Inspiratie voor leuke achtergronden voor op je smartphone

|

Je gebruikt je smartphone iedere dag. Daarom hechten we veel waarde aan hoe je smartphone (technisch) presteert en hoe hij eruitziet. Gelukkig kun je zelf veel veranderen aan het uiterlijk van je smartphone. Denk aan een telefoonhoesje dat bij jou past of een mooie achtergrond (ook wel wallpaper genoemd) wanneer je het scherm hebt vergrendeld. 

Maar wat zijn nou mooie en leuke achtergronden en, sterker nog, waar kan je die achtergronden voor je smartphone vinden? Het liefst moeten deze achtergronden ook gratis zijn, want het is heel normaal dat je je achtergrond regelmatig aanpast. Dat kunnen we heel goed begrijpen, daarom hebben we al deze vragen voor je uitgezocht en gaan we dieper op dit onderwerp in. Geef je smartphone een persoonlijke touch met een unieke achtergrond!


Overzicht over het artikel achtergronden op je smartphone

1. De achtergrond van je mobiele telefoon

2. Het veranderen van de achtergrond doe je zo

3. Inspiratie voor je achtergrond

4. Een mooie achtergrond vinden

5. Een telefoonhoesje dat bij jouw thema past


De achtergrond van je mobiele telefoon

De achtergrond van de smartphone is een afbeelding, kleur of geanimeerde animatie die achter pictogrammen of berichten staat weergegeven in het hoofdscherm of het vergrendelscherm. Echter kan de achtergrond ook een reeks van foto’s zijn. De achtergrond van je smartphone kun je wijzigen naar jouw persoonlijke voorkeuren. 

Het veranderen van de achtergrond van je vergrendelscherm en startscherm op je smartphone doe je zo

Het is heel eenvoudig om de achtergrond van je GSM te wijzigen. We maken hier onderscheid in Android en iOS apparaten. Daarnaast geven we nog een compacte tips om je verder op weg te helpen.

Achtergrond wijzigen op Android

 1. Ga naar de instellingen van je smartphone
 2. Druk vervolgens op ‘achtergronden
 3. Klik vervolgens op ‘Galerij’, ‘Mijn achtergronden’ of ‘Achtergrondservices’. 
 4. Klik de afbeelding(en), video’s of thema om de achtergrond op je Android toestel te wijzigen.
 5. Vervolgens krijg je de melding ‘Instellen als achtergrond’ en kun je kiezen uit startscherm (het scherm dat je ziet nadat je de smartphone hebt ontgrendeld) of vergrendelscherm (het scherm wat je ziet als je de smartphone nog vergrendeld hebt). Je kunt ook direct de achtergronden van beide achtergronden veranderen. 

Tips voor het wijzigen van Android (Samsung) achtergronden

 • Probeer de instelling ‘achtergrondservices’ eens uit. Deze instelling staat standaard op ‘geen’ maar kan je aanpassen naar ‘dynamisch vergrendelscherm’. Als je vervolgens op de instellingen icon drukt kun je thema’s kiezen. Elke twee weken worden deze afbeeldingen ververst. Deze functie is getest op een Samsung toestel en we weten niet zeker of deze functie geschikt is voor elke Android telefoon.
 • Kan je niet kiezen tussen twee achtergronden? Wanneer je op ‘Galerij’ drukt, kun je afbeeldingen vanuit je galerij kiezen voor je achtergrond. Je kunt hierbij ook meerdere afbeeldingen selecteren. Er wordt dan gerouleerd met de verschillende achtergronden.

Achtergrond wijzigen op iOS

 1. Ga naar de instellingen van je iOS apparaat
 2. Vervolgens druk je op ‘Achtergrond
 3. Vervolgens kun je ‘kies een nieuwe achtergrond’ aanklikken
 4. Daarna kun je kiezen tussen ‘dynamisch’, ‘stilstaand’, ‘live’ of een afbeelding. 
 5. Vervolgens kun je instellen of je de geselecteerde afbeelding of item wilt gebruiken als achtergrond voor het beginscherm, toegangsscherm of beide. 
 6. Tenslotte kun je de iPhone opnieuw vergrendelen. Als alles goed is gegaan, heeft de achtergrond nu een update gekregen.

Inspiratie voor je achtergrond van je smartphone

De mogelijkheden voor de achtergrond van je telefoon zijn oneindig. Juist dit kan ervoor zorgen dat je het lastig vinden wat je als achtergrond neemt. Daarom willen we je graag helpen en hebben we een aantal inspiratie thema’s voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Dit hebben we onderzocht door te kijken welke woorden er vaak gezocht worden in combinatie met ‘achtergrond’.

Foto’s die je zelf hebt gemaakt

Waarschijnlijk heb je een aantal zelfgemaakte foto’s die voor jou persoonlijk veel waard zijn. Denk aan bepaalde unieke herinneringen, vakantiefoto’s of een foto van je geliefde(n). Met behulp van een persoonlijke achtergrond weet iedereen direct van wie de telefoon is.

Natuur achtergronden

De natuur is een omgeving op aarde die nog niet is aangetast of aangepast door de mens. De natuur staat voor rust. Bij achtergronden van de natuur kun je denken aan weilanden, bossen, watervallen, bergen, de noordpool, planten, bloemen, wolken, regenboog en de zee. Soms zie je ook dat smartphone gebruikers een aquarium gebruiken als achtergrond.

natuur achtergronden

Dieren als achtergrond

Heb je een favoriet dier? Dan kun je een foto of video van dat dier gebruiken als achtergrond. Veelgebruikte achtergronden van een dier zijn de leeuw, hond, panda, tijger, kat, paard, koala en zebra. Dit komt omdat die dieren vaak als ‘schattig’ worden beschouwd. Natuurlijk is een foto van je huisdier als achtergrond ook een mogelijkheid.

Jaargetijden

Lente, zomer, herfst en de winter zijn de jaargetijden die we kennen. Bij de winter denken we snel aan sneeuw, bij de zomer aan de zon. Je kunt er dus voor kiezen om bij elke jaargetijde een nieuwe achtergrond te gebruiken. Hieronder nog even de datums in combinatie met de getijden, kan per jaar soms een dag verschillen.

 • Lente | 20 maart
 • Zomer | 21 juni
 • Herfst | 22 september
 • Winter | 21 december
jaargetijden achtergronden

Feesten, feestdagen en andere thema’s

Pas je achtergrond aan naar een bepaald (feest)thema. Denk hierbij aan kerst, Pasen of oud en nieuw. Ook andere feestthema’s zoals het EK voetbal verjaardagen, sinterklaas, Valentijn, Halloween, carnaval en oktoberfeest zijn leuke thema’s.

Je favoriete superheld, zanger, sportman of BN’er

Alles wat voor jou favoriet is kan als achtergrond gebruikt worden. Zo ook je favoriete superheld, zanger, sportman, band en andere bekende personen. Wellicht heb je hier zelf een foto van gemaakt. Eventueel kun je de social media accounts ook checken voor foto’s die je kunt gebruiken als achtergrond.

Je favoriete hobby, merk of sport(team)

Heb je een favoriete hobby, (kleding)merk, of sport? Dan kan dit persoonlijk veel voor je betekenen. Bij voetbal denk je aan een bal op een voetbalveld. Echter kunnen ook hobby’s zoals breien (wol en naalden), fotografie (camera) of muziek (noten) ook fungeren als achtergrond op je mobiel. Tenslotte worden logo’s van favoriete clubs ook vaak gebruikt als achtergrond.

Kleuren, materialen of patronen

Vrolijke (effen) kleuren zoals groen, roze, blauw en rood worden veel gebruikt als achtergrond. Daarnaast zien we dat bepaalde patroontjes en materialen ook worden gebruikt als achtergrond. Denk hierbij aan hartjes, marmer, sterretjes, sneeuwvlokjes, flamingo’s, bloemetjes, luipaardprintje en watermeloenen.

kleuren, materialen of patronen achtergronden

Quotes

Heb je een bepaald spreekwoord dat bij jou past? Dan kun je die eventueel gebruiken als achtergrond op je smartphone. We zien ook dat mensen de eigenschappen van hun sterrenbeeld gebruiken voor de achtergrond.

Op deze manier vind je gratis een mooie en leuke achtergrond voor je smartphone

Mooi! Je hebt besloten welk item je wilt gebruiken voor je achtergrond op je mobiele telefoon. Nu is het nog de taak om een mooie afbeelding of video te vinden. Hieronder hebben we een aantal bronnen voor je op een rijtje gezet.

1. Foto’s van websites

Het internet staat vol met foto’s en video’s van professionele fotografen. Ideaal om te gebruiken als achtergrond. Het is wel raadzaam om eerst goed te controleren of je de afbeelding mag gebruiken als achtergrond. De meeste afbeeldingen mag je downloaden als ze maar niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.

De zoekmachine Google staat vol met afbeeldingen, maar ook andere websites zoals Adobe Stock, Unsplash, Pexels en Pixabay staan vol met professionele (rechtenvrije) foto’s die je eventueel kunt gebruiken als achtergrond.

Deze foto’s hebben wel vaak wel één nadeel. Ze zijn namelijk vaak redelijk groot. Helaas kan je ‘kleine’ beeldscherm dit niet allemaal tonen. Daarom kun je vaak maar één gedeelte van de foto gebruiken als achtergrond. Dit heb je met bijvoorbeeld een app als ‘Galaxy Theme’ geen last van, maar daar heb je, vergeleken met de keuze op het internet, veel minder mogelijkheden.

2. Galaxy Thema’s

De app ‘Galaxy Theme’ is speciaal ontwikkeld voor Samsung-gebruikers. De app staat standaard op je Samsung smartphone of tablet. De app wordt ook geopend als je bij je de instelling ‘achtergrond’ op ‘meer achtergronden bekijken’ klikt.

Deze app maakt het mogelijk om heel eenvoudig je smartphone een nieuwe look te geven. Je kunt bijvoorbeeld de gehele look aanpassen (pictogrammen van apps worden dan gewijzigd naar het thema) of alleen de achtergrond.

Naast de verschillende thema’s, kun je dus ook kiezen uit verschillende achtergronden. Je hebt betaalde en gratis achtergronden. Je kunt hier eenvoudig op filteren. Daarnaast kun je in de zoekbalk eenvoudig zoeken naar de achtergrond waar je naar op zoek bent. Maak ook gebruik van de Engelse benaming zodat je meer keus hebt. Dus zoek eens op de Engelse benaming ‘marble’ in plaats van ‘marmer’.

Heb je een mooie achtergrond gevonden? Klik er dan op. Vervolgens heb je de optie om de achtergrond te downloaden. Zodra je de afbeelding of video hebt gedownload kun je deze gebruiken als achtergrond. Het voordeel van deze app is dat de afbeelding of video volledig wordt weergegeven als achtergrond op je mobiel.

Galaxy Theme

3. Social media zoals Pinterest en instagram

Professionele fotografen zullen sneller mooie foto’s op social media zetten dan op een website. We raden daarom aan om eens een kijkje te nemen op social media kanalen zoals Pinterest en Instagram. Met behulp van de zoekbalk kun je eenvoudig specifieke afbeeldingen zoeken.

4. Applicates in de App en Play store

Er zijn een aantal applicaties die je kunt downloaden op je smartphone die voorzien zijn van leuke achtergronden. Vaak beschikken deze applicaties over achtergronden die bewegen, waardoor ze net iets unieker zijn. Echter zie je soms wel dat bepaalde applicaties minder goede reviews krijgen doordat er veel reclame wordt getoond.

Zoek simpelweg in de play of appstore op ‘achtergronden’ of ‘wallpaper’. Kijk vervolgens goed naar de reviews en hoe vaak de app gedownload is. Over het algemeen is een app die vaak is gedownload beter dan één die nauwelijks wordt gedownload.

Deze applicaties beschikken over ‘live wallpapers’ en afbeeldingen in 4K en 3D/4D. Hierdoor kun je een vlijmscherpe animatie gebruiken als achtergrond. Bij de meeste apps kun je kiezen tussen gratis en betaalde achtergronden. Denk hierbij aan thema’s zoals superhelden, de ruimte, natuur, auto’s, donker en rust. Ben je uitgekeken op een achtergrond? Dan kun je heel eenvoudig een andere selecteren.

Een telefoonhoesje dat bij jouw thema past!

Wil je telefoon helemaal personaliseren naar jouw wensen? Dan kan het hoesje daarin ook een belangrijke rol inspelen. Hoe gaaf is het als je een marmeren hoesje hebt met een marmeren achtergrond op je smartphone? Dan heeft je smartphone helemaal een marmeren look!

Of wanneer je in de zomer een zonnige foto hebt als achtergrond. Dan zou het ook fijn zijn dat je telefoonhoesje beschikt over een printje of kleur waar je blij van wordt. We hebben in een blogartikel de leukste telefoonhoesjes van dit moment beschreven.

Vind je het dus belangrijk dat je hoesje past bij de achtergrond op je mobiel, zoek dan eerst een geschikt hoesje uit. Het is namelijk makkelijker om een gepaste achtergrond te vinden dan achteraf een hoesje dat past bij de achtergrond.

marmer goud telefoonhoesje met achtergrond

Je telefoon heeft een persoonlijke touch gekregen!

Hopelijk heb je nu een achtergrond die bij jou past. Vaak moet je de eerste paar dagen wennen aan je nieuwe achtergrond. Mocht het toch niet wennen, dan kun je heel snel weer veranderen van achtergrond. Heb jij nog een tip die we vergeten zijn? Laat het ons dan gerust weten in de comments! 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Samsung telefoons en hun opladers - Een terugblik

Samsung heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten als het gaat om het ontwikkelen van laadtechnologie. In 12 jaar tijd is het vermogen waarmee Samsung gebruikers hun telefoon kunnen opladen ver-12-voudigd. Een overzicht vind je in dit blog.

De beste cases voor je AirPods!

AirPods zijn de oordopjes van Apple en ze zijn razend populair. Dat ze populair zijn is natuurlijk niet gek: geen gedoe meer met draadjes uit de knoop halen, bovengemiddelde geluidskwaliteit en ze zitten erg fijn. Hier lichten we de beste cases voor je AirPods uit!

Telefoon gebruiken in het vliegtuig, je leest er hier alles over!

Je kent het wel, je gaat op reis met het vliegtuig en wil graag gebruik maken van je mobiele apparaten gedurende vlucht. Het is dan wel handig dat je precies weet welke regels er allemaal zijn en welke functies je wel of niet mag gebruiken. Daarnaast is het handig om te weten of je gebruik kunt maken van het wi-fi of andere internet netwerken in het vliegtuig. Alles wat je moet weten over je telefoon in combinatie met een vliegreis lees je meer over in dit blog.

Bekijk hier de beste powerbanks van dit moment!

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de powerbank. Denk aan de term powerbank, maar ook welke powerbank de beste en van dit moment is in combinatie met je smartphone of tablet. Daarnaast geven we je adviezen waar je op moet letten als je een powerbank gaat aanschaffen.

Zo maak je goede foto's met je smartphone!

In dit blog nemen we je mee in de wereld van de camera op je smartphone. We gaan je alles uitleggen over hoe je het beste een foto kunt maken met je telefoon en welke hulpmiddelen hier handig in zijn. Tenslotte gaan we ook nog in op trends en overige informatie in combinatie met de camera. Kortom, lees snel door!

Nieuwste artikelen

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Oortjes aansluiten op je iPhone met een tussenstuk

Oordopjes zijn er in verschillende kleuren en maten. Denk aan een over-ear koptelefoon, de AirPods, headsets, in-ear headphones. Sommige iPhone-bezitters gebruiken ze iedere dag. Echter is er een trend gaande, de 3,5mm koptelefoon aansluiting verdwijnen steeds meer bij de nieuwe iPhone’s en smartphones. Geen paniek! Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem. In dit blog gaan we je exact uitleggen waarom Apple deze aansluiting heeft weggehaald. Daarnaast geven we je allerlei tips zodat je alsnog lekker kunt genieten van je favoriete muziek.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen