Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

|

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.


Heb je geen tijd om je telefoonhoesje schoon te maken? Transparante telefoonhoesjes zijn al vanaf €6,95 verkrijgbaar en worden kosteloos verzonden in Nederland en België!


Overzicht

1. Waarom worden telefoonhoesjes geel?

2. Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

3. Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

4. Tip #2: Scrubben met soda

5. Tip #3: Alcohol

6. De beste oplossing


Waarom worden telefoonhoesjes geel?

De transparante telefoonhoesjes worden normaal gesproken gemaakt van een polymeer dat populair is vanwege de goedkope en flexibele eigenschappen. Het nadeel van deze polymeren is dat ze geel worden naarmate deze verouderen. Er zijn meerdere redenen dat transparante hoesjes geel worden. De belangrijkste reden is ultraviolette straling van de zon. Als je veel buiten bent met je smartphone kan dit resulteren in de vergeling van je telefoonhoesje. 

Naast UV-straling kan de wrijving van je hand ook voor de vergeling zorgen. Vaak heb je overtollige oliën en chemicaliën op je hand zitten. Als je dan zweethanden krijgt worden deze oliën en chemicaliën overgedragen op het telefoonhoesje. 

Telefoonhoesje schoonmaken tips

Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

Om het mooie design van je smartphone zichtbaar te houden is het van belang dat het hoesje transparant is. Gele vlekken die na verloop van tijd verschijnen zijn dan een doorn in het oog. Hieronder hebben wij enkele tips uitgelicht om de vergeling tegen te gaan.

Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

Probeer je hoesje eerst schoon te maken met afwasmiddel. Maak een mengsel van warm water en afwasmiddel waarna je een tandenborstel gebruikt om te schrobben. Vergeet niet de hoeken en gaten van binnen en buiten schoon te maken. Droog het af met een zachte doek en laat het minimaal een uurtje drogen.

Als het hoesje geel is geworden door oxidatie (chemische reactie) of soortgelijke redenen werkt deze tip niet.

Tip #2: Scrubben met soda

Als begin strooi je wat soda over het oppervlakte van het hoesje. Gebruik vervolgens een natte tandenborstel om te gaan scrubben op de plek waar de gele vlek zit. Als de gele vlekken zijn weggewerkt kun je het hoesje drogen met een zacht doekje. 

Als er nog gele restanten over blijven kun je dit opnieuw uitvoeren, waarna je een transparant hoesje overhoudt. 

Tip #3: Alcohol

Alcohol heeft een zeer goed reinigend vermogen. Met een spuitflesje ontsmettingsalcohol kun je de gele vlekken bewerken. Het voordeel van ontsmettingsalcohol is dat het binnen een korte tijd weer droog wordt. Na het inwerken van de ontsmettingsalcohol krijgt je hoesje een soort van coating. Met een zacht doekje kun je deze coating verwijderen. Laat je hoesje dan even goed drogen voordat je de smartphone weer plaatst. 

De beste oplossing

Zelfs met de bovenstaande tips om vergeelde hoesjes schoon te maken blijven er soms restanten over. Daarnaast is het behoorlijk wat werk om de transparante hoesjes te verschonen. Wij raden dan ook aan om een nieuw transparant hoesje aan te schaffen. Bij GSMpunt zijn de transparante hoesjes verkrijgbaar vanaf €6.95 en beschikbaar voor vrijwel elke smartphone. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen