Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

|

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

Mobiel bijna leeg, wat nu?!

Iedereen kent het wel, einde van de dag en de telefoon laat het icoontje van de batterij zien. Deze is bijna leeg, terwijl we nog een hele reis terug te gaan hebben. Nog even dat laatste kwartiertje de telefoon opladen, maar helaas zijn we niet in het bezit van een snellader. Wat helpt is om de normale lader te gebruiken. Zet de iPhone op vliegtuigmodus waardoor alle applicaties niet werken. De telefoon laat veel sneller op waardoor we toch nog iets batterij hebben voor onderweg.

Agenda per minuut indelen

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de iOS agenda, is te zien dat deze hele uren aangeeft, en de minuten per 5 weergeeft. Dit kan soms lastig zijn omdat we nu net juist iemand moeten bellen of een afspraak hebben om 13:28 uur. Om dit op te lossen klikken we dubbel op de minuten. Deze worden nu per minuut weergegeven waardoor de afspraak op de exacte tijd kan worden ingepland. Wanneer je weer terug wilt naar de blokken van 5 minuten, klik dan weer dubbel op de minuten.

Siri, de handige betweter!

Als je in een app zit, bijvoorbeeld Outlook, kan heel gemakkelijk en snel de instellingen ingezien of aangepast worden van deze specifieke app. Doe dit door met jouw stem te zeggen: Hé Siri, instellingen. Voordat je het weet krijg je de instellingen tevoorschijn van de desbetreffende app. Ook kan Sire de zaklamp van je telefoon zelf aan doen. Zeg: hé Siri, zaklamp aan en Siri luistert. De helderheid van deze zaklamp kan ook ingesteld worden. Houd met je vinger de zaklamp ingedrukt en zie dat je het paneeltje naar boven en naar beneden kunt halen.

Bericht of mail die verwijderd is terughalen

Wanneer je een berichtje wilt versturen, maar net per ongeluk een groot deel van dit bericht heeft verwijderd, kun je dit herstellen door met de telefoon in de hand te gaan schudden, waardoor de optie herstel tevoorschijn komt en de tekst weer terugkomt, erg handig als je het ons vraagt. Dit werkt ook als je bijvoorbeeld een mailtje hebt weggegooid die je toch in de inbox wilt bewaren. Schud met de telefoon en het mailtje komt weer terug.

Waarom je beter niet apps geforceerd moet afsluiten

Heel veel mensen hebben de gewoonte om hun apps na elke sessie helemaal geforceerd af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de appkiezer er mooi opgeruimd uitziet. Heel veel mensen denken dat dit batterij besparend is. Surprise, het geforceerd afsluiten van de verschillende apps bespaart geen batterij, maar kost juist extra veel stoom. Wanneer een afgesloten app weer opnieuw moet worden opgestart, moeten de gegevens weer opnieuw opgehaald worden. Dit kost meer batterij dan het uit slaapstand halen van een app die nog in de appkiezer staat.

Muziek automatisch uit met timer

Val je soms in slaap met muziek aan? Dan is deze hack absoluut iets voor jou! De timer schakelt namelijk automatisch na een tijdje jouw muziek uit, zodat deze niet de hele nacht aan blijft. Dit kan je doen door naar de timer in je klok-app te gaan en selecteer ‘als timer eindigt’. Scroll naar beneden en kies ‘stop afspelen’. De muziek stopt dan automatisch na de tijd die jij hebt ingesteld.

Tikfout in rekenmachine herstellen

Iedereen gebruikt het wel eens, de handige ingebouwde rekenmachine in de iPhone. Snel even een simpele berekening maken, binnen enkele seconden heb je het antwoord. Door het snel intoetsen kan het voorkomen dat er een fout gemaakt wordt. Veel mensen denken dat ze het volledig moeten wissen en opnieuw moeten beginnen, dit is echter niet zo. Door bovenaan het scherm naar links of naar rechts te vegen, voer je een correctie uit op het door jou ingevoerde getal.

Medische ID voor terugvinden van jouw iPhone

Een van de features van iOS is medische ID. Hier kunnen medische gegevens ingevuld worden, maar hier staat vaak ook een SOS-contact in, die de persoon moet bellen indien jij bij een ongeval betrokken bent geraakt. De medische ID is te vinden door allereerst eenmalig op de homeknop te drukken, waarnaar op noodgeval gedrukt wordt en dan gedrukt wordt op medische ID. Deze informatie kan iedereen zien en hiervoor is geen code nodig. Wanneer jouw telefoon is verloren zal dit dan ook het enige punt zijn dat mensen kunnen inzien. Het enige waar iemand anders bij een iPhone die gelockt is bij kan, is de medische ID. Wanneer je hierin aangeeft wie er gebeld moet worden bij het vinden van de telefoon, is er meer kans dat jouw telefoon weer bij jou terecht komt!

Nog een laatste dingetje, Siri is namelijk niet altijd even slim. Daarom luistert Siri ook naar: ‘’Hé Silly’’. Leuk om uit te proberen en het laat ook maar weer zien dat een computer gelukkig niet in alles beter is dan een mens. Dit is slechts een tipje van de sluier, de iPhone heeft nog veel meer leuke ‘verborgen’ handigheden. Ga jij het bovenstaande proberen?

Geef ons jouw mening

Verder lezen

WhatsApp stopt met werken op oude telefoons

Verstuur je graag berichten via WhatsApp en ben je in het bezit van een oude telefoon? Dan is het goed om te weten dat de berichtendienst niet meer wordt ondersteund op de oudere telefoons. WhatsApp heeft aangegeven te stoppen met het werken op verouderde telefoons om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip.

De vijf beste Samsung Galaxy A51 hoesjes op een rijtje

Samsung heeft dit jaar de opvolger van de Galaxy A50 gelanceerd, namelijk de Galaxy A51. Dit toestel heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de A51 maar liefst vier camera’s, een grotere accu en een 6,5 inch-scherm. Met al deze topfeatures is een goede bescherming dan ook een must-have.

De Samsung S-view cover is terug van weggeweest!

Sinds de lancering van de Galaxy S4 is de S-View niet meer weg te denken als originele accessoire. Dit hoesje was destijds een echte innovatie vanwege het 'raampje' in de flap. Dit had als grote voordeel dat je het flapje niet telkens hoefde te openen om inkomende meldingen te bekijken.

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Nieuwste artikelen

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Alles over de nieuwe Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE!

Het is eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur werden op de Apple Event de nieuwe Apple Watches gelanceerd. Het gaat om de nieuwe Apple Watch Series 6 én voor het eerst ook een goedkopere variant, namelijk: de Apple Watch SE! Maar wat is er eigenlijk nieuw aan de Apple Watch Series 6 en Apple Watch SE? In deze blog lees je er alles over in een duidelijk overzicht!

Alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Vanavond is het dan eindelijk zover! Op dinsdag 15 september om 19:00 uur staat het Special Event van Apple weer op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Anders dan andere jaren, zal deze plaatsvinden via een livestream en zullen naar verwachting nog niet alle producten worden gepresenteerd. Met ‘Time Flies’ als thema verwachten wij wel dat de nieuwe Apple Watch zal worden gepresenteerd. In deze blog lees je dan ook alle verwachtingen van de nieuwe Apple Watch op een rij!

Wat is een PopSocket? Lees het hier!

Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de zogeheten PopSockets leggen wij het eerst even uit. In deze blog praten we je bij over de hype rondom de PopSocket, het bedrijf achter de PopSocket, waar je je PopSocket koopt en handige tips over hoe je het meeste uit jouw PopSocket kan halen. Kortom alles wat je moet weten over de PopSocket.

Wanneer komt de iPhone 12?

De opvolger van de iPhone 11 komt eraan. Logischerwijs wordt er verwacht dat bij deze nieuwe iPhone qua naam alleen de 11 in een 12 verandert. De iPhone 12 komt zeer waarschijnlijk in 4 varianten. In dit artikel bespreken we kort maar krachtig wat de verwachting van de iPhone 12 zijn, wanneer dit toestel leverbaar is en wanneer de iPhone 12 komt.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen