Wat is een powerbank?

|

Tegenwoordig zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken tijdens het reizen. Je kunt er namelijk van alles mee, denk dan aan navigeren, films bekijken of comfortabel muziek luisteren. Maar met al deze functies vreten deze apparaten enorm veel stroom. Hierdoor is de batterij vaak in mum van tijd leeg. Als je dan geen stopcontact in de buurt hebt wordt het er niet makkelijker op.

Maar voor al deze issues is een powerbank de oplossing. Een powerbank is een oplader die je overal kunt gebruiken. Je moet het eigenlijk zien als een externe batterij, zo ziet een powerbank er ook van binnenuit. Met zo’n powerbank kun je wel een week met je smartphone zonder een stopcontact gezien te hebben. Maar niet te vergeten, een powerbank is ook maar een accu. Deze raakt dus na verloop van tijd leeg. Laadt deze dus ook op als je weer in de buurt van een stopcontact bent.

Waar kun je een powerbank allemaal voor gebruiken?

Een powerbank kun je voor vrijwel elk mobiel apparaat gebruiken. Denk dan aan bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of smartwatch. De meeste powerbanken worden gebruikt voor het reizen. Je hebt dan vaak geen stopcontact in de buurt. Daarnaast is een powerbank erg handig voor een dagje uit of festival. Je maakt dan vaak foto’s en video’s van alles wat er om je heen gebeurd. Dit vreet batterij waardoor je smartphone vaak snel leeg is.

Welke powerbank is geschikt voor mijn apparaat?

Omdat elk mobiel apparaat een verschillende accucapaciteit heeft wordt het kiezen van de juiste powerbank er niet makkelijker op. Je moet goed kijken naar een aantal factoren die belangrijk zijn. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden.

Capaciteit

Elk mobiel apparaat heeft een andere accucapaciteit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid stroom dat het apparaat gebruikt. Een laptop gebruikt namelijk veel meer energie dan een smartphone. Als je een powerbank wilt aanschaffen moet je dus goed kijken naar de capaciteit. Hieronder staan indicaties van de accucapaciteit van de mobiele apparaten.

  • Smartwatch: 300mAh
  • Smartphones: 2500mAh
  • Laptop: 15000mAh

Rendement van een powerbank

Wanneer een powerbank 10.000mAh heeft zal dit nooit allemaal overgezet worden naar een mobiel apparaat. Dit komt doordat een deel van de energie tijdens het laadproces wordt omgezet in warmte. Hierdoor gaat veel energie verloren tijdens het laadproces. De nieuwste powerbanken hebben vaak een rendement van ongeveer 90%. Dit houdt in dat er 10% mAh verloren gaat tijdens het laadproces. Kijk dus goed hoeveel rendement je powerbank heeft.

Soort powerbank

Er zijn natuurlijk verschillende soorten powerbanken. Met enkele powerbanken is het zelfs mogelijk om draadloos te laden. Zo heb je geen bedrading nodig voor het laadproces. Wil je het liefst je powerbank opladen zonder stopcontact? Neem dan een zonne-energie powerbank. Zo kun je oneindig door met je powerbank tijdens een reis of festival. Natuurlijk zijn de standaard powerbanken ook ideaal voor een lange reis.

Aansluiting

Standaard worden er vaak Micro-USB datakabels bij de Powerbanken geleverd. Als je een smartphone met deze aansluiting hebt, heb je geluk. Deze kabel is namelijk niet bijgeleverd om je smartphone op te laden, maar om de powerbank op te laden. Als je dus geen Micro-USB aansluiting in je smartphone of tablet hebt, schaf dan een extra datakabel aan.

Grootte van de powerbank

Voor een dagje uit of festival is een grote powerbank natuurlijk niet praktisch. Het nadeel van kleinere powerbanken is vaak dat ze minder mAh hebben. Wil je zoveel mogelijk capaciteit omdat je toch stilzit tijdens het reizen? Dan maakt de grootte van de powerbank in principe niet zoveel uit. Bekijk dus goed waarvoor je de powerbank wilt gebruiken.

De extra opties van een powerbank

Bijna elk apparaat heeft wel extra opties, zo ook een powerbank. Hierdoor zijn de prijsverschillen vaak groot terwijl de powerbanken dezelfde accucapaciteit hebben. Hoe meer opties de powerbank heeft, hoe duurder de aanschaf.

Resterende accucaciteit indicatie

Wanneer de batterij van je smartphone of tablet bijna leeg is laadt je het apparaat logischerwijs op. Bij een powerbank is dit vaak niet het geval omdat je de resterende capaciteit niet weet. De nieuwste powerbanken hebben daarom ook een klein display met de resterende accucapaciteit. De wat oudere powerbanken hebben LED-lampjes zodat je ongeveer ziet wat de resterende accucapaciteit is.

Dual USB poort

Twee USB poorten is natuurlijk veel handiger dan één. Zo kun je zelfs met twee personen tegelijkertijd je mobiele apparaat laden. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een extra datakabel aanschaft om dit mogelijk te maken. Er wordt namelijk maar één datakabel bij de powerbanken geleverd.

Smart off systeem

Als je een powerbank niet gebruikt wil je natuurlijk niet dat die capaciteit verliest. Het handige Smart off systeem maakt dit mogelijk. Als een powerbank aanstaat, maar 10 seconden geen energie hoeft over te dragen, wordt deze automatisch uitgeschakeld. Zo voorkom je energieverspilling van de powerbank.

Fast charging

De nieuwste smartphones zijn vaak voorzien met een fast charge functie. Dit houdt in dat het toestel nog sneller op wordt geladen. In no time is je batterij volledig opgeladen. Powerbanks beschikken ook over deze functie. Omdat een powerbank natuurlijk veen mAh opslaat, duurt het lang voordat deze volledig is opgeladen. Bij een powerbank met bijvoorbeeld 16.000mAh kan dat wel tot 8uur duren voordat deze volledig is opgeladen. Wanneer je een powerbank met fast charge functie hebt, is het een fluitje van een cent. De powerbank is dan snel opgeladen zodat deze weer bruikbaar is.

Assortiment met Powerbanks

Benieuwd welke powerbanken we allemaal voor je smartphone hebben? Bekijk dan ons gehele assortiment. Xiaomi, Samsung en Cygnett zijn de grootste producenten van powerbanken. Gebruik de handige filter aan de linkzijde om de perfecte powerbank te selecteren. Zo kun je uren/dagen/weken met je smartphone i.c.m. een powerbank!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen

Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen Screen, protector, aanbrengen, plakken, plaatsen, instructies, stappenplan Je wilt natuurlijk je smartphone het liefst zo goed als nieuw houden. Met een hoesje voorkom je vaak al een groot gedeelte van de schade. Toch blijft zelfs met een hoesje het beeldscherm van je smartphone een gevoelig onderdeel. Daarom raden wij altijd een screen protector in combinatie met een hoesje aan. Zo blijft je smartphone zo goed als nieuw en behoudt het zijn waarde na verloop van tijd.

Inchecken met je Smartphone

Met je smartphone inchecken bij het openbaar vervoer. Nooit meer je OV-Chipkaart zoeken, minder pasjes op zak en eenvoudig controleren of je niet bent vergeten uit te checken. Voor 10.000 klanten van KPN en Vodafone wordt die gedachte dit jaar al de werkelijkheid. Vandaag werd bekend gemaakt dat Smart-OV, het OV programma voor in- en uitchecken met je smartphone, dit jaar uitgebreid wordt getest. De test is afgelopen winter al getest door een klein groepje mensen, maar straks kunnen dus 10.000 reizigers deze dienst gaan proberen. Tijd dus voor een kleine uitleg.

Olympische Spelen Rio 2016: Handige Apps

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. TeamNL heeft al meerdere medailles, waaronder een gouden, en is op weg naar nog meer topprestaties op dit prestigieuze toernooi. De spelen zijn elke 4 jaar een groot evenement voor iedereen, sportliefhebber of niet. Om je te helpen optimaal van deze spelen te genieten, vind je in deze blog alles wat je moet weten om je smartphone te gebruiken om de spelen te volgen. Wat doen de verschillende apps? Welke kun je het beste gebruiken? GSMpunt vertelt het je.

Beste vijf hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 7

Omdat Samsung opnieuw met een populaire uitvoering van de Galaxy Note komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Daarom hebben wij vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Samsung Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7, alles wat je moet weten!

Samsung heeft zijn een nieuwe versie van zijn bekende vlaggenschip aangekondigd met hun persconferentie in New York. De Samsung Galaxy Note 7. De Note 7 heeft veel nieuwe functies zoals de Iris scanner en is geheel waterdicht. Ook heeft de Note 7 een nieuw jasje gekregen met gecurved scherm en glazen achterkant. Net zoals zijn voorgangers loopt de Samsung Galaxy Note 7 op de nieuwste versie van Android.

Nieuwste artikelen

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen