Wat kun je doen als je batterij snel leeg is?

|

Er is niets vervelender dan wanneer je batterij snel leeg is. Iedereen die een telefoon heeft en er regelmatig gebruik van maakt kent het wel: eerst ben je helemaal enthousiast over de accuduur van je nieuwe telefoon, maar na een bepaalde periode word je er helemaal gek van dat je telefoon snel leeg is. Zo snel zelfs, dat je je telefoon elke dag of misschien wel meerdere malen per dag moet opladen. Natuurlijk gaat een batterij op een gegeven moment sneller leeg, maar ligt het dan alleen aan de batterij dat je telefoon snel leeg is, of heb je hier zelf ook invloed op? Hieronder een aantal tips voor wat jij kunt doen als je batterij snel leeg is.

Het automatisch updaten van apps uitschakelen

Als je het automatisch updaten van apps heb ingeschakeld, dan is je telefoon continu bezig met het controleren of er nog updates beschikbaar zijn. Het is handig dat je de nieuwste versies van bepaalde apps hebt, maar laten we eerlijk zijn. Je hebt die laatste update 99% van de tijd niet op dat moment écht nodig. Om de zorgen dat de batterij niet snel leeg gaat is het verstandig om deze functie uit te zetten. Je telefoon gaat dan niet meer op zoek naar updates en dit kun je merken aan de accuduur. Natuurlijk is er dan nog steeds een moment dat je je telefoon moet opladen en dat is het perfecte moment om je telefoon naar updates te laten zoeken en ze dan ook gewoon direct te downloaden. Mocht je toch op een bepaald moment écht de laatste versie van een app nodig hebben, dan is het natuurlijk altijd nog beter om alleen die app te updaten in plaats van alle apps. Hier denkt de batterij in je telefoon waarschijnlijk hetzelfde over.

Krijg inzicht in het batterijgebruik per app

Bij de instellingen van je batterij is het mogelijk om inzicht te krijgen in het batterijgebruik per app. Dit is handig, omdat je niet van elke app weet of het een energievreter is of niet. Veel apps vragen namelijk ook veel van je batterij wanneer je de app niet eens gebruikt. Door een overzicht te hebben van het batterijgebruik per app kun je voor jezelf bepalen hoe belangrijk het is dat de app op de achtergrond actief blijft of dat het het nodig is dat de app actief is op de momenten dat er even geen WIFI beschikbaar is. Misschien gebruik je sommige apps niet eens en kies je ervoor om de app helemaal van je telefoon te verwijderen.

Batterijbesparing en scherm helderheid van je telefoon

Op het moment dat je batterij bijna leeg is, krijg je in veel gevallen een melding met de optie om de batterijbesparingsmodus aan te zetten. Als je telefoon in deze modus zit zal je batterij minder belast worden en gaat ie in verhouding dus niet snel leeg. Een groot deel van de smartphonegebruikers activeert deze modus pas als de batterij bijna leeg is. Eigenlijk kun je deze functie aanzetten wanneer je maar wilt. Dus ook als je batterij volledig opgeladen is kun je de batterijbesparing activeren. Op die manier zorg je er al direct voor dat je voorkomt dat je batterij snel leeg is.

Het is natuurlijk handig dat je kunt zien wat er op je scherm hebt staan, en dit heeft alles te maken met de scherm helderheid van je telefoon. Hoe helderder het scherm, hoe beter je alles kunt zien. Toch is het afhankelijk van de omstandigheden hoe helder het scherm eigenlijk moet zijn, want in de zon hoeft het scherm natuurlijk niet zo helder te zijn als op het moment dat het donker is. Daarom is het aan te raden om de telefoon de scherm helderheid te bepalen. Dit kun je doen door de scherm helderheid in te stellen als ‘automatisch’.

Nieuwe telefoon batterij kopen

Heb je er echt alles aan gedaan om de accuduur van je telefoon te verbeteren, maar is nog steeds zo dat je telefoon snel leeg is? Dan kun je twee dingen doen, namelijk een nieuwe telefoon kopen of de huidige batterij van je telefoon vervangen. Wij raden de 2e optie aan, simpelweg omdat dit veel goedkoper is en de kans groot is dat je daarna nog jarenlang gemak kunt hebben van je telefoon. In onze webshop kun je ontelbaar veel batterijen vinden, dus als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon batterij is de kans groot dat wij die batterij wel aanbieden.

Batterij van je telefoon vervangen

Het vervangen van de telefoon batterij wordt soms gezien als een heel ingewikkeld karwei en daarom wordt het in veel gevallen niet gedaan. Er wordt dan een nieuwe telefoon aangeschaft, terwijl het vervangen van de batterij veel goedkoper is en het niet zo ingewikkeld is als het lijkt. Als je toch denkt dat je zelf de batterij niet kunt vervangen, dan kun je het altijd nog laten doen. Zelfs dan is een batterij vervangen nog veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe telefoon.

Het merendeel van de smartphonegebruikers heeft een iPhone en Samsung en de vraag naar iPhone en Samsung batterijen is dan ook het grootst. Om deze reden gaan we ook kort uitleggen hoe de batterijen voor een iPhone of Samsung telefoon vervangen moeten worden. Het vervangen van oude Samsung batterijen is makkelijker dan de modernere uitvoeringen, zoals de Samsung Galaxy S6 batterij.

Samsung batterij vervangen

Bij Samsung batterijen is er onderscheid te maken tussen 2 soorten batterijen. Namelijk de batterijen die zijn gemonteerd in een telefoon waarvan de achterkant niet los te klikken is. In dit geval heb je een toolset nodig om de batterij te vervangen. Bij het vervangen van oude Samsung batterijen is dit een stuk minder ingewikkeld. Hierbij kan de achterkant van de telefoon namelijk gewoon los geklikt worden.

Oude Samsung batterij vervangen

Als je nog een oudere Samsung telefoon hebt en je wilt bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 batterij vervangen, dan is dat heel eenvoudig. Bij de S5 kun je de achterkant namelijk nog makkelijk los te halen van de rest van het toestel. De Galaxy S5 batterij zit nog niet vast met lijm of schroefjes. Wil jij een nieuwe Galaxy S5 batterij in je telefoon plaatsen? Zie in de video hieronder dan hoe simpel het is om een oude Samsung batterij te vervangen.

Nieuwe Samsung batterij vervangen

Bij de nieuwe Samsung telefoons is een accu vervangen een stuk ingewikkelder, maar nog altijd voordeliger dan het vervangen van je telefoon. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8. Bij deze telefoon zit de achterkant op het toestel gelijmd. Die lijm moet eerst warm worden gemaakt voordat je met een zuignapje de achterkant voorzichtig van het toestel los kunt maken. Als de achterkant van het toestel is gehaald moet je met een schroevendraaier zorgen dat de Galaxy S8 batterij uit de telefoon kan worden gehaald. In onderstaande video kun je zien hoe dit precies gaat.

iPhone batterij vervangen

Als vanaf de tijd van de iPod heeft Apple het zo moeilijk mogelijk gemaakt om batterij te vervangen. Ook de batterij van de iPhone 5, 6, 7 en 8 zijn met de nodige moeite te vervangen. De iPhone batterijen zijn wel los te verkrijgen, maar het vervangen is een hele klus. Het financiële gedeelte kan echter voor de nodige motivatie zorgen, want ook hierbij is het (laten) vervangen van de iPhone batterij veel beter voor je portemonnee dan het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Het vervangen van de batterij werkt ongeveer hetzelfde als bij de nieuwe Samsung batterijen. Dit is ook te zien in de volgende video.

Batterij snel leeg? Vervang je batterij!

Bij de ene telefoon is het meer werk dan bij de andere, maar uiteindelijk is het vervangen van de batterij de beste oplossing om langer op een normale manier gebruik te maken van je huidige smartphone. Bij GSMpunt bieden we talloze telefoon batterijen aan. Op zoek naar een batterij om je huidige batterij te vervangen? Wij kunnen je verder helpen.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Preview van de Huawei Mate X. Informatie over de opvouwbare telefoon

De Huawei Mate X is een opvouwbaar toestel. Het is niet duidelijk te zeggen of het een tablet of een smartphone is vanwege de grootte. Ondanks dat het toestel zo groot is, is het gemakkelijk mee te nemen.

De beste Samsung Galaxy S10 Plus hoesjes op een rijtje

De Samsung Galaxy S10 Plus is op 20 februari 2019 gelanceerd en heeft veel nieuwe features. Deze nieuwe features zijn onder andere de driedubbele camera achterop, een vingerafdrukscanner onder het 6.1 inch scherm en snellere hardware. Je wilt je gloednieuwe S10+ met deze top features natuurlijk beschermen met een hoesje. In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van de S10 Plus hoesjes.

Samsung gaat binnenkort een opvouwbare smartphone aanbieden

Ook de toekomstige telefoons van Samsung zijn waarschijnlijk te ontvouwen. In November kwam Samsung al met een prototype van een opvouwbare smartphone, en uit een tweetje van Samsung blijkt dat er op 20 februari meer informatie komt over die opvouwbare smartphones.

Alle geruchten over de nieuwe Samsung Galaxy S10

Sinds de release van de eerste Samsung Galaxy S in 2010 wordt al weer het tiende nieuwe vlaggenschip van Samsung gereleased. De Galaxy S10 wordt op 20 februari 2019 gereleased en er lekken steeds meer details uit. Zo heeft de S10 enkele verrassende nieuwe features. Afgelopen jaren lanceerde Samsung vaak twee nieuwe toestellen. Bij de S10 verwachten we drie nieuwe exemplaren, namelijk de S10, S10E en S10 Plus. Hier wordt de S10E gezien als budget variant en de S10 Plus als premium exemplaar.

Werkt draadloos opladen met een hoesje?

Misschien is het eerst handig om te weten hoe draadloos laden precies werkt. Bij het draadloos laden wordt elektrische energie overgebracht via inductiespoelen. In draadloze opladers zit een inductiespoel die als zender fungeert. In je smartphone zit een inductiespoel die als ontvanger fungeert. Wanneer deze twee spoelen dicht bij elkaar komen ontstaat er een elektromagnetisch veld. Dit stroomcircuit wordt ook wel inductie genoemd.

Nieuwste artikelen

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

De nieuwe Otter + Pop met een ingebouwde PopSocket

Sinds de komst van de PopSocket is er steeds meer vraag naar hoesjes met een ingebouwde PopSocket. OtterBox heeft dit als eerste op de markt gebracht met de Otter + Pop. Momenteel is de Otter + Pop verkrijgbaar voor meerdere toestellen. Met de nieuwe Otter + Pop verklein je de kans het toestel te laten vallen zonder dat het toestel te dik wordt voor jouw broekzak.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen