Samsung telefoons en hun opladers - Een terugblik

|

Toen wij in 2005 begonnen met de verkoop van Samsung opladers was er een wildgroei aan aansluitpunten. Een van de best verkopende laders in die tijd was de TAD137ESE. Laders voor andere telefoons uit die tijd hadden vaak een iets andere aansluiting, maar de technologie erachter was hetzelfde. 

Specificatie Prestatie
Ingangsspanning 100V-240V
Uitgangsspanning 5V
Ingangsstroomsterkte 0,15A
Uitgangsstroomsterkte 0,7A
Frequentie 50-60Hz
Frequentie Gelijksstroom (0Hz)

Hoewel geen technisch hoogstandje kon deze lader over de hele wereld gebruikt worden. Daarom werd de term reislader geïntroduceerd. Volgens de formule voor Vermogen levert deze lader 5 * 0,7 = 3,5W. Dat lijkt niet veel, maar omdat de batterijen in die tijd ook zo rond de 800mAh tot 1000mAh aan capaciteit bevatten kon je je telefoon in ruim 2 uur volledig opladen. Dat betekent een verlies van ruim 50%, en dat kon je ook voelen. De laders werden behoorlijk warm, zelfs als je geen telefoon aangesloten had.

Eerste Galaxy S smartphone

Toen Samsung in 2010 de eerste Galaxy S smartphone lanceerde, kwam deze met een batterij met 1500mAh capaciteit en een MicroUSB aansluiting. De bijgeleverde lader werkte nog altijd met een uitgangsspanning van 5V en 0,7A, waardoor je de telefoon ruim 4 uur aan de lader moest hebben om de batterij volledig op te laden. Een van de meest gehoorde klachten van smartphones werd daarom al gauw dat het zolang duurde om de telefoon op te laden.

Toen Samsung voor een 2100mAh accu koos voor de Galaxy S3 wist het bedrijf dat 0,7A niet genoeg was. Bovendien werden er inmiddels zo ontzettend veel laders in omloop dat het tijd werd om wat te doen aan het verbruik van de lader als er geen telefoon is aangesloten. Het laadvermogen van de bijgeleverde (ETA0U80EBE) lader ging naar 1A bij 5V (5W) en het stroomverbruik in rust daalde dramatisch. Vanwege het hogere rendement van de lader kon de lader dus meer vermogen leveren, maar vanwege de hogere capaciteit van de batterij duurde het alsnog zo’n 4 uur om de batterij op te laden. Overigens leuk om te vermelden: De Galaxy S3 werd uitgerust met contactpuntjes waar je een draadloze oplaadunit op kon monteren. Het batterijdeksel wilde dan helaas niet meer dicht, maar je kon wel je telefoon draadloos opladen. 

Samsung Galaxy S3

Ook de Galaxy S4 (2600mAh) had een 5V 1A lader in de doos, maar je kon in 2013 al wel een snellader kopen, die 5V gaf bij 2A oftewel 10W. Bij de Galaxy S5 (2800mAh )werd een lader geleverd die 5,3V bij 2A gaf, duidelijk dus dat Samsung hier de randen van deze technologie opzocht om het maximale eruit te halen.

Eerste Samsung toestellen met fast-charge ondersteuning

Bij de lancering van de Galaxy S6 (2550mAh) introduceerde Samsung hun Fast Charge technologie (in samenwerking met QualComm), waarbij de lader 9,0V bij 1,67A gaf, oftewel 15W. Eindelijk was het weer mogelijk om de batterij van je telefoon in ruim 2 uur op te laden. Met een stukje software in de lader werd tussen lader en telefoon onderhandeld over welke spanning en stroomsterkte werd afgegeven door de oplader. Vanwege de hoogwaardige technologie die de telefoon bevatte werd ervoor gekozen om af te stappen van de verwijderbare accu, iets wat tot en met de Galaxy S5 juist als Unique Selling Point werd aangeprezen in de marketinguitingen van Samsung.

De Galaxy S7 met 3000mAh kwam met Adaptive Fast Charge (Qualcomm Quick Charge 2.0). Een techniek waarbij met maximaal 18W (9V, 2A) de telefoon wordt opgeladen. Deze technologie is bedacht om telefoons die bijna leeg zijn snel bij te laden. Het oplaadproces van batterijen gaat gemakkelijker als de batterij leeg is, en daarom is het mogelijk om batterijen nog sneller op te laden gedurende het eerste deel van de laadcyclus. De telefoon kan wel behoorlijk warm worden gedurende dit proces. Zodra de batterij rond de 60% opgeladen is, schakelt Adaptive Fast Charge over naar gewoon Fast charge om het laadproces af te maken. Hoewel de techniek erachter in stappen van 5V, 9V, 12V en 20V moet kunnen werken, geeft de bijgeleverde Samsung lader niet meer dan 9V. Daarmee werd de deur opengezet voor de losse verkoop van snellere laders.

Samsung Galaxy S7

De Galaxy S8 en S9 werden met dezelfde lader geleverd als de S7, maar het toestel is uitgerust met Quick Charge 3, waarmee het toestel van 3,6V tot 22V in stappen van 0,2V aan moet kunnen. Samsung noemt dit nog altijd Adaptive Fast Charge, maar de technologie erachter is wel verfijner dan wat in de Galaxy S7 is gebruikt. Wat opviel bij de Galaxy S8 was dat het toestel veel sneller oplaadde als je het even niet gebruikt. Andere factoren die de laadsnelheid beperkten waren buitentemperatuur, aantal laadcycli van de accu en temperatuur van de telefoon. Omdat de lader die Samsung bij de telefoon leverde niet beschikte over dezelfde Quick Charge 3 technologie was het interessant om te kijken naar opladers van Qualcomm zelf, of van snelladers van Anker of andere merken, die wel over deze techniek beschikten.

telefoonaccesoires

S10, S20 en de S21 Serie

De Galaxy S10 series werd uitgerust met Quick Charge 4.0, Samsung noemt deze techniek Super Fast Charging. Hiermee kan de smartphone met wel 25W opgeladen worden, waarbij de lader tussen 3 en 21V in stapjes van 0,02V kan leveren, afhankelijk van wat voor de telefoon het beste is. Steeds meer factoren tellen mee in de onderhandeling tussen de lader en de telefoon, zodat vastgesteld kan worden welke maximale laadsnelheid nog veilig is. Helaas lukt dat wederom niet met de bijgeleverde oplader, die nog altijd slechts 18W levert. Wel bracht Samsung een 25W oplader op de markt voor de losse verkoop. 

Bij de S20 trok Samsung eindelijk het been bij. De telefoon kreeg de 25W lader standaard meegeleverd. Kocht je de S20 Ultra, dan had je zelfs de mogelijkheid om je telefoon met een 45W lader op te laden, maar die lader moest je er dan wel zelf bij kopen. De techniek was gebaseerd op Qualcomm’s Quick Charge 4+.

En dan de Galaxy S21. Over de bijgeleverde lader kan ik kort zijn: Er zit geen lader bij. Volgens Samsung is dit (in navolging van Apple) om milieuredenen gedaan, maar de verkoop van losse opladers schoot door deze beslissing omhoog. Opvallend ook dat de 45W optie niet meer geboden wordt. Zowel de S21, als de S21 Plus als de S21 Ultra ondersteunen maximaal 25W. Bekijk hier de beste telefoonopladers voor de Samsung Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 Opladers

Assortiment van originele Samsung Opladers

Zoals je weet zijn in er in de afgelopen tientallen originele opladers door Samsung op de markt gebracht. Bij GSMpunt zijn we trots dat we ons officiele partner zijn van dit mooie merk. Naast de opladers met draad, zijn de afgelopen jaren de draadloze opladers van Samsung ook populair geworden. Hierdoor heb je geen last meer van kabels. Momenteel zijn dit de beste opladers van het merk Samsung:

Weet je niet welke Samsung oplader je moet kiezen? Neem dan contact op met één van onze productexperts. Ze kunnen je voorzien van een advies op maat. Bij GSMpunt profiteer je van de beste service voor een goede en eerlijke prijs. Tenslotte worden alle bestellingen kosteloos verzonden in heel Nederland en België.


Geef ons jouw mening

Verder lezen

De beste cases voor je AirPods!

AirPods zijn de oordopjes van Apple en ze zijn razend populair. Dat ze populair zijn is natuurlijk niet gek: geen gedoe meer met draadjes uit de knoop halen, bovengemiddelde geluidskwaliteit en ze zitten erg fijn. Hier lichten we de beste cases voor je AirPods uit!

Telefoon gebruiken in het vliegtuig, je leest er hier alles over!

Je kent het wel, je gaat op reis met het vliegtuig en wil graag gebruik maken van je mobiele apparaten gedurende vlucht. Het is dan wel handig dat je precies weet welke regels er allemaal zijn en welke functies je wel of niet mag gebruiken. Daarnaast is het handig om te weten of je gebruik kunt maken van het wi-fi of andere internet netwerken in het vliegtuig. Alles wat je moet weten over je telefoon in combinatie met een vliegreis lees je meer over in dit blog.

Bekijk hier de beste powerbanks van dit moment!

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de powerbank. Denk aan de term powerbank, maar ook welke powerbank de beste en van dit moment is in combinatie met je smartphone of tablet. Daarnaast geven we je adviezen waar je op moet letten als je een powerbank gaat aanschaffen.

Zo maak je goede foto's met je smartphone!

In dit blog nemen we je mee in de wereld van de camera op je smartphone. We gaan je alles uitleggen over hoe je het beste een foto kunt maken met je telefoon en welke hulpmiddelen hier handig in zijn. Tenslotte gaan we ook nog in op trends en overige informatie in combinatie met de camera. Kortom, lees snel door!

Veelgestelde vragen over de Samsung Galaxy A52

Op woensdag 17 maart 2021 heeft Samsung de nieuwste Galaxy A52 en A72 gelanceerd. We merken dat er soms nog een aantal vragen zijn met betrekking tot deze nieuwe toestellen. Kunnen ze bijvoorbeeld draadloos worden opgeladen? Wat zijn de verschillen? Hoe groot is het toestel? Allerlei vragen waar we in dit specifieke artikel antwoord op geven!

Nieuwste artikelen

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Oortjes aansluiten op je iPhone met een tussenstuk

Oordopjes zijn er in verschillende kleuren en maten. Denk aan een over-ear koptelefoon, de AirPods, headsets, in-ear headphones. Sommige iPhone-bezitters gebruiken ze iedere dag. Echter is er een trend gaande, de 3,5mm koptelefoon aansluiting verdwijnen steeds meer bij de nieuwe iPhone’s en smartphones. Geen paniek! Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. In dit blog gaan we je exact uitleggen waarom Apple deze aansluiting heeft weggehaald. Daarnaast geven we je allerlei tips zodat je alsnog lekker kunt genieten van je favoriete muziek.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen