Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

|

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.


Overzicht

1. Waarom worden telefoonhoesjes geel?

2. Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

3. Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

4. Tip #2: Scrubben met soda

5. Tip #3: Alcohol

6. De beste oplossing


Waarom worden telefoonhoesjes geel?

De transparante telefoonhoesjes worden normaal gesproken gemaakt van een polymeer dat populair is vanwege de goedkope en flexibele eigenschappen. Het nadeel van deze polymeren is dat ze geel worden naarmate deze verouderen. Er zijn meerdere redenen dat transparante hoesjes geel worden. De belangrijkste reden is ultraviolette straling van de zon. Als je veel buiten bent met je smartphone kan dit resulteren in de vergeling van je telefoonhoesje. 

Naast UV-straling kan de wrijving van je hand ook voor de vergeling zorgen. Vaak heb je overtollige oliën en chemicaliën op je hand zitten. Als je dan zweethanden krijgt worden deze oliën en chemicaliën overgedragen op het telefoonhoesje. 

Telefoonhoesje schoonmaken tips

Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

Om het mooie design van je smartphone zichtbaar te houden is het van belang dat het hoesje transparant is. Gele vlekken die na verloop van tijd verschijnen zijn dan een doorn in het oog. Hieronder hebben wij enkele tips uitgelicht om de vergeling tegen te gaan.

Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

Probeer je hoesje eerst schoon te maken met afwasmiddel. Maak een mengsel van warm water en afwasmiddel waarna je een tandenborstel gebruikt om te schrobben. Vergeet niet de hoeken en gaten van binnen en buiten schoon te maken. Droog het af met een zachte doek en laat het minimaal een uurtje drogen.

Als het hoesje geel is geworden door oxidatie (chemische reactie) of soortgelijke redenen werkt deze tip niet.

Tip #2: Scrubben met soda

Als begin strooi je wat soda over het oppervlakte van het hoesje. Gebruik vervolgens een natte tandenborstel om te gaan scrubben op de plek waar de gele vlek zit. Als de gele vlekken zijn weggewerkt kun je het hoesje drogen met een zacht doekje. 

Als er nog gele restanten over blijven kun je dit opnieuw uitvoeren, waarna je een transparant hoesje overhoudt. 

Tip #3: Alcohol

Alcohol heeft een zeer goed reinigend vermogen. Met een spuitflesje ontsmettingsalcohol kun je de gele vlekken bewerken. Het voordeel van ontsmettingsalcohol is dat het binnen een korte tijd weer droog wordt. Na het inwerken van de ontsmettingsalcohol krijgt je hoesje een soort van coating. Met een zacht doekje kun je deze coating verwijderen. Laat je hoesje dan even goed drogen voordat je de smartphone weer plaatst. 

De beste oplossing

Zelfs met de bovenstaande tips om vergeelde hoesjes schoon te maken blijven er soms restanten over. Daarnaast is het behoorlijk wat werk om de transparante hoesjes te verschonen. Wij raden dan ook aan om een nieuw transparant hoesje aan te schaffen. Bij GSMpunt zijn de transparante hoesjes verkrijgbaar vanaf €6.95 en beschikbaar voor vrijwel elke smartphone. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Nieuwste artikelen

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen

Vanaf de iPhone X zijn de meeste iPhone toestellen standaard voorzien van Face ID. Dit is een manier om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Je iPhone kan je gezicht herkennen en op die manier kun je toegang krijgen tot je telefoon. Face ID is ontwikkeld door Apple en is dus exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad. In dit artikel vertellen we je of Face ID veilig is en of je gezicht bijvoorbeeld ook wordt herkend in het donker.

Dit zijn de beste telefoonhouders voor op de fiets van 2020!

Tegenwoordig kan het vasthouden van je telefoon op de fiets je duur komen te staan. Je riskeert namelijk een boete van maar liefst €95,-. Een telefoonhouder is dan een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken. Daarnaast kun je met enkele navigatieapps de mooiste fietsritten door Nederland maken. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog lichten wij de beste telefoonhouders voor je uit.

Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

WhatsApp stopt met werken op oude telefoons

Verstuur je graag berichten via WhatsApp en ben je in het bezit van een oude telefoon? Dan is het goed om te weten dat de berichtendienst niet meer wordt ondersteund op de oudere telefoons. WhatsApp heeft aangegeven te stoppen met het werken op verouderde telefoons om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen