
Bekijk hier de beste powerbanks van dit moment!
Je kunt powerbanks in vrijwel iedere winkel aanschaffen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasses, capaciteitgroottes en formaten. Maar welke powerbank is nou goed? En nog concreter; welke powerbank moet je nou aanschaffen?
We begrijpen je zorgen. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de powerbank. Denk aan de term powerbank, maar ook welke powerbank de beste van dit moment is in combinatie met een smartphone of tablet. Daarnaast geven we je adviezen waar je op moet letten als je een powerbank gaat aanschaffen. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de powerbank? Neem dan gerust contact op met onze productexperts of laat onderaan de pagina een comment achter.
Overzicht van het blog over de beste powerbanks
- De drie beste powerbanks van dit moment
- Wat is een powerbank?
- Zo werkt een powerbank
- Hoe laad je een powerbank op?
- Hoe vaak kun je de telefoon opladen met een powerbank?
- Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een powerbank
- Dit zijn situaties waar een powerbank ideaal is.
- Advies nodig bij het aanschaffen van een goede powerbank?
De drie beste powerbanks van dit moment
Hieronder geven we een overzicht van onze drie beste powerbanks van dit moment. We hebben alle verkoopcijfers, retourcijfers en reviews van onze powerbanks geanalyseerd. Daarnaast hebben we de powerbanks zelf uitvoerig getest en op basis van deze input een lijst opgesteld met de beste powerbanks. Uiteindelijk hebben we ook gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding om zo een goed mogelijk advies te kunnen geven.
De onderstaande lijst powerbanks zijn voornamelijk getest op smartphones en tablets. Het voordeel van powerbanks is dat ze universeel zijn, daarom maakt het niet uit of je nou een iPhone, iPad of een Samsung smartphone hebt. Bekijk hier het volledige assortiment powerbanks.
1. OtterBox Fast Charge Powerbank met twee stofdichte poorten 10.000/20.000 mAh
Het merk Otterbox staat bekend om zijn robuuste en sterke telefoonaccessoires. Deze powerbank is daar een goed voorbeeld van. De powerbank is voorzien van een IP54 certificering. IP54 staat voor stofdicht en kan tegen een plensbui. Daarnaast heeft de powerbank een Military Drop certificering. Dit houdt in dat de powerbank valbestendig is tot twee meter.
De powerbank is verkrijgbaar in 10.000 mAh , wat over het algemeen voldoende is voor een smartphone of tablet. Tenslotte is de kers op de taart van deze powerbank de prijs. Je vindt nergens een powerbank met deze unieke specificaties voor zo’n lage prijs!

2. Trust Primo Ultra Dunne Powerbank
Een powerbank neem je vaak mee wanneer je onderweg bent. Als je aan het reizen bent, dan is het handig om zo weinig volume en gewicht mee te nemen. Dit streven hadden ze bij het merk Trust ook. Deze powerbank heeft namelijk een zeer compact design. Hierdoor kun je de powerbank rustig overal mee naar toe nemen. De powerbank heeft een capaciteit van 10.000mAh en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een klant van ons zegt het volgende over de powerbank:
'Ik ben zeer tevreden! Het is precies wat ik zocht, niet te zwaar, maar kan mijn batterij meerdere keren vol opladen. Zelf is deze ook best snel weer vol opgeladen, handig voor op reis of wandellingen om mee te nemen.'

3. Samsung 25W USB - C Wireless Battery Pack 10.000 mAh Powerbank Zilver.
Samsung produceert al jarenlang elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en televisies. Deze Samsung Draadloze Fast Charge Powerbank is geïntroduceerd in augustus 2019 en heeft intussen tijd al jarenlang bewezen dat hij een betrouwbare vriend is. De powerbank wordt in grote hoeveelheden verkocht en komt nauwelijks retour. Unieke is dat deze powerbank je device draadloos kan opladen. Het is wel van belang dat je device dit ondersteund. Klanten zeggen het volgende over de powerbank:
- 'Mooi afgewerkt, voelt stevig en degelijk aan. Het draadloos laden werkt goed.'
- 'Echt een top powerbank. Niet snel leeg en mooi compact.'

Wat is een powerbank?
Een powerbank is een grote oplaadbare batterij. Een powerbank wordt ook wel een externe batterij genoemd. Met een powerbank kun je met behulp van een kabel je telefoon, tablet, laptops of andere devices opladen. Een powerbank is vooral handig wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt. Het is daarbij wel belangrijk dat je powerbank is opgeladen, want deze lopen na loop van tijd ook leeg.
Voordelen van een powerbank
Een powerbank heeft veel voordelen, we hebben ze hieronder voor je opgesomd:
- Een powerbank is universeel, dus geschikt voor vrijwel ieder elektronisch apparaat. Het maakt niet uit of je een Samsung, Oppo of Apple smartphone hebt. Hierdoor gaat een powerbank jarenlang mee. Je vrienden en familie kunnen ook meegenieten van de stroom uit je powerbank.
- Met een powerbank zit je vrijwel nooit zonder batterij. Hierdoor ben je altijd bereikbaar voor je familie en vrienden.
- De powerbank heeft een compact formaat, hierdoor kun je hem overal mee naar toe nemen.
- Er zijn powerbanks die draadloos opladen ondersteunen. Hierdoor heb je geen gedoe meer met kabels.
Nadelen van een powerbank
Helaas heeft een powerbank ook een aantal minpunten, we hebben ze hier voor je opgesomd:
- De powerbank moet zelf ook opgeladen worden. Mocht je dus een aantal weken kamperen gaan, dan zal na loop van tijd de powerbank ook leeg raken. Echter zijn er nog meer oplossingen om je telefoon of tablet op te laden wanneer je zonder een stopcontact zit.
- Het is van belang dat je de juiste kabel bij je hebt om je telefoon te kunnen opladen. Een iPhone heeft namelijk een andere laadaansluiting dan een Samsung toestel.
Zo werkt een powerbank
De werking van een powerbank is heel erg simpel. Je laadt de powerbank (externe batterij) zelf eerst via de input poort op. Vervolgens kun je de powerbank in je tas stoppen. Mocht je in een situatie komen waarbij je geen stopcontact in de buurt hebt, maar je wilt toch je device opladen, dan pak je de powerbank erbij. Je stopt een kabel in de outpoort en verbind de andere zijde met je device. Nu wordt je device opgeladen middels de powerbank.
Hoe laad je een powerbank op?
Een powerbank kun je heel eenvoudig opladen middels een stopcontact of andere stroomvoorziening zoals een autolader. Vaak wordt er alleen een kabel meegeleverd bij de powerbank. Je hebt dus alleen nog maar een adapter (losse oplader) nodig op de kabel er op te kunnen klikken. Bij de meeste smartphones wordt zo’n adapter meegeleverd.
Over het algemeen hebben powerbanks verschillende poorten. Vaak één input poort en meerdere output poorten. Als je de powerbank wilt opladen, dan dien je de kabel in de input poort te stoppen. Wil je de telefoon opladen, dan stop je de kabel in de output poort. De allernieuwste powerbanks beschikken over één poort. Deze kun je dan gebruiken als input en output. Weet je het niet zeker? Controleer dan even de handleiding van de powerbank.
Hoe vaak kun je een telefoon opladen met een powerbank?
Het hangt ervan af hoe vaak je de telefoon kunt opladen met behulp van de powerbank. De grootste factor die dit beïnvloed is de mAh capaciteit (grootte) van de powerbank en je device wat je op wilt laden. Doordat er warmte ontstaat bij het opladen zal je het rendement van de powerbank nooit uitkomen op de volledige 100%.
Je kunt wel uitrekenen hoe vaak je ongeveer de telefoon kunt opladen met een powerbank. We hebben hieronder onderscheid gemaakt tussen powerbanks met een capaciteit van 10.000 mAh en 20.000 mAh. Let op, dit zijn schattingen.
Hoe vaak kun je de telefoon opladen met een powerbank van 10.000 mAh?
Je mag er van uit gaan dat een powerbank een rendement heeft van 90%. Dit houdt in dat je effectief (10.000 * 0,9) = 9.000 mAh kunt gebruiken van de powerbank. Stel je hebt een iPhone 12 met een batterijcapaciteit van 2815 mAh. Dan kun je de telefoon al met al 3 keer volledig opladen met een powerbank van 10.000 mAH (9000 / 2815 = 3,19)
Hoe vaak kun je de telefoon opladen met een powerbank van 20.000 mAh?
Als we rekening houden met een effectiviteit van 90% bij de powerbank, dan kun je daadwerkelijk 18.000 mAh gebruiken. Als je een Samsung Galaxy S21 Plus (4800 mAh) hebt, dan kun je de telefoon vier en half keer keer volledig opladen (18.000 / 4000 = 4,5).

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een powerbank
Er zijn diverse elementen waar je op moet letten als je een powerbank gaat aanschaffen. Het is goed om met de volgende aspecten rekening te houden.
1. Capaciteit van je powerbank en device
De capaciteit van de powerbank en je device wat je wilt opladen is een belangrijke factor. Het is handig om eerst te achterhalen hoe groot de batterij van je apparaat is. Zoek op Google ‘je toestelnaam + batterij capaciteit). Op basis van deze informatie kun je beter bepalen welke powerbank je in capaciteit nodig bent.
Vervolgens kun je uitrekenen hoe vaak je het device volledig kunt opladen met een volle powerbank. Hoe meer capaciteit je powerbank heeft, hoe langer je kunt doen met één volle powerbank. Als je van plan bent om een goede powerbank aan te schaffen, dan raden we een powerbank aan van minimaal 20.000 mAh. Je hoeft dan minder vaak de powerbank op te laden en is de kans groter dat je powerbank zonder stroom komt te zitten.
Daarnaast valt het op dat de gemiddelde batterij capaciteit van smartphones over de afgelopen jaren fors is gestegen. Dit komt omdat we steeds meer vragen van onze smartphones. Neem als voorbeeld het merk Samsung. De Samsung Galaxy S10 heeft een batterij capaciteit van 3.400 mAh, de S21 4.000 mAh. Dus een powerbank met een forse capaciteit is ook een aankoop voor de toekomst.
2. Formaat van de powerbank
Het formaat van de powerbank kan ook een belangrijke zijn. Vaak hangt de capaciteit van de powerbank samen met het formaat van de powerbank. Hoe meer capaciteit, hoe groter het formaat van de powerbank. Een powerbank neem je vaak mee wanneer je op reis bent. Dus je wilt eigenlijk een zo compact mogelijke powerbank met zoveel mogelijk batterij capaciteit. Bij GSMpunt hebben we compacte powerbanks zodat je ze makkelijk mee kunt nemen op reis.
3. Device dat je wilt opladen
Denk goed na welke devices je wilt opladen met behulp van je powerbank. De meeste powerbanks zijn standaard geschikt voor devices zoals een smartphone, tablet of smartwatch. Echter ondersteund niet elke powerbank het opladen van een grotere device zoals een laptop. Dus is het belangrijk dat je de laptop er ook mee kan opladen? Dan moet je hier specifiek op zoek gaan naar een powerbank die dit mogelijk maakt.
4. Kabelaansluiting en het aantal poorten
Het is goed om even na te gaan welke (oplaad)kabels je allemaal in huis hebt. Er zijn in de afgelopen jaren talloze laadaansluitingen en kabels op de markt gekomen. Denk aan Micro USB, USB – C en lightning. Op basis daarvan kun je op zoek gaan naar powerbanks met specifieke output pooten. Bij de meeste powerbanks wordt er alleen kabel meegeleverd om de powerbank op te kunnen laden.
Voorbeeld:
Jij (Samsung Galaxy S10) en je partner (iPhone 11) gaan gezamenlijk kamperen. Jullie hebben besloten om één goede powerbank mee te nemen. Voor de Galaxy S10 heb je thuis nog een micro-usb naar USB – C kabel, voor de iPhone 11 heb je een USB – C naar lightning kabel.
Bij het bovenstaande voorbeeld is het dus van belang dat je een powerbank meeneemt met een Micro USB (voor de galaxy S10) en USB – C (voor de iPhone 11) output poort. Op deze manier kun je beide toestellen opladen. Je kunt ook een nieuwe kabel kopen (bijvoorbeeld USB – C naar USB – C kabel) of een tussenstukje aanschaffen, maar dan maak je extra kosten.
Het lijkt erop dat de USB – C aansluiting de nieuwe standaard aansluiting wordt. Bij de nieuwste smartphones wordt er al een USB – C naar USB – C kabel meegeleverd. Kijk dus goed naar de laadaansluitingen van de input en output poorten. Daarnaast zorgen meerdere poorten er voor dat je meerdere toestellen tegelijk kunt opladen.
5. Fast Charging
Je wilt je telefoon zo snel mogelijk volledig opladen. Vrijwel iedere telefoon ondersteund fast-charging. Dit houdt in dat je telefoon binnen no-time opgeladen kan worden met behulp van een bepaalde technologie.
Niet iedere powerbank ondersteund deze technologie. Vind je het dus belangrijk dat je telefoon snel wordt opgeladen via je powerbank? Kijk dan goed of de powerbank iets van fast-charging of snelladen ondersteund.
6. Led indicator
Het is handig om te weten hoe vol de powerbank nog is. Dit kan met behulp van een led-indicator. Vind je het belangrijk dat je kunt zien hoe vol de powerbank nog is? Schaf een powerbank aan met een led-indicator. Je ziet dan aan de lampjes of je de powerbank moet opladen of niet.
7. Extra functionaliteiten
Sommige merken onderscheiden zich met unieke functionaliteiten. Denk aan een ingebouwde zaklamp of het ondersteunen van draadloos opladen. Daarnaast kan het materiaal ook een belangrijke factor spelen in de duurzaamheid van een powerbank. Vind je dit belangrijk? Zoek dan naar powerbanks die dit hebben.
8. Prijs
Hoeveel wil je uitgeven voor een powerbank? Dat moet iedereen voor zichzelf bepalen. De prijs wordt dus voornamelijk bepaald aan de bovenstaande factoren. Stel jezelf de vraag hoe belangrijk je de powerbank vindt. Gebruik je hem elke dag? Is het noodzakelijk dat je device nooit zonder stroom mag zitten? Moet je altijd bereikbaar zijn?
Dit zijn de situaties waar een powerbank ideaal is.
Een powerbank is een ideaal product bij talloze situaties. Het zorgt ervoor dat je telefoon of andere devices niet zonder stroom komt te zitten. Dit zijn vooral op dagen waar je veel verwacht van je mobiele telefoon. Bij de onderstaande situaties is de powerbank ideaal:
- Je gaat op vliegvakantie en wanneer je moet wachten wil je lekker muziek of series kijken op je mobiele telefoon.
- Je gaat naar een festival en wilt natuurlijk altijd weten waar je vrienden of vriendinnen zijn. Een kleine powerbank zorgt ervoor dat je telefoon altijd is voorzien van stroom.
- Je gaat kamperen en je hebt een week lang geen stopcontact of andere stroomvoorziening in de buurt.
- Samen met je kameraden speel je de game Pokemon Go. Je bent de hele dag buiten en wilt natuurlijk niet zonder stroom komen te zitten.
- Je gaat een lange treinreis afleggen. Het is belangrijk dat je telefoon niet zonder stroom komt te zitten, omdat je de actuele vertrektijden moet bekijken.
- Je gaat op een zonnige dag een fietstocht maken en gebruikt je telefoon als navigatie.
Advies nodig bij het aanschaffen van een goede powerbank?
Poeh, nu weet je alles over de powerbank. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over dit blogartikel, dan horen wij dat graag. Ook als je advies op maat nodig bent voor het aanschaffen van een powerbank staan we elke werkdag voor je klaar. En voor de mensen die al een keuze hebben gemaakt; veel plezier met je powerbank!