Wat Brengt Android 7 Nougat ons?

|

Android Nougat is de nieuwste update voor het veelgebruikte besturingssysteem Android. Android Nougat, oftewel Android 7 belooft opnieuw nieuwe coole features en vele verbeteringen voor bestaande mogelijkheden. Het beste nieuws? Het gerucht gaat dat de eerste smartphones Nougat deze maand al krijgen!


Release datum

Alhoewel er nog geen officiële releasedatum is, melden geruchten dat Android Nougat al deze maand naar de eerste smartphones gaat. Google is al bezig met de laatste testfase, wat betekend dat de software zo goed als klaar is. Verder weten we dat de eerste smartphones die standaard op Nougat draaien al gepland staan voor aankondiging, dus het gerucht is niet moeilijk te geloven. Tenzij er grote fouten tijdens het testen naar voren komen, komt Nougat er snel aan.

Nieuwe features 

Android Nougat komt met een aantal nieuwe coole features. Deze features moeten ervoor zorgen dat je nog meer met je smartphone kan. Eén van die features is een split screen modus.

Split screen

Sommige gebruikers van een Samsung of LG smartphone kennen het al, maar nu komt split screen naar elke smartphone met Android 7. Met deze feature kun je je smartphone of tablet gebruiken alsof je met twee schermen werkt. Hierbij kun je denk aan het kijken van een YouTube video terwijl je ook je Facebook Feed checkt, of browsen op internet terwijl je op WhatsApp reageert. Met de nieuwe split screen modus is je smartphone op een compleet nieuwe manier te gebruiken.


VR Modus

Vorige maand schreven we er al even kort over, maar Google werkt aan een compleet nieuwe virtual reality ervaring genaamd DayDream. Hiermee zorgt Google voor een completere virtual reality ervaring. Populaire apps zullen direct in VR beschikbaar zijn en je zal in virtual reality je smartphone kunnen besturen, waar je nu elke VR app of video eerst moet activeren.>

Verbeteringen

Naast deze nieuwe mogelijkheden, worden in Android 7 ook veel verbeteringen aan bestaande functies toegepast. Zo is het instellingenmenu compleet vernieuwd, kunt u op berichten reageren zonder de app te openen en zijn notificaties verbeterd.

Nieuwe notificaties

De verbetering aan de notificaties zijn gericht op overzicht en gemak. Zo worden notificaties gebundeld, zodat je niet langer 20 meldingen van diezelfde groepsapp op je scherm hebt staan. Daarnaast kun je nu, zoals bij sommige apps als Facebook Messenger al kon, reageren op berichten zonder een app te hoeven openen. U kunt gewoon in de notificatiebalk typen. Tot slot hebben de notificaties een nieuw uiterlijk gekregen.

Nieuwe Emoji

Over berichten gesproken, Android 7 krijgt toegang to Emoji Unicode 9, waardoor het nieuwe en verbeterde emoji krijgt. Menselijke Emoji zien er beter uit, soms is er tussen meerdere huidskleuren te kiezen en nieuwe emoji worden toegevoegd, zoals deze nieuwe ´facepalm´ emoticon.

Doe langer met uw batterij!

Dooze, de software die zorgt dat je smartphone bespaart op energiegebruik, is ook verbeterd in Android 7 Nougat. In Android Marshmallow werd de mode, waarin apps minder energie verbruiken, pas geactiveerd als je smartphone een tijdje stil lag. Als je je smartphone dus de hele dag in je zak houdt wordt Dooze bijna niet geactiveerd. De update zorgt ervoor dat Dooze wordt geactiveerd als je scherm een tijdje uit is, zodat je vaker energie kunt besparen.

Overige verbeteringen

Bovenstaande is slecht een greep uit de lijst met verbeteringen die Google voor Android in petto heeft. Zo wordt de software voor professionals Android For Work verbeterd, wordt er op internetdata bespaard, wordt Picture-in-Picture geïntroduceerd voor het kijken van video’s en worden updates in het vervolg automatisch in de achtergrond gedownload, zodat u minder lang hoeft te wachten. Tot slot worden er natuurlijk diverse bugs weggewerkt en wordt Android stabieler en sneller gemaakt.

Compatibiliteit

In eerste instantie is het te verwachten dat Android 7 Nougat alleen naar de Nexus toestellen gaat, die draaien op een onaangepaste versie van Android. Zodra merken als Samsung en Sony klaar zijn met het integreren van Nougat in hun eigen software (zoals Samsung TouchWiz) zal de update ook naar andere toestellen gaan. De ervaring leert ons dat nieuwe premium toestellen als de Galaxy S7 en HTC 10 de update redelijk snel krijgen, terwijl oudere toestellen langer moeten wachten. Android 6, wat een jaar geleden is uitgekomen, wordt nog steeds door sommige merken aangepast voor hun eigen toestellen, dus sommige mensen zullen langer moeten wachten of missen de boot. Zo is het al bekend dat de Nexus 5 het zonder Nougat moet doen. Tot slot zijn de eerste aankondigen van toestellen die standaard op 7 Nougat al gedaan, dus nieuwe toestellen die dit jaar uitkomen hebben ook kans om op Android’s nieuwste update te draaien.

Android 7 Nougat maakt ons enthousiast. Split Screen en DayDream zijn leuke nieuwe mogelijkheden en de diverse verbeteringen maken alles net wat makkelijker en prettiger. Wij zullen er dan ook zeker naar uitkijken. Wat vindt jij van Androids nieuwste smartphone update? 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Welk geheugenkaartje moet ik nu kiezen?

Je moet eerst bekijken waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld 4K video’s maken? Schaf dan een UHS Class 3 geheugenkaartje aan. Wil je niet al die poespas, maar gewoon het geheugen van je smartphone uitbreiden, neem dan een standaard geheugenkaartje. Kortom, kijk dus goed waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen.

Voor- en nadelen van verschillende type telefoonhoesjes

Het belangrijkste van elk hoesje is natuurlijk de bescherming dat het biedt. Daarnaast is het altijd handig om te weten welke functies de hoesjes hebben. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend welk hoesje aan alle wensen voldoet. Elk type telefoonhoesje heeft namelijk weer verschillende voor- en nadelen. Wij hebben elk type hoesje voor je uitgelicht zodat je een nog duidelijk beeld krijgt van ons assortiment.

Hoe werkt het draadloos opladen precies?

Draadloos opladen wordt steeds populairder omdat het vrij simpel werkt. Je hoeft jouw smartphone alleen maar op de pad te leggen en laden maar. De nieuwste smartphones zijn standaard uitgerust met een QI technologie. Mocht jouw smartphone nog niet standaard zijn uitgerust met deze technologie, dan hebben wij waarschijnlijk wel een hoesje voor jouw telefoon waar dit mogelijk wordt gemaakt.

De Wereld van Virtual Reality

Het is dé nieuwe ontwikkeling in de technologie industrie: virtual reality. Een ervaring waarin je compleet opgaat in de media voor een meeslepende ervaring. Een video in de bioscoop kijken vanuit je bed, racen door de ruimte of rondkijken in de Grand Canyon, de mogelijkheden lijken enorm. Wat precies de mogelijkheden zijn en welke accessoires je moet hebben leest je allemaal hier in het GSMpunt blog!

Vakantie! Neem je wel alles mee?

De op vakantie blog! Voor heel Nederland ligt de vakantie alweer voor de deur. Daarom doen wij vandaag een unieke blog over vakantie. We gaan het hebben over alle mogelijke gadgets die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Maar ook de must have items voor u weggaat komen aanbod.

Nieuwste artikelen

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in dit blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen