Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

|

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september is de nieuwe iPhone daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Verschil tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone XS

De iPhone 11 Pro is dus de opvolger van de iPhone XS, maar ze zijn niet exact hetzelfde. We gaan kort aangeven wat er allemaal anders is. Om te beginnen is het formaat van de iPhone 11 Pro al anders. De iPhone 11 Pro is 143.9 x 71.4 x 7.8 mm, terwijl de iPhone XS 143.6 x 70.9 x 7.7 mm is. Voor de nieuwe iPhone 11 Pro zijn aparte watch-cases en screenprotector gemaakt, omdat de oude iPhone XS watch-cases dus niet gaan passen.

iPhone 11 Pro camera

Verder is een opvallend verschil de camera, of beter gezegd, camera’s. Waar de oude iPhone XS ‘slechts’ twee camera’s heeft, heeft de nieuwe iPhone 11 Pro er maar liefst drie. Het gaat hier om een telefoto, een groothoek en een supergroothoek camera. De extra camera zorgt ervoor dat je niet alleen een deel van een foto kunt afsnijden, maar er ook een stuk bij kunt voegen. De selfie camera heeft ook een upgrade gehad. Waar je het bij de iPhone XS moest doen met 7 Mega Pixels, kun je jezelf met de nieuwe iPhone vastleggen met een 12MP-camera.

Overeenkomsten tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone XS

Zoals we van Apple gewend zijn komen ze natuurlijk niet met een toestel dat helemaal afwijkt van de vorige telefoon. Met uitzondering van de camera op de achterkant, komt de stijl van de nieuwe iPhones helemaal overeen met die van de iPhones die eerder op de markt zijn gebracht. De iPhone 11 Pro kan gezien worden als een upgrade, want naast een paar belangrijke verschillen zijn er natuurlijk ook genoeg overeenkomsten.

Zo heeft ook deze iPhone een 5.8 inch OLED scherm waarbij 80,4% van de voorkant bestaat uit het beeldscherm. Er werd gesuggereerd dat de iPhone 11 Pro een USB C poort zou hebben. Dit was gebaseerd op het feit dat Apple bij de nieuwste iPad Pro en de MacBooks was overgestapt van lightning naar USB C. Bij de nieuwe iPhone hebben ze ervoor gekozen om de lightning poort te behouden. Dit is dan ook direct enige poort die in de iPhone 11 Pro te vinden is, aangezien de 3.5mm poort voor een headset wederom niet te vinden is op dit toestel.

Belangrijke specs van de iPhone 11 Pro

Nu we kort de verschillen en de overeenkomsten tussen de iPhone 11 Pro en de iPhone XS hebben benoemd, gaan we een aantal belangrijke specs van de iPhone 11 Pro bespreken. Wat voegt de iPhone 11 Pro nu daadwerkelijk toe en wat is er, buiten de camera om, precies nieuw?

Besturingssysteem

De nieuwe iPhone beschikt ook over een nieuw besturingssysteem. Waar de iPhone XS nog iOS 12 had, beschikt de iPhone 11 Pro over iOS 13. Dit besturingssysteem heeft een donkere modus en nieuwe functies op het gebied van onder andere foto’s, contacten en de camera. Ook worden apps in iOS 13 twee keer zo snel gestart als in iOS 12.

iOS 13

Face ID

Net als bij draadloos opladen het geval is, bieden meerdere iPhones al de mogelijkheid om je telefoon te unlocken met behulp van je gezicht. Het probleem is dat je tot nu toe je gezicht bijna recht voor het scherm moest houden, omdat de functie anders niet geactiveerd wordt. Bij de iPhone 11 Pro is er een speciale camera in de voorkant die een veel groter gebied kan scanner. Hierdoor hoef je niet recht voor het scherm te zitten om je iPhone te ontgrendelen. Dat is toch een groot voordeel.

Geen 5G, wel Wifi 6

Op dit ondersteunt vrijwel elke telefoon 4G en dit is bij de iPhone 11 Pro niet anders. Toch zou je verwachten dat de nieuwe iPhone 5G ondersteunt, zeker omdat dit in 2020 beschikbaar wordt. Dit is niet het geval. Wel wordt de nieuwe standaard van Wifi, Wifi 6, ondersteund.

Beschikbaarheid

De iPhone 11 Pro is verkrijgbaar in de kleuren grijs, zilver, groen en goud. En is vanaf 20 september beschikbaar. Pre-orderen kan al vanaf 13 september. Het minimale geheugen dat in de iPhone zit is 128 GB en voor de goedkoopste iPhone 11 Pro moet ongeveer € 1159,- betaald worden. Ben jij van plan om de nieuwe iPhone aan te schaffen?

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

De nieuwe Otter + Pop met een ingebouwde PopSocket

Sinds de komst van de PopSocket is er steeds meer vraag naar hoesjes met een ingebouwde PopSocket. OtterBox heeft dit als eerste op de markt gebracht met de Otter + Pop. Momenteel is de Otter + Pop verkrijgbaar voor meerdere toestellen. Met de nieuwe Otter + Pop verklein je de kans het toestel te laten vallen zonder dat het toestel te dik wordt voor jouw broekzak.

De beste alternatieven voor Airpods | True Wireless headsets

Wanneer je het liefst wilt genieten van de ultieme draadloze ervaring maar niet zo veel wilt betalen voor Airpods, zijn de onderstaande alternatieven misschien wat voor jou. In het begin waren we nog sceptisch over draadloze oortjes, maar inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hieronder vind je een aantal goedkopere alternatieven voor Airpods.

Nieuwste artikelen

Samsung komt met de opvolgers van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10

In januari en februari komen er veel nieuwe toestellen. Met name Samsung is erg actief als het gaat om het lanceren van nieuwe speeltjes. Na de Galaxy A51 en A71 komen ze eind januari ook nog eens met de Samsung Galaxy Note 10 Lite en de Galaxy S10 Lite. Dit zijn de goedkopere varianten van respectievelijk de Note 10 en de S10.

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

OtterBox Duo Case: de meest stijlvolle hoesjes voor jouw iPhone

OtterBox heeft in samenwerking met Apple recentelijk een nieuwe lijn van hoesjes op de markt gebracht: de OtterBox Duo Case. Deze hoes is een eerbetoon aan het gedetailleerde en iconische design van iPhone.

Wat is het beste hoesje voor de Samsung A50?

Er worden ontelbaar veel hoesjes voor de Samsung A50 aangeboden. Zoveel zelfs, dat het lastig is om te bepalen welk hoesje je nou om je telefoon moet doen om de beste bescherming te hebben zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak. Natuurlijk kan een hoesje ook functioneel zijn, zo kunnen in sommige hoesjes pasjes worden geplaatst en zorgen andere telefoonhoesjes weer voor meer grip. Wat nu het beste hoesje voor de Samsung A50 is, is lastig aan te geven omdat dit voor iedereen anders is. Het is maar net welke eisen jij stelt aan een hoesje.

De OnePlus 7 Pro is aangekondigd met een uitschuifbare camera

Gisteren heeft OnePlus twee nieuwe vlaggenschepen aangekondigd in Londen. De opvolgers van de OnePlus 6T zijn er qua specificaties weldegelijk op vooruit gegaan. De OnePlus 7 Pro is vanaf 21 mei leverbaar in Nederland en gaat €709,- kosten. De standaard OnePlus 7 is in juni leverbaar, vanaf €559,-.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen