Voor- en nadelen van verschillende type telefoonhoesjes

|

Het belangrijkste van elk hoesje is natuurlijk de bescherming dat het biedt. Daarnaast is het altijd handig om te weten welke functies de hoesjes hebben. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend welk hoesje aan alle wensen voldoet. Elk type hoesje heeft namelijk weer verschillende voor- en nadelen. Zit je bijvoorbeeld veel op kantoor, dan raden wij een book of flip case aan. Je kunt dan de book of flip case in een standaard positie zetten, waardoor je alle inkomende oproepen duidelijk kunt zien. Wanneer je zware werkzaamheden hebt raden wij een full protect of riemclip hoesje aan. Dan weet je in ieder geval zeker dat je smartphone optimaal wordt beschermd.

Backcovers

backcoverDit is dé bescherming als je het liefst een dunne bescherming om je smartphone wilt. Backcovers worden ook wel hard cases genoemd. Een hard case is altijd van kunststof gemaakt, dit is bij een backcover niet het geval. Een backcover kan namelijk van kunststof en TPU zijn gemaakt. Over het algemeen maakt een backcover je smartphone maar enkele millimeters dikker. De populairste backcovers binnen ons assortiment zijn de doorzichtige. Met een doorzichtige backcover blijft het mooie design van je smartphone altijd behouden. Bij een backcover raden wij altijd een screen protector aan omdat het display onbeschermd is. Ondanks dat de zijden van de backcovers vaak iets uitsteken blijft het display een gevoelig onderdeel.

 • Dunne bescherming
 • Ligt lekker in de hand
 • Snel toegang tot je smartphone
 • Display is onbeschermd

Flip case

flipcaseEen flip case is zoals de naam al zegt een bescherming met een flip er in. Flip cases bestaan altijd uit twee delen. Het binnenste gedeelte, ook wel het frame, zorgt ervoor dat je smartphone perfect in het hoesje blijft zitten. Bij een val of stoot zal je smartphone dus ook perfect in het hoesje blijven. De buitenste laag zorgt ervoor dat jouw smartphone 360 graden wordt beschermd. Je kunt de klep aan de voorzijde verticaal openen. Enkele flip cases hebben ook een ‘standaard’ functie. Deze functie zorgt ervoor dat je comfortabel films en foto’s kunt bekijken. Ook zijn er een paar flip cases waar je pasjes in kwijt kunt.

 • 360 graden bescherming
 • Vaak luxe design hoesje
 • Handige extra functies
 • Design smartphone wordt verborgen
 • Flip kan soms in de weg zitten

Bumpers

bumpersAls je aan een bumper hoesje denkt weet je eigenlijk al snel hoe het werkt. Het is namelijk een bescherming die alleen over de zijkant van je smartphone gaat. Hierdoor blijft het design van je smartphone erg goed zichtbaar. Omdat de bumpers meestal iets dikker zijn worden de voor- en achterzijde van je smartphone ook beschermd als deze op een vlakke ondergrond valt. Wanneer je smartphone niet op een vlakke ondergrond valt heb je al gauw beschadigingen. Bij een bumper hoesje raden wij dus ook altijd een screen protector voor de voor- en achterzijde aan.

 • Smartphone is snel te gebruiken
 • Design blijft behouden
 • Dunne bescherming
 • Voor- en achterzijde worden minimaal beschermd

Insteekhoesje

insteekhoesjeHet klassieke insteekhoesje is vaak wel bij iedereen bekend. Omdat de meeste insteekhoesjes universeel zijn, ken je vast wel iemand met zo’n hoesje. De insteekhoesjes zijn ideaal voor degenen die de smartphone niet veel gebruikt. Het princiepe van de insteekhoesjes is erg simpel, met een koort haal je jouw smartphone uit een soort tasje. Het nadeel is dat je smartphone niet direct bereikbaar is. Het grote voordeel is daarentegen dat jouw smartphone optimaal wordt beschermd.

 • Volledige bescherming
 • Vaak universeel, dus voor meerdere smartphones te gebruiken
 • Lange levensduur
 • Smartphone niet direct bereikbaar

Bescherming van elk type hoesje in een overzicht

In het onderstaande overzicht kun je goed zien welk hoesje het beste beschermd. Heb je vaak barsten in het display van jouw smartphone? Neem dan een hoesje dat de voorzijde ook goed beschermd. Kijk dus goed naar welke bescherming jij nodig hebt, en kies dan het hoesje dat bij de past.

Voorzijde Achterzijde Zijkanten Waterdicht
Flip case
Bumpers
Insteekhoesje
Full protect
Bakcover
Book case
Riemclip case
Sport case

Full protect

full protectJe kent vast wel iemand die om de haverklap zijn of haar smartphone kapot heeft. Vaak komt dit omdat de smartphone niet de juiste bescherming heeft. Met een full protect hoesje wordt je smartphone optimaal beschermd. Het wordt dan bijna onmogelijk gemaakt om je smartphone kapot te laten vallen. In ons assortiment hebben we ook waterdichte full protect hoesjes, de meeste daarvan zijn LifeProof hoesjes. Hiermee kun je ook mooie onderwaterfoto’s maken van bijvoorbeeld je zomervakantie.

 • Beste bescherming tegen schade
 • Snel bereikbaar
 • Lange levensduur
 • Smartphone wordt een stuk dikker

Book case

bookcaseEen book case heeft hetzelfde princiepe als een flip case. Het verschil is dat de flip horizontaal geopend moet worden. Het voordeel van de book case is ook dat er bijna altijd pasjes en briefgeld in kan worden opgeborgen. Ook zijn de meeste book cases bruikbaar als standaard voor je smartphone. De meeste book cases zijn ook verkrijgbaar met printjes op de buitenste zijde. Zo kun je met een book case je smartphone personaliseren.

 • 360 graden bescherming
 • Biedt vaak extra’s zoals het opslaan van pasjes, geld en een stand functie
 • In veel verschillende varianten verkrijgbaar
 • Design smartphone wordt verborgen
 • Flip kan soms in de weg zitten

Riemclip case

riemclip caseDe riemclip cases zijn ontworpen voor degenen die graag een smartphone tijdens de werkzaamheden dicht bij zich willen houden. Je kunt natuurlijk je smartphone ook gewoon opbergen in je broekzak, maar dan is het een stuk mider goed beschermd. Met een riemclip hoesje is je toestel optimaal beschermd bij allerlei soorten werkzaamheden. Omdat de meeste riemclip hoesjes universeel zijn, kun je ook iets ander dan je smartphone in het hoesje opbergen.

 • Ideaal voor bij je werkzaamheden
 • Universeel, dus je kunt er ook iets anders in opbergen
 • Wordt stevig aan de riem bevestigd
 • Smartphone niet direct bereikbaar

Sport case

sport caseTegenwoordig is je smartphone niet meer weg te houden tijdens het hardlopen of fietsen. Je kunt dan namelijk specifiek je sportieve resultaten bijhouden en comfortabel muziek luisteren. Wij hebben verschillende soorten sport cases in ons assortiment. De sportarmband is de meest populaire. Bijna iedereen die fanatiek hardloopt heeft wel zo’n sportarmband. De sportarmbanden zijn vaak zweet afstotend en sommige reflecteren in het donker. Hierdoor kun je ook nog eens veilig hardlopen met een sportarmband.

 • Sportieve resultaten bijhouden
 • Verstelbaar voor elke armdikte
 • Veilig sporten
 • Niet voor ‘normaal’ gebruik

Alle telefoonhoesjes

Ben je benieuwd welke hoesjes we allemaal voor jouw smartphone in ons assortiment hebben? Neem dan gerust een kijkje en vergelijk de hoesjes. Het is natuurlijk voor iedereen verschillend welk hoesje je kiest. Ons advies: altijd zorgen dat je smartphone 360 graden beschermd is. Heb je dus een backcover, schaf dan altijd een screen protector aan. Je kunt ook altijd het handige filtersysteem gebruiken om zo het perfecte hoesje naar wens te vinden.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Hoe werkt het draadloos opladen precies?

Draadloos opladen wordt steeds populairder omdat het vrij simpel werkt. Je hoeft jouw smartphone alleen maar op de pad te leggen en laden maar. De nieuwste smartphones zijn standaard uitgerust met een QI technologie. Mocht jouw smartphone nog niet standaard zijn uitgerust met deze technologie, dan hebben wij waarschijnlijk wel een hoesje voor jouw telefoon waar dit mogelijk wordt gemaakt.

De Wereld van Virtual Reality

Het is dé nieuwe ontwikkeling in de technologie industrie: virtual reality. Een ervaring waarin je compleet opgaat in de media voor een meeslepende ervaring. Een video in de bioscoop kijken vanuit je bed, racen door de ruimte of rondkijken in de Grand Canyon, de mogelijkheden lijken enorm. Wat precies de mogelijkheden zijn en welke accessoires je moet hebben leest je allemaal hier in het GSMpunt blog!

Vakantie! Neem je wel alles mee?

De op vakantie blog! Voor heel Nederland ligt de vakantie alweer voor de deur. Daarom doen wij vandaag een unieke blog over vakantie. We gaan het hebben over alle mogelijke gadgets die handig zijn om mee te nemen op vakantie. Maar ook de must have items voor u weggaat komen aanbod.

UFS het nieuwe Micro-SD

Samsung toont met trots het allereerste UFS Kaartje. De opvolger van het inmiddels verouderde microSD kaartje bereikt 5 keer snellere leessnelheden en schrijfsnelheden die een keer zo snel zijn. UFS Staat voor Universal Flash Storage en de technologie is ontwikkeld door JEDEC. Samsung heeft gebruikt gemaakt van haar techniek en komt dus nu met de UFS kaartjes!

Eerste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn te bestellen in Nederland

Hoewel de Samsung Galaxy Note 5 ons kikkerlandje niet heeft bereikt, zal zijn opvolger (de Galaxy Note 7) wel hier op de markt komen. Echte Galaxy Note fans kunnen natuurlijk niet wachten en staan te trappelen om de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 te bemachtigen. Nu zijn er al afbeeldingen van de nieuwe Galaxy Note 7 en bijbehorende hoesjes gelekt.

Nieuwste artikelen

Hoe waterdicht is je telefoon met IP68?

Tegenwoordig zijn de meest populaire smartphones voorzien van de IP67 of IP68 certificering. Dit geeft aan dat je telefoon stof- en waterdicht is. Maar wat kun je nu allemaal wel en niet doen, zonder dat je telefoon waterschade oploopt? Lees alles over IP68 in dit blog.

De beste OnePlus 6 hoesjes

Er zijn veel verschillende hoesjes voor de OnePlus 6. De smartphone zelf heeft een erg zakelijke uitstraling, dus de meeste hoesjes hebben ook zo’n zelfde uitstraling. Als je kijkt naar de OnePlus 6 hoesjes die GSMpunt aanbiedt, zie je veel zwarte en donkere hoesjes. Toch zijn alle hoesjes anders. Hieronder staan een aantal van de beste OnePlus 6 hoesjes die wij aanbieden.

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen