Hoe moet je nu precies de Apple iPhone 5S batterij vervangen?

|

Stappenplan

Omdat je de iPhone 5S moet losschroeven zien veel mensen af van zelf repareren. Toch is het een stuk eenvoudiger dan je denkt, je moet dan wel rustig de tijd nemen. Als je onderstaande stappen volgt is de batterij zo vervangen. Bij de iPhone 5S batterij wordt een toolset geleverd waardoor het vervangen gegarandeerd moet lukken.

Stap 1:

Let op! Zet het toestel uit voordat je begint aan het vervangen van de batterij. Verwijder daarna de twee 3.6mm Pentalobe schroeven met de daarvoor bijgeleverde schroevendraaier. Deze schroeven zitten aan de weerszijden van de lightning connector.

Stap 1

Stap 2:

De zuignap kun je gebruiken om het display te demonteren. Je moet de zuignap iets boven de homeknop plaatsen en zorgen dat deze een goede grip heeft. Wanneer de display is gebarsten kunt u het beste een paar strips over de barsten plakken. Hierdoor heeft de zuignap een betere grip op het display.

Stap 2

Stap 3:

Let op! Neem rustig de tijd en zorg dat je het display demonteert met een constante kracht. Ga dus niet ineens harder trekken aan de zuignap. Het voorpaneel van de iPhone 5s zit namelijk een stuk strakker dan bij veel andere smartphones.

Zodra het display een beetje is losgewrikt, kun je de opening tool gebruiken. Hiermee kun je het display wat weter loswrikken van de behuizing. Gebruik tegelijkertijd met de zuignap de openingstool. Er zijn namelijk meerdere clipjes die het display en de behuizing aan elkaar houden. Hierdoor is het nodig om de zuignap en openingstool tegelijkertijd te gebruiken.

Stap 3

Stap 4:

Ga verder met het loshalen van het voorpaneel en zorg er voor dat u langs de zijkant van het toestel het voorpaneel los wrikt met de opening tool. Hierdoor gaan ook de clips aan de linker en rechterkant los.

Let op! Trek niet direct het glas geheel omhoog! Er zijn namelijk nog enkele connectoren die eerst los gemaakt moeten worden.

Stap 4

Stap 5:

Zorg ervoor dat je het display van de iPhone 5s net genoeg openmaakt om de metalen bracket te kunnen verwijderen. De kabel van de knop moet hiervoor niet strak staan, als dit wel het geval is heb je de display te ver geopend. Verwijder voorzichtig de metalen bracket die de connector beschermd. Nu de bracket verwijderd is, kun je de kabel van de home knop voorzichtig los maken met de openingstool.

Stap 5

Stap 6:

Let op!Om het een stuk gemakkelijker te maken is het demonteren van de gehele display beter. Omdat er nog een aantal connectoren van het display vastzitten aan de behuizing moeten deze eerst worden verwijderd. Open de iPhone 5S dus niet verder dan 90graden.

Stap 6

Stap 7.1:

De laatste bekabeling voor en achter het display van de iPhone 5S moet nog losgemaakt worden. Om te beginnen beginnen we met de metalen bracket die over de connectoren zit. Je moet hiervoor de schroeven zoals aangegeven op de foto losschroeven. Let wel goed op dat de schroeven erg op elkaar lijken. Sorteer ze dus goed na het demonteren.

Stap 71

Stap 7.2:

Verwijder nu de metalen bracket dat de connectoren beschermt.

Stap 72

Stap 8:

De openingstool kun je gebruiken om de drie connectoren los te maken. Maak de connectoren een voor een los.

Stap 8

Stap 9:

Nadat alles is losgemaakt, dus ook de connectoren, kan het display verwijdert worden van de behuizing. Stap 9

Stap 10:

Verwijder de twee op afbeelding aangegeven schroeven die de metalen bracket van de batterijaansluiting op zijn plek houden.

Stap 10

Stap 11:

Nadat de schroeven zijn verwijdert kan de metalen bracket worden losgemaakt met de openingstool.

Stap 11

Stap 12:

Hierna kunnen de de connector van de batterij voorzichtig worden losgemaakt.

Stap 12

Stap 13:

Aangezien de batterij is vastgeplakt aan de binnenzijde van de iPhone 5s is de volgende stap het verwijderen van de plakstrip onder de batterij. Hiervoor moet je aan de onderzijde met de openingstool de een lipje van de plakstrip omhoog vouwen.

Stap 13

Stap 14:

Als de plakstrip er iets uit is gehaald met de openingstool kun je de plakstrip, die uit twee delen bestaat, nog verder onder het toestel vandaan trekken. Zorg er in ieder geval voor dat het lipje van de plakstrip eruit steekt.

Stap 14

Stap 15:

Knip nu het lipje van de plakstrip door midden. Hierdoor scheidt je de twee plakstroken die zich onder de batterij bevinden. Stap 15

Stap 16:

Trek nu voorzichtig de plakstrip aan de binnenzijde van de toestel langs de batterij. (zie de bovenstaande afbeelding links)

Stap 16

Stap 17:

Trek nu ook de plakstrip aan de andere kant los. (zie bovenstaande afbeelding) Stap17

Stap 18:

Verwijder nu de batterij van de iPhone 5 Nu alle stappen zijn voltooid, kunt u de nieuwe accu plaatsen. U kunt nu de nieuwe accu is geplaatst alle stappen in deze handleiding met omgekeerde volgorde uitvoeren. Stap18

Eenvoudig te vervangen

Zoals eerder aangegeven is het vervangen van de iPhone 5S batterij niet zo moeilijk als men denkt. Hieronder staat een YouTube filmpje waar de batterij in twee minuten wordt vervangen. Kortom, heb jij een defecte iPhone 5S batterij en vindt je het laten vervangen duur? Schaf dan snel een batterij met toolset en ga aan de slag!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Kenmerken van een defecte telefoon of tablet batterij

Bijna iedereen met een telefoon of tablet herkent het wel, de batterij loopt na verloop van tijd sneller leeg of valt zelf in één keer uit. Een defecte batterij is natuurlijk niet goed voor jouw telefoon, dit kan ook gaan irriteren op een gegeven moment. Wij hebben een aantal kenmerken van een defecte batterij op een rijtje gezet.

Hoe leer ik mijn kind programmeren?

In de tijd dat programmeren als een belangrijke extra taal wordt gezien is het misschien wel belangrijk voor kinderen om er al vroeg mee te beginnen. Apple CEO Tim Cook heeft tijdens de startup fest in Amsterdam aangegeven dat programmeren net zo belangrijk is als het leren van een tweede taal. Om deze reden is Apple vooruitstrevend bezig op het gebied van kinderen leren programmeren.

Cadeautip voor Vaderdag: OtterBox hoesjes met 20% korting

Eind deze week is het al weer zo ver; Vaderdag 2016! Het vinden van een origineel, leuk en enigszins betaalbaar cadeau is een hele klus. Maar dit jaar kun je jouw vader verassen met een stoer OtterBox hoesje, waarbij wij 20% korting geven!

Wat houdt het oersterke D3O materiaal bij de Gear4 hoesjes in?

Je wilt natuurlijk bij het aanschaffen van een hoesje ervoor zorgen dat jouw toestel of tablet goed wordt beschermd. De kwaliteit van beschermen is bij elk hoesje verschillend, daarom kan het lastig kiezen zijn. Het merk Gear4 heeft een ruim assortiment met D3O hoesjes. Nu komt D3O materiaal niet bij iedereen bekend voor, daarom hebben wij het materiaal even uitgelicht.

Nieuw: Xiaomi Mi Band 2

Het is voor iedereen steeds belangrijker om gezond te leven. Hierbij past natuurlijk een gezonde levensstijl waarbij je veel beweging krijgt, maar hoe weet je nu wat genoeg beweging is? Dit kun je bijhouden met een activity tracker. Xiaomi heeft in het verleden reeds 2 van deze handige activity trackers gemaakt. Deze hadden helaas alleen de mogelijkheid met een telefoon uitgelezen te worden. De banden gaven zelf geen enkele melding behalve een aantal trillingen.

Nieuwste artikelen

De vijf beste iPhone XR hoesjes

De iPhone XR is op 12 september samen met de iPhone XS en XS Max gelanceerd. Wat de iPhone XR zo aantrekkelijk maakt in vergelijking met de andere twee iPhones, is de prijs. De iPhone XR is namelijk aanzienlijk goedkoper. De iPhone XR heeft daarentegen wel wat in moeten leveren op het gebied van de camera en het beeldscherm. Ondanks de goedkopere prijs, blijft de iPhone XR een high-end smartphone, met een prijs van €859.-. Goede bescherming voor de iPhone XR is dan ook een must-have.

Nieuwe RhinoShield hoesjes die stoten van 3.5 meter gemakkelijk opvangen!

Sinds kort zijn de nieuwe hoesjes van RhinoShield te bestellen bij GSMpunt. De hoesjes staan er om bekend dat zij ijzersterk zijn. De hoesjes kunnen namelijk met gemak schokken van 3.5 meter absorberen. Je verwacht bij zo’n extreem sterk hoesje vaak dat het je smartphone een stuk groter maakt, maar dat is met de RhinoShield hoesjes niet het geval. De hoesjes voegen namelijk nauwelijks gewicht of grootte toe aan je smartphone. Naast hoesjes zijn de screen protectors ook te verkrijgen bij GSMpunt.

PanzerGlass: Privacy Glass screenprotectors

Privacy Glass wordt steeds populairder. PanzerGlass biedt voor steeds meer smartphones zo'n speciaal glas aan zodat alleen jij kunt zien wat je uitvoert op je smartphone. Dat is natuurlijk wel handig voor in de trein of in de bus. Kom hier meer te weten over het PanzerGlass privacy glass.

De Samsung Galaxy A7 2018: de beste hoesjes en screenprotectors

Met dit toestel heeft Samsung weer een telefoon toegevoegd binnen de A-series, de serie waarbij de telefoons goedkoper zijn dan de S-series. Zijn deze toestellen dan slechter? Als je kijkt naar de prijs en de prestaties, zeker niet!

Dit zijn de nieuwe iPad Pro modellen!

Benieuwd wat er nieuw is aan de zojuist aangekondigde nieuwe iPad Pro modellen? Bekijk de video en kom alles te weten over de producten die Apple heeft aangekondigd in zijn keynote.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen