Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

|

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te laten ervaren! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Draadloze oordopjes koppelen in drie stappen!

De volgende drie stappen leggen in het kort uit hoe je te werk moet gaan om jouw draadloze oortjes eenvoudig te koppelen met jouw Apple of Android toestellen.

Stap 1: Bluetooth inschakelen op jouw toestel

Om te beginnen met het koppelen van jouw True Wireless oordopjes, moet allereerst Bluetooth worden ingeschakeld op jouw toestel. Om dit te doen, ga je naar de instellingen op je toestel te herkennen aan het tandwielsymbool. Wanneer je de instellingen opent, is Bluetooth een van de eerste opties die je ziet. Tik deze optie aan om verder te gaan. Vervolgens schakel je Bluetooth in, wanneer dit nog niet het geval is. Dit doe je door bovenin het bluetooth menu het schuifje in te schakelen, waarna het schuifje zal opkleuren.

Bluetooth inschakelen

Stap 2: Draadloze oortjes vinden

Om jouw draadloze oordopjes te vinden in het bluetooth menu van jouw toestel, begin je met het inschakelen van de oortjes in koppelingsmodus. Meestal doe je dit door de aan/uit knop op de oplaadcase ofwel op de oortjes zelf voor een langere tijd van enkele seconden ingedrukt te houden. Om te kunnen controleren of de koppelingsmodus ingeschakeld zijn, wordt vaak een geluids- of lichtsignaal afgegeven door de oordopjes. Controleer de handleiding als deze optie niet toe te passen of werkend is.

Stap 3: Verbinden en klaar!

Na de eerste twee stappen met succes te hebben afgerond, zullen na een tijdje jouw bluetooth oortjes op het scherm verschijnen. Dit wordt weergegeven onder Andere- of beschikbare apparaten. In de meeste gevallen zal het model of merk van je oordopjes als naam worden weergegeven. Tik hierop en eventueel op verbinden om jouw toestel een koppeling te laten maken met je oortjes en je bent klaar!

Bluetooth inschakelen

GSMpunt keuzehulp voor draadloze oordopjes

Wij van GSMpunt zijn er met onze specialisten ook weer in geslaagd een assortiment samen te stellen met enkel en alleen de beste draadloze oordopjes! Natuurlijk beschikken al deze draadloze oordopjes over Bluetooth. Maar er zijn meer belangrijke specificaties waarop je eenvoudig kan filteren om de beste keus voor jou te vinden!

Volumeregeling en ruisonderdrukking

In bedrade headsets heb je vaak de mogelijkheid om met een kleine afstandsbediening in de kabel eenvoudig het volume te regelen van je audio. Draadloze oordopjes hebben deze functie niet meer en helaas zijn bij veel types hiermee ook de volumeregeling weggevallen. Toch is deze functie bij sommige types behouden gebleven door met speciale touch controls het volume te kunnen regelen. Ruisonderdrukking zorgt er verder voor dat de microfoon omgevingsgeluiden (ruis) actief wegfiltert, zodat jij hiervan geen hinder gaat ondervinden.

Verbinden zonder problemen (Bluetooth versie/NFC)

Bluetooth is in de afgelopen jaren enorm verbeterd. Hierdoor zijn er verschillende, steeds vernieuwde en verbeterde versies, waarvan iedere versie hoger een stabliere en snellere verbinding geeft met minder energieverbruik. Bluetooth 5.0 is op dit moment de nieuwste versies die het meest geschikt is om muziek en audio draadloos en zonder problemen te streamen naar jouw apparaten. Daarbij geeft NFC eventueel de mogelijkheid jouw oortjes nog sneller te verbinden door de NFC-punten tegen elkaar te houden.

Genieten van een hoge geluidskwaliteit (A2DP)

Om draadloos te kunnen genieten van een hoge geluidskwaliteit is vanaf Bluetooth v. 2.0, bluetooth profiel A2DP met aptX in het leven geroepen. A2DP staat voor Advanced Audio Distribution Profile, wat het standaard bluetoothprofiel betreft voor een muziek- en audiobeleving in een hoge kwaliteit.

Razendsnel switchen tussen verschillende apparaten (Multipoint Pairing)

Wanneer je een draadloze oordopjes aan meerdere apparaten wil koppelen, is de Multipoint Pairing iet voor jou. Multipoint Pairing stelt je in staat om de bluetooth oortjes tegelijkertijd aan twee of meerdere apparaten te verbinden. Zo kan jij gemakkelijk en razendsnel switchen tussen deze apparaten!

Welke draadloze oordopjes zijn het best?

Vraag jij je nu nog af welke draadloze oordopjes het meest geschikt zijn voor jou? Lees nog eens onze blog: De beste alternatieven voor Airpods | Draadloze oordopjes voor onze beste draadloze oordopjes of raadpleeg onze productspecialisten eens voor extra advies op maat! Onze klantenservice staat op werkdagen van 09:00u tot 18:00u namelijk altijd voor jou klaar om samen de beste draadloze oortjes voor jou uit te zoeken!

Ons assortiment Draadloze Oordopjes

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

WhatsApp stopt met werken op oude telefoons

Verstuur je graag berichten via WhatsApp en ben je in het bezit van een oude telefoon? Dan is het goed om te weten dat de berichtendienst niet meer wordt ondersteund op de oudere telefoons. WhatsApp heeft aangegeven te stoppen met het werken op verouderde telefoons om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip.

De vijf beste Samsung Galaxy A51 hoesjes op een rijtje

Samsung heeft dit jaar de opvolger van de Galaxy A50 gelanceerd, namelijk de Galaxy A51. Dit toestel heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de A51 maar liefst vier camera’s, een grotere accu en een 6,5 inch-scherm. Met al deze topfeatures is een goede bescherming dan ook een must-have.

De Samsung S-view cover is terug van weggeweest!

Sinds de lancering van de Galaxy S4 is de S-View niet meer weg te denken als originele accessoire. Dit hoesje was destijds een echte innovatie vanwege het 'raampje' in de flap. Dit had als grote voordeel dat je het flapje niet telkens hoefde te openen om inkomende meldingen te bekijken.

Nieuwste artikelen

Verschillen tussen de Samsung Galaxy A32 4G en het 5G model

In dit blog gaan we dieper in op dit toestel en de verschillen tussen de 4G en 5G variant. Wat we namelijk al wel weten is dat de accessoires voor beide toestel op maat worden gemaakt. Het is dus van belang om hier alvast rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje gaat bestellen, want wellicht is het niet compatibel. Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe toestel van Samsung!

Zoveel data gebruiken apps op je telefoon

Op het moment dat jouw internet provider een bericht stuurt over hoe weinig data je nog over hebt, is het vaak te laat en zit je nog maar op de helft van de maand. Hierna kan je geen Whatsapp sturen naar je vrienden of in de bus een YouTube video te kijken. Hoe vervelend is dat! Wij gaan in dit blog uitleggen hoeveel data elke app verbruikt met tips hoe je dit kan verbeteren.

Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel!

Van binnen en buiten je telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig iedere dag veelvuldig, zelfs tijdens het eten en op het toilet! Zonder dat het misschien goed zichtbaar is, kan je telefoon of tablet zomaar een bron van bacteriën zijn. De meeste telefoongebruikers maken het toestel schoon met de binnenkant van het shirt, maar is dat wel voldoende om de bacteriën er af te krijgen? En hoe vaak moet jij je smartphone eigenlijk schoonmaken? Iedere dag, week, maand of eigenlijk nooit? In deze blog leggen we je meerdere manieren uit om je telefoon goed schoon te maken. Zo leggen we in het eerste deel uit hoe je de buitenkant goed schoonmaakt en gaan we in het tweede deel dieper in op het van binnen opschonen van jouw telefoon of tablet!

Je telefoon beveiligen: tips om de gegevens op je telefoon te beschermen

Je telefoon beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Er staan veel gegevens op je telefoon, vooral gegevens die je niet met anderen wilt delen. Het is aan te raden om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen. In dit blog laten we je zien op welke manieren dit mogelijk is. Er worden meerdere mogelijkheden besproken hoe jij kunt voorkomen dat anderen jouw gegevens te zien krijgen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen