Accu van de telefoon snel leeg? Zo verleng je de accuduur van je telefoon!

|

Vind jij het ook zo vervelend dat de accu van je telefoon snel leeg is? Een groot deel van de mobiele telefoongebruikers moet de telefoon elke dag opladen. Als dit een keer niet lukt, zit je met een lege accu. Hier heb jij een aantal tips om de accuduur van je telefoon te verlengen!

Het opladen van de telefoon gebeurt vaak ’s nachts, omdat je de telefoon dan toch niet gebruikt. Heel af en toe is het niet mogelijk om de telefoon op te laden en moet je zorgen dat je het zo lang mogelijk volhoudt met de accu zonder deze te moeten opladen.

Accu snel leeg

Tips voor een langere accuduur

1. Verminder de helderheid van je scherm

Bij de instellingen van je telefoon kun je de helderheid van je scherm aanpassen. Je kunt het scherm heel licht laten weergeven, maar ook heel donker. Hoe donkerder je scherm is, hoe minder snel je accu leeg is.

2. Stel je locatievoorzieningen opnieuw in

Veel apps vragen of ze gebruik mogen maken van je locatie. Dit betekent dat je locatie wordt opgevraagd wanneer je de app gebruikt, maar ook wanneer je de app niet gebruikt. Dit kost onnodig veel stroom. Ga daarom naar de app instellingen in je telefoon en geef per app aan of ze je locatie mogen opvragen. Vaak is het delen van je locatie op je telefoon namelijk helemaal niet nodig.

3. Schakel de besparingsmodus in

Je accu heeft twee standen. Dat zijn de prestatiestand en de besparingsstand. Je kunt de accu in besparingsstand zetten bij de batterij instellingen. De accu gaat dan minder snel leeg en dat is natuurlijk een groot voordeel. Een klein nadeel is dat de telefoon op bepaalde gebieden minder goed gaat presteren, maar dit is voornamelijk op de achtergrond dus hier heb je zelf gelukkig bijna geen last van.

4. Zet meldingen bij inkomende berichten uit

Bij een inkomend bericht van WhatsApp, Snapchat of bijvoorbeeld Facebook krijg je een melding op je telefoon. Het scherm licht op en vaak geeft je telefoon een korte trilling. Dit gaat allemaal ten koste van je accu. Zet daarom je meldingen bij inkomende berichten op “stil” of “uit”, zodat je de energie van je accu voor andere dingen kunt gebruiken.

5. Zet je telefoon in vliegtuigmodus

Bij de instellingen kun je je telefoon in vliegtuigmodus zetten. Je kunt dan niet gebeld worden en hebt op geen enkele manier internetverbinding. Omdat je telefoon dan niet constant hoeft te zoeken naar signalen kun je langer gebruik maken van je telefoon.

iPhone iin vliegtuigmodus

6. Synchroniseer handmatig in plaats van automatisch

Alle apps die op de telefoon staan worden automatisch gesynchroniseerd. Dit betekent dat alle apps vernieuwd worden en er wordt gecontroleerd of er een update is voor de app. Vaak is er geen update en is dit synchroniseren dus voor niks. Het zorgt er alleen maar voor dat je accu snel leeg is. Dit kun je ook weer per app instellen. Vaak is het mogelijk om aan te geven dat je dit handmatig wilt uitvoeren, soms is dit niet mogelijk en kun je alleen de periode instellen.

7. Verwijder de actieve widgets

Als je moet besparen op je batterijverbruik moet je, eventueel tijdelijk, onderscheid maken tussen de functionele opties en de handige opties. Een handige opties op je telefoon zijn de widgets. Dit zijn toevoegingen die altijd op de achtergrond actief zijn. Dit kan een extra klok zijn, maar ook apps die je onder de “sneltoets” hebt geplaatst. Wanneer je echt moet besparen op het batterijverbruik, kun je de widgets het beste verwijderen.

8. Automatisch verversen van apps uitschakelen

Je e-mail, WhatsApp, Facebook, alles wordt automatisch ververst. Er wordt dan gecontroleerd of het nieuwe berichten binnen zijn gekomen. In veel gevallen is dit onnodig, omdat de apps ook al worden ververst wanneer je de app opent. Als je de app niet gebruikt hoeft er eigenlijk niets ververst te worden. Als je de optie uit zet, zal je accu het veel langer volhouden.

9. Houd je telefoon up-to-date

Met up-to-date wordt dus niet bedoeld dat je de laatste berichten direct te zien moet krijgen, of dat alle apps de laatste update hebben. Het gaat hier om de versie van het besturingssysteem van je telefoon. Af en toe komt er een update die je kunt uitvoeren. Aan te raden is om dit niet direct te doen, omdat de update vaak nog kleine foutjes bevat. Wanneer de update helemaal is goedgekeurd door andere gebruikers kun je de update op je telefoon uitvoeren. In veel gevallen zorgt een nieuwer besturingssysteem voor een betere accuduur.

10. Zo min mogelijk op de achtergrond

Nadat je een app gebruikt hebt sluit je deze af en ga je weer naar je beginscherm. Je denkt dat de app dan volledig is afgesloten, maar dat is niet het geval. Op de achtergrond draait deze app gewoon door. Controleer dus een paar keer per dag hoeveel apps je hebt openstaan en sluit ze dan allemaal volledig af. Dit is alleen maar een positief effect op je accu.

“Het is juist goed om je mobiele telefoon regelmatig op te laden”

Je mobiele telefoon op een juiste manier opladen

Wil je voorkomen dat je accu snel leegloopt? Zorg dan dat je je mobiele telefoon op de juiste manier oplaadt. Op sommige momenten is het opladen van je mobiele telefoon schadelijk voor de accu. Er wordt vaak gezegd dat de accu slechter gaat presteren wanneer je de mobiele telefoon vaak oplaadt. Dit is dus niet het geval! Het is juist goed om je mobiele telefoon regelmatig op te laden. Het telkens bijladen van de accu is beter dan wachten tot de accu leeg is. Ook is het aan te raden om je telefoon per 3 maanden even een keer helemaal leeg te laten lopen en vervolgens volledig op te laden. Dit wordt ook wel het kalibreren van de accu genoemd.

Maak gebruik van een powerbank

Gebruik van een powerbank

Als je extra lang gebruik wilt maken van je telefoon zonder dat je een stopcontact nodig hebt, dan is een powerbank zeker een aanrader. Afhankelijk van de powerbank, kun je je telefoon soms wel 5 keer volledig opladen. Dit betekent dat je heel lang gebruik kunt maken van je telefoon zonder dat je deze op moet laden via een stopcontact. De spanning die normaal uit het stopcontact komt, komt nu uit de powerbank. Dit is dus een perfecte oplossing voor als je bijvoorbeeld lang moet reizen. Heb jij een powerbank nodig? Bekijk hier ons assortiment.

Problemen met de accu van de mobiele telefoon

Heb je na het toepassen van de bovenstaande tips nog steeds problemen met je accu? Dan kan het probleem een andere oorzaak hebben. In sommige gevallen is de accu binnen een paar uur helemaal leeg. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Dit is ook het geval wanneer je accu niet meer wil opladen. We gaan nu beide problemen kort bespreken.

Mijn accu gaat snel leeg, wat nu?

Als je accu snel leeg gaat, kan het zijn dat je veel apps tegelijkertijd hebt geopend of de helderheid van je scherm standaard heel hoog hebt staan. Je hebt het niet door, maar op de achtergrond blijft dit actief en zorgt ervoor dat je accu heel snel leegloopt. Zorg dus dat je de apps die je niet gebruikt echt volledig afsluit. Als je de eerdergenoemde tips hebt toegepast en de accu loopt nog steeds snel leeg, dan kan de accu aan vervanging toe zijn. Een vervangingsaccu is eenvoudig te bestellen. Mocht dit ook niet tot de gewenste oplossing leiden, dan is de kans groot dat je telefoon of tablet beschadigd is. Dit kun je het beste navragen bij iemand die gespecialiseerd is in het repareren van mobiele toestellen.

Mijn accu laadt niet op, wat nu?

Aan een accu die niet oplaadt heb je natuurlijk niets. Het probleem kan twee oorzaken hebben. Dit kan namelijk liggen aan de accu of aan de oplader die gebruikt wordt. Als de accu defect is, is de oplossing simpel. Je moet dan de accu van je toestel vervangen. Als het aan de oplader ligt, kan het zijn dat de stekker niet krachtig genoeg is. Deze stekker zorgt namelijk voor een bepaalde output. Hoe hoger de output, hoe sneller de telefoon wordt opgeladen. Als de output laag is laadt de telefoon dus (bijna) niet op. Een tip is om verschillende opladers te gebruiken, zodat je kunt achterhalen wat de oorzaak van het niet opladen van de accu is.

Accu snel leeg

Nog steeds problemen met de accu

Mocht je na de tips in dit artikel te hebben toegepast nog steeds problemen met je accu hebben, dan is de kans groot dat je telefoon zelf aan vervanging toe is.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Wanneer is de iPhone X verkrijgbaar?

Op 12 september is de iPhone X gepresenteerd. Dit is helaas niet de datum dat ie al te bestellen is. Zoals we gewend zijn van Apple is dat pas veel later dan dat, maar wanneer is de iPhone X te bestellen?

Wat is een case friendly screen protector?

Niet alle screen protectors kunnen gebruikt worden met een hoesje. Case friendly protectors kunnen dit wel. Maar wat zijn dit voor screen protectors en waaraan kun je ze herkennen?

De beste hoesjes voor de iPhone X

Op 12 september 2017 heeft Apple verschillende telefoons gelanceerd. Eén hiervan is de Apple iPhone X. Dit is de iPhone om het tienjarig bestaan van iPhone te vieren. Ga jij deze telefoon kopen? Vind dan hier de informatie over de beste hoesjes voor de iPhone X.

De nieuwe iPhone X is hier!

De nieuwe iPhone is geen standaard update, maar het resultaat van 10 jaar ontwikkeling bij Apple. Dit is de iPhone die Apple altijd al wou maken! Lees er alles over op ons blog.

Laadt je Samsung tablet niet meer op? Lees hier de beste tips!

Bepaalde factoren kunnen er voor zorgen dat de Samsung tablet niet meer goed wilt opladen. Soms kun je deze problemen zelf oplossen. In dit blog geven wij een aantal tips waardoor jij jouw tablet weer kan opladen.

Nieuwste artikelen

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

De nieuwe Otter + Pop met een ingebouwde PopSocket

Sinds de komst van de PopSocket is er steeds meer vraag naar hoesjes met een ingebouwde PopSocket. OtterBox heeft dit als eerste op de markt gebracht met de Otter + Pop. Momenteel is de Otter + Pop verkrijgbaar voor meerdere toestellen. Met de nieuwe Otter + Pop verklein je de kans het toestel te laten vallen zonder dat het toestel te dik wordt voor jouw broekzak.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen