlei producten worden voor een lagere prijs op deze dag aangeboden om je kerstaankopen zo voordelig mogelijk te kunnen inkopen. Nu we door het COVID-pandemie steeds meer thuis blijven, bestellen we de kerstaankopen zoveel mogelijk online. Er zijn zoveel producten in de aanbieding, ook bij GSMpunt, maar wat zijn nou de beste Black Friday Deals? Die hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je geen actie mist.

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen