De Wereld van Virtual Reality

|

Het is dé nieuwe ontwikkeling in de technologie industrie: virtual reality. Een ervaring waarin je compleet opgaat in de media voor een meeslepende ervaring. Een video in de bioscoop kijken vanuit je bed, racen door de ruimte of rondkijken in de Grand Canyon, de mogelijkheden lijken enorm. Nu kan deze ervaring misschien wat ontoegankelijk klinken, maar dat is het absoluut niet! Waar virtual reality headsets voor computers zoals de Oculus Rift erg duur zijn en sterke PC’s nodig hebben , bestaat er voor smartphones een virtual reality ervaring voor een zachte prijs. Wat precies de mogelijkheden zijn en welke accessoires je moet hebben lees je allemaal hier in het nieuwste GSMpunt blog!

Virtual Reality Apps

Virtual Reality, afgekort VR, biedt al diverse mogelijkheden voor smartphones . Zo kun je het bekijken van een video een echte meeslepende ervaring maken en zelfs de eerste VR video games zijn al beschikbaar op Android en iOS. Er zijn ook diverse spannende en mooie ervaringen om te beleven, zoals een ritje in een achtbaan of diepzeeduiken. Dus waar VR eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat, beloofd het al een gigantische technologie te worden waar iedereen blij van wordt.

Virtual Reality Video

U heeft er misschien al wel eens van gehoord: 360° video’s. Deze speciaal opgenomen video’s laten je het totaalplaatje beleven van bijzondere momenten. Je kunt als voorbeeld de prijswinnende video hieronder bekijken, waar je zwemt met haaien. Ook zonder VR kun je het geheel zien door jouw smartphone te bewegen of met jouw muis te slepen!

Dat slepen van jouw muis of bewegen van jouw smartphone neemt natuurlijk wel wat weg van de ervaring. 360° video’s zijn dan ook bij uitstek geschikt voor VR, waarmee je kunt rondkijken simpelweg door, je raadt het al, je hoofd te draaien. Naast de (relatief) kleine selectie aan 360° video’s, kun je via YouTube elke video een VR ervaring maken. Als u op jouw smartphone naar de YouTube app gaat kun je namelijk elke video `weergeven in Cardboard`. Dit laat je elke video bekijken alsof je in een bioscoop zit te kijken. Een bijzondere ervaring!

Naast YouTube laten ook andere apps je genieten van video in VR. Zo kun je met Within genieten van documentaires, komedie en korte films en kun je heerlijk wegdromen bij Lantern, een rustgevende ervaring over een lantarenfestival.

Lantern

VR Games

Hoewel de bovenstaande ervaringen al verbluffend zijn, missen ze net het laatste element voor de ultieme VR ervaring: interactie! Om helemaal op te gaan in de virtuele wereld, is interactie van groot belang. Gelukkig zijn er al diverse virtual reality games om die ervaring compleet te maken. Zo kun je met Proton Pulse ouderwets Brick Breaker spelen in VR. Ook kun je lekker schrikken zoals je nog nooit gedaan heeft. De immersiteit zorgt dat VR zich perfect leent voor horror games en er zijn er dan ook een aantal beschikbaar.

Google Cardboard

Op Android wordt VR samengebracht in de Cardboard App, het epicentrum van Android VR ervaring. De app biedt zelf uitleg over de werking van VR, diverse ervaringen en een centrale plek om al jouw VR apps te bereiken.

Na de zomer zal deze app worden omgetoverd tot Daydream, een uitgebreid VR centrum voor Android. Hiermee kun je met nieuwere toestellen jouw smartphone in VR besturen en jouw favoriete apps direct in VR gebruiken!

Google Daydream

De accessoires

VR mogelijkheden zijn er dus genoeg, maar welke accessoires heb je dan nodig? In principe alleen een VR bril, waarbij jouw smartphone als het scherm van de bril gebruikt wordt. De brillen zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar, van leuk om te proberen tot een uitstekende VR ervaring. We zetten ze even op een rij:

De Virtual Reality Bril

De naam is al een aantal keer gevallen, maar Google heeft zijn VR platform niet voor niet Cardboard, karton, genoemd. Smartphone VR is zo ontworpen dat het toegankelijk is voor iedereen. Een stukje karton is genoeg voor een eerste ervaring! Zo kun je met 4Smarts Vouwbare Universele Virtual Reality Bril jouw eigen bril vouwen en direct de VR wereld inspringen.

Als je wat verder wilt gaan me VR, kun je gaan voor een echte bril, zoals de VR Box of de geprezen Homido Smartphone Virtual Reality headset. Deze headsets zitten stevig en comfortabel om jouw hoofd en sluiten meer licht buiten voor een betere ervaring. Ook hebben deze brillenverstelbare lenzen om het beeld te verscherpen.

Extra accessoires

Een bril is genoeg om van VR te genieten. Wie echter de best mogelijke ervaring wil, kun je nog wat verder gaan. Om echt in de VR wereld op te gaan is geluid belangrijk. Gelukkig hebben veel VR headsets een poort om jouw oordopjes of koptelefoon in te stoppen. Daarnaast is het voor sommige VR games handig een Gamecontroller te gebruiken voor de prettigste besturing.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Vakantie! Neem je wel alles mee?

De op vakantie blog! Voor heel Nederland ligt de vakantie alweer voor de deur. Daarom doen wij vandaag een unieke blog over vakantie. We gaan het hebben over alle mogelijke gadgets die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Maar ook de must have items voor u weggaat komen aanbod.

UFS het nieuwe Micro-SD

Samsung toont met trots het allereerste UFS Kaartje. De opvolger van het inmiddels verouderde microSD kaartje bereikt 5 keer snellere leessnelheden en schrijfsnelheden die een keer zo snel zijn. UFS Staat voor Universal Flash Storage en de technologie is ontwikkeld door JEDEC. Samsung heeft gebruikt gemaakt van haar techniek en komt dus nu met de UFS kaartjes!

Eerste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn te bestellen in Nederland

Hoewel de Samsung Galaxy Note 5 ons kikkerlandje niet heeft bereikt, zal zijn opvolger (de Galaxy Note 7) wel hier op de markt komen. Echte Galaxy Note fans kunnen natuurlijk niet wachten en staan te trappelen om de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 te bemachtigen. Nu zijn er al afbeeldingen van de nieuwe Galaxy Note 7 en bijbehorende hoesjes gelekt.

Pokemon GO Level 1-10 Review | Wat krijg je per level?

Dat levelen binnen Pokémon Go, hoe gaat dat nou eigenlijk? Wanneer kun je een team joinen? Wanneer kan ik Gyms gaan uitdagen? Er zaten toch ook Super Potions in het spel? Hieronder lees je van level 1 tot en met level 10 wat er beschikbaar wordt in het spel, wat je krijgt per level bij Pokemon Go en hoe bepaalde zaken werken. Lees het snel!

Pokemon GO installatie handleiding

Pokémon GO is, helaas, nog niet over de hele wereld al gereleased. Echter is het, via een kleine omweg, al wel te spelen op ieder Android en Apple toestel! Hoe? Dat ga ik u hieronder stapsgewijs uitleggen.

Nieuwste artikelen

Hoe waterdicht is je telefoon met IP68?

Tegenwoordig zijn de meest populaire smartphones voorzien van de IP67 of IP68 certificering. Dit geeft aan dat je telefoon stof- en waterdicht is. Maar wat kun je nu allemaal wel en niet doen, zonder dat je telefoon waterschade oploopt? Lees alles over IP68 in dit blog.

De beste OnePlus 6 hoesjes

Er zijn veel verschillende hoesjes voor de OnePlus 6. De smartphone zelf heeft een erg zakelijke uitstraling, dus de meeste hoesjes hebben ook zo’n zelfde uitstraling. Als je kijkt naar de OnePlus 6 hoesjes die GSMpunt aanbiedt, zie je veel zwarte en donkere hoesjes. Toch zijn alle hoesjes anders. Hieronder staan een aantal van de beste OnePlus 6 hoesjes die wij aanbieden.

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen