Leerzame en leuke apps voor kinderen

|

Je zoon of dochter vermaken is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Met een tablet voor zich houdt je ze uren bezig. Wij hebben een aantal leuke en leerzame apps voor kinderen op een rijtje gezet. De apps werken erg simpel en je kunt in de meeste gevallen je kind gewoon alleen laten.

Apps voor kleuters

Onderstaande apps zijn vooral ontwikkeld voor kleuters. Met de apps leren de kleuters onder andere rekenen, schrijven en creatief bezig zijn. De kleutertijd is namelijk een belangrijke periode voor de ontwikkeling. Een tablet kan dus erg meehelpen in deze ontwikkeling. Omdat de apps ook leuk zijn, wordt het straks nog lastig om jouw kind achter de tablet weg te krijgen.

apps kleuters

Lola alfabet trein

Je kind gaat in een trein mee met Lola Panda om dan allerlei spelletjes te spelen. Deze spelletjes zijn ervoor gemaakt om de woordvaardigheid te verbeteren. Wanneer het jouw kind gemakkelijk afgaat, wordt het spel automatisch uitdagender. Hierdoor leren ze steeds beter te lezen op een leuke manier. Het spel is in 10 verschillende talen beschikbaar. Je kunt kinderen dus ook een vreemde taal laten leren doormiddel van de app.

Android

App store

Leer Klokkijken

Deze app is erg leerzaam voor kinderen die op het punt staan om te leren klokkijken. Met een simpele maar effectieve methode leren de kinderen klokkijken. Door de aanmoedigende woorden en visuele animatie is het ook nog eens leuk. De app is erg eenvoudig te gebruiken en is te spelen op verschillende moelijkheidsniveaus.

Android

App store

Rekenkoning Junior

Zoals de naam van het spel al aangeeft, leert je kind met het spel rekenen. Het spel speelt zich af in de Middeleeuwen. Je moet een soort lader beklimmen en hier rekenvragen en puzzels in oplossen. Wie het eerst bovenaan de ladder is, met de meeste punten en medailles, is dé rekenkoning of koningin. Je kunt het spel spelen tegen je familie of vrienden. Het spel is er vooral op gericht om het rekenen leuk te maken.

Android

App store

Bobo spelen

Met de Bobo spelen app ga je mee op avontuur met niemand minder dan Bobo. Hij is al bekend van televisie en zijn tijdschrift, maar heeft nu ook een educatieve app. Hij laat je meer dan 15 verschillende spelletjes doen in zijn speelboom en in de tuin. De spelletjes zijn erop gericht om je kind plezier te laten maken, avonturen beleven met Bobo en laten zien wat je kunt. Met de Bobo spelen app leren kinderen omgaan met cijfers, letters en leert ze omgaan met motorische vaardigheden.

Android

App store

Minecraft

Minecraft is oorspronkelijk een computerspel waarbij de met kubusvormige objecten iets probeert te maken. Omdat het spel al sinds 2011 beschikbaar is op Android en iOS tablets kunnen kinderen zich gemakkelijk en op een creatieve manier vermaken op een tablet. Zo kunnen kinderen vanalles proberen te maken met de kubusvormige objecten. Minecraft zelf kost eenmalig €6,99 op Android en iOS . Er zijn ook erg veel varianten op de markt die gratis zijn.

Android

App store

Verschillende LEGO Apps

Iedereen kent LEGO wel, de speelgoedfabrikant in gekleurde kunststof blokjes. Het Deense bedrijf heeft ook allerlei apps ontwikkeld om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Elk spelletje is anders en stimuleert kinderen op een educatieve manier. Zo hoef je tegenwoordig geen LEGO blokjes meer te kopen, maar je kind met LEGO laten spelen op een tablet.

Android

App store

YouTube

Iedereen kent de filmpjes website YouTube wel. Sinds 2005 kan iedereen vanalles uploaden en hierdoor beroemd of informatief zijn. Hierdoor wordt alles, maar dan echt alles uitgelecht op YouTube. Kinderen kunnen bijvoorbeeld voor alle rekensommen een uitleg vinden op Youtube. Zo hebben kinderen een tweede leraar bij het maken van huiswerk.

youtube educatief

Hoe leer ik mijn kind programmeren?

Net als het leren van een andere taal zal het niet voor ieder kind eenvoudig zijn om code te leren. Toch zal het spelenderwijs eenvoudiger gaan dan een saaie klassikale uitleg over code. Lees ons uitgebreide blog over de vraag, hoe leer ik mijn kind programmeren? Hierin staan enkele apps waar kinderen op een spelenderwijs leren te programmeren.

kinderen programmeren

Hoesjes voor tablets van kinderen

Voor vrijwel elke tablet hebben wij hoesjes in ons assortiment. Voor kinderen is het helemaal belangrijk dat er een hoesje om de tablet zit. Kinderen laten de tablets nu eenmaal wat vaker vallen. Het is dus ook niet overbodig om goed te kijken welk hoesje nu het beste is voor uw kind. Wij raden qua bescherming een LifeProof aan. Met een LiFeproof hoesje kan een tablet zelfs onderwater. Wanneer je geen bescherming nodig hebt voor onderwater, raden wij een Otterbox of Griffin hoesje aan.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Beste sport headset voor bij het hardlopen

Tijdens bijvoorbeeld het hardlopen is er niets irritanter dan dat je oortjes telkens uitvallen. Met een sport headset weet je in ieder geval zeker dat je oortjes blijven zitten. Zo kun je een stuk comfortabeler hardlopen met je favoriete muziek. Naast dat de oortjes goed blijven zitten hebben sport headsets nog meer voordelen. Zo zijn enkele sport headseds zonder bedrading en waterdicht. Met een goede sport headset heb je geen excuses meer om niet de gaan hardlopen.

Alles over iOS 10

Het is inmiddels alweer ruim drie weken geleden dat iOS 10 is gepresenteerd door CEO Tim Cook van Apple. Hij beschrijft iOS 10 als grootste software update ooit. Er verandert namelijk heel wat aan het besturingssysteem van de iPhone, iPad en de iPod touch. Allerlei apps en functies zijn aangepast op de Apple apparaten, zo kun je de apparaten nog simpeler bedienen.

iPhone 7 kloon met dual camera nu verkrijgbaar in China

De Chinese kopieermachine draait op volle toeren. Dat ze in China goed zijn in het klonen van high-end merk toestellen, is natuurlijk niets nieuws. Maar nu nog ver voor de lancering van de iPhone 7, is er al een iPhone 7 kloon verkrijgbaar. Lees er hier alles over!

iPhone 4s batterij vervangen in vier stappen

Wanneer je een iPhone 4s voor een lange tijd hebt herken je het vast wel. De batterij is binnen een dag al leeg en slijt na verloop van tijd steeds meer. Het vervangen van de iPhone 4s batterij is dan een goede oplossing. Een batterij slijt namelijk na ongeveer één jaar steeds harder. Omdat de iPhone 4s batterij gemakkelijk te vervangen is hoef je er niet een super techneut voor te zijn. Bij de iPhone 4s batterij in onze webshop wordt een toolset gratis bijgeleverd.

Krassen verwijderen op jouw telefoon doe je zo

Je herkent het gegarandeerd, een aantal fijne krasjes op het beeldscherm van een telefoon. Wanneer een toestel niet goed wordt beschermd is een krasje al snel gemaakt. Je bergt een telefoon vaak in dezelfde broekzak op waar sleutels of kleingeld in zit. Dit veroorzaakt al snel kleine krasjes op het beeldscherm van je telefoon. Deze krasjes kunnen een doorn in het oog zijn na verloop van tijd. Zorg er dus voor dat je de krasjes zo snel mogelijk verwijdert.

Nieuwste artikelen

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen

Vanaf de iPhone X zijn de meeste iPhone toestellen standaard voorzien van Face ID. Dit is een manier om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Je iPhone kan je gezicht herkennen en op die manier kun je toegang krijgen tot je telefoon. Face ID is ontwikkeld door Apple en is dus exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad. In dit artikel vertellen we je of Face ID veilig is en of je gezicht bijvoorbeeld ook wordt herkend in het donker.

Dit zijn de beste telefoonhouders voor op de fiets van 2020!

Tegenwoordig kan het vasthouden van je telefoon op de fiets je duur komen te staan. Je riskeert namelijk een boete van maar liefst €95,-. Een telefoonhouder is dan een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken. Daarnaast kun je met enkele navigatieapps de mooiste fietsritten door Nederland maken. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog lichten wij de beste telefoonhouders voor je uit.

Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen