Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen

|

Je wilt natuurlijk je smartphone het liefst zo goed als nieuw houden. Met een hoesje voorkom je vaak al een groot gedeelte van de schade. Toch blijft zelfs met een hoesje het beeldscherm van je smartphone een gevoelig onderdeel. Daarom raden wij altijd een screen protector in combinatie met een hoesje aan. Zo blijft je smartphone zo goed als nieuw en behoudt het zijn waarde na verloop van tijd.

Toch zien we vaak dat onze klanten niet precies weten hoe een screen protector aangebracht moet worden. Je kent vast wel iemand met luchtbellen onder de screen protector. Dit is allereerst al geen gezicht natuurlijk, ook gaat het in sommige gevallen ten koste van de bescherming. Een screen protector goed plakken is dus van belang. Ben je bang dat het aanbrengen van een screen protector niet gaat lukken? Dan hebben we zelfs screen protectors die niet geplakt hoeven te worden. We zien je al denken, hoe dan? Dat kan met de meest innovatieve screen protector op het moment, de Liquid Glass.

Waar moet ik op letten voorafgaand het aanbrengen?

Voordat je een screen protector aan wilt brengen moet je altijd even je handen wassen. Hierdoor voorkom je dat viezigheid van je vingers onder de screen protector komt. Daarna is het handig om even te kijken of de screen protector wel echt geschikt is voor je smartphone. Als dit het geval is kun je gelijk bekijken hoe de screen protector precies aangebracht moet worden. Bekijk dan of de uitsparingen van de screen protector aansluiten op de camera of home button van je smartphone. Zorg er altijd voor dat je de folie in een stofvrije ruimte gaat plakken. Het is ook handig dat deze ruimte goed verlicht is zodat de screen protector perfect wordt aangebracht. En niet te vergeten, neem rustig de tijd voor het aanbrengen van de screen protector.

screen protector

Verschillende screen protectors

Grofweg gezegd zijn er drie soorten screen protectors. Je moet dan denken aan de bekende display folie, Tempered Glass en de Liquid Glass. Deze drie soorten zijn dan ook nog in verschillende klassen onder te verdelen. Maar wat is nu de beste protectie voor jouw smartphone? Dat hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeur. Wil je het liefst een onzichtbare screen protector, neem dan een Display Folie of Liquid Glass. Als je liever de beste bescherming wilt raden wij een Tempered Glass aan. Lees hieronder de precieze verschillen en bekijk hoe de screen protectors geplakt moeten worden.

Aanbrengen Display Folie

display folie aanbrengen

De display folie is de meest bekende onder de screen protectors. Dit komt mede omdat ze voor vrijwel elke smartphone worden ontworpen. Daarnaast zijn ze vaak de goedkoopste binnen het assortiment met screen protectors. Het grote voordeel van een display folie is dat ze erg dun zijn. Soms zelfs zo dun, dat je de folie helemaal niet ziet zitten. Dit komt mede doordat de meeste display folies 99% transparant zijn. Maar toch, hoe kun je nu het beste een display folie aanbrengen? Hieronder hebben we een uitgebreid stappenplan zodat er geen vuil, luchtbelletjes of stof onder de folie komt.

Stappenplan voor het aanbrengen.

 1. Reinig je smartphone met het bijgeleverde microvezeldoekje. (Let op: wacht niet te lang met plakken na het reinigen).
 2. Nu het belangrijkste, het plakken van de display folie.
 3. Verwijder eventuele luchtbelletjes door ze met bijvoorbeeld een pinpas naar de zijkant te drukken.
 4. Verwijder een eventuele 2e beschermlaag van de display folie.

Bekijk de onderstaande Nederlandse video om stap voor stap te zien hoe je een screen protector kunt aanbrengen en maak gebruik van onze tips!Liquid Glass, de protectie die niet geplakt hoeft te worden

liquid glass aanbrengen

Wanneer je liever niet een screen protector wilt plakken maar het beeldscherm van je smartphone toch goed beschermen? Dan is de Liquid Glass de oplossing. Dit is tot nu toe de meest innovatieve screen protector. Het is namelijk een doekje met een speciale vloeistof dat wordt bevestigd door simpelweg over het beeldscherm te wrijven. De vloeistof, ook wel de Liquid Glass, blijft dan achter op het beeldscherm en verhardt zich. Zo wordt het beeldscherm van je smartphone beschermd tegen bacteriën, water, vingerafdrukken en andere viezigheid. Een groot voordeel van de liquid glass is dat de screen protector in combinatie met elk hoesje gebruikt kan worden.

Aanbrengen van de Liquid Glass in drie stappen:

 1. Reinig met het alcoholgaasje het beeldscherm
 2. Wrijf met het speciale vloeistof doekje over het beeldscherm
 3. Laat de Liquid Glass een uur drogen zodat het goed is ingewerkt

Ultieme bescherming met de Tempered Glass

tempered glass aanbrengen

Zoals de naam al zegt is het een gehard glas dat op het beeldscherm geplakt wordt. Zo'n tempered glass heeft veel voordelen ten opzichte van de andere screen protectors. Waar andere screen protectors alleen bescherming bieden tegen krassen, stof, vuil en eventueel water biedt een tempered glass ook nog bescherming tegen barsten in het beeldscherm. Daarnaast blijven krassen en vieze vlekken niet in de screen protector zitten. Zo blijft het beeldscherm altijd helder en mooi. Omdat de tempered glass vrij dun is zul je er geen hinder van ondervinden als deze geplaatst is op je smartphone. Dankzij de ronde afwerking loop je geen gevaar je aan het glas te snijden. Omdat een tempered glass bij het aanbrengen automatisch hecht aan het beeldscherm is het een fluitje van een cent.

Installatie van een Tempered Glass

 1. Reinig het beeldscherm met het alcoholgaasje en het microvezeldoekje
 2. Plaats het glas recht en egaal op het beeldscherm
 3. Met één vinger in het midden van het glas drukken
 4. Eventuele luchtbelletjes naar de zijkant drukken

Screen protector verwijderen en dan aanbrengen, kan dat?

Een screen protector in één keer recht plakken kan natuurlijk verkeerd gaan. Maar kun je het dan nog een keer proberen? Bij display folies raden wij het niet aan om het opnieuw aan te brengen. Een tempered glass kan in tegenstelling wel verwijdert en weer aangebracht worden. Wel moet je enkele stappen ondernemen voordat je de tempered glass gelijk plaatst. Zo moet het beeldscherm van je smartphone opnieuw gereinigd worden. Ook is het verstandig om het stof in de hoeken van de screen protector te verwijderen met plakband. Hierna kan de screen protector recht geplakt worden.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Inchecken met je Smartphone

Met je smartphone inchecken bij het openbaar vervoer. Nooit meer je OV-Chipkaart zoeken, minder pasjes op zak en eenvoudig controleren of je niet bent vergeten uit te checken. Voor 10.000 klanten van KPN en Vodafone wordt die gedachte dit jaar al de werkelijkheid. Vandaag werd bekend gemaakt dat Smart-OV, het OV programma voor in- en uitchecken met je smartphone, dit jaar uitgebreid wordt getest. De test is afgelopen winter al getest door een klein groepje mensen, maar straks kunnen dus 10.000 reizigers deze dienst gaan proberen. Tijd dus voor een kleine uitleg.

Olympische Spelen Rio 2016: Handige Apps

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. TeamNL heeft al meerdere medailles, waaronder een gouden, en is op weg naar nog meer topprestaties op dit prestigieuze toernooi. De spelen zijn elke 4 jaar een groot evenement voor iedereen, sportliefhebber of niet. Om je te helpen optimaal van deze spelen te genieten, vind je in deze blog alles wat je moet weten om je smartphone te gebruiken om de spelen te volgen. Wat doen de verschillende apps? Welke kun je het beste gebruiken? GSMpunt vertelt het je.

Beste vijf hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 7

Omdat Samsung opnieuw met een populaire uitvoering van de Galaxy Note komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Daarom hebben wij vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Samsung Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7, alles wat je moet weten!

Samsung heeft zijn een nieuwe versie van zijn bekende vlaggenschip aangekondigd met hun persconferentie in New York. De Samsung Galaxy Note 7. De Note 7 heeft veel nieuwe functies zoals de Iris scanner en is geheel waterdicht. Ook heeft de Note 7 een nieuw jasje gekregen met gecurved scherm en glazen achterkant. Net zoals zijn voorgangers loopt de Samsung Galaxy Note 7 op de nieuwste versie van Android.

Alles wat je moet weten over de iPhone 7 (Plus)!

September komt er al weer bijna aan en dat betekent een nieuwe iPhone. Het gerucht gaat dat de iPhone 7 op 16 september in de winkels ligt en in de eerste week van september wordt aangekondigd. Tijd dus om de balans op te maken: wat weten we tot nu toe? Wat kunnen we verwachten? Je leest het hier!

Nieuwste artikelen

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE!

Het is eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur werden op de Apple Event de nieuwe Apple Watches gelanceerd. Het gaat om de nieuwe Apple Watch Series 6 én voor het eerst ook een goedkopere variant, namelijk: de Apple Watch SE! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE? In deze blog lees je er alles over in een duidelijk overzicht!

Alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Vanavond is het dan eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur staat het Special Event van Apple weer op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Anders dan andere jaren, zal deze plaatsvinden via een livestream en zullen naar verwachting nog niet alle producten worden gepresenteerd. Met ‘Time Flies’ als thema verwachten wij wel dat de nieuwe Apple Watch zal worden gepresenteerd. In deze blog lees je dan ook alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Wat is een PopSocket? Lees het hier!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de zogeheten PopSockets leggen wij het eerst even uit. In deze blog praten we je bij over de hype rondom de PopSocket, het bedrijf achter de PopSocket, waar je je PopSocket koopt en handige tips over hoe je het meeste uit jouw PopSocket kan halen. Kortom alles wat je moet weten over de PopSocket.

Wanneer komt de iPhone 12?

De opvolger van de iPhone 11 komt eraan. Logischerwijs wordt er verwacht dat bij deze nieuwe iPhone qua naam alleen de 11 in een 12 verandert. De iPhone 12 komt zeer waarschijnlijk in 4 varianten. In dit artikel bespreken we kort maar krachtig wat de verwachting van de iPhone 12 zijn, wanneer dit toestel leverbaar is en wanneer de iPhone 12 komt.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen