Olympische Spelen Rio 2016: Handige Apps

|

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. TeamNL heeft al meerdere medailles, waaronder een gouden, en is op weg naar nog meer topprestaties op dit prestigieuze toernooi. De spelen zijn elke 4 jaar een groot evenement voor iedereen, sportliefhebber of niet. Om je te helpen optimaal van deze spelen te genieten, vind je in deze blog alles wat je moet weten om je smartphone te gebruiken om de spelen te volgen. Wat doen de verschillende apps? Welke kun je het beste gebruiken? GSMpunt vertelt het je. Tot slot kun je door de spelen misschien wel geïnspireerd raken om eindelijk die conditie eens te verbeteren. Daarom vindt u in deze blog ook een aantal tips om het sporten makkelijker te maken met behulp van uw smartphone, zoals handige sport apps en accessoires als een draadloze headset.

De Beste Olympische Spelen Apps

De makkelijkste manier om altijd op de hoogte te blijven van alles wat er in Rio de Janeiro gebeurd is doormiddel van een van de vele apps die ontwikkeld zijn voor het evenement. Een wereldwijd evenement als de Olympische Spelen trekt natuurlijk veel aandacht van ontwikkelaar. Het is dan ook soms nog wel eens lastig door de bomen het bos te zien en te kiezen welke app je wilt gebruiken. GSMpunt helpt u hierbij en zet nog eens even een groep handige apps op een rij.

Bekijk Rio Live met NOS

Sport is natuurlijk het beste live: Dat punt of die tijd zien als het gebeurd. Om de olympische spelen live te streamen in het Nederlands is de een uitstekende keus. Deze bekende nieuwsapp van de publieke omroep heeft voor de spelen een speciaal segment ontwikkeld. Naast nieuws en video’s vind je hier meerdere livestreams van de diverse sporten die op het moment aan de gang zijn. Zo kun je naast het live kijken van de spelen eenvoudig wisselen tussen de verschillende sporters om zo geen moment te missen.

Download hier: Play Store | App Store

TeamNL

De olympische afvaardiging van Nederland heeft zichzelf TeamNL genoemd. Hierbij heeft de NOC*NSF een bijpassende TeamNL app uitgebracht: een geweldige apps voor volgers van de Nederlandse sporters. In deze app vind je niet alleen het laatste nieuws, maar ook een metaille tabel en het programma. Een ander onderdeel dat wijzelf er leuk vinden, is een overzicht met alle sporters. Je vind in deze app informatie over de mannen en vrouwen achter TeamNL zoals in het beleden behaalde resultaten, leeftijd, lengte/gewicht en social media informatie. Dit maakt TeamNL een handige app als je wat meer over de verschillende sporters wilt weten.

Download hier: Play Store | App Store

De Officiële App

Het IOC (internationaal olympisch comité) heeft ook een officiele app ontwikkeld voor de Olympische Spelen in Rio: The Olympics - Official App. In deze app vindt u een berg aan informatie over alles wat met de olympische spelen te maken heeft. Zo kun je terugblikken op de beste olympische momenten ooit en vindt je er schema’s, informatie over sporters en natuurlijk resultaten. Deze officiële app brengt alles olympisch samen op één plek. Wel zo makkelijk. Als je alleen geïnteresseerd bent in de Spelen in Rio, kun je ook terecht bij de andere officiële app: Rio 2016.

Download hier: Play Store | App Store

Rio Gold – 2016 Summer Games

De app Rio Gold – 2016 Summer Games valt op door zijn goede reviews in de Play Store. De app geeft je snel informatie over de Spelen in Rio met een kalender, competities, nieuws en behaalde resultaten van alle sporten en disciplines. Gebaseerd op de gebruikerservaring van vele gebruikers is deze app het uitproberen waard.

Download hier: Play Store

Virtual Reality: Kom Midden in de Actie

Virtual Reality wordt steeds populairder voor smartphone. De Galaxy Note 7 krijgt al een nieuwe generatie Gear VR gratis mee en Android 7 krijgt een VR omgeving. Wij schreven er ook al eens over. De Olympische Spelen kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. BBC heeft een experimentele video app uitgebracht met 360 graden video’s die u met uw VR headset kunt bekijken. Hierdoor komt u echt midden in de actie van de olympische spelen en krijgt u alles van heel dichtbij mee.

Download hier: Play Store | App Store

Sport zelf ook met uw smartphone

Een van de doelen van de Olympische Spelen is natuurlijk het promoten van sport een gezonde levensstijl. Ben jij nou geïnspireerd door de Spelen en wil je zelf ook aan de slag? Dan kan je smartphone je een stuk op weg helpen. Zo zijn er handige apps en accessoires die het sporten aangenamer of efficiënter maken.


Geniet van muziek tijdens het sporten

Muziek helpt goed bij het sporten. Het helpt je een lekker ritme aan te houden en biedt wat afleiding tijdens de zwaardere dagen. Een speaker aanzetten in de sportschool wordt alleen vaak niet zo gewaardeerd en headsets willen nog wel eens losraken door de bewegingen tijdens het sporten of beschadigd raken door zweet. Daarom biedt GSMpunt diverse headsets die speciaal zijn afgestemd op gebruik tijdens het sporten. Hoeft u zich daar geen zorgen meer om te maken.

Houd uw prestaties bij

Om uw prestaties goed bij te houden kunt u gebruik maken van een sportapp. Deze apps houden onder ander uw hartslag, snelheid en route bij zodat u uw resultaten kunt vergelijken en verbetering beter in de gaten kunt houden. Om deze gegevens zo accuraat mogelijk te maken kunt u gebruik maken van een hartslagmeter, die ingebouwd zitten in veel smartwatches en fitness banden.

Wilt u meer informatie over sporten met uw smartpone, zoals een overzicht met de beste apps? Kijk dan eens op ons sport blog voor verdere informatie.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Beste vijf hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 7

Omdat Samsung opnieuw met een populaire uitvoering van de Galaxy Note komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Daarom hebben wij vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Samsung Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7, alles wat je moet weten!

Samsung heeft zijn een nieuwe versie van zijn bekende vlaggenschip aangekondigd met hun persconferentie in New York. De Samsung Galaxy Note 7. De Note 7 heeft veel nieuwe functies zoals de Iris scanner en is geheel waterdicht. Ook heeft de Note 7 een nieuw jasje gekregen met gecurved scherm en glazen achterkant. Net zoals zijn voorgangers loopt de Samsung Galaxy Note 7 op de nieuwste versie van Android.

Alles wat je moet weten over de iPhone 7 (Plus)!

September komt er al weer bijna aan en dat betekent een nieuwe iPhone. Het gerucht gaat dat de iPhone 7 op 16 september in de winkels ligt en in de eerste week van september wordt aangekondigd. Tijd dus om de balans op te maken: wat weten we tot nu toe? Wat kunnen we verwachten? Je leest het hier!

De Xiaomi Yi Action Camera, een goedkope GoPro

De Xiaomi Yi Action Camera is een compacte camera waarmee je Full-HD video’s kunt maken. Door het compacte design en goede kwaliteit video's is het net een GoPro voor een lagere prijs met meer functionaliteit. Met de Xiaomi Yi Action Camera kun je draadloos met Bluetooth of WiFi foto’s en video’s maken zonder de camera vast te houden. De camera is ideaal om activiteiten zoals sporten vast te leggen op video.

Wat Brengt Android 7 Nougat ons?

Android Nougat is de nieuwste update voor het veelgebruikte besturingssysteem Android. Android Nougat, oftewel Android 7 belooft opnieuw nieuwe coole features en vele verbeteringen voor bestaande mogelijkheden. Het beste nieuws? Het gerucht gaat dat de eerste smartphones Nougat deze maand al krijgen!

Nieuwste artikelen

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen