Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

|

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip. De Samsung Galaxy S20 zal de betaalbaarste en kleinste variant worden, de S20 Ultra de meest uitgebreide en grote variant. In dit artikel lees je wat je volgens de geruchten allemaal kunt verwachten tijdens de presentatie van de nieuwe toestellen.

Het laatste toestel dat Samsung lanceerde was de Samsung S10. Waarom heeft Samsung ervoor gekozen om de nieuwe toestellen niet de S11 te noemen, maar de S20? Dit heeft ermee te maken dat Samsung met een sprong in de nummering wil laten zien dat zij vooruitstrevend zijn en grote ontwikkelingen doormaken met de nieuwe toestellen. Ook spelen zij in op het jaar 2020: nieuw decennium, nieuwe naam.

Naast het feit dat Samsung de nieuwe serie S20 lanceert tijdens het Galaxy Unpacked 2020 evenement, komen zij met iets spectaculairs: een nieuwe opvouwbare telefoon, de Samsung Galaxy Z Flip. Dit toestel kan worden samengevouwen als een ouderwetse clamshelltelefoon zodat de smartphone gemakkelijk in de broekzak gestopt kan worden.

Naar verluidt krijgt de S20-serie drie varianten. De kleinste variant is 6,2 inch. De andere toestellen zijn 6,7 en 6,9 inch. Ook op accugebied zijn de verwachtingen hooggespannen. Gelekte renders verklappen daarnaast iets meer over het ontwerp van de nieuwe S toestellen. Er valt een groot camera-eiland achterop het toestel op waarin vijf camera’s verwerkt zitten. Daarnaast zit er een selfiecamera verwerkt in de opening midden bovenin het scherm. Verder is het scherm vrijwel randloos.

Samsung Galaxy 2020 renders

Samsung Galaxy S20

Het instapmodel is het betaalbaarst en tevens de kleinste telefoon binnen de S20-serie, dat alsnog groot is met zijn 6,2 inch scherm. Alle toestellen in de S20-serie krijgen een verversingssnelheid van 120Hz. Met een hoge refresh-rate zien bewegende beelden er veel vloeiender uit. Het toestel gaat beschikken over een klein rondje in het scherm voor de selfiecamera. Deze zogenoemde punch-hole camera heeft een resolutie van 10 megapixels. Samsung zal ook de refresh-rate van het scherm verhogen. De S20 is een betaalbaar pareltje met de nieuwste features anno 2020.

Samsung Galaxy S20 Plus

Bij de Samsung Galaxy S20 Plus wordt er gesproken over nog meer verfijning omtrent design. Er zijn afgeronde schermranden aanwezig die subtiel om de zijkant lopen. Het toestel bevat aan de voor- en achterkant een laagje gehard glas: Gorilla Glas. Dit zorgt ervoor dat het toestel minder snel krassen of andere beschadigingen oploopt. Ook de hardware van deze nieuwe smartphone blijft niet achter. De verversingssnelheid is verhoogd waardoor scrollen soepeler gaat. Al met al een absolute gebruiksgemakkelijke eyecatcher.

De nieuwe Samsung Galaxy 2020

Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is de meest luxueuze variant van de S20-serie. De S20 Ultra heeft het grootste beeldscherm met zijn 6,9 inch. Verder heeft de Samsung Galaxy S20 Ultra vier camera’s achterop waaronder een 108 megapixel camera en verbeterde groothoeklens. Ook zijn 5000mAh-batterij laadt razendsnel via een usb-c poort op. Verder heeft de S20 Ultra vingerafdrukscanner in het display dat zorgt voor ultiem gebruiksgemak.

Samsung Galaxy Z Flip

Een absolute eyecatcher: de Galaxy Z Flip. Dit toestel kan open- en dichtgeklapt worden en beschikt in opengevouwen toestand een diagonaal van 6.7 inch met een beeldverhouding van 22:9. Dit langwerpige display heeft 2636 bij 1080 pixels. Wat opvallend bij dit toestel is, is dat de vingerscan aan de zijkant van het toestel zit. Aan de buitenkant zitten twee 12 megapixel camera’s: een hoofdlens en een groothoeklens. De frontcamera aan de binnenkant is dezelfde 10 megapixel camera als die van de Samsung Galaxy S10. De nieuwe vouwtelefoon zal naar verwachting goedkoper worden dan de Galaxy Fold, die in Nederland voor een bedrag van €2.020 wordt verkocht. Het grote pluspunt bij deze telefoon is zijn vernieuwde flexibele scherm. Het glas van het scherm is dusdanig dun waardoor het de eigenschap krijgt om te kunnen buigen zonder dat het barst. Het voordeel van ultradun glas is de hoge mate van krasbestendigheid. Door Ultra Thin Glass toe te passen blijft het display veel langer mooi, ook na veelvuldig buigen. Het is zeer waarschijnlijk dat de Galaxy Z Flip magnetisch bij elkaar wordt gehouden.

samsung galaxy z flip

We kunnen opmerken dat de S20-serie telefoons langwerpiger gaan zijn dan zijn voorgangers. Wat kleuren betreft lijkt het erop dat Samsung de ingeslagen weg met de Note 10 gaat volgen. Er komen waarschijnlijk nieuwe Galaxy’s in de kleuren wit, zwart, rood en blauw. Naar verluidt komen ook de kleuren groen, geel en paars. Een regenboog aan kleuren dus!

Naar verwachting worden de nieuwe telefoons op dinsdag 11 februari 2020 aangekondigd. Wij zitten met smart te wachten, jij ook!?

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De vijf beste Samsung Galaxy A51 hoesjes op een rijtje

Samsung heeft dit jaar de opvolger van de Galaxy A50 gelanceerd, namelijk de Galaxy A51. Dit toestel heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de A51 maar liefst vier camera’s, een grotere accu en een 6,5 inch-scherm. Met al deze topfeatures is een goede bescherming dan ook een must-have.

De Samsung S-view cover is terug van weggeweest!

Sinds de lancering van de Galaxy S4 is de S-View niet meer weg te denken als originele accessoire. Dit hoesje was destijds een echte innovatie vanwege het 'raampje' in de flap. Dit had als grote voordeel dat je het flapje niet telkens hoefde te openen om inkomende meldingen te bekijken.

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Nieuwste artikelen

Verschillen tussen de Samsung Galaxy A32 4G en het 5G model

In dit blog gaan we dieper in op dit toestel en de verschillen tussen de 4G en 5G variant. Wat we namelijk al wel weten is dat de accessoires voor beide toestel op maat worden gemaakt. Het is dus van belang om hier alvast rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje gaat bestellen, want wellicht is het niet compatibel. Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe toestel van Samsung!

Zoveel data gebruiken apps op je telefoon

Op het moment dat jouw internet provider een bericht stuurt over hoe weinig data je nog over hebt, is het vaak te laat en zit je nog maar op de helft van de maand. Hierna kan je geen Whatsapp sturen naar je vrienden of in de bus een YouTube video te kijken. Hoe vervelend is dat! Wij gaan in dit blog uitleggen hoeveel data elke app verbruikt met tips hoe je dit kan verbeteren.

Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel!

Van binnen en buiten je telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig iedere dag veelvuldig, zelfs tijdens het eten en op het toilet! Zonder dat het misschien goed zichtbaar is, kan je telefoon of tablet zomaar een bron van bacteriën zijn. De meeste telefoongebruikers maken het toestel schoon met de binnenkant van het shirt, maar is dat wel voldoende om de bacteriën er af te krijgen? En hoe vaak moet jij je smartphone eigenlijk schoonmaken? Iedere dag, week, maand of eigenlijk nooit? In deze blog leggen we je meerdere manieren uit om je telefoon goed schoon te maken. Zo leggen we in het eerste deel uit hoe je de buitenkant goed schoonmaakt en gaan we in het tweede deel dieper in op het van binnen opschonen van jouw telefoon of tablet!

Je telefoon beveiligen: tips om de gegevens op je telefoon te beschermen

Je telefoon beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Er staan veel gegevens op je telefoon, vooral gegevens die je niet met anderen wilt delen. Het is aan te raden om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen. In dit blog laten we je zien op welke manieren dit mogelijk is. Er worden meerdere mogelijkheden besproken hoe jij kunt voorkomen dat anderen jouw gegevens te zien krijgen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen