Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

|

We krijgen steeds meer dingen en producten in ons leven die essentieel zijn. Al deze dierbare dingen zijn veel voor ons waard, want je hebt er bepaalde herinneringen bij of zijn gewoon belangrijk om iets te kunnen doen. De grootste angst van de meeste mensen? De kans dat je het kwijt raakt of het gestolen wordt.

Maar wat is dan zo belangrijk in ons leven waarbij we het vervelend vinden dat we iets kwijtraken? Dat kunnen hele kleine dingen zijn, maar ook hele grote dingen. Denk aan de autosleutels om je auto te kunnen starten, waardoor je te laat komt op je werk of een meeting. Of je huisdier die weggelopen is van huis waar je al zoveel herinneringen aan hebt.

De oplossing? Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel. Overigens kun je ook direct de Samsung Smart Tags bekijken in onze webshop!


In dit artikel over de Samsung Smart Tags:

1. Wat is een Samsung Smart Tag?

2. Redenen waarom je de Samsung Smart Tags moet aanschaffen

3. De Smart Tag gebruiken voor korte en lange afstanden

4. Situaties waarbij je de Smart Tag kan gebruiken

5. De Smart Tag instellen

6. Alles makkelijk bedienen binnen je Smart Home met de Smart Tag

7. Aanschaffen van Samsung Smart Tags

8. Veelgestelde vragen


Wat is een Samsung Smart Tag?

Een Samsung Smart Tag is een klein apparaatje die je kunt bevestigen aan een item of iets anders wat belangrijk voor je is. De Smart Tag beschikt over Bluetooth. Met een speciale app kun je jouw smartphone koppelen met de smart tags, waarmee je eigenlijk indirect een koppeling maakt tussen het belangrijke item en je smartphone. Vervolgens kun je door middel van de app zien waar de smart tag zich bevindt, waardoor je altijd je items kunt terug kunt vinden!

SmartTag + (plus)

De SmartTag+ (plus) is de luxere variant. De Plus variant kan exact hetzelfde als de normale variant, alleen beschikt het over één extra functie. De SmartTag+ maakt gebruik van de Ultra-wideband technologie. Hiermee kun je de SmartTag+ opsporen met behulp van AR (Augmented Reality). Voordeel hiervan is dat je de SmartTag plus exact kan opsporen met behulp van je camera. 

Om het verschil iets duidelijker uit te leggen; met behulp van de normale variant kun je de SmartTag alleen opzoeken met behulp van geluid en warm/koud display, wat we hier onder verder toelichten. Met de Plus variant kun je ook nog eens met je camera de SmartTag exact lokaliseren. De verwachting is dat de plus variant aan het einde van 2021 op de markt komt.

Redenen waarom je de Samsung Smart Tags moet aanschaffen

 • Eenvoudig te koppelen met je Samsung apparaat.
 • Altijd zicht op de belangrijkste en essentieelste dingen in je leven
 • Minder ‘paniekmomenten’ wanneer je iets kwijt bent
 • Compact, stijlvol design en voor elke situatie te gebruiken.
 • Makkelijk je slimme apparaten bedienen met één druk op de knop
 • De tracker is spatwaterdicht
 • Vergeleken met GPS en andere Trackers, is de Smart Tag een voordelige koop!

De smart tag gebruiken voor korte en lange afstanden

Je kunt de smart tag zowel gebruiken voor korte als lange afstanden om iets terug te kunnen vinden. De Galaxy SmartTags hebben een bluetooth bereik van maximaal 120 meter zonder obstakels. Deze prestaties kunnen variëren afhankelijk van de gebruikersomgeving. We gaan hieronder dieper in op de afstanden en hoe je ze gebruikt in combinatie met de smart tag.

Korte afstanden

Je kunt de Smart Tag op twee manieren gebruiken op korte afstand. Eén manier om je telefoon terug te vinden, andere manier om je smart-tag met bijhorende product terug te vinden. We gaan dieper in op de situaties.

Telefoon terugvinden met behulp van de smart tag

Stel je wilt de deur uit, hebt je sleutels bij elkaar geraapt, maar voelt dat je telefoon niet in je broekzak zit. Aan je sleutels heb je een smart-tag hangen. Je kunt dan vervolgens de smart tag button twee keer snel achter elkaar indrukken. Vervolgens zal je telefoon een luide ringtone afspelen wat bijna door het hele huis te horen zal zijn. Dit komt omdat je smart tag is gekoppeld met je telefoon. Nu kun je op het geluid aflopen en eenvoudig je telefoon terug vinden. De ringtone gaat ook af wanneer je het toestel op stil hebt staan.

Smart – tag terugvinden met behulp van je smartphone

Het kan ook andersom, je hebt je telefoon bij de hand, maar kan op het laatste moment je sleutels niet vinden. Gelukkig heb je de smart – tag bevestigd aan de sleutels. Vervolgens kun je op twee manieren je smart-tag op korte afstand terugvinden met behulp van je telefoon en de SmartThings app.

De eerste manier is om de SmartThings app te openen. Vervolgens kun je de Smart Tag aanklikken en aangeven dat de tag de ringtone moet afspelen. Vervolgens zal je de Ringtone bijna door het hele huis kunnen horen, maar dit is ook afhankelijk van diverse situaties. Heb je alle deuren dicht, ligt de tag alsnog buiten. Je hebt gelukkig wel de keuze uit een zacht volume en een hard volume, wel handig als je het hele huis niet wakker wilt maken als je in de ochtend weg gaat.

De tweede manier is een soort van ‘warm/koud’ display, wat je misschien in de jongere jaren wel eens hebt gedaan als een spelletje. Dit doe je ook met de app. Je zult een display zien met hoe sterk het signaal is met je smart-tag. Als je vervolgens in een bepaalde richting loopt, dan zal de app aangeven of het signaal sterker wordt of afzwakt. Dit gebeurt ook op basis van de bluetooth sterkte. Echter zijn gebruikers minder tevreden over deze functie op in binnenruimtes op korte afstanden, omdat de signalen van bluetooth kan weerkaatsen op muren, waardoor de sterkte voor een vertekend beeld kan zorgen. Deze functie wordt ook pas aangeraden als je de SmartTag niet kan vinden met behulp van de eerste manier met het geluid.

Lange afstanden

Maar ook op lange afstanden is de SmartTag een ideale uitkomst. Bijvoorbeeld als je hond naar buiten is geglipt waar een SmartTag aan bevestigd is. Als de SmartTag niet in de buurt is, dan kun je dat zien in de app.

Als dat het geval is, dan kun je de Tag een bluetooth signaal laten afgeven. Vervolgens zal de SmartTag op zoek gaan naar ‘nieuwe’ Galaxy verbindingen. Dit wordt ook wel het ‘Galaxy Find Network’ genoemd. Als de SmartTag een verbinding heeft gevonden, dan zal je in de app op de kaart zien waar de SmartTag een verbinding heeft gevonden. Vervolgens kun je naar de locatie heen gaan en de SmartTag opsporen.

Situaties waarbij je de Smart Tag kan gebruiken

Er zijn zoveel situaties bedenkelijk waar een Smart Tag ideaal is. Maar denk voornamelijk aan producten die belangrijk zijn die je niet kan missen. Maar ook dingen die kostbaar zijn en waar je veel herinneringen mee hebt. We leggen hieronder een aantal situaties uit:

Huisdier kwijtraken

Heel veel huishoudens hebben huisdieren in huis, zoals een hond of kat. Je ziet ze eigenlijk als je kind. Honden en katten kunnen plotseling weglopen als ze bijvoorbeeld ergens van schrikken of aan het spelen zijn. En als je ze eenmaal uit het oog bent verloren, dan zit je in onzekerheid en kan het een lange zoektocht worden. Met behulp van een Smart Tag kun je je hond, kat of ander huisdier gemakkelijker terugvinden.

(Auto) sleutels altijd bij de hand

Sleutels zorgen er voor dat we het huis in kunnen en de auto kunnen gebruiken. Een essentieel item dus. Vervelend als je de sleutels kwijt bent en je niet meer weet waar je ze gelaten hebt. Vaak ben je de sleutels kwijt op het verkeerde moment, omdat je dan net iets van plan bent. Je kunt eenvoudig een Smart Tag bevestigen aan je sleutelbos, waardoor je binnen een aantal seconden je sleutels bij de hand hebt!

Portemonnee nooit meer kwijt

In onze portemonnee bewaren we allerlei pasjes die we dagelijks gebruiken. Denk aan je OV-Chip kaart, je bankpas, zorgverzekeringspas, ID kaart en rijbewijs. Daarnaast ook nog wat contant geld. Super vervelend als je deze niet kan vinden of kwijt geraakt bent, want dan moet je alle pasjes blokkeren en deze opnieuw aanvragen. Vooral bij de iets grote portemonnees kun je eenvoudig een smart-tag bevestigen aan je portemonnee.

Tas met al je spullen

Als we buiten de deur gaan, dan nemen we vaak een tas mee. In de tas nemen we onze laptop of tablet mee. Maar ook dingen zoals boeken, make-up, eten, drinken, maandverband en medicijnen. Allemaal belangrijke dingen die we voor die dag nodig hebben. Als je vaak in openbare ruimtes komt of op vakantie gaat, dan raden we aan om de Smart Tag te bevestigen aan je tas.

Waar is mijn fiets gebleven?

Volgens de statistieken van de Fietserbond tellen we meer fietsen dan bewoners in Nederland. Nederland is echt een fietsland. Echter worden deze fietsen ook steeds vaker gestolen. Heb je een kostbare fiets aangeschaft en worden in je woonomgeving veel fietsen gestolen? Dan kun je overwegen om een Smart Tag aan de fiets te bevestigen. Let er wel op dat je de Smart Tag een beetje goed wegwerkt, anders kunnen stelers de Smart Tag eenvoudig weggooien en is je fiets gevlogen.

Weten waar je auto is

Ben je zuinig op je auto en is je grootste angst dat deze gestolen wordt? Je kunt meerdere dingen doen om de kans zo klein mogelijk te maken. Bijvoorbeeld een tracker te installeren, je auto binnen neerzetten of een alarmsysteem in te bouwen. Maar als je hier weinig geld aan wil spenderen, dan is een Samsung Smart Tag ideaal.

Mensen eenvoudig terug vinden

Mensen? Ja, dat klinkt een beetje raar, maar er zijn een aantal situaties bedenkelijk dat je altijd ‘zicht’ wilt hebben op mensen. Als een persoon bijvoorbeeld verward is, dan kan hij of zij dingen doen die ze achteraf niet meer weten. Als iemand volledige zorg nodig heeft, maar per ongeluk wegglipt, dan wil je diegene snel weer terug kunnen vinden. Maar ook als je met je kinderen naar een drukke stad of pretpark gaat.

Je koffer

Je koffer, bijna het aller belangrijkste item wat je nodig bent als je op vakantie gaat. Want in de koffer heb je al je T-shirtjes, ondergoed, zwembroek, deodorant, make-up en ga zo maar door. Alles wat je nodig bent om van je vakantie een succes te maken. Op het vliegveld wordt het steeds drukker, dus als je even niet oplet kan iemand zo maar per ongeluk je verkeerde koffer meenemen. Of we kennen allemaal wel het verhaal dat een koffer per ongeluk in het verkeerde vliegtuig is gestapt.

De Smart Tag instellen

De Smart Tag instellen gaat heel eenvoudig in zijn werk. Je klikt op de button van de Galaxy Smart Tag. Vervolgens zal de Smart Tag een klein geluidje maken. Vervolgens zal er een melding komen op je Galaxy toestel met ‘Een nieuw toestel is gevonden, wil je dit toestel toevoegen aan SmartThings’? Vervolgens kun je op ‘toevoegen’ klikken.

Vervolgens zal er een melding op je toestel komen met ‘druk op de button in het midden van de SmartTag’. Druk daarom op de knop van de smart tag. Als je Smart Tag gepaired is met je Galaxy toestel, dan zal je een ‘success’ screen krijgen. Je kunt de Tag een specifieke naam geven. Dit is wel handig als je van plan bent om meerdere tags te gaan gebruiken.

Vervolgens krijg je een melding waarin gevraagd wordt of je toestemming wil geven voor SmartThings Find. Dit is noodzakelijk, omdat je dan eenvoudig je tag wil terug kan vinden bij langere afstanden.

Tenslotte kun je ook de ‘ringtone’ nog instellen van je Smart Tag. Je hebt keuze uit ongeveer 12 ringtone, dus kun je het geluid kiezen wat je mooi vindt!

Stappenplan

 1. Zorg dat bluetooth op je Galaxy toestel aanstaat. 
 2. Druk op de button van de Galaxy Smart Tag
 3. Klik op de melding op je Galaxy toestel ‘Add’ of ‘Toevoegen’
 4. Druk op de button van de Galaxy Smart Tag
 5. Geef de Smart Tags een naam
 6. Druk op akkoord bij het geven toestemming voor SmartThings Find.

Alles makkelijk bedienen binnen je smart home met de Smart Tag

Naast het makkelijk terugvinden van items en je telefoon, heeft de Smart Tag nog een andere belangrijke functie. Je kunt verschillende apparaten koppelen met de Smart Things app. Deze apparaten kun je eenvoudig via je telefoon bedienen. Denk bijvoorbeeld aan apparaten zoals lampen, airconditioning, televisie en andere slimme apparaten.

met behulp van de Smart Tag kun je deze apparaten ook bedienen, voordeel hier van is dat je de telefoon niet er telkens bij hoeft te pakken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat wanneer je één keer op de Smart Tag knop drukt, dat alle lampen in het huis aan/uit gaan. Maar dit kun je helemaal instellen zoals jij dat wilt, als je apparaten maar gekoppeld zijn met de app.

Aanschaffen van Samsung Smart Tags

Bij het aanschaffen van Smart Tags is het eerst belangrijk om te bedenken waar je ze voor wilt gaan gebruiken. Dit heeft namelijk invloed op de kleur en het aantal Smart Tags dat je aan wilt schaffen. Je kunt ze bestellen in een one-pack (1 stuk), two-pack (2 stuks) of four-packs (4 stuks). Daarnaast is het belangrijk dat de kleur van de Smart Tag een beetje matcht met waar je het aan bevestigd. Bekijk alle Smart Tags in onze webshop!

De Smart Tags zijn te bestellen in de het zwart, grijs/beige (Samsung noemt dit oatmeal), roze en mint. Momenteel kun je de zwarte en beige variant alleen in een one-pack bestellen. Bij de 4 packs worden de alternatieve kleuren (mint en roze) geleverd. Hoe meer Smart Tags je aanschaft, hoe voordeliger de koop. Zo kan het prijsverschil per SmartTag bij een one pack en een four pack oplopen tot €12,00.

1 Pack - zwart

Veelgestelde vragen over de Samsung Smart Tag

Hopelijk geeft de bovenstaande informatie een beter beeld over de Samsung Smart Tag. Echter zien we nog een aantal vragen vaker terugkomen, dus daar willen we hieronder even diep op in gaan. Heb jij ook een vraag over de Smart Tag? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

Kan ik de Smart Tag ook gebruiken met toestellen van andere merken dan Samsung?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. De SmartTag werkt alleen met Galaxy toestellen. Als je de SmartTag probeert te koppelen met een andere smartphone, dan zal je een melding krijgen waarin staat dat het apparaat niet compatibel is. Dus je kunt de Smart Tag wel zien in je bluetooth lijst, maar je kunt er geen connectie mee maken. Ook niet wanneer je de smart-tag al een keer hebt ingesteld met een Galaxy toestel. Andere Samsung devices zoals tablets en wearables zijn wel compatibel met de Smart Tag.

Als je de Smart Tag kwijt bent (op korte afstand), dan kun je gebruik maken van het Galaxy Find network. De Smart Tag zal dus alleen naar Galaxy verbindingen zoeken. De Smart Tag zal dus andere apparaten niet herkennen.

Hoe zit het met de batterij van de Samsung Smart Tag?

Voor Bluetooth heb je stroom of een batterij nodig. De Samsung Smart Tag beschikt over een 2032 batterij, die je bij de meeste winkels kunt kopen en gebruikt voor bijvoorbeeld de weegschaal, die kun je kopen voor een paar euro. Je kunt ongeveer 280 dagen met één batterij, maar dit is ook afhankelijk hoe vaak je de smart tag gebruikt.

Wat moet ik doen als ik mijn telefoon kwijt ben?

Chit! Je bent je Samsung Galaxy toestel kwijt geraakt en die is weer gekoppeld met je Smart Tags. Zorg ervoor dat je eerst je telefoon terugvindt, dan kun je weer gebruik maken van de Smart Things app. Samsung heeft een speciaal programma: Samsung Find My Phone opgezet om je telefoon terug te vinden, maar het is wel belangrijk dat je dat van te voren goed hebt ingesteld. Dus als je bezig gaat met het instellen van je Smart Tags, dan raden we aan om direct deze instellingen ook goed neer te zetten.

Wat zijn de afmetingen van de Tag?

De Samsung Smart Tag is een compact design en daardoor kun je hem bijna overal plaatsen en aan bevestigen. De Smart Tag beschikt over een uitsparing waardoor je hem eenvoudig kan bevestigen aan een haakje. De specifieke afmetingen zijn 40mm x 40mm x 10mm (lengte x breedte x hoogte).

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Van binnen en buiten je telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig iedere dag veelvuldig, zelfs tijdens het eten en op het toilet! Zonder dat het misschien goed zichtbaar is, kan je telefoon of tablet zomaar een bron van bacteriën zijn. De meeste telefoongebruikers maken het toestel schoon met de binnenkant van het shirt, maar is dat wel voldoende om de bacteriën er af te krijgen? En hoe vaak moet jij je smartphone eigenlijk schoonmaken? Iedere dag, week, maand of eigenlijk nooit? In deze blog leggen we je meerdere manieren uit om je telefoon goed schoon te maken. Zo leggen we in het eerste deel uit hoe je de buitenkant goed schoonmaakt en gaan we in het tweede deel dieper in op het van binnen opschonen van jouw telefoon of tablet!

Je telefoon beveiligen: tips om de gegevens op je telefoon te beschermen

Je telefoon beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Er staan veel gegevens op je telefoon, vooral gegevens die je niet met anderen wilt delen. Het is aan te raden om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen. In dit blog laten we je zien op welke manieren dit mogelijk is. Er worden meerdere mogelijkheden besproken hoe jij kunt voorkomen dat anderen jouw gegevens te zien krijgen.

Lees hier alles over de beste USB - C Stick!

De vraag naar USB – C sticks is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit komt mede omdat de nieuwste telefoons, tablets en andere apparaten beschikken over een USB – C aansluiting. In dit blog leggen we exact uit hoe de USB – C stick in zijn werk gaat, wat de voordelen en nadelen zijn en wat uiteindelijk de beste stick is.

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Nieuwste artikelen

Het Samsung Galaxy A52 Unpack event is aangekondigd!

Samsung zal op 17 maart 2021 de nieuwe Samsung Galaxy A52 onthullen. De Samsung Galaxy A52 is de opvolger van de Galaxy A51. De onthulling is een groot moment in de telefoonwereld, omdat de Samsung Galaxy A51 één van de bestverkochte (Android) telefoon was van 2020. Veel telefoon fanaten zijn benieuwd of de Samsung Galaxy A52 het net zo goed gaat doen als zijn voorganger!

Verschillen tussen de Samsung Galaxy A32 4G en het 5G model

In dit blog gaan we dieper in op dit toestel en de verschillen tussen de 4G en 5G variant. Wat we namelijk al wel weten is dat de accessoires voor beide toestel op maat worden gemaakt. Het is dus van belang om hier alvast rekening mee te houden als je bijvoorbeeld een telefoonhoesje gaat bestellen, want wellicht is het niet compatibel. Lees hier alles wat je moet weten over dit nieuwe toestel van Samsung!

Zoveel data gebruiken apps op je telefoon

Op het moment dat jouw internet provider een bericht stuurt over hoe weinig data je nog over hebt, is het vaak te laat en zit je nog maar op de helft van de maand. Hierna kan je geen Whatsapp sturen naar je vrienden of in de bus een YouTube video te kijken. Hoe vervelend is dat! Wij gaan in dit blog uitleggen hoeveel data elke app verbruikt met tips hoe je dit kan verbeteren.

Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel!

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen