Telefoon opladen in de trein
Tegenwoordig is een lege telefoon een groot probleem. Vooral als je jouw telefoon er bij wil pakken in de trein. Maar wees gerust er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om je telefoon op te laden, zowel in de trein als op het station. Deze manieren laten wij jou zien in onderstaand artikel.
Een powerbank
Misschien wel het meest voor de hand liggende antwoord. Een powerbank meenemen in de trein. Een powerbank laadt jouw telefoon op zonder daarvoor een stopcontact nodig te hebben. Het is eigenlijk een grote batterij die kunt opladen waar je op een later moment stroom kan uithalen. Powerbanks zijn in alle soorten en maten te verkrijgbaar. Wij raden je aan om een niet al te grote powerbank mee te nemen. Je wilt natuurlijk niet te veel gewicht meenemen. Deze kleinere powerbanks kunnen nog steeds je hele mobiel opladen. Rond de 10.000 mAh zou een goede optie zijn.
Naast dat kun je ook een powerbank kopen op zonne-energie. Deze powerbanks hebben geen stopcontact nodig om weer op te laden. Ze laden namelijk op door zonnecellen om te zetten in energie. Ideaal voor als je normale powerbank niet kan opladen. Zorg er wel voor dat als je de trein ingaat de powerbank al opgeladen is. Aangezien er weinig zon komt in de trein om je powerbank op zonne-energie weer op te laden.
Wil je weten wat de beste powerbank is voor jou? Kijk dan hier zodat je precies weet welke powerbank jij moet kopen.
Een gewone oplader
In de treinen en op de stations komen steeds meer stopcontacten. Erg handig zodat je met een gewone oplader ook je telefoon weer tot leven kan brengen. Echter heeft niet elke trein daadwerkelijk stopcontacten. Met de NS app in de sectie reisplanner kan je te weten komen of jouw trein is voorzien van stopcontacten. Je kan ook kijken naar het blog Stopcontacten in de trein van de NS community. Hier zie je precies welke trein beschikt over stopcontacten en ook waar ze je kan vinden.
Op de stations zelf vind je ook steeds meer mogelijkheden om stopcontacten te vinden. Bij koffietentjes zoals Starbucks of Coffeecompany vind je als het goed is wel een stopcontact. Je moet alleen wel vaak iets kopen bij deze tentjes wil je gebruik maken van de tafels waar de stopcontacten zijn. Bij foodcourts heb je ook een grote kans om bij de tafels een stopcontact te vinden. Bibliotheken Zijn ook plekken waar je stopcontacten kan vinden. Vraag daar aan medewerkers waar je opladers kan vinden.
Het probleem met het gebruik maken van een stopcontact is dat je natuurlijk lang bij datzelfde stopcontact moet blijven. Gelukkig zijn er super snelle opladers die je mobiel in wel 30 minuten volledig opladen. Deze opladers zijn dus handig als je niet te lang hebt voordat je weer moet overstappen.
Powershare
Samsung maakt gebruik van Wireless Powershare. Met Wireless PowerShare kan jij je apparaat opladen met behulp van een ander apparaat die draadloos ondersteunen ondersteund, zonder dat je een oplader nodig bent. Simpel gezegd maak je gebruik van stroom van een ander apparaat, alleen is het belangrijk dat beide toestellen draadloos opladen ondersteunen. Bekijk hieronder de stappen of video om powershare te activeren:
- Veeg naar beneden vanaf de bovenkant zodat je alle ‘instellingen’ kunt zien.
- Tik op ‘Wireless PowerShare’. Als het goed is gaat nu een blauw lichtje in de achterkant camera knipperen.
- Plaats de apparaten met de rug naar elkaar toe.
- Je krijgt een bevestiging op je scherm als de apparaten zijn aangesloten.
- Opladen maar!
Openbare USB-oplaadpunten
Door alle stress geen powerbank of oplader meegenomen? Zoek dan een opbaar USB-oplaadpunt op. Je hoeft dan alleen een USB kabeltje te hebben om je telefoon op te laden. Deze oplaadpuntjes kan je zowel in de trein als op het station vinden. Het is alleen wel een gevaar wil je hier gebruik van maken. Hackers kunnen namelijk malware in deze oplaadpunten stoppen waarmee ze achter je gegevens komen of in je telefoon kunnen komen. We raden het daarom ook niet aan om je telefoon hier op te laden, tenzij je een datablocker koopt. Een datablocker is een tussenstukje tussen de oplader van je apparaat en de voedingsbron. Door enkel stroom door te laten, kun je enkel opladen en is gegevensoverdracht niet mogelijk. Hierdoor krijgen virussen geen kans jouw apparaat binnen te dringen. Op deze manier kunnen kwaadwillende niet bij de bestanden op je apparaat.
Voorkomen is beter dan genezen
Tot slot willen wij benadrukken dat je het beste altijd jouw telefoon volledig hebt opgeladen voordat je gaat vertrekken. Het is ook handig dat je weet hoe je zo effectief mogelijk omgaat met je batterij. Zo hoef je zo min mogelijk je telefoon opladen. In de blog Wat kun je doen als je batterij snel leeg is? kan je zien wat je daarvoor allemaal moet doen. Lees ook het blog Telefoon opladen zonder stroom? Lees hier de beste tips! Deze tips gaan je nog verder helpen om je telefoon op te laden zonder stroom.