Lees hier alles over de beste USB - C Stick!

|

De vraag naar USB – C sticks is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit komt mede omdat de nieuwste telefoons, tablets en andere apparaten beschikken over een USB – C aansluiting. In dit blog leggen we exact uit hoe de USB – C stick in zijn werk gaat, wat de voordelen en nadelen zijn en wat de beste USB - C stick is.

Geschiedenis van extra geheugenopslag

We kennen allemaal de oude USB Stick nog, ook wel bekend als geheugenstick, USB-staaf, memorystick of insteekgeheugen. In een vorm van een staafje van enkele centimeters, dat door middel van een USB-poort op de computer kan worden aangesloten. In dit staafje zit het zogenaamde flash geheugen, dat voor extra opslag zorgt. USB Sticks werden voornamelijk gebruikt om bestanden op te slaan die afkomstig waren van de computer. Soms kwam het voor dat je eerst bestanden van je mobiel of camera op de PC had gezet en vervolgens van je PC op de USB-stick, maar dit is een omslachtig proces.

Omdat mobiele telefoons en goede camera’s steeds populairder werden, besloten grote fabrikanten zoals Sandisk en Samsung om de zogenaamde ‘Geheugenkaart’ op de markt te brengen. De geheugenkaart is een dunne kaart die je in digitale camera’s en smartphones kunt steken. Door een geheugenkaart heb je extra opslaggeheugen. Je kunt het kaartje er eenvoudig uithalen en in een ander apparaat steken. Echter beschikken de nieuwste laptops steeds minder vaak over een zogenaamde ‘SD Card Reader’. Neem bijvoorbeeld de Macbook Air, die als sinds 2015 geen SD kaart slot meer heeft. Hierdoor wordt het overzetten en openen van bestanden steeds lastiger.

Waarom wordt de USB – C Stick steeds populairder?

De USB – C Stick zal naar alle verwachting steeds meer de klassieke USB Stick en de geheugenkaart overnemen. Dit komt door diverse redenen:

 • De nieuwste telefoons, tablets & laptops (bijv Samsung S21 & iPhone 12, Macbook) beschikken niet meer over een SD Kaart slot, waarmee je het geheugen met een geheugenkaart kunt uitbreiden. Met een USB - C Stick kan dat wel. 
 • De nieuwste smartphones, tablets en laptops beschikken over een USB – C aansluiting, waardoor de USB - C Stick compatibel is met heel veel verschillende apparaten. De klassieke USB Stick was alleen compatibel met laptops & PC’s.
 • We gebruiken steeds meer verschillende apparaten. Daarom is het fijn dat je alle belangrijke bestanden in één keer ‘tijdelijk’ met behulp van een USB – C stick op een apparaat kunt gebruiken. 
 • De USB – C Stick beschikt ook over een Type – A aansluiting. Dus eigenlijk is het ook een ‘klassieke’ USB Stick. 
 • Een USB – C stick is makkelijker om in apparaat te steken dan een geheugenkaart. Een USB – C stick hoef je niet op een bepaalde manier in het apparaat te steken zoals bij een micro – usb of HDMI aansluiting. 
 • Geheugen blijft belangrijk; fotocamera’s op mobiele telefoons worden steeds beter, maar deze bestanden nemen meer ruimte in beslag. Waar vroeger 16GB de standaard was, is dat nu een aantal jaar geleden al 128GB.
 • Geen gedoe meer met allerlei verschillende adaptertjes. 

De USB – C Stick

De USB – C Stick heeft veel weg van de normale USB-stick, alleen is op een aantal punten gewijzigd en gaat heel simpel in zijn werk. De USB – C Stick is een klein staafje met aan beide kanten een aansluiting. Één type C aansluiting, die je in de nieuwste telefoons en laptops kunt steken. En aan de andere kant een USB – A aansluiting, die je in (oudere) laptops kunt steken. Maar de Type C aansluiting is het belangrijkst, omdat die compatibel is met bijna alle nieuwe apparaten.

Hoe werkt een USB – C stick?

Je steekt de USB – C Stick in je apparaat. Op je toestel zal een melding naar voren komen met ‘USB-C Drive’. Vervolgens kun je daarop klikken en bestanden van je telefoon of ander apparaat opzetten. Denk aan video’s, PowerPoint, foto’s, PDF’s en andere bestanden. Ben je klaar met het overzetten van bestanden? Dan kun je de USB – C Stick uit je apparaat halen.

Wil je de bestanden gebruiken op bijvoorbeeld je pc? Haal het koppelstukje van de Micro – USB er af en zet deze op het USB – C pinnetje. Hierdoor is de USB – C stick compatibel met zowel USB – A als USB – C apparaten. Even goed om aan te geven; je hebt gebruikt geen internetdata om bestanden over te zetten, dit gaat gewoon via de USB – C stick zelf.

De beste USB – C stick

De beste USB – C stick is momenteel de Samsung Duo Plus. Universeel en daardoor geschikt voor alle merken en apparaten die beschikken over een USB – C en USB – A aansluiting. Grote voordeel is dat het USB – C stickje verkrijgbaar is in grootte van 64GB, 128GB en 256GB. Zo kun jij je geheugen uitbreiden met de grootte die bij jou past.

Bestanden zijn heel er snel zichtbaar op je apparaat, want het heeft een leessnelheid van 400MB/’s. De overdrachtssnelheid van bestanden kan iets lager uitvallen, maar over het algemeen is de overdrachtssnelheid supersnel.

Je bestanden zijn belangrijk. Daarom is deze USB – C stick van Samsung Waterproof, Shock-proof, Magnet-proof, temperatuur-proof en x-ray proof. Kortom: alles wat je nodig hebt om je bestanden te beschermen.

Tenslotte kun je het kapje voor je micro-usb aansluiting ook gebruiken voor andere doeleinden. Zo’n adapter komt altijd van pas om bijvoorbeeld een muis te koppelen met je laptop als je niet beschikt over de juiste aansluiting.

Wanneer is een USB – C Stick handig?

Het is een fantastisch product, maar heb je hem daadwerkelijk nodig? Er zijn talloze redenen en situaties bedenkelijk om een USB – C Stick aan te schaffen. Denk aan de onderstaande redenen:

 • Je hebt belangrijke bestanden (foto’s, scripties, video’s) allemaal op verschillende apparaten staan. Na enige tijd heb je geen overzicht meer welk bestand op welk apparaat staat. Bij een USB - C Stick is dat probleem verholpen. 
 • Je nieuwste apparaat beschikt niet meer over een micro SD kaart slot en je hebt extra geheugen nodig. Je kunt met een USB - C stick meer 256GB opslaggeheugen creëren. 
 • Je werkt steeds met dezelfde bestanden op verschillende apparaten. Met een USB – C stick hoef je bijvoorbeeld niet meer in te loggen.

Foto's van telefoon naar USB - C Stick

Zoals hierboven ook al wordt beschreven, is een USB Stick ideaal om al je foto's daar op te zetten. De bovenstaande USB C stick kun je direct koppelen met je telefoon.  Hierdoor heb je alle belangrijke herinneringen op één plek. Je hebt geen problemen dat de USB C stick niet werkt, want het product is compatibel met alle telefoons met een USB - C aansluiting.

Bij de oude (normale) USB sticks moest je de foto's eerst op je PC zetten. Vervolgens kon je via de PC de foto's op de USB - C stick zetten, zodat je ze vervolgens weer op ieder apparaat kon zetten die ook over een USB aansluiting beschikt. Die stap is verleden tijd met de USB - C stick, omdat je de USB - C stick direct in elk apparaat (bijvoorbeeld; telefoon, tablet of laptop) kan stoppen die over een USB - C poort beschikt. Een USB - C poort is universeel, dus geschikt voor alle merk apparaten zoals MacBooks, iPhone's, Android toestellen en tablets. 

Het overzetten van foto's naar de USB - C stick is heel eenvoudig. Je plugt de USB - C stick in je apparaat. Vervolgens kun je de bestanden die je wilt overzetten exporteren naar de USB - C stick.

Hoeveel foto's je op een USB C stick kunt zetten is afhankelijk van diverse factoren. Voornamelijk de grootte van het bestand zegt veel hoeveel foto's je op de stick kunt zetten. De kwaliteit van de camera en de foto bepaald vaak de grootte. Een JPEG foto van een camera van je telefoon is gemiddeld zo'n 2 tot 5MB groot. Als je een USB - C stick hebt, betekent dit dat je ongeveer 12.000 foto's op je USB C stick zetten. Maar vaak zie dat veel gebruikers ook andere bestanden (video's, liedjes, powerpoints) op de USB - C stick zetten.

Stappenplan om foto's op je USB - C Stick te zetten

Het is heel eenvoudig om foto's op je geheugenkaart te zetten. Volg de onderstaande stappen:

 1. Plug de USB - C stick in de USB - C aansluiting.
 2. Exporteer of verplaats je foto's naar de map van je USB - C stick

Advies op maat nodig om je geheugen uit te breiden?

Heb je advies op maat nodig bij het uitbreiden van je opslaggeheugen voor je apparaat? Dan willen wij je daar bij helpen. Je kunt hieronder je vraag stellen in de reacties. Tevens kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van GSMpunt. Onze productexperts staan voor je klaar. 

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Wat is splitleer? Wij vertellen alles over dit lederen materiaal

Je bent op zoek naar een mooi leren telefoonhoesje en ziet de term “splitleer” staan. Ik hoor je denken: “wat is een splitleren telefoonhoesje precies?” In deze blog wordt deze vraag beantwoord en hebben we het ook over de voor- en nadelen en fabels rondom dit lederen materiaal. Lees dus snel verder!

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

Nieuwste artikelen

Een screen protector plakken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Het plakken van screen protectors is voor de meesten van ons een lastig karwei. Dit komt omdat we dit maar één keer in de twee jaar hoeven te doen. Vaak besteden we dit liever uit aan een vriend, een broer of een bedrijf die hier (meer) ervaring mee heeft. Met behulp van een installatieframe zorg je ervoor dat je de de tempered glass kaasrecht op je scherm plakt en geen last meer krijgt van luchtbellen.

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen