De Wereld van Virtual Reality

|

Het is dé nieuwe ontwikkeling in de technologie industrie: virtual reality. Een ervaring waarin je compleet opgaat in de media voor een meeslepende ervaring. Een video in de bioscoop kijken vanuit je bed, racen door de ruimte of rondkijken in de Grand Canyon, de mogelijkheden lijken enorm. Nu kan deze ervaring misschien wat ontoegankelijk klinken, maar dat is het absoluut niet! Waar virtual reality headsets voor computers zoals de Oculus Rift erg duur zijn en sterke PC’s nodig hebben , bestaat er voor smartphones een virtual reality ervaring voor een zachte prijs. Wat precies de mogelijkheden zijn en welke accessoires je moet hebben lees je allemaal hier in het nieuwste GSMpunt blog!

Virtual Reality Apps

Virtual Reality, afgekort VR, biedt al diverse mogelijkheden voor smartphones . Zo kun je het bekijken van een video een echte meeslepende ervaring maken en zelfs de eerste VR video games zijn al beschikbaar op Android en iOS. Er zijn ook diverse spannende en mooie ervaringen om te beleven, zoals een ritje in een achtbaan of diepzeeduiken. Dus waar VR eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat, beloofd het al een gigantische technologie te worden waar iedereen blij van wordt.

Virtual Reality Video

U heeft er misschien al wel eens van gehoord: 360° video’s. Deze speciaal opgenomen video’s laten je het totaalplaatje beleven van bijzondere momenten. Je kunt als voorbeeld de prijswinnende video hieronder bekijken, waar je zwemt met haaien. Ook zonder VR kun je het geheel zien door jouw smartphone te bewegen of met jouw muis te slepen!

Dat slepen van jouw muis of bewegen van jouw smartphone neemt natuurlijk wel wat weg van de ervaring. 360° video’s zijn dan ook bij uitstek geschikt voor VR, waarmee je kunt rondkijken simpelweg door, je raadt het al, je hoofd te draaien. Naast de (relatief) kleine selectie aan 360° video’s, kun je via YouTube elke video een VR ervaring maken. Als u op jouw smartphone naar de YouTube app gaat kun je namelijk elke video `weergeven in Cardboard`. Dit laat je elke video bekijken alsof je in een bioscoop zit te kijken. Een bijzondere ervaring!

Naast YouTube laten ook andere apps je genieten van video in VR. Zo kun je met Within genieten van documentaires, komedie en korte films en kun je heerlijk wegdromen bij Lantern, een rustgevende ervaring over een lantarenfestival.

Lantern

VR Games

Hoewel de bovenstaande ervaringen al verbluffend zijn, missen ze net het laatste element voor de ultieme VR ervaring: interactie! Om helemaal op te gaan in de virtuele wereld, is interactie van groot belang. Gelukkig zijn er al diverse virtual reality games om die ervaring compleet te maken. Zo kun je met Proton Pulse ouderwets Brick Breaker spelen in VR. Ook kun je lekker schrikken zoals je nog nooit gedaan heeft. De immersiteit zorgt dat VR zich perfect leent voor horror games en er zijn er dan ook een aantal beschikbaar.

Google Cardboard

Op Android wordt VR samengebracht in de Cardboard App, het epicentrum van Android VR ervaring. De app biedt zelf uitleg over de werking van VR, diverse ervaringen en een centrale plek om al jouw VR apps te bereiken.

Na de zomer zal deze app worden omgetoverd tot Daydream, een uitgebreid VR centrum voor Android. Hiermee kun je met nieuwere toestellen jouw smartphone in VR besturen en jouw favoriete apps direct in VR gebruiken!

Google Daydream

De accessoires

VR mogelijkheden zijn er dus genoeg, maar welke accessoires heb je dan nodig? In principe alleen een VR bril, waarbij jouw smartphone als het scherm van de bril gebruikt wordt. De brillen zijn in verschillende prijsklassen beschikbaar, van leuk om te proberen tot een uitstekende VR ervaring. We zetten ze even op een rij:

De Virtual Reality Bril

De naam is al een aantal keer gevallen, maar Google heeft zijn VR platform niet voor niet Cardboard, karton, genoemd. Smartphone VR is zo ontworpen dat het toegankelijk is voor iedereen. Een stukje karton is genoeg voor een eerste ervaring! Zo kun je met 4Smarts Vouwbare Universele Virtual Reality Bril jouw eigen bril vouwen en direct de VR wereld inspringen.

Als je wat verder wilt gaan me VR, kun je gaan voor een echte bril, zoals de VR Box of de geprezen Homido Smartphone Virtual Reality headset. Deze headsets zitten stevig en comfortabel om jouw hoofd en sluiten meer licht buiten voor een betere ervaring. Ook hebben deze brillenverstelbare lenzen om het beeld te verscherpen.

Extra accessoires

Een bril is genoeg om van VR te genieten. Wie echter de best mogelijke ervaring wil, kun je nog wat verder gaan. Om echt in de VR wereld op te gaan is geluid belangrijk. Gelukkig hebben veel VR headsets een poort om jouw oordopjes of koptelefoon in te stoppen. Daarnaast is het voor sommige VR games handig een Gamecontroller te gebruiken voor de prettigste besturing.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Vakantie! Neem je wel alles mee?

De op vakantie blog! Voor heel Nederland ligt de vakantie alweer voor de deur. Daarom doen wij vandaag een unieke blog over vakantie. We gaan het hebben over alle mogelijke gadgets die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Maar ook de must have items voor u weggaat komen aanbod.

UFS het nieuwe Micro-SD

Samsung toont met trots het allereerste UFS Kaartje. De opvolger van het inmiddels verouderde microSD kaartje bereikt 5 keer snellere leessnelheden en schrijfsnelheden die een keer zo snel zijn. UFS Staat voor Universal Flash Storage en de technologie is ontwikkeld door JEDEC. Samsung heeft gebruikt gemaakt van haar techniek en komt dus nu met de UFS kaartjes!

Eerste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn te bestellen in Nederland

Hoewel de Samsung Galaxy Note 5 ons kikkerlandje niet heeft bereikt, zal zijn opvolger (de Galaxy Note 7) wel hier op de markt komen. Echte Galaxy Note fans kunnen natuurlijk niet wachten en staan te trappelen om de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 te bemachtigen. Nu zijn er al afbeeldingen van de nieuwe Galaxy Note 7 en bijbehorende hoesjes gelekt.

Pokemon GO Level 1-10 Review | Wat krijg je per level?

Dat levelen binnen Pokémon Go, hoe gaat dat nou eigenlijk? Wanneer kun je een team joinen? Wanneer kan ik Gyms gaan uitdagen? Er zaten toch ook Super Potions in het spel? Hieronder lees je van level 1 tot en met level 10 wat er beschikbaar wordt in het spel, wat je krijgt per level bij Pokemon Go en hoe bepaalde zaken werken. Lees het snel!

Pokemon GO installatie handleiding

Pokémon GO is, helaas, nog niet over de hele wereld al gereleased. Echter is het, via een kleine omweg, al wel te spelen op ieder Android en Apple toestel! Hoe? Dat ga ik u hieronder stapsgewijs uitleggen.

Nieuwste artikelen

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen