Olympische Spelen Rio 2016: Handige Apps

|

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. TeamNL heeft al meerdere medailles, waaronder een gouden, en is op weg naar nog meer topprestaties op dit prestigieuze toernooi. De spelen zijn elke 4 jaar een groot evenement voor iedereen, sportliefhebber of niet. Om je te helpen optimaal van deze spelen te genieten, vind je in deze blog alles wat je moet weten om je smartphone te gebruiken om de spelen te volgen. Wat doen de verschillende apps? Welke kun je het beste gebruiken? GSMpunt vertelt het je. Tot slot kun je door de spelen misschien wel geïnspireerd raken om eindelijk die conditie eens te verbeteren. Daarom vindt u in deze blog ook een aantal tips om het sporten makkelijker te maken met behulp van uw smartphone, zoals handige sport apps en accessoires als een draadloze headset.

De Beste Olympische Spelen Apps

De makkelijkste manier om altijd op de hoogte te blijven van alles wat er in Rio de Janeiro gebeurd is doormiddel van een van de vele apps die ontwikkeld zijn voor het evenement. Een wereldwijd evenement als de Olympische Spelen trekt natuurlijk veel aandacht van ontwikkelaar. Het is dan ook soms nog wel eens lastig door de bomen het bos te zien en te kiezen welke app je wilt gebruiken. GSMpunt helpt u hierbij en zet nog eens even een groep handige apps op een rij.

Bekijk Rio Live met NOS

Sport is natuurlijk het beste live: Dat punt of die tijd zien als het gebeurd. Om de olympische spelen live te streamen in het Nederlands is de een uitstekende keus. Deze bekende nieuwsapp van de publieke omroep heeft voor de spelen een speciaal segment ontwikkeld. Naast nieuws en video’s vind je hier meerdere livestreams van de diverse sporten die op het moment aan de gang zijn. Zo kun je naast het live kijken van de spelen eenvoudig wisselen tussen de verschillende sporters om zo geen moment te missen.

Download hier: Play Store | App Store

TeamNL

De olympische afvaardiging van Nederland heeft zichzelf TeamNL genoemd. Hierbij heeft de NOC*NSF een bijpassende TeamNL app uitgebracht: een geweldige apps voor volgers van de Nederlandse sporters. In deze app vind je niet alleen het laatste nieuws, maar ook een metaille tabel en het programma. Een ander onderdeel dat wijzelf er leuk vinden, is een overzicht met alle sporters. Je vind in deze app informatie over de mannen en vrouwen achter TeamNL zoals in het beleden behaalde resultaten, leeftijd, lengte/gewicht en social media informatie. Dit maakt TeamNL een handige app als je wat meer over de verschillende sporters wilt weten.

Download hier: Play Store | App Store

De Officiële App

Het IOC (internationaal olympisch comité) heeft ook een officiele app ontwikkeld voor de Olympische Spelen in Rio: The Olympics - Official App. In deze app vindt u een berg aan informatie over alles wat met de olympische spelen te maken heeft. Zo kun je terugblikken op de beste olympische momenten ooit en vindt je er schema’s, informatie over sporters en natuurlijk resultaten. Deze officiële app brengt alles olympisch samen op één plek. Wel zo makkelijk. Als je alleen geïnteresseerd bent in de Spelen in Rio, kun je ook terecht bij de andere officiële app: Rio 2016.

Download hier: Play Store | App Store

Rio Gold – 2016 Summer Games

De app Rio Gold – 2016 Summer Games valt op door zijn goede reviews in de Play Store. De app geeft je snel informatie over de Spelen in Rio met een kalender, competities, nieuws en behaalde resultaten van alle sporten en disciplines. Gebaseerd op de gebruikerservaring van vele gebruikers is deze app het uitproberen waard.

Download hier: Play Store

Virtual Reality: Kom Midden in de Actie

Virtual Reality wordt steeds populairder voor smartphone. De Galaxy Note 7 krijgt al een nieuwe generatie Gear VR gratis mee en Android 7 krijgt een VR omgeving. Wij schreven er ook al eens over. De Olympische Spelen kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. BBC heeft een experimentele video app uitgebracht met 360 graden video’s die u met uw VR headset kunt bekijken. Hierdoor komt u echt midden in de actie van de olympische spelen en krijgt u alles van heel dichtbij mee.

Download hier: Play Store | App Store

Sport zelf ook met uw smartphone

Een van de doelen van de Olympische Spelen is natuurlijk het promoten van sport een gezonde levensstijl. Ben jij nou geïnspireerd door de Spelen en wil je zelf ook aan de slag? Dan kan je smartphone je een stuk op weg helpen. Zo zijn er handige apps en accessoires die het sporten aangenamer of efficiënter maken.


Geniet van muziek tijdens het sporten

Muziek helpt goed bij het sporten. Het helpt je een lekker ritme aan te houden en biedt wat afleiding tijdens de zwaardere dagen. Een speaker aanzetten in de sportschool wordt alleen vaak niet zo gewaardeerd en headsets willen nog wel eens losraken door de bewegingen tijdens het sporten of beschadigd raken door zweet. Daarom biedt GSMpunt diverse headsets die speciaal zijn afgestemd op gebruik tijdens het sporten. Hoeft u zich daar geen zorgen meer om te maken.

Houd uw prestaties bij

Om uw prestaties goed bij te houden kunt u gebruik maken van een sportapp. Deze apps houden onder ander uw hartslag, snelheid en route bij zodat u uw resultaten kunt vergelijken en verbetering beter in de gaten kunt houden. Om deze gegevens zo accuraat mogelijk te maken kunt u gebruik maken van een hartslagmeter, die ingebouwd zitten in veel smartwatches en fitness banden.

Wilt u meer informatie over sporten met uw smartpone, zoals een overzicht met de beste apps? Kijk dan eens op ons sport blog voor verdere informatie.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Beste vijf hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 7

Omdat Samsung opnieuw met een populaire uitvoering van de Galaxy Note komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Daarom hebben wij vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Samsung Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7, alles wat je moet weten!

Samsung heeft zijn een nieuwe versie van zijn bekende vlaggenschip aangekondigd met hun persconferentie in New York. De Samsung Galaxy Note 7. De Note 7 heeft veel nieuwe functies zoals de Iris scanner en is geheel waterdicht. Ook heeft de Note 7 een nieuw jasje gekregen met gecurved scherm en glazen achterkant. Net zoals zijn voorgangers loopt de Samsung Galaxy Note 7 op de nieuwste versie van Android.

Alles wat je moet weten over de iPhone 7 (Plus)!

September komt er al weer bijna aan en dat betekent een nieuwe iPhone. Het gerucht gaat dat de iPhone 7 op 16 september in de winkels ligt en in de eerste week van september wordt aangekondigd. Tijd dus om de balans op te maken: wat weten we tot nu toe? Wat kunnen we verwachten? Je leest het hier!

De Xiaomi Yi Action Camera, een goedkope GoPro

De Xiaomi Yi Action Camera is een compacte camera waarmee je Full-HD video’s kunt maken. Door het compacte design en goede kwaliteit video's is het net een GoPro voor een lagere prijs met meer functionaliteit. Met de Xiaomi Yi Action Camera kun je draadloos met Bluetooth of WiFi foto’s en video’s maken zonder de camera vast te houden. De camera is ideaal om activiteiten zoals sporten vast te leggen op video.

Wat Brengt Android 7 Nougat ons?

Android Nougat is de nieuwste update voor het veelgebruikte besturingssysteem Android. Android Nougat, oftewel Android 7 belooft opnieuw nieuwe coole features en vele verbeteringen voor bestaande mogelijkheden. Het beste nieuws? Het gerucht gaat dat de eerste smartphones Nougat deze maand al krijgen!

Nieuwste artikelen

Passen oude hoesjes nog op mijn nieuwe iPhone 13?

Nu de iPhone 13 officieel gelanceerd en gekocht is kunnen we op zoek naar de juiste accessoires. Maar wat als je nog accessoires van voorgaande iPhone’s nog hebt liggen, zijn deze compatibel met de nieuwe iPhone 13? Hier geven we antwoord op in dit artikel. Denk aan telefoonhoesjes, screenprotectors, opladers en meer!

Overzicht: Alles over de nieuwe iPhone 13

Na maanden vol geruchten, werd op 14 september eindelijk de nieuwe iPhone 13 gepresenteerd in het Apple Event! De iPhone 13 is het nieuwste instapmodel van Apple, die ook is gepresenteerd in verschillende varianten met de iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Wij nemen je in deze blog mee door alle functies, specificaties en vernieuwingen van de gehele iPhone 13-serie!

Dit zijn de beste iPhone 13 hoesjes!

Heb jij een iPhone 13 of ga je er binnenkort één halen? Zorg ervoor dat je telefoon goed beschermd is met een hoesje. Om je alvast op weg te helpen, hebben we de beste iPhone 13 hoesjes op een rij gezet.

De beste iPhone 13 screenprotectors overzichtelijk op een rij!

De iPhone 13 serie beschikt over één van de duurste schermen van dit moment. Het is daarom belangrijk dat je heel zuinig bent op je nieuwe smartphone. Naast de beste hoesjes voor de iPhone 13, lichten we in dit artikel de beste iPhone 13 screen protectors uit.

De beste iPhone 13 opladers in één overzicht!

Net één van de toestellen uit de nieuwe Apple iPhone 13-serie aangeschaft? Hier wordt geen adapter meer bijgeleverd om je iPhone mee op te kunnen laden, waardoor je deze zelf zal moeten aanschaffen. Om toch je iPhone 13 op te kunnen laden, kan je kiezen uit allerlei soorten opladers met verschillende functionaliteiten en specificaties. Benieuwd naar de beste oplader voor jou en je iPhone 13? In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze Apple iPhone 13 opladers en worden de beste chargers voor jouw iPhone 13 uitgelicht!

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen