Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je smartphone

|

Iedereen die deze zomer op vakantie gaat wil natuurlijk een paar foto’s schieten met smartphone. Tegenwoordig wordt er zelfs niet meer een fotocamera meegenomen omdat je toch al een dunne smartphone hebt. Verder is het delen van foto’s een stuk gemakkelijker met een smartphone dan met een fotocamera. Hierdoor is het des te belangrijker dat je een smartphone aanschaft met een goede camera als je fotograferen leuk vind.

Handige tips

Wanneer je al een smartphone hebt met een goede camera kun je er toch nog voor zorgen dat je vakantiefoto’s nog beter worden gemaakt. Hiervoor hebben wij een paar simpele maar toch handige tips op een rijtje gezet. Deze tips zorgen ervoor dat alle vakantiefoto’s optimaal worden.

Zorg voor voldoende belichting

Bij het fotograferen is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende licht is op het onderwerp. Hierdoor wordt de foto automatisch een stuk scherper. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je niet tegen de zon in fotografeert. Wanneer je dit wel doet wordt je gemaakte foto een stuk donkerder. Fotografeer dus altijd van de zon af met je smartphone.

Houd je lens schoon

Een simpele tip, maar het wordt vaak vergeten. Maak je lens van de camera schoon met een microvezel schoonmaakdoekje. Je smartphone wordt natuurlijk niet alleen gebruikt voor het fotograferen. Hierdoor is de camera van je smartphone viezer dan je denkt. Met een vieze camera krijg je rare lichteffecten in je foto’s Met een microvezeldoekje weet je in ieder geval zeker dat al het stof, vuil of vingerafdrukken wordt schoongemaakt. Al het vuil trekt namelijk in de vezels van het schoonmaakdoekje.

Gebruik geen flitser

Bijna elke smartphone is tegenwoordig wel voorzien van een flitser. Toch kan het gebruik van de flitser een negatief effect hebben op de foto’s die je maakt. De daadwerkelijke flits duurt vaker lang waardoor de foto later dan gepland wordt gemaakt. Ook is het bereik van een flitser vaak maar 1 meter. Zorg er dus voor dat je te weinig licht vermeid tijdens het fotograferen. Wees dus creatief en zorg voor een andere lichtbron. Schakel in ieder geval standaard de flitser uit en pas dit aan als je het echt nodig hebt.

Houd je smartphone zo stil mogelijk

Vaak is het vastleggen van het moment een stuk belangrijker dan alles eromheen. Het belangrijkste is dan dat je jouw smartphone goed stilhoudt. Bij een kleine beweging wordt een foto al snel wazig. Met een statief voor je smartphone ben je verzekerd van een scherpe foto. Wanneer je een statief aanschaffen overbodig of te duur vindt, moet je proberen om je ellebogen op een stabiele ondergrond te plaatsen. Zo maak je foto’s met een optimale scherpte.

Nooit inzoomen

Vaak wordt er gedacht dat bij het inzoomen het onderwerp scherper wordt. Het tegendeel is waar, het vergroot alleen het beeld waardoor de resolutie achteruit gaat. Probeer dus altijd het onderwerp van dichtbij te fotograferen. Als dit niet mogelijk is kun je beter een foto van een afstand maken, en nadertijd bijsnijden. Hierdoor houdt je een scherpere foto over dan bij het inzoomen.

Voorkom een vol geheugen

Je zult het maar net zien, je wilt een foto maken en je geheugen is vol. Dit kun je voorkomen door je foto’s op tijd over te zetten naar bijvoorbeeld je computer. Als je foto’s liever op je smartphone laat staan is het aanschaffen van een geheugenkaartje een goed idee. Zo kun je maximaal fotograferen tijdens je reis met je smartphone.

Gebruik een extra lens

Je kunt natuurlijk ook een extra macro- of groothoeklens aanschaffen. Beide lenzen hebben verschillende functies. Met een macro lens kun ervoor zorgen dat kleine voorwerpen perfect in beeld komen. Met een groothoeklens zorgt ervoor dat een ‘brede’ foto kunt maken van 140 graden. Hierdoor kun je met een smartphone camera mooie groepsfoto’s maken. Samsung heeft zelfs voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge hoesjes ontworpen waar speciale lenzen op geplaatst kunnen worden. Deze lenzen worden er standaard bijgeleverd.

Onderwater hoesje

Onderwater hoesje

Als je op zomervakantie gaat kom je bijna altijd in aanraking met water. Hoe mooi is het dan om onderwater video’s of foto’s te maken. Enkele smartphones zijn van zichzelf al waterdicht, maar helaas heeft niet elke smartphone dit. Hiervoor heeft Lifeproof veel hoesjes ontworpen voor de populairste toestellen. Wil je weten of wij ook een Lifeproof hoesje voor jouw smartphone in ons assortiment hebben? Neem dan een kijkje in ons volledige assortiment met Lifeproof hoesjes.

Bewerken van foto's

Bewerken van foto’s

Nadat je al deze tips hebt gebruikt en de perfecte foto hebt geschoten hoef je niets meer te doen. Wanneer je toch niet tevreden bent, maar de foto niet opnieuw kunt maken kun je het altijd nog bewerken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende apps waarmee dit mogelijk wordt gemaakt. Wij hebben een twee gratis apps uitgelicht.

Instagram

De meest populaire foto app is Instagram. Met de app kun je foto’s en video’s bewerken. Na het bewerken is het de bedoeling dat je het deelt met je volgers, zo kan iedereen je foto's bekijken. De tools van Instagram zijn erg gemakkelijk te gebruiken. Je kunt ook accounts volgen die je interesseren en inspireren. Deel ook zelf je prachtige foto’s waardoor je volgers deze weer kunnen bekijken.

Android

App store

Snapseed

Een tijdje geleden heeft ook Google een eigen foto bewerkingsapp ontwikkeld. Met deze app kun je eigenlijk van alles doen met de handige tools. Het is een erg overzichtelijke app waardoor het erg bruikbaar is. Zo kun je in een handomdraai je foto’s bewerken met Snapseed.

Android

App store

Aviary

Heb je geen zin in al die poespas maar je wilt je foto’s snel bewerken? Dan is Aviary echt iets voor jou. Verwijder snel onzuiverheden en rode ogen. Zo creëer je de mooiste foto’s en kun je na het fotograferen de foto's snel delen via het social media.

Android

App store

Deel je mooiste vakantiefoto’s

Met de handige tips maak je gegarandeerd de mooiste foto’s van je zomervakantie. Bewerk ze nadertijd en maak er een mooi fotoboek van. Je kunt ze natuurlijk ook delen met je vrienden via social media. Zo kan iedereen meegenieten van je vakantie. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mooiste vakantiefoto. Laat het weten in een reactie onder dit blog. Zo kunnen wij ook meegenieten van jouw vakantie.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De vijf beste Motorola Moto G4 hoesjes

Omdat Motorola opnieuw met een immens populaire uitvoering van de Moto G komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste hoesjes voor dit toestel zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Wij hebben daarom vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Motorola Moto G4 en G4 Plus.

Alle originele OnePlus 3 hoesjes

Heb je net de OnePlus 3 gekocht, dan heb je wellicht gezien dat vrijwel alle originele hoesjes uitverkocht zijn. Maar mocht je bij het bestelproces van je telefoon door al je enthousiasme de hoesjes over het hoofd hebben gezien, geen zorgen. In dit artikel tonen wij nog een keer de originele OnePlus 3 hoesjes en geven je alle details.

Hoe moet je nu precies de Apple iPhone 5S batterij vervangen?

Omdat je de iPhone 5S moet losschroeven zien veel mensen af van zelf repareren. Toch is het een stuk eenvoudiger dan je denkt, je moet dan wel rustig de tijd nemen. Als je onderstaande stappen volgt is de batterij zo vervangen. Bij de iPhone 5S batterij wordt een toolset geleverd waardoor het vervangen gegarandeerd moet lukken.

Kenmerken van een defecte telefoon of tablet batterij

Bijna iedereen met een telefoon of tablet herkent het wel, de batterij loopt na verloop van tijd sneller leeg of valt zelf in één keer uit. Een defecte batterij is natuurlijk niet goed voor jouw telefoon, dit kan ook gaan irriteren op een gegeven moment. Wij hebben een aantal kenmerken van een defecte batterij op een rijtje gezet.

Hoe leer ik mijn kind programmeren?

In de tijd dat programmeren als een belangrijke extra taal wordt gezien is het misschien wel belangrijk voor kinderen om er al vroeg mee te beginnen. Apple CEO Tim Cook heeft tijdens de startup fest in Amsterdam aangegeven dat programmeren net zo belangrijk is als het leren van een tweede taal. Om deze reden is Apple vooruitstrevend bezig op het gebied van kinderen leren programmeren.

Nieuwste artikelen

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

WhatsApp stopt met werken op oude telefoons

Verstuur je graag berichten via WhatsApp en ben je in het bezit van een oude telefoon? Dan is het goed om te weten dat de berichtendienst niet meer wordt ondersteund op de oudere telefoons. WhatsApp heeft aangegeven te stoppen met het werken op verouderde telefoons om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen