Alles wat je moet weten over de iPhone 7 (Plus)!

|

September komt er al weer bijna aan en dat betekent een nieuwe iPhone. Het gerucht gaat dat de iPhone 7 op 16 september in de winkels ligt en in de eerste week van september wordt aangekondigd. Tijd dus om de balans op te maken: wat weten we tot nu toe? Wat kunnen we verwachten? Je leest het hier!

iPhone 7 of iPhone 6SE?

Het eerste punt van aandacht is de naam. Op basis van het verleden ligt de naam iPhone 7 voor de hand. Apple heeft de gewoonte om jaarlijks te wisselen tussen grote update en kleinere verbeteringen. Zo kregen we vorig jaar de iPhone 6S en iPhone 6S Plus als relatief kleine upgrades van de iPhone 6 G 6 Plus, die het jaar ervoor met een compleet nieuw ontwerp werden aangekondigd. Deze trend is door de jaren heen te volgen met de iPhone 5S (kleine upgrade), iPhone 5 (nieuw design), iPhone 4S, iPhone 4, enzovoort. Aangezien we vorig jaar dus een upgrade kregen van de iPhone 6 met de iPhone 6S, ligt het voor de hand dat we dit jaar een nieuw design krijgen en de iPhone 7 geïntroduceerd wordt. Toch?

Er zijn echter geruchten dat dit niet het geval gaat zijn en Apple in plaats daarvan nog een jaar een update uitgeeft, een soort iPhone 6SS. Deze zou dan de naam iPhone 6SE krijgen. Waarom Apple dit zou doen? Apple bestaat volgend jaar 10 jaar, dus tijd voor een feestje. Mocht Apple de standaard traditie volgen, zou Apple tijdens zijn verjaardag de iPhone 7S uitbrengen. Beetje een anticlimax. Daarom zou Apple een jaar wachten en volgend jaar groots de iPhone 7 uit de doeken doen. Naast dit gerucht komt er echter ook nog steeds nieuws met de naam iPhone 7 naar buiten, dus echt zeker weten we het pas in de eerste week van september.

De geruchten

Wat de naam ook wordt, er zijn al verschillende geruchten over hoe de iPhone 7 eruit komt zien, welke specificaties het heeft, welke vernieuwingen. Een aantal van de geruchten komen van zogeheten ‘leakers’, personen waarvan bekend is dat ze vaker informatie vroegtijdig de wereld insturen wat later waar blijkt te zijn. Hoewel we dus nog niks met zekerheid kunnen zeggen, is er vaak wel een redelijke kans dat geruchten kloppen. Wij ze,tten voor u de geruchten op een rij.

Twee versies

Ten eerste lijkt het erop, dat Apple wederom met twee varianten op de proppen komt: de iPhone 7 en de grotere iPhone 7 Plus. Voor een tijdje leek het erop dat er ook nog een derde variant kwam, de iPhone 7 Pro, maar dit lijkt inmiddels grotendeels ontkracht. Met de twee varianten volgt Apple de lijn die het inzette met de iPhone 6 Plus. Deze keuze is niet verassend, aangezien de smartphone al een tijde een trend kent van grote schermen. 

Dual-Lens Camera

Een opvallend verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, is dat de iPhone 7 Plus wellicht over een dubbele camera gaat beschikken. Dit gerucht wordt versterkt doordat Sony, wat al jaren de camera’s voor Apple iPhones regelt, liet weten dat de dual-lens camera door grote smartphonemerken gebruikt zal gaan worden. Ook heeft Apple in de afgelopen jaren een startup overgenomen die bekend stond om het ontwikkelen van deze soort cameramodules. De kans op een dual-lens camera is dus redelijk groot. Deze camera, die ook al in onder andere de LG G5 en Huawei P9 te vinden is, heeft verschillende voordelen ten opzichten van een normale camera.


Beter vergroten

Een smartphone zoomt anders in dan een traditionele camera. Omdat de lens in een smartphone niet echt beweegt, worden bij inzoomen simpelweg de pixels vergroot (digitaal zoomen heet dit). Hierdoor gaat bij inzoomen de kwaliteit van een foto al snel erg omlaag. Met twee lenzen kan de zoomkwaliteit echter een stuk hoger worden, al helemaal wanneer twee verschillende soorten lenzen samenwerken. Zo krijgt u beter foto’s van dichtbij.

Meer diepte

Met twee lenzen kan diepte beter gemeten worden. Één lens kan de foto maken, terwijl de ander zich puur richt op de diepte. Deze extra diepte biedt ook meer mogelijkheid voor Augmented reality: het mengen van de digitale wereld met de realiteit.

Achteraf scherpstellen

De dual-lens camera geeft je de mogelijkheid om achteraf scherp te stellen. Hierdoor kun je achteraf de focus meer op de voor- of achtergrond wilt leggen.

Hoewel de camera met twee lenzen waarschijnlijk alleen naar de iPhone 7 Plus komt, hoeven fans van de iPhone 7 zeker niet bang te zijn dat ze een slechte camera krijgen. De laatste geruchten lijken de bevestigen dat Apple met de iPhone 7 grote nadruk op de camera legt. Zo wordt er een grotere cameramodule in het toestel gezet. Dit zorgt voor betere foto’s, maar heeft als nadeel dat de camera verder uitsteekt.

3.5mm jack weg, adapter meegeleverd

Een ander opvallend gerucht is dat na Motorola met de Moto Z, ook Apple over zou gaan naar een smartphone zonder de vertrouwde 3.5mm Audiojack. Apple is voorstander van het afstoten van verouderde technologie en nu er bij Android toestellen begint ingezet te worden op USB-C headsets blijft Apple niet achter.

Het Amerikaanse bedrijf, dat ook eigenaar is van Beats, zou aan een headset werken die via de lightning-poort in de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus gestoken zou moeten worden. Verder zijn er ook beelden opgedoken van lightning to 3.5mm adapter, waarmee je dure headsets gewoon met de iPhone 7 blijven werken. Beiden zouden bij ieder toestel worden meegeleverd. De acties van Apple en Motorola zouden er wel eens op kunnen wijzen dat de 3.5mm jack langzaam uit de smartphonewereld gaat verdwijnen.


De vraag is dan, wat hier de voordelen van zijn. Er zijn er een aantal te bedenken. Zo hebben hedendaagse smartphones ingebouwde audioversterkers. Alleen zijn deze helaas vaak niet optimaal en wordt er zo op kwaliteit ingedaan. Headsets die via de lightning-poort worden aangesloten kunnen deze technologie ingebouwd hebben, waardoor premium headsets ook echt een optimaal geluid kunnen produceren.

Een ander logisch voordeel is dat het ruimte bespaart: één poort in plaats van twee. De 3.55 mm jack is dankzij zijn ontwerp en vorm een van de grootste limiterende factors als het op smartphone design aankomt. Zonder deze poort kan een toestel dunner zijn en een beter screen-to-body ratio hebben, dus een groter scherm zonder dat het toestel groter wordt. Of deze voordelen direct zichtbaar zijn in de iPhone 7 is afwachten, maar met het verwijderen van de traditionele audiopoort zijn de opties voor toekomstige iPhones groter.

Het is niet persé een voordeel, maar door de audiojack te verwijderen kan het zijn dat ontwikkelaars meer gaan kijken naar draadloze headsets. We beginnen langzamerhand al draadloze oordopjes te zien. Als de technologie van bluetooth audioproducten wordt geoptimaliseerd, kan dat voor veel gemak zorgen.

Force Touch Home Button

Als we het over ruimtebesparing hebben, schijnt er nog een punt te zijn waar Apple aan werkt. De iPhone van volgend jaar (wellicht de iPhone 7S?) zou namelijk geen home button hebben. Om daar langzaam naar toe te werken heeft de iPhone 7 een nieuwe home button gekregen: een force touch home button. Wat dit inhoud is dat je de home button niet echt meer indrukt. In plaats daarvan krijg je bij aanraking het gevoel dat je de knop indrukt dankzij dezelfde techniek die ook in MacBook touchpads gebruikt wordt. Op deze manier hoeft de knop niet langer hoger te liggen dan de behuizing.

Een groot voordeel hiervan is dat de knop minder gevoelig is voor schade. Apple’s Touch ID home button is een van de onderdelen van iPhones waar schade optreedt. Gebruikers die dit hebben meegemaakt zullen dan ook verheugd zijn met dit iPhone 7 gerucht, aangezien de nieuwe Force Touch button de kans op schade aanzienlijk zal verminderen.


Betere batterij

Zoals gezegd heeft het wegvallen van de 3.5 mm jack als voordeel dat er meer ruimte vrijkomt in de behuizing. Apple benut deze ruimte gelijk en geeft de iPhone 7 waarschijnlijk een grotere accu. De nieuwe accu, die een capaciteit van 1960 mAh zou hebben, geeft bijna een uur extra gebruiksduur. De 14% grotere accu is ook krachtiger (7.04 W ipv 6.61 W). Samen met eventuele energieoptimalisatie die Apple doorvoert zou je hierdoor een stuk makkelijker de dag doorkomen met je smartphone.

Beter scherm

Het scherm is vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van elke smartphone en de iPhone 7 lijkt een beter display te brengen. Verschillende bronnen melden dat de iPhone 7 net als de 6 Plus retina voorbij gaat. De pixeldichtheid zou hierdoor groter worden en de resolutie kan worden opgeschroefd naar 1080p. Deze geruchten zijn echter minder betrouwbaar, aangezien dit niet uit een afbeelding af te leiden is. 

Tot slot wordt er ook nog gesproken over het idee dat de iPhone 7 een edge-to-edge display krijgt. Dit houdt in dat het scherm de hele breedte zou benutten, waardoor de screen-to-body ratio toeneemt en het scherm minder snel breekt. Dit gerucht wordt door andere foto’s echter ontkracht, dus hier zijn wij sceptisch over.

Beide toestellen lijken wel dezelfde grote als de iPhone 6 varianten. Dit zou betekenen dat de iPhone 7 een 4.7 inch groot scherm krijgen, waar de iPhone 7 Plus een 5.5 inch groot display krijgt.

Design ongeveer gelijk

Qua ontwerp lijkt de iPhone 7 weinig te verschillen van de iPhone 6S (wat de iPhone 6SS theorie meer credit geeft).Het toestel zou slechts kleine verbeteringen met zich meebrengen. Eén van die verbeteringen zou zijn dat het toestel dunner wordt. Dit zou dan weer te maken kunnen hebben met het wegvallen van de 3.5mm audiopoort. Ook zou Apple de antennestrepen, een ergernis van veel gebruikers, beter hebben weggewerkt. Verder zou de iPhone 7 qua ontwerp slechts kleine verbeteringen met zich meebrengen. Dit is niet heel erg, aangezien de iPhone al bekend staat als een smartphone met uitstekend design.

256GB Opslaggeheugen

Waar we wel grote veranderingen vinden is bij het opslaggeheugen. Apple lijkt het geheel een stukje omhoog te tillen. Zo zou er een nieuwe 256GB variant komen. Dit moet vrijwel elke gebruiker genoeg ruimte geven om al zijn apps, video’s muziek en andere data op te slaan. Dat is maar goed ook, want Apple geeft zijn toestellen geen Micro-SD houder mee. Verder zou de traditioneel kleinste variant, de 16GB versie, verdwijnen. In een tijd waar apps groter worden en er meer foto’s worden gemaakt lijk Apple 16GB te weinig te vinden om het nog aan te bieden. De kleinste iPhone 7 variant zou hiermee 32GB opslaggeheugen bevatten.

Overige specificaties en prijs

Naast bovenstaande uitspringen verbeteringen zullen de iPhone 7 en iPhone 7 Plus natuurlijk over het algemeen verbeteringen doorvoeren op de meeste vlakken. Zo zou de iPhone 7 3GB RAM geheugen krijgen en draaien op Apple’s nieuwste processor, waardoor alles net een stukje sneller gaat.

Qua prijs gaat het gerucht rond dat de 32GB versie in eerste instantie €749,00- euro gaat kosten, waarmee de iPhone 7 waarschijnlijk ongeveer dezelfde prijzen gaat volgen als de iPhone 6S.

Als we de geruchten mogen geloven brengt de iPhone 7 veel verbeteringen, aanpassingen en veranderingen. Alhoewel niet iedereen in eerste instantie blij zal zijn met alle veranderingen (denk aan de 3.5mm jack die weggaat) lijken zowel de iPhone 7 en iPhone 7 Plus waardige opvolgers te zijn van de iPhone 6S (Plus). We zullen het zeker weten na de aankondiging in de eerste week van september.

iOS 10

Qua besturingssysteem zal de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk ook een update met zich meebrengen. iOS 10 wordt al getest en Apple meldt de releasedatum ‘dit najaar’. Het lijkt dus aannemelijk dat de iPhone 7 standaard de nieuwste versie van Apple ’s eigen software met zich meebrengt en dit brengt vele voordelen mee.

Slimmere berichten

Zo brengt iOS 10 veel verbeteringen aan in zijn berichtenservice: je kunt nu schrijvend schreeuwen, meer stickers gebruiken, handgeschreven berichten te vieren en berichten onleesbaar maken todat je eroverheen wrijft. Ook kun je reageren via de notificatie, zonder de app zelf te hoeven openen.

Met al deze (en meer) verbeteringen kun je veel meer zeggen met veel minder woorden en zo slimmer met je vrienden communiceren. 

Verbeterde kaarten

Ook de kaarten app is verbeterd. De app kan voorspellen waar je heen wilt gaan en zo een handige route voorstellen en reserveringen doen voor een taxi of restaurant. Daarnaast kan de app onderweg informatie geven over handige plekken, zoals een tankstation dat dichtbij is of een broodjeszaak waar je langskomt. Zo ben je slimmer op weg.

Verdere verbeteringen

Naast bovengenoemde verbeteringen kun je in iOS 10 je huis slim besturen met je iPhone 7, foto’s makkelijke terugvinden, meertalig typen en met 3D Touch snel de informatie krijgen die je nodig bent. Al met al is iOS 10 rijk aan verbeteringen. Allemaal verbeteringen waar de iPhone 7 en iPhone 7 Plus van gaan profiteren. 

iPhone 7 Hoesjes

Zoals je wel van ons gewend bent, zullen wij ook voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus alle accessoires hebben die u nodig heeft. Of u nu de juiste bescherming zoekt in de vorm van een iPhone 7 hoesje of screen protector, een bluetooth headset aan wilt schaffen omdat er geen 3.5mm jack meer is of een extra oplader wilt hebben: bij ons zal je de juiste accessoires vinden. 

Samengevat

Om alles overzichtelijk te houden, hebben we alles nog even voor u op een rijtje gezet.

Apple iPhone 7

 • Geen aparte audiopoort meer. Audio gaat via de lightningpoort
 • Force Touch home button
 • 1960 mAh, 7.04W batterij: 14% meer gebruikstijd
 • Scherper display, hogere pixeldichtheid, zelfde formaat
 • Design licht aangepast: antennestrepen beter verhult, toestel iets dunner
 • Camera een stuk verbeterd, steekt meer uit
 • iOS 10
 • Maximaal 256GB, minimaal 32GB geheugen
 • Apple iPhone 7 hoesjes bij GSMpunt

Apple iPhone 7 Plus

 • Geen aparte audiopoort meer. Audio gaat via de lightningpoort
 • Force Touch home button
 • Scherper display, hogere pixeldichtheid, zelfde formaat
 • Design licht aangepast: antennestrepen beter verhult, toestel iets dunner
 • Dual-lens camera voor betere foto’s en meer mogelijkheden
 • iOS 10
 • Maximaal 256GB, minimaal 32GB geheugen
 • Apple iPhone 7 Plus hoesjes bij GSMpunt

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De Xiaomi Yi Action Camera, een goedkope GoPro

De Xiaomi Yi Action Camera is een compacte camera waarmee je Full-HD video’s kunt maken. Door het compacte design en goede kwaliteit video's is het net een GoPro voor een lagere prijs met meer functionaliteit. Met de Xiaomi Yi Action Camera kun je draadloos met Bluetooth of WiFi foto’s en video’s maken zonder de camera vast te houden. De camera is ideaal om activiteiten zoals sporten vast te leggen op video.

Wat Brengt Android 7 Nougat ons?

Android Nougat is de nieuwste update voor het veelgebruikte besturingssysteem Android. Android Nougat, oftewel Android 7 belooft opnieuw nieuwe coole features en vele verbeteringen voor bestaande mogelijkheden. Het beste nieuws? Het gerucht gaat dat de eerste smartphones Nougat deze maand al krijgen!

Welk geheugenkaartje moet ik nu kiezen?

Je moet eerst bekijken waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld 4K video’s maken? Schaf dan een UHS Class 3 geheugenkaartje aan. Wil je niet al die poespas, maar gewoon het geheugen van je smartphone uitbreiden, neem dan een standaard geheugenkaartje. Kortom, kijk dus goed waarvoor je de geheugenkaart wilt aanschaffen.

Voor- en nadelen van verschillende type telefoonhoesjes

Het belangrijkste van elk hoesje is natuurlijk de bescherming dat het biedt. Daarnaast is het altijd handig om te weten welke functies de hoesjes hebben. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend welk hoesje aan alle wensen voldoet. Elk type telefoonhoesje heeft namelijk weer verschillende voor- en nadelen. Wij hebben elk type hoesje voor je uitgelicht zodat je een nog duidelijk beeld krijgt van ons assortiment.

Hoe werkt het draadloos opladen precies?

Draadloos opladen wordt steeds populairder omdat het vrij simpel werkt. Je hoeft jouw smartphone alleen maar op de pad te leggen en laden maar. De nieuwste smartphones zijn standaard uitgerust met een QI technologie. Mocht jouw smartphone nog niet standaard zijn uitgerust met deze technologie, dan hebben wij waarschijnlijk wel een hoesje voor jouw telefoon waar dit mogelijk wordt gemaakt.

Nieuwste artikelen

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in dit blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen