Wat Brengt Android 7 Nougat ons?

|

Android Nougat is de nieuwste update voor het veelgebruikte besturingssysteem Android. Android Nougat, oftewel Android 7 belooft opnieuw nieuwe coole features en vele verbeteringen voor bestaande mogelijkheden. Het beste nieuws? Het gerucht gaat dat de eerste smartphones Nougat deze maand al krijgen!


Release datum

Alhoewel er nog geen officiële releasedatum is, melden geruchten dat Android Nougat al deze maand naar de eerste smartphones gaat. Google is al bezig met de laatste testfase, wat betekend dat de software zo goed als klaar is. Verder weten we dat de eerste smartphones die standaard op Nougat draaien al gepland staan voor aankondiging, dus het gerucht is niet moeilijk te geloven. Tenzij er grote fouten tijdens het testen naar voren komen, komt Nougat er snel aan.

Nieuwe features 

Android Nougat komt met een aantal nieuwe coole features. Deze features moeten ervoor zorgen dat je nog meer met je smartphone kan. Eén van die features is een split screen modus.

Split screen

Sommige gebruikers van een Samsung of LG smartphone kennen het al, maar nu komt split screen naar elke smartphone met Android 7. Met deze feature kun je je smartphone of tablet gebruiken alsof je met twee schermen werkt. Hierbij kun je denk aan het kijken van een YouTube video terwijl je ook je Facebook Feed checkt, of browsen op internet terwijl je op WhatsApp reageert. Met de nieuwe split screen modus is je smartphone op een compleet nieuwe manier te gebruiken.


VR Modus

Vorige maand schreven we er al even kort over, maar Google werkt aan een compleet nieuwe virtual reality ervaring genaamd DayDream. Hiermee zorgt Google voor een completere virtual reality ervaring. Populaire apps zullen direct in VR beschikbaar zijn en je zal in virtual reality je smartphone kunnen besturen, waar je nu elke VR app of video eerst moet activeren.>

Verbeteringen

Naast deze nieuwe mogelijkheden, worden in Android 7 ook veel verbeteringen aan bestaande functies toegepast. Zo is het instellingenmenu compleet vernieuwd, kunt u op berichten reageren zonder de app te openen en zijn notificaties verbeterd.

Nieuwe notificaties

De verbetering aan de notificaties zijn gericht op overzicht en gemak. Zo worden notificaties gebundeld, zodat je niet langer 20 meldingen van diezelfde groepsapp op je scherm hebt staan. Daarnaast kun je nu, zoals bij sommige apps als Facebook Messenger al kon, reageren op berichten zonder een app te hoeven openen. U kunt gewoon in de notificatiebalk typen. Tot slot hebben de notificaties een nieuw uiterlijk gekregen.

Nieuwe Emoji

Over berichten gesproken, Android 7 krijgt toegang to Emoji Unicode 9, waardoor het nieuwe en verbeterde emoji krijgt. Menselijke Emoji zien er beter uit, soms is er tussen meerdere huidskleuren te kiezen en nieuwe emoji worden toegevoegd, zoals deze nieuwe ´facepalm´ emoticon.

Doe langer met uw batterij!

Dooze, de software die zorgt dat je smartphone bespaart op energiegebruik, is ook verbeterd in Android 7 Nougat. In Android Marshmallow werd de mode, waarin apps minder energie verbruiken, pas geactiveerd als je smartphone een tijdje stil lag. Als je je smartphone dus de hele dag in je zak houdt wordt Dooze bijna niet geactiveerd. De update zorgt ervoor dat Dooze wordt geactiveerd als je scherm een tijdje uit is, zodat je vaker energie kunt besparen.

Overige verbeteringen

Bovenstaande is slecht een greep uit de lijst met verbeteringen die Google voor Android in petto heeft. Zo wordt de software voor professionals Android For Work verbeterd, wordt er op internetdata bespaard, wordt Picture-in-Picture geïntroduceerd voor het kijken van video’s en worden updates in het vervolg automatisch in de achtergrond gedownload, zodat u minder lang hoeft te wachten. Tot slot worden er natuurlijk diverse bugs weggewerkt en wordt Android stabieler en sneller gemaakt.

Compatibiliteit

In eerste instantie is het te verwachten dat Android 7 Nougat alleen naar de Nexus toestellen gaat, die draaien op een onaangepaste versie van Android. Zodra merken als Samsung en Sony klaar zijn met het integreren van Nougat in hun eigen software (zoals Samsung TouchWiz) zal de update ook naar andere toestellen gaan. De ervaring leert ons dat nieuwe premium toestellen als de Galaxy S7 en HTC 10 de update redelijk snel krijgen, terwijl oudere toestellen langer moeten wachten. Android 6, wat een jaar geleden is uitgekomen, wordt nog steeds door sommige merken aangepast voor hun eigen toestellen, dus sommige mensen zullen langer moeten wachten of missen de boot. Zo is het al bekend dat de Nexus 5 het zonder Nougat moet doen. Tot slot zijn de eerste aankondigen van toestellen die standaard op 7 Nougat al gedaan, dus nieuwe toestellen die dit jaar uitkomen hebben ook kans om op Android’s nieuwste update te draaien.

Android 7 Nougat maakt ons enthousiast. Split Screen en DayDream zijn leuke nieuwe mogelijkheden en de diverse verbeteringen maken alles net wat makkelijker en prettiger. Wij zullen er dan ook zeker naar uitkijken. Wat vindt jij van Androids nieuwste smartphone update? 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Welk geheugenkaartje moet ik nu kiezen?

Je moet eerst bekijken waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld 4K video’s maken? Schaf dan een UHS Class 3 geheugenkaartje aan. Wil je niet al die poespas, maar gewoon het geheugen van je smartphone uitbreiden, neem dan een standaard geheugenkaartje. Kortom, kijk dus goed waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen.

Voor- en nadelen van verschillende type telefoonhoesjes

Het belangrijkste van elk hoesje is natuurlijk de bescherming dat het biedt. Daarnaast is het altijd handig om te weten welke functies de hoesjes hebben. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend welk hoesje aan alle wensen voldoet. Elk type telefoonhoesje heeft namelijk weer verschillende voor- en nadelen. Wij hebben elk type hoesje voor je uitgelicht zodat je een nog duidelijk beeld krijgt van ons assortiment.

Hoe werkt het draadloos opladen precies?

Draadloos opladen wordt steeds populairder omdat het vrij simpel werkt. Je hoeft jouw smartphone alleen maar op de pad te leggen en laden maar. De nieuwste smartphones zijn standaard uitgerust met een QI technologie. Mocht jouw smartphone nog niet standaard zijn uitgerust met deze technologie, dan hebben wij waarschijnlijk wel een hoesje voor jouw telefoon waar dit mogelijk wordt gemaakt.

De Wereld van Virtual Reality

Het is dé nieuwe ontwikkeling in de technologie industrie: virtual reality. Een ervaring waarin je compleet opgaat in de media voor een meeslepende ervaring. Een video in de bioscoop kijken vanuit je bed, racen door de ruimte of rondkijken in de Grand Canyon, de mogelijkheden lijken enorm. Wat precies de mogelijkheden zijn en welke accessoires je moet hebben leest je allemaal hier in het GSMpunt blog!

Vakantie! Neem je wel alles mee?

De op vakantie blog! Voor heel Nederland ligt de vakantie alweer voor de deur. Daarom doen wij vandaag een unieke blog over vakantie. We gaan het hebben over alle mogelijke gadgets die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Maar ook de must have items voor u weggaat komen aanbod.

Nieuwste artikelen

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen