Wat is PU leer? Lees hier alles over het materiaal.

|

Leder is een veelgebruikt materiaal bij verschillende producten. Denk aan tassen, schoenen, riemen, banken en andere interieurproducten. PU leer is één van de meest gebruikte leer bij telefoonhoesjes. Het is lastig bij het winkelen om de verschillen te zien tussen echt leer en PU leer.  Maar wat is nou precies PU leer? Daar gaan we dieper op in dit blog. 


Overzicht van alles over PU leer

1. PU Leer

2. Kenmerken van PU leer materiaal

3. Voordelen van PU leer

4. Nadelen van PU leer

5. Hoe kun je weten of het kunstmatig leder of echt leder is?

6. Antwoorden op veelgestelde vragen over PU leer


PU leer

PU leer staat voor Polyurethaan. Polythuraan is materiaal dat vaak gebruikt wordt als kunstmatig alternatief voor leer. PU Leer is dus kunstmatig leer. Hoewel het veel verschillen heeft met echt leer, zijn er ook nog een aantal overeenkomsten. De belangrijkste daarvan is dat PU leer wel aanvoelt als leer, maar dat er geen gebruik gemaakt wordt van materiaal dat afkomstig is van dieren. Hieronder leggen we de verschillen uit ten opzichte van PU leer met echt leer.

Deze bovenstaande Rosso Deluxe hoesjes zijn vervaardigd uit echt leder

Kenmerken van PU leer materiaal

PU leer is volledig kunstmatig en wordt veganistisch gebouwd. Dit betekent dus dat er geen dieren aan te pas komen. Het is er eigenlijk om gemaakt om een uiterlijk te creëren zonder dat je gebruikt maakt van de huid van dieren. PU leer is goedkoper dan echt leder omdat het gemakkelijker te produceren is. Hieronder hebben we alle voordelen en nadelen van PU leder genoteerd.

Voordelen

 • PU leer kost minder dan echt leder omdat het makkelijk te produceren is
 • PU leer neemt geen water op waardoor het gemakkelijk schoon te maken is
 • PU leer is 100% veganistisch
 • PU leer kan gemaakt worden in verschilende kleuren
 • In tegenstelling tot echter leer zal PU leer niet uitdrogen
 • PU leer is beter voor de duurzaamheid, omdat je minder grondstoffen nodig hebt.

Nadelen

 • Het kan aanvoelen als nep
 • Het ‘ademt’ niet zoals echt leer
 • Kan ruiken naar chemicaliën of plastic
 • Kan na verloop van tijd verslijten, waardoor het minder lang meegaat als echt leder.
 • Is minder sterk in tegenstelling tot echt leer
 • PU krijgt niet na verloop van tijd niet dezelfde glans wat echt leer wel heeft.

Hoe kun je weten of het kunstmatig (PU) leer of echt leer is?

Het is belangrijk om te weten hoe je de verschillen kunt zien tussen PU leer en echt leer. De makkelijkste manier is om te kijken naar de productinformatie van het product. Bij GSMpunt staat er bij de meeste gevallen bij of het echt leder is of PU leer. Daarnaast heb je bij lederen meubels vaak een bepaalde ‘tag’. Deze tag duidt aan of het echt of PU leer is.

Indien deze informatie niet beschikbaar is, dan kun je vaak de verschillen ook zien in de kosten. PU Leer is vaak goedkoper dan echt leer, omdat het makkelijker te produceren is. Daarnaast kun je ook het verschil ruiken. PU leer ruikt iets meer naar plastic of chemicaliën dan echt leer. 

Daarnaast raden we je aan om goed te kijken naar het oppervlak van het product . PU leer bestaat vaak over een glad oppervlak, omdat dit leer op één manier geproduceerd wordt in de fabriek. Echt leer ziet er iets dierlijker uit. Dit betekent dat je oneffenheden zult zien, Ben je er nog niet uit welk leer het is? Vraag dan simpelweg de verkoper van welk leer het product gemaakt is! ;)

Antwoorden op veelgestelde vragen over PU leer

Is PU leer echt?

PU leer is niet echt, het is op een kunstmatige manier gefabriceerd in een fabriek. 

Is polyurethaan vegan?

Ja, klopt, bij polyurethaan worden er geen materialen die afkomstig van dieren worden gebruikt. 

Wat betekent PU?

PU betekent Polyurethaan.

Wat is het verschil tussen PU leer en echt leer?

Dit leggen we uit bij de ‘nadelen van PU leer’. 

Hoesjes van (PU) Leer!

GSMpunt biedt lederen telefoonhoesjes aan voor vrijwel iedere telefoon. Filter in onze webshop op het materiaal 'leer' en je krijgt alle lederen hoesjes te zien die geschikt zijn voor jouw toestel. Heb je nog vragen over PU leer? Laat het ons dan gerust hieronder weten!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De leukste Sinterklaas gedichten voor telefoonhoesjes en -accessoires!

Sint en Piet zaten eens te denken… Zo hoor je waarschijnlijk vaak het gedicht beginnen op pakjesavond. Maar ga jij nou een telefoonhoesje of ander telefoon accessoire schenken? Dan helpen wij je in deze blog op weg om een leuk en origineel sinterklaasgedicht te schrijven!

Hoe oud is mijn telefoon? Achterhaal het met deze tips!

Ben je van plan om een nieuwe telefoon aan te schaffen maar wil je daarvoor eigenlijk weten hoelang jij je huidige telefoon hebt? Die vraag stellen wij ons vaak ook. Daarnaast zijn refurbished telefoons steeds meer in opkomst, dus het is de moeite waard om eens te controleren hoe oud je telefoon nou eigenlijk is. In dit blog leggen we exact uit hoe je kunt controleren wat de leeftijd is van je smartphone.

Samsung pictogrammen verkleinen of vergroten? Dat doe je zo!

Vind jij de pictogrammen op je Samsung toestel te groot of te klein? Dan kun je dit aanpassen in de instellingen van je telefoon. Pictogrammen worden ook wel de icoontjes genoemd. In dit blog leggen we precies uit hoe je dit kunt aanpassen.

Telefoon opladen zonder stroom? Lees hier de beste tips!

Het is handig om altijd stroom te hebben in je telefoon. Maar hoe doe je dat als je geen stopcontact in de buurt hebt? Of dat de stroom is uitgevallen en je geen elektriciteit meer hebt? Super vervelend, want nu ben je niet meer bereikbaar voor anderen. In dit blog geven we je een aantal opties om je telefoon toch op te laden zonder ‘stroom’.

Schermtijd van je (android) telefoon controleren? Dat doe je zo!

De smartphone is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Wereldwijd hebben 3,5 biljoen mensen een smartphone. We gebruiken onze telefoon dagelijks steeds maar meer en meer en nemen onze smartphone overal mee naartoe om altijd bereikbaar te zijn en online niets meer te missen. In deze blog leggen we je uit waarom we dit steeds vaker doen, hoe je kunt controleren wat je schermtijd is, wat de gemiddelde schermtijd in de wereld is en wat je eventueel aan de lengte van je telefoonschermtijd kunt doen!

Nieuwste artikelen

Een screen protector plakken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Het plakken van screen protectors is voor de meesten van ons een lastig karwei. Dit komt omdat we dit maar één keer in de twee jaar hoeven te doen. Vaak besteden we dit liever uit aan een vriend, een broer of een bedrijf die hier (meer) ervaring mee heeft. Met behulp van een installatieframe zorg je ervoor dat je de de tempered glass kaasrecht op je scherm plakt en geen last meer krijgt van luchtbellen.

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen