Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

|

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.


Heb je geen tijd om je telefoonhoesje schoon te maken? Transparante telefoonhoesjes zijn al vanaf €6,95 verkrijgbaar en worden kosteloos verzonden in Nederland en België!


Overzicht

1. Waarom worden telefoonhoesjes geel?

2. Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

3. Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

4. Tip #2: Scrubben met soda

5. Tip #3: Alcohol

6. De beste oplossing


Waarom worden telefoonhoesjes geel?

De transparante telefoonhoesjes worden normaal gesproken gemaakt van een polymeer dat populair is vanwege de goedkope en flexibele eigenschappen. Het nadeel van deze polymeren is dat ze geel worden naarmate deze verouderen. Er zijn meerdere redenen dat transparante hoesjes geel worden. De belangrijkste reden is ultraviolette straling van de zon. Als je veel buiten bent met je smartphone kan dit resulteren in de vergeling van je telefoonhoesje. 

Naast UV-straling kan de wrijving van je hand ook voor de vergeling zorgen. Vaak heb je overtollige oliën en chemicaliën op je hand zitten. Als je dan zweethanden krijgt worden deze oliën en chemicaliën overgedragen op het telefoonhoesje. 

Telefoonhoesje schoonmaken tips

Hoe verwijder je gele vlekken van je transparante hoesje?

Om het mooie design van je smartphone zichtbaar te houden is het van belang dat het hoesje transparant is. Gele vlekken die na verloop van tijd verschijnen zijn dan een doorn in het oog. Hieronder hebben wij enkele tips uitgelicht om de vergeling tegen te gaan.

Tip #1: Schoonmaken met afwasmiddel

Probeer je hoesje eerst schoon te maken met afwasmiddel. Maak een mengsel van warm water en afwasmiddel waarna je een tandenborstel gebruikt om te schrobben. Vergeet niet de hoeken en gaten van binnen en buiten schoon te maken. Droog het af met een zachte doek en laat het minimaal een uurtje drogen.

Als het hoesje geel is geworden door oxidatie (chemische reactie) of soortgelijke redenen werkt deze tip niet.

Tip #2: Scrubben met soda

Als begin strooi je wat soda over het oppervlakte van het hoesje. Gebruik vervolgens een natte tandenborstel om te gaan scrubben op de plek waar de gele vlek zit. Als de gele vlekken zijn weggewerkt kun je het hoesje drogen met een zacht doekje. 

Als er nog gele restanten over blijven kun je dit opnieuw uitvoeren, waarna je een transparant hoesje overhoudt. 

Tip #3: Alcohol

Alcohol heeft een zeer goed reinigend vermogen. Met een spuitflesje ontsmettingsalcohol kun je de gele vlekken bewerken. Het voordeel van ontsmettingsalcohol is dat het binnen een korte tijd weer droog wordt. Na het inwerken van de ontsmettingsalcohol krijgt je hoesje een soort van coating. Met een zacht doekje kun je deze coating verwijderen. Laat je hoesje dan even goed drogen voordat je de smartphone weer plaatst. 

De beste oplossing

Zelfs met de bovenstaande tips om vergeelde hoesjes schoon te maken blijven er soms restanten over. Daarnaast is het behoorlijk wat werk om de transparante hoesjes te verschonen. Wij raden dan ook aan om een nieuw transparant hoesje aan te schaffen. Bij GSMpunt zijn de transparante hoesjes verkrijgbaar vanaf €6.95 en beschikbaar voor vrijwel elke smartphone. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Nieuwste artikelen

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in dit blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen