WhatsApp meldingen lezen op het vergrendelscherm

|

Whatsapp is één van de meest gebruikte apps ter wereld. Met Whatsapp kun je snel, eenvoudig en veilig gratis berichten versturen naar je familie, vrienden en andere contacten. Als je een whatsapp krijgt, dan krijg je hier een melding van op je telefoon. Echter moet je bij sommige telefoons eerst je mobiel ontgrendelen voordat je de inhoud van de berichten kunt lezen. In dit blog leggen we je precies uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je whatsapp berichten op je vergrendelscherm kunt lezen.

Waarom willen gebruikers de inhoud direct lezen op het vergrendelscherm?

De belangrijkste reden voor het lezen van de inhoud op het vergrendelscherm is dat je niet telkens je telefoon hoeft te vergrendelen. Dit zal je op een dag veel tijd besparen. Daarnaast kun je de berichten lezen zonder dat de vinkjes ‘blauw’ worden.

Als iemand een Whatsapp bericht succesvol heeft verstuurd, dan komen er twee grijze vinkjes bij te staan. Leest de ontvanger de berichten, dan komen er twee blauwe vinkjes bij te staan. Veel mensen voelen dan de drang om direct te reageren als ze de inhoud van een whatsapp hebben gelezen. Als je de inhoud van een bericht leest vanuit je vergrendelscherm, dan worden de vinkjes niet blauw, waardoor je ook niet de drang hebt om direct te reageren. Pas als je de app daadwerkelijk opent, dan zullen de vinkjes blauw worden.

Nadelen van het lezen van whatsapp berichten op het vergrendelscherm.

Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen, het lezen van de inhoud op het vergrendelscherm. Echter zit er maar één nadeel aan. Als andere personen je telefoon hebben kunnen ze ook alle berichten meelezen vanaf het vergrendelscherm. Niet ideaal als je in gesprek hebt wat niet iedereen hoeft te weten.

Stappenplan Whatsapp meldingen op vergrendelscherm

Op iPhone kun je standaard de inhoud van de whatsappjes lezen op het vergrendelscherm. Echter bij Samsung en andere Android toestellen moet je hiervoor de instellingen aanpassen. Volg de volgende stappen om je whatsapp meldingen op het vergrendelscherm te kunnen zien:

  1. Ga naar de instellingen van je telefoon
  2. Klik vervolgens op ‘Vergrendelscherm’
  3. Klik vervolgens op ‘Meldingen'
    1. Zorg dat de ‘meldingen’ aan staan.
    2. Zorg vervolgens dat ‘details’ is geselecteerd bij ‘Stijl weergeven’
    3. Zorg dat ‘inhoud verbergen’ uit staat

Als het goed is kun je nu een deel van je whatsapp berichten op het vergrendelscherm bekijken. Als je heel veel whatsapp berichten open hebt staan, dan zal je alleen de inhoud van een paar berichten kunnen zien. Sommige Samsung gebruikers hebben de wens dat de inhoud van de whatsapp berichten weergegeven wordt net zoals op iPhone toestellen. Helaas hebben we daar nog geen oplossing voor gevonden. 

Heb je vragen over het onderwerp? Stel ze dan hieronder! Als het gelukt is, dan vinden we dat ook leuk om te horen! 


Geef ons jouw mening

Verder lezen

Black Friday Deals bij GSMpunt in één overzicht

Black Friday, de dag na thanksgiving day en de week van spectaculaire acties. Allerlei producten worden voor een lagere prijs op deze dag aangeboden om je kerstaankopen zo voordelig mogelijk te kunnen inkopen. Nu we door het COVID-pandemie steeds meer thuis blijven, bestellen we de kerstaankopen zoveel mogelijk online. Er zijn zoveel producten in de aanbieding, ook bij GSMpunt, maar wat zijn nou de beste Black Friday Deals? Die hebben we overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je geen actie mist.

Alles over de antibacteriële screenprotectors van PanzerGlass

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel, bacteriën op het scherm van je telefoon. Volgens onderzoek zitten er op je telefoon ruim 17.000 bacteriën. Met een antibacteriële screenprotector van PanzerGlass zorg je voor een schoon scherm.

Vrijdag de 13e | Vermijd ongelukken met deze telefoonaccessoires

Vrijdag de 13e is voor vele bijgelovige mensen een angstige dag. Veel mensen zien dit als een ongeluksdag en zijn daardoor alerter dan op andere dagen, want immers zit een ongelukje in een klein hoekje. Wij hebben de handigste telefoonaccessoires voor jou op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid bent op deze dag.

De leukste Sinterklaas gedichten voor telefoonhoesjes en -accessoires!

Sint en Piet zaten eens te denken… Zo hoor je waarschijnlijk vaak het gedicht beginnen op pakjesavond. Maar ga jij nou een telefoonhoesje of ander telefoon accessoire schenken? Dan helpen wij je in deze blog op weg om een leuk en origineel sinterklaasgedicht te schrijven!

Samsung pictogrammen verkleinen of vergroten? Dat doe je zo!

Vind jij de pictogrammen op je Samsung toestel te groot of te klein? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van je telefoon. Pictogrammen worden ook wel de icoontjes genoemd. In dit blog leggen we precies uit hoe je dit kunt aanpassen.

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen