Hoe moet je nu precies de Apple iPhone 5S batterij vervangen?

|

Stappenplan

Omdat je de iPhone 5S moet losschroeven zien veel mensen af van zelf repareren. Toch is het een stuk eenvoudiger dan je denkt, je moet dan wel rustig de tijd nemen. Als je onderstaande stappen volgt is de batterij zo vervangen. Bij de iPhone 5S batterij wordt een toolset geleverd waardoor het vervangen gegarandeerd moet lukken.

Stap 1:

Let op! Zet het toestel uit voordat je begint aan het vervangen van de batterij. Verwijder daarna de twee 3.6mm Pentalobe schroeven met de daarvoor bijgeleverde schroevendraaier. Deze schroeven zitten aan de weerszijden van de lightning connector.

Stap 1

Stap 2:

De zuignap kun je gebruiken om het display te demonteren. Je moet de zuignap iets boven de homeknop plaatsen en zorgen dat deze een goede grip heeft. Wanneer de display is gebarsten kunt u het beste een paar strips over de barsten plakken. Hierdoor heeft de zuignap een betere grip op het display.

Stap 2

Stap 3:

Let op! Neem rustig de tijd en zorg dat je het display demonteert met een constante kracht. Ga dus niet ineens harder trekken aan de zuignap. Het voorpaneel van de iPhone 5s zit namelijk een stuk strakker dan bij veel andere smartphones.

Zodra het display een beetje is losgewrikt, kun je de opening tool gebruiken. Hiermee kun je het display wat weter loswrikken van de behuizing. Gebruik tegelijkertijd met de zuignap de openingstool. Er zijn namelijk meerdere clipjes die het display en de behuizing aan elkaar houden. Hierdoor is het nodig om de zuignap en openingstool tegelijkertijd te gebruiken.

Stap 3

Stap 4:

Ga verder met het loshalen van het voorpaneel en zorg er voor dat u langs de zijkant van het toestel het voorpaneel los wrikt met de opening tool. Hierdoor gaan ook de clips aan de linker en rechterkant los.

Let op! Trek niet direct het glas geheel omhoog! Er zijn namelijk nog enkele connectoren die eerst los gemaakt moeten worden.

Stap 4

Stap 5:

Zorg ervoor dat je het display van de iPhone 5s net genoeg openmaakt om de metalen bracket te kunnen verwijderen. De kabel van de knop moet hiervoor niet strak staan, als dit wel het geval is heb je de display te ver geopend. Verwijder voorzichtig de metalen bracket die de connector beschermd. Nu de bracket verwijderd is, kun je de kabel van de home knop voorzichtig los maken met de openingstool.

Stap 5

Stap 6:

Let op!Om het een stuk gemakkelijker te maken is het demonteren van de gehele display beter. Omdat er nog een aantal connectoren van het display vastzitten aan de behuizing moeten deze eerst worden verwijderd. Open de iPhone 5S dus niet verder dan 90graden.

Stap 6

Stap 7.1:

De laatste bekabeling voor en achter het display van de iPhone 5S moet nog losgemaakt worden. Om te beginnen beginnen we met de metalen bracket die over de connectoren zit. Je moet hiervoor de schroeven zoals aangegeven op de foto losschroeven. Let wel goed op dat de schroeven erg op elkaar lijken. Sorteer ze dus goed na het demonteren.

Stap 71

Stap 7.2:

Verwijder nu de metalen bracket dat de connectoren beschermt.

Stap 72

Stap 8:

De openingstool kun je gebruiken om de drie connectoren los te maken. Maak de connectoren een voor een los.

Stap 8

Stap 9:

Nadat alles is losgemaakt, dus ook de connectoren, kan het display verwijdert worden van de behuizing. Stap 9

Stap 10:

Verwijder de twee op afbeelding aangegeven schroeven die de metalen bracket van de batterijaansluiting op zijn plek houden.

Stap 10

Stap 11:

Nadat de schroeven zijn verwijdert kan de metalen bracket worden losgemaakt met de openingstool.

Stap 11

Stap 12:

Hierna kunnen de de connector van de batterij voorzichtig worden losgemaakt.

Stap 12

Stap 13:

Aangezien de batterij is vastgeplakt aan de binnenzijde van de iPhone 5s is de volgende stap het verwijderen van de plakstrip onder de batterij. Hiervoor moet je aan de onderzijde met de openingstool de een lipje van de plakstrip omhoog vouwen.

Stap 13

Stap 14:

Als de plakstrip er iets uit is gehaald met de openingstool kun je de plakstrip, die uit twee delen bestaat, nog verder onder het toestel vandaan trekken. Zorg er in ieder geval voor dat het lipje van de plakstrip eruit steekt.

Stap 14

Stap 15:

Knip nu het lipje van de plakstrip door midden. Hierdoor scheidt je de twee plakstroken die zich onder de batterij bevinden. Stap 15

Stap 16:

Trek nu voorzichtig de plakstrip aan de binnenzijde van de toestel langs de batterij. (zie de bovenstaande afbeelding links)

Stap 16

Stap 17:

Trek nu ook de plakstrip aan de andere kant los. (zie bovenstaande afbeelding) Stap17

Stap 18:

Verwijder nu de batterij van de iPhone 5 Nu alle stappen zijn voltooid, kunt u de nieuwe accu plaatsen. U kunt nu de nieuwe accu is geplaatst alle stappen in deze handleiding met omgekeerde volgorde uitvoeren. Stap18

Eenvoudig te vervangen

Zoals eerder aangegeven is het vervangen van de iPhone 5S batterij niet zo moeilijk als men denkt. Hieronder staat een YouTube filmpje waar de batterij in twee minuten wordt vervangen. Kortom, heb jij een defecte iPhone 5S batterij en vindt je het laten vervangen duur? Schaf dan snel een batterij met toolset en ga aan de slag!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Kenmerken van een defecte telefoon of tablet batterij

Bijna iedereen met een telefoon of tablet herkent het wel, de batterij loopt na verloop van tijd sneller leeg of valt zelf in één keer uit. Een defecte batterij is natuurlijk niet goed voor jouw telefoon, dit kan ook gaan irriteren op een gegeven moment. Wij hebben een aantal kenmerken van een defecte batterij op een rijtje gezet.

Hoe leer ik mijn kind programmeren?

In de tijd dat programmeren als een belangrijke extra taal wordt gezien is het misschien wel belangrijk voor kinderen om er al vroeg mee te beginnen. Apple CEO Tim Cook heeft tijdens de startup fest in Amsterdam aangegeven dat programmeren net zo belangrijk is als het leren van een tweede taal. Om deze reden is Apple vooruitstrevend bezig op het gebied van kinderen leren programmeren.

Cadeautip voor Vaderdag: OtterBox hoesjes met 20% korting

Eind deze week is het al weer zo ver; Vaderdag 2016! Het vinden van een origineel, leuk en enigszins betaalbaar cadeau is een hele klus. Maar dit jaar kun je jouw vader verassen met een stoer OtterBox hoesje, waarbij wij 20% korting geven!

Wat houdt het oersterke D3O materiaal bij de Gear4 hoesjes in?

Je wilt natuurlijk bij het aanschaffen van een hoesje ervoor zorgen dat jouw toestel of tablet goed wordt beschermd. De kwaliteit van beschermen is bij elk hoesje verschillend, daarom kan het lastig kiezen zijn. Het merk Gear4 heeft een ruim assortiment met D3O hoesjes. Nu komt D3O materiaal niet bij iedereen bekend voor, daarom hebben wij het materiaal even uitgelicht.

Nieuw: Xiaomi Mi Band 2

Het is voor iedereen steeds belangrijker om gezond te leven. Hierbij past natuurlijk een gezonde levensstijl waarbij je veel beweging krijgt, maar hoe weet je nu wat genoeg beweging is? Dit kun je bijhouden met een activity tracker. Xiaomi heeft in het verleden reeds 2 van deze handige activity trackers gemaakt. Deze hadden helaas alleen de mogelijkheid met een telefoon uitgelezen te worden. De banden gaven zelf geen enkele melding behalve een aantal trillingen.

Nieuwste artikelen

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

De nieuwe Otter + Pop met een ingebouwde PopSocket

Sinds de komst van de PopSocket is er steeds meer vraag naar hoesjes met een ingebouwde PopSocket. OtterBox heeft dit als eerste op de markt gebracht met de Otter + Pop. Momenteel is de Otter + Pop verkrijgbaar voor meerdere toestellen. Met de nieuwe Otter + Pop verklein je de kans het toestel te laten vallen zonder dat het toestel te dik wordt voor jouw broekzak.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen