Pokemon GO, alles wat je moet weten!

|

Beweeg tussen de echte en virtuele wereld van Pokémon met Pokémon GO! Pokémon GO is te downloaden in de Play Store van Apple en in de Google Store van Android. Met Pokémon GO zul je Pokémon ontdekken in een geheel nieuwe wereld en helemaal in je eentje.

Pokémon GO is gemaakt door Niantic’s Real World Gaming Platform en maakt gebruikt van augmented reality technieken en echte locaties over de hele wereld om spelers te motiveren om naar buiten te gaan om alle Pokémon te vangen.

Kom uit die luie stoel en wordt de beste Pokémon trainer die er is. Dat is de boodschap die ze je mee willen geven.

Trainer vooruitgang: levels en experience

Het doel van het spel is om als trainer een hoger level te worden en dat je Pokémon evolueren en zij ook sterker worden. Voor bijna alles wat je doet krijg je wel experience. Hieronder vindt u een tabelletje die laat zien hoeveel experience je per actie krijgt.

Wat te doen XP beloning
Vang een nieuwe Pokemon 500 XP
Evolueer een Pokemon 500 XP
Laat een ei uitkomen 200 XP
Vang een al eerder gevangen Pokemon 100 XP
Versla een Pokemon in een vijandige gym 100 XP
Excellent throw 75 XP
Great throw 50 XP
Versla een Pokemon in een gym van je eigen team 50 XP
Bezoek een Pokemon stop 50 XP
Nice throw 10 XP
Curveball 10 XP

Termen als Nice Throw en Curveball zullen je misschien in eerste instantie niks zeggen. Dit heeft te maken met hoe je de Poke Ball naar een Pokémon gooit.

Wat heb je nou eigenlijk aan al die levels?

Hoe hoger je level hoe makkelijker het wordt om een Pokémon te vangen. Bij iedere level-up krijg je ook leuke items die je goed kunt gebruiken. Op het moment dat je level 5 bereikt mag je een team kiezen en deel gaan nemen aan gymgevechten. Het gerucht gaat dat je op hogere levels ook great, ultra en masterballs gaat krijgen. Dit zijn Poke Balls waarbij de vang kans een stuk hoger is. Dit wordt echter nog nergens bevestigd omdat het spel nog maar net uit is.

Welk team moet ik kiezen?

Op het moment dat je level 5 bereikt, gaat Pokemon GO je vragen of je een team wil joinen. Zodra je een team hebt gekozen is het mogelijk om naar Gyms toe te gaan en ze te veroveren. Er is keuze uit drie teams. Elk team heeft z’n eigen normen en waarden. Hieronder wordt uitgelegd welke teams er zijn en waar zij voor staan.

Team Instinct (Team geel)

Dit team is van mening dat Pokémon het sterkste zijn wanneer je ze uitbroedt. Zij doen hier dan ook ontzettend veel research naar. De leider van dit team is heet Spark en de mascotte is Zapdos.

Team Mystic (Team Blauw)

Evolueren, evolueren en evolueren. Dat is waar dit team zich het meest op focust. Zij geloven in een filosofie dat je de sterkste Pokémon creëert door ze zo snel mogelijk te laten evolueren. Zei doen hier veel onderzoek naar. De leider van Team Mystic heet Blanche en de mascotte van dit team is Articuno.

Team Valor (Team Rood)

Team Valor is van mening dat je de sterkste Pokémon krijgt door ze zoveel mogelijk te trainen en niet te laten evolueren. De leider van dit team is Candela en de mascotte is Moltres.

Welk team kies jij?

In-Game Items

In-Game zijn er een aantal items beschikbaar. Naar verwachting worden dit er later nog meer. In dit hoofdstuk gaan we iets meer in op alle beschikbare items en de items die je kunt kopen in de store.

Poké Balls

Poké Balls spreken eigenlijk wel voor zich. Middels deze ballen wordt het je mogelijk gemaakt om de Pokémon te vangen. Zodra je begint krijg je van de Professor 50 gratis Poké Balls. Zodra die op zijn kun je ze aanschaffen in de store voor 100 PokéCoins.

Incense

Zodra je een Incense activeert kom je 30 minuten lang meer Pokémon tegen dan gebruikelijk. Erg handig als je snel veel Pokémon wil vangen!

Lucky Eggs

Lucky Eggs zorgen ervoor dat je gedurende 30 minuten dubbele experience krijgt! Zoals eerder genoemd heb je experience nodig om levels te krijgen. Wanneer je een Incense combineert met een Lucky Egg zullen je levels omhoog schieten! Je komt dan gedurende 30 minuten veel meer Pokémon tegen en hiervoor krijg je dan ook nog dubbele experience als je ze vangt.

Lure Module

Een Lure Module is eigenlijk hetzelfde als een Incense maar vergt iets meer uitleg. Op het moment dat je een Lure Module activeert dien je in de buurt te staan van een PokéStop. Zodra hij is geactiveerd zullen voor gedurende 30 minuten meer Pokémon naar deze Pokéstop komen. Je zou zeggen, precies hetzelfde als een Incense maar dat is toch niet zo want deze extra Pokémon zijn ook zichtbaar voor iedereen die ook bij deze PokéStop staan! Ideaal wanneer je met een groep vrienden afspreekt dus.

Egg incubator

Wanneer het spel begint krijg je van de Professor als een Egg Incubator die je oneindig kunt gebruiken. Maar ze zijn ook te koop in de store zodat je meer Egg’s kunt broeden. De Egg incubator die je kunt kopen in de store zijn maar maximaal drie keer te gebruiken.

Bag upgrade

Standaard wanneer het spel begint krijg je 350 slots in je backpack om items in te doen. Middels de Bag Upgrade is het mogelijk om er 50 plaatsen bij te kopen. Deze upgrade kost 200 pokécoins.

Pokémon Storage upgrade

De naam zegt het al, net als de bag upgrade, maakt deze storage upgrade het mogelijk om meer Pokémon tegelijk bij je te houden. Standaard heb je 250 plekken om verschillende Pokémon in op te bergen. Met deze upgrade creëer je 50 plekken extra.

PokéCoins

Om al deze upgrades en geweldige items te kopen heb je de in-game valuta nodig van het spel. De in-game valuta zijn Pokécoins en zijn uiteraard te koop voor echt geld. Hieronder vindt je een screenshot van hoeveel deze Pokécoins kosten.

Gyms!

Vanaf level 5 is het dus mogelijk om Gyms te gaan verslaan. Het level van de Gym bepaalt tegen hoeveel Pokémon je het moet opnemen. Een gym van level 3 betekent dus dat er 3 Pokémon je staan op te wachten! Gyms worden aangegeven door een zwevende markering met ringen. Elke ring staat voor het level van de Gym. De kleur van de marker geeft aan onder wel team de gym valt. Wanneer je een Gym hebt verslagen van de tegenstander zakt het aanzien van de gym. Zodra het aanzien, in het spel genoemd: prestige, op 0 staat kun je de gym naar jou team toetrekken.

PokéStops!

PokéStops zijn markeringen op je kaart waar je gratis items kunt halen. In het begin zijn hier alleen Pokéballs te krijgen maar later in het spel ga je er ook eggs, incense en andere items vinden. PokéStops kunnen overal zijn!

Ingress spelers hebben waarschijnlijk direct geconstateerd dat alle Pokéstops en Gyms 1 op 1 zijn overgenomen uit de Ingress Database! Ingress beschikt over een online kaart waar je toegang voor kunt krijgen als je een Ingress account aanmaakt of hebt. www.ingress.com/intel is de website die je moet bezoeken voor deze kaart.

Als je eenmaal bent aangekomen bij de map dan kun je dus precies zien waar Gyms en Pokéstops zijn. Zo kun je van te voren een route uit stippelen om de meeste Pokéstops en Gyms te bezoeken zodat je niet doelloos rond loopt. To be the very best! Toch?

Helaas voor Apple gebruikers is deze app alleen beschikbaar voor Android spelers! Deze app heet IITC en is te downloaden via onderstaande website: http://iitc.jonatkins.com/

Pokéstops zijn van essentieel belang als je niet wil gaan betalen voor het spel. Je Pokéballs gaan namelijk vrij snel op als je eenmaal aan het vangen gaat. Deze zijn dus vrij simpel aan te vullen door naar PokéStops te gaan.

Cooldown

Op alle Pokéstops zit een cooldown van ongeveer 5 minuten. Dit betekent dat het 5 minuten duurt voordat je weer gratis items van een PokéStop kunt ontvangen.

Wat ontvang je wanneer bij een Pokéstop?

Level 1 tot en met level 4 ontvang je enkel PokéBalls en soms eggs. Je hebt ongeveer 30% kans om een Egg te krijgen bij een Pokéstop.

Vanaf level 5 ga je ook Potions en Revives krijgen bij Pokéstops. Deze heb je nodig om je Pokémon te healen na een Gym gevecht.

Vanaf level 8 ga worden Razz Berries ook beschikbaar bij de PokéStops. Deze Razz Berries kun je gooien naar moeilijk vangbare Pokémon om hem zo makkelijker vangbaar te maken.

Vanaf level 10 worden de Super Potions beschikbaar bij de PokéStop. Dit is een betere variant van de gewone Potion.

Contact houden met je teamgenoten/tegenstanders

Helaas heeft Pokémon GO (nog) geen geintregeerd chat systeem. Daarvoor hebben wij een oplossing gevonden namelijk een app. Je geeft natuurlijk liever niet iedereen je Facebook of Whatsapp maar je wil wel graag met sommigen communiceren. Daarom is er de app GroupMe. GroupMe geeft je de mogelijkheid om chatgroepen aan te maken. Na uitnodiging van de beheerder kun je in de groep chatten net als in Whatsapp. De app is in de Google Play Store te downloaden net als in de App Store van Apple.

Pokémon GO Plus!

Overal ter wereld kun je Pokémon tegenkomen. Het is dus niet altijd mogelijk om op je smartphone te kijken wanneer je er één tegen komt. Zo ga je er dus heel erg veel missen. Hier is natuurlijk een oplossing voor gekomen! De Pokémon GO Plus Armband!

Doormiddel van bluetooth is hij verbonden met je smartphone. Zodra je een Pokémon tegenkomt kun je de armband instellen dat hij trilt of dat er en LED begint te knipperen. Met deze gadget kun je dus de hele dag door het spel spelen. De armband biedt ook mogelijkheden om een Poké Ball te gooien zodat je zonder je telefoon te pakken Pokémon kunt vangen.

Pokemon Go, downloaden in Nederland

Pokemon Go is nu al een tijdje beschikbaar als APK voor Android, maar ook voor IOS kun je Pokemon Go downloaden via de Apple Store in Australie. Vele artikelen gaan hier natuurlijk al over, maar wat veel belangrijker is dat het spel gewoon in de Nederlandse stores beschikbaar komt. Volgens geruchten komt Pokemon Go nog deze week beschikbaar in de Apple store! Zorg dat je er snel bij bent zodat je de beste Pokemon trainer kunt worden.

Ben je van plan om Pokemon Go de instaleren op je telefoon nog voor deze officeel in Nederland beschikbaar is? Lees dan onze instalatieguide voor het instaleren van Pokemon Go op iOS en Android.

Pokemon Go - Batterij Tips!

Het spelen van Pokémon GO gaat natuurlijk ontzettend aan je batterij vreten. Constant je scherm aan, locatievoorziening, 4G internet, achtergrond apps, geluid.

Hieronder vind je wat tips om je batterij te besparen zodat je langer kunt spelen.

  1. Scherm helderheid zo laag mogelijk zetten
  2. Zet je geluid uit. Er wordt standaard een muziekje afgespeeld, dit vreet natuurlijk batterij!
  3. Al je achtergrond apps uitzetten
  4. Bluetooth en Wifi uitzetten
  5. Wanneer je je smartphone niet gebruikt de vliegtuig modus aanzetten
  6. Een extra batterij of Powerbank!

FAQ Pokemon Go

Moet je nieuwe pokeballs kopen?

Wanneer je aan Pokemon Go begint, ontvang je 50 Pokeballs. Deze gebruik je uiteraard voor het vangen van nieuwe Pokemon. Telkens als je een level omhoog gaat, ontvang je nieuwe Pokeballs als beloning. Maar wat als je al je Pokeballs verspeelt hebt en je niet snel verwacht te levelen? Moet je dan nieuwe pokeballs kopen met echt geld? Nee dit is niet nodig! Het is belangrijk om vaak Pokestops te bezoeken. Bij de Pokestops kun je nieuwe Pokeballs en andere handige items vinden. Wanneer je in de buurt bent van een Pokestop (blauwe iconen op de map), kun je deze openen en swipen over de afbeelding dat word vertoont. Bij level 1 tot en met level 4 ontvang je bij Pokestops enkel pokeballs. Zodra je level 5 wordt, kun je hier ook andere items vinden zoals: eieren, potions en revives. Lees meer over de Pokestops boven in dit artikel over Pokemon Go!

Hoe kan ik batterij besparen tijdens het spelen van Pokemon Go?

Pokemon Go vraagt veel van je telefoon. Het spel is constant bezig met positiebepaling via GPS en ook ben je altijd verbonden met het internet. Je zult merken dat de batterij van je telefoon snel leeg zal lopen wanneer je Pokemon Go aan het spelen bent. Er zijn helaas niet veel dingen die je kunt doen om dit te voorkomen. Maar wij bieden drie handige tips.

Tip 1: Zet de battery save modus aan.
Ga naar de instellingen bij het spel. Veel instellingen zijn er niet bij Pokemon Go, maar wel vindt je hier de mogelijkheid om een battery saver aan te zetten. Wanneer de battery saver geactiveerd is, zal het scherm uit gaan wanneer het toestel naar beneden wijst (bijvoorbeeld als je hem in je broekzak doet). Het spel blijft je nog steeds volgen op GPS en uiteraard krijg je een melding wanneer er een Pokemon in de buurt is, maar het bespaart wel batterij doordat het scherm niet constant brandt.

Tip 2: Zet de augmented reality modus uit tijdens het vangen van Pokemon.
Wanneer je Pokemon aan het vangen bent, maakt het toestel gebruik van de camera om de Pokemon in augmented reality te vangen. Dit gebruikt veel stroom en het is simpel te deactiveren. Tijdens het vangen van Pokemon zie je rechtsboven in het scherm een toggle om augmented reality uit te zetten. Het deactiveren van augmented reality maakt het vangen van Pokemon ook een stukje makkelijker.

Tip 3: Gebruik een powerbank.
Maak gebruik van een powerbank om de batterij van je telefoon tussentijds op te laden. Er zijn powerbanks in meerdere vormen en uiteraard ook op praktisch zakformaat.

Ontvang 10% korting op een powerbank!

Speciaal voor onze lezers, bieden wij 10% korting op alle powerbanks uit ons assortiment. Gebruik code POKEMON bij het afronden van uw bestelling op GSMpunt.nl om uw korting te verzilveren. Wacht dus niet langer, maar bestel direct de powerbank die jij zoekt en Catch ‘Em All!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over Pokemon Go? Stel ze hieronder!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Leerzame en leuke apps voor kinderen

Je zoon of dochter vermaken is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Met een tablet voor zich houdt je ze uren bezig. Wij hebben een aantal leuke en leerzame apps voor kinderen op een rijtje gezet. De apps werken erg simpel en je kunt in de meeste gevallen je kind gewoon alleen laten.

Beste sport headset voor bij het hardlopen

Tijdens bijvoorbeeld het hardlopen is er niets irritanter dan dat je oortjes telkens uitvallen. Met een sport headset weet je in ieder geval zeker dat je oortjes blijven zitten. Zo kun je een stuk comfortabeler hardlopen met je favoriete muziek. Naast dat de oortjes goed blijven zitten hebben sport headsets nog meer voordelen. Zo zijn enkele sport headseds zonder bedrading en waterdicht. Met een goede sport headset heb je geen excuses meer om niet de gaan hardlopen.

Alles over iOS 10

Het is inmiddels alweer ruim drie weken geleden dat iOS 10 is gepresenteerd door CEO Tim Cook van Apple. Hij beschrijft iOS 10 als grootste software update ooit. Er verandert namelijk heel wat aan het besturingssysteem van de iPhone, iPad en de iPod touch. Allerlei apps en functies zijn aangepast op de Apple apparaten, zo kun je de apparaten nog simpeler bedienen.

iPhone 7 kloon met dual camera nu verkrijgbaar in China

De Chinese kopieermachine draait op volle toeren. Dat ze in China goed zijn in het klonen van high-end merk toestellen, is natuurlijk niets nieuws. Maar nu nog ver voor de lancering van de iPhone 7, is er al een iPhone 7 kloon verkrijgbaar. Lees er hier alles over!

iPhone 4s batterij vervangen in vier stappen

Wanneer je een iPhone 4s voor een lange tijd hebt herken je het vast wel. De batterij is binnen een dag al leeg en slijt na verloop van tijd steeds meer. Het vervangen van de iPhone 4s batterij is dan een goede oplossing. Een batterij slijt namelijk na ongeveer één jaar steeds harder. Omdat de iPhone 4s batterij gemakkelijk te vervangen is hoef je er niet een super techneut voor te zijn. Bij de iPhone 4s batterij in onze webshop wordt een toolset gratis bijgeleverd.

Nieuwste artikelen

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen

Vanaf de iPhone X zijn de meeste iPhone toestellen standaard voorzien van Face ID. Dit is een manier om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Je iPhone kan je gezicht herkennen en op die manier kun je toegang krijgen tot je telefoon. Face ID is ontwikkeld door Apple en is dus exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad. In dit artikel vertellen we je of Face ID veilig is en of je gezicht bijvoorbeeld ook wordt herkend in het donker.

Dit zijn de beste telefoonhouders voor op de fiets van 2020!

Tegenwoordig kan het vasthouden van je telefoon op de fiets je duur komen te staan. Je riskeert namelijk een boete van maar liefst €95,-. Een telefoonhouder is dan een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken. Daarnaast kun je met enkele navigatieapps de mooiste fietsritten door Nederland maken. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog lichten wij de beste telefoonhouders voor je uit.

Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen