Wat is een powerbank?

|

Tegenwoordig zijn smartphones en tablets niet meer weg te denken tijdens het reizen. Je kunt er namelijk van alles mee, denk dan aan navigeren, films bekijken of comfortabel muziek luisteren. Maar met al deze functies vreten deze apparaten enorm veel stroom. Hierdoor is de batterij vaak in mum van tijd leeg. Als je dan geen stopcontact in de buurt hebt wordt het er niet makkelijker op.

Maar voor al deze issues is een powerbank de oplossing. Een powerbank is een oplader die je overal kunt gebruiken. Je moet het eigenlijk zien als een externe batterij, zo ziet een powerbank er ook van binnenuit. Met zo’n powerbank kun je wel een week met je smartphone zonder een stopcontact gezien te hebben. Maar niet te vergeten, een powerbank is ook maar een accu. Deze raakt dus na verloop van tijd leeg. Laadt deze dus ook op als je weer in de buurt van een stopcontact bent.

Waar kun je een powerbank allemaal voor gebruiken?

Een powerbank kun je voor vrijwel elk mobiel apparaat gebruiken. Denk dan aan bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of smartwatch. De meeste powerbanken worden gebruikt voor het reizen. Je hebt dan vaak geen stopcontact in de buurt. Daarnaast is een powerbank erg handig voor een dagje uit of festival. Je maakt dan vaak foto’s en video’s van alles wat er om je heen gebeurd. Dit vreet batterij waardoor je smartphone vaak snel leeg is.

Welke powerbank is geschikt voor mijn apparaat?

Omdat elk mobiel apparaat een verschillende accucapaciteit heeft wordt het kiezen van de juiste powerbank er niet makkelijker op. Je moet goed kijken naar een aantal factoren die belangrijk zijn. Zo weet je precies waar je rekening mee moet houden.

Capaciteit

Elk mobiel apparaat heeft een andere accucapaciteit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid stroom dat het apparaat gebruikt. Een laptop gebruikt namelijk veel meer energie dan een smartphone. Als je een powerbank wilt aanschaffen moet je dus goed kijken naar de capaciteit. Hieronder staan indicaties van de accucapaciteit van de mobiele apparaten.

  • Smartwatch: 300mAh
  • Smartphones: 2500mAh
  • Laptop: 15000mAh

Rendement van een powerbank

Wanneer een powerbank 10.000mAh heeft zal dit nooit allemaal overgezet worden naar een mobiel apparaat. Dit komt doordat een deel van de energie tijdens het laadproces wordt omgezet in warmte. Hierdoor gaat veel energie verloren tijdens het laadproces. De nieuwste powerbanken hebben vaak een rendement van ongeveer 90%. Dit houdt in dat er 10% mAh verloren gaat tijdens het laadproces. Kijk dus goed hoeveel rendement je powerbank heeft.

Soort powerbank

Er zijn natuurlijk verschillende soorten powerbanken. Met enkele powerbanken is het zelfs mogelijk om draadloos te laden. Zo heb je geen bedrading nodig voor het laadproces. Wil je het liefst je powerbank opladen zonder stopcontact? Neem dan een zonne-energie powerbank. Zo kun je oneindig door met je powerbank tijdens een reis of festival. Natuurlijk zijn de standaard powerbanken ook ideaal voor een lange reis.

Aansluiting

Standaard worden er vaak Micro-USB datakabels bij de Powerbanken geleverd. Als je een smartphone met deze aansluiting hebt, heb je geluk. Deze kabel is namelijk niet bijgeleverd om je smartphone op te laden, maar om de powerbank op te laden. Als je dus geen Micro-USB aansluiting in je smartphone of tablet hebt, schaf dan een extra datakabel aan.

Grootte van de powerbank

Voor een dagje uit of festival is een grote powerbank natuurlijk niet praktisch. Het nadeel van kleinere powerbanken is vaak dat ze minder mAh hebben. Wil je zoveel mogelijk capaciteit omdat je toch stilzit tijdens het reizen? Dan maakt de grootte van de powerbank in principe niet zoveel uit. Bekijk dus goed waarvoor je de powerbank wilt gebruiken.

De extra opties van een powerbank

Bijna elk apparaat heeft wel extra opties, zo ook een powerbank. Hierdoor zijn de prijsverschillen vaak groot terwijl de powerbanken dezelfde accucapaciteit hebben. Hoe meer opties de powerbank heeft, hoe duurder de aanschaf.

Resterende accucaciteit indicatie

Wanneer de batterij van je smartphone of tablet bijna leeg is laadt je het apparaat logischerwijs op. Bij een powerbank is dit vaak niet het geval omdat je de resterende capaciteit niet weet. De nieuwste powerbanken hebben daarom ook een klein display met de resterende accucapaciteit. De wat oudere powerbanken hebben LED-lampjes zodat je ongeveer ziet wat de resterende accucapaciteit is.

Dual USB poort

Twee USB poorten is natuurlijk veel handiger dan één. Zo kun je zelfs met twee personen tegelijkertijd je mobiele apparaat laden. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een extra datakabel aanschaft om dit mogelijk te maken. Er wordt namelijk maar één datakabel bij de powerbanken geleverd.

Smart off systeem

Als je een powerbank niet gebruikt wil je natuurlijk niet dat die capaciteit verliest. Het handige Smart off systeem maakt dit mogelijk. Als een powerbank aanstaat, maar 10 seconden geen energie hoeft over te dragen, wordt deze automatisch uitgeschakeld. Zo voorkom je energieverspilling van de powerbank.

Fast charging

De nieuwste smartphones zijn vaak voorzien met een fast charge functie. Dit houdt in dat het toestel nog sneller op wordt geladen. In no time is je batterij volledig opgeladen. Powerbanks beschikken ook over deze functie. Omdat een powerbank natuurlijk veen mAh opslaat, duurt het lang voordat deze volledig is opgeladen. Bij een powerbank met bijvoorbeeld 16.000mAh kan dat wel tot 8uur duren voordat deze volledig is opgeladen. Wanneer je een powerbank met fast charge functie hebt, is het een fluitje van een cent. De powerbank is dan snel opgeladen zodat deze weer bruikbaar is.

Assortiment met Powerbanks

Benieuwd welke powerbanken we allemaal voor je smartphone hebben? Bekijk dan ons gehele assortiment. Xiaomi, Samsung en Cygnett zijn de grootste producenten van powerbanken. Gebruik de handige filter aan de linkzijde om de perfecte powerbank te selecteren. Zo kun je uren/dagen/weken met je smartphone i.c.m. een powerbank!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen

Zo kun je het beste een screen protector aanbrengen Screen, protector, aanbrengen, plakken, plaatsen, instructies, stappenplan Je wilt natuurlijk je smartphone het liefst zo goed als nieuw houden. Met een hoesje voorkom je vaak al een groot gedeelte van de schade. Toch blijft zelfs met een hoesje het beeldscherm van je smartphone een gevoelig onderdeel. Daarom raden wij altijd een screen protector in combinatie met een hoesje aan. Zo blijft je smartphone zo goed als nieuw en behoudt het zijn waarde na verloop van tijd.

Inchecken met je Smartphone

Met je smartphone inchecken bij het openbaar vervoer. Nooit meer je OV-Chipkaart zoeken, minder pasjes op zak en eenvoudig controleren of je niet bent vergeten uit te checken. Voor 10.000 klanten van KPN en Vodafone wordt die gedachte dit jaar al de werkelijkheid. Vandaag werd bekend gemaakt dat Smart-OV, het OV programma voor in- en uitchecken met je smartphone, dit jaar uitgebreid wordt getest. De test is afgelopen winter al getest door een klein groepje mensen, maar straks kunnen dus 10.000 reizigers deze dienst gaan proberen. Tijd dus voor een kleine uitleg.

Olympische Spelen Rio 2016: Handige Apps

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. TeamNL heeft al meerdere medailles, waaronder een gouden, en is op weg naar nog meer topprestaties op dit prestigieuze toernooi. De spelen zijn elke 4 jaar een groot evenement voor iedereen, sportliefhebber of niet. Om je te helpen optimaal van deze spelen te genieten, vind je in deze blog alles wat je moet weten om je smartphone te gebruiken om de spelen te volgen. Wat doen de verschillende apps? Welke kun je het beste gebruiken? GSMpunt vertelt het je.

Beste vijf hoesjes voor de Samsung Galaxy Note 7

Omdat Samsung opnieuw met een populaire uitvoering van de Galaxy Note komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste Samsung Galaxy Note 7 hoesjes zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Daarom hebben wij vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Samsung Galaxy Note 7.

De Samsung Galaxy Note 7, alles wat je moet weten!

Samsung heeft zijn een nieuwe versie van zijn bekende vlaggenschip aangekondigd met hun persconferentie in New York. De Samsung Galaxy Note 7. De Note 7 heeft veel nieuwe functies zoals de Iris scanner en is geheel waterdicht. Ook heeft de Note 7 een nieuw jasje gekregen met gecurved scherm en glazen achterkant. Net zoals zijn voorgangers loopt de Samsung Galaxy Note 7 op de nieuwste versie van Android.

Nieuwste artikelen

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen