Accu van de telefoon snel leeg? Zo verleng je de accuduur van je telefoon!

|

Vind jij het ook zo vervelend dat de accu van je telefoon snel leeg is? Een groot deel van de mobiele telefoongebruikers moet de telefoon elke dag opladen. Als dit een keer niet lukt, zit je met een lege accu. Hier heb jij een aantal tips om de accuduur van je telefoon te verlengen!

Het opladen van de telefoon gebeurt vaak ’s nachts, omdat je de telefoon dan toch niet gebruikt. Heel af en toe is het niet mogelijk om de telefoon op te laden en moet je zorgen dat je het zo lang mogelijk volhoudt met de accu zonder deze te moeten opladen.

Accu snel leeg

Tips voor een langere accuduur

1. Verminder de helderheid van je scherm

Bij de instellingen van je telefoon kun je de helderheid van je scherm aanpassen. Je kunt het scherm heel licht laten weergeven, maar ook heel donker. Hoe donkerder je scherm is, hoe minder snel je accu leeg is.

2. Stel je locatievoorzieningen opnieuw in

Veel apps vragen of ze gebruik mogen maken van je locatie. Dit betekent dat je locatie wordt opgevraagd wanneer je de app gebruikt, maar ook wanneer je de app niet gebruikt. Dit kost onnodig veel stroom. Ga daarom naar de app instellingen in je telefoon en geef per app aan of ze je locatie mogen opvragen. Vaak is het delen van je locatie op je telefoon namelijk helemaal niet nodig.

3. Schakel de besparingsmodus in

Je accu heeft twee standen. Dat zijn de prestatiestand en de besparingsstand. Je kunt de accu in besparingsstand zetten bij de batterij instellingen. De accu gaat dan minder snel leeg en dat is natuurlijk een groot voordeel. Een klein nadeel is dat de telefoon op bepaalde gebieden minder goed gaat presteren, maar dit is voornamelijk op de achtergrond dus hier heb je zelf gelukkig bijna geen last van.

4. Zet meldingen bij inkomende berichten uit

Bij een inkomend bericht van WhatsApp, Snapchat of bijvoorbeeld Facebook krijg je een melding op je telefoon. Het scherm licht op en vaak geeft je telefoon een korte trilling. Dit gaat allemaal ten koste van je accu. Zet daarom je meldingen bij inkomende berichten op “stil” of “uit”, zodat je de energie van je accu voor andere dingen kunt gebruiken.

5. Zet je telefoon in vliegtuigmodus

Bij de instellingen kun je je telefoon in vliegtuigmodus zetten. Je kunt dan niet gebeld worden en hebt op geen enkele manier internetverbinding. Omdat je telefoon dan niet constant hoeft te zoeken naar signalen kun je langer gebruik maken van je telefoon.

iPhone iin vliegtuigmodus

6. Synchroniseer handmatig in plaats van automatisch

Alle apps die op de telefoon staan worden automatisch gesynchroniseerd. Dit betekent dat alle apps vernieuwd worden en er wordt gecontroleerd of er een update is voor de app. Vaak is er geen update en is dit synchroniseren dus voor niks. Het zorgt er alleen maar voor dat je accu snel leeg is. Dit kun je ook weer per app instellen. Vaak is het mogelijk om aan te geven dat je dit handmatig wilt uitvoeren, soms is dit niet mogelijk en kun je alleen de periode instellen.

7. Verwijder de actieve widgets

Als je moet besparen op je batterijverbruik moet je, eventueel tijdelijk, onderscheid maken tussen de functionele opties en de handige opties. Een handige opties op je telefoon zijn de widgets. Dit zijn toevoegingen die altijd op de achtergrond actief zijn. Dit kan een extra klok zijn, maar ook apps die je onder de “sneltoets” hebt geplaatst. Wanneer je echt moet besparen op het batterijverbruik, kun je de widgets het beste verwijderen.

8. Automatisch verversen van apps uitschakelen

Je e-mail, WhatsApp, Facebook, alles wordt automatisch ververst. Er wordt dan gecontroleerd of het nieuwe berichten binnen zijn gekomen. In veel gevallen is dit onnodig, omdat de apps ook al worden ververst wanneer je de app opent. Als je de app niet gebruikt hoeft er eigenlijk niets ververst te worden. Als je de optie uit zet, zal je accu het veel langer volhouden.

9. Houd je telefoon up-to-date

Met up-to-date wordt dus niet bedoeld dat je de laatste berichten direct te zien moet krijgen, of dat alle apps de laatste update hebben. Het gaat hier om de versie van het besturingssysteem van je telefoon. Af en toe komt er een update die je kunt uitvoeren. Aan te raden is om dit niet direct te doen, omdat de update vaak nog kleine foutjes bevat. Wanneer de update helemaal is goedgekeurd door andere gebruikers kun je de update op je telefoon uitvoeren. In veel gevallen zorgt een nieuwer besturingssysteem voor een betere accuduur.

10. Zo min mogelijk op de achtergrond

Nadat je een app gebruikt hebt sluit je deze af en ga je weer naar je beginscherm. Je denkt dat de app dan volledig is afgesloten, maar dat is niet het geval. Op de achtergrond draait deze app gewoon door. Controleer dus een paar keer per dag hoeveel apps je hebt openstaan en sluit ze dan allemaal volledig af. Dit is alleen maar een positief effect op je accu.

“Het is juist goed om je mobiele telefoon regelmatig op te laden”

Je mobiele telefoon op een juiste manier opladen

Wil je voorkomen dat je accu snel leegloopt? Zorg dan dat je je mobiele telefoon op de juiste manier oplaadt. Op sommige momenten is het opladen van je mobiele telefoon schadelijk voor de accu. Er wordt vaak gezegd dat de accu slechter gaat presteren wanneer je de mobiele telefoon vaak oplaadt. Dit is dus niet het geval! Het is juist goed om je mobiele telefoon regelmatig op te laden. Het telkens bijladen van de accu is beter dan wachten tot de accu leeg is. Ook is het aan te raden om je telefoon per 3 maanden even een keer helemaal leeg te laten lopen en vervolgens volledig op te laden. Dit wordt ook wel het kalibreren van de accu genoemd.

Maak gebruik van een powerbank

Gebruik van een powerbank

Als je extra lang gebruik wilt maken van je telefoon zonder dat je een stopcontact nodig hebt, dan is een powerbank zeker een aanrader. Afhankelijk van de powerbank, kun je je telefoon soms wel 5 keer volledig opladen. Dit betekent dat je heel lang gebruik kunt maken van je telefoon zonder dat je deze op moet laden via een stopcontact. De spanning die normaal uit het stopcontact komt, komt nu uit de powerbank. Dit is dus een perfecte oplossing voor als je bijvoorbeeld lang moet reizen. Heb jij een powerbank nodig? Bekijk hier ons assortiment.

Problemen met de accu van de mobiele telefoon

Heb je na het toepassen van de bovenstaande tips nog steeds problemen met je accu? Dan kan het probleem een andere oorzaak hebben. In sommige gevallen is de accu binnen een paar uur helemaal leeg. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Dit is ook het geval wanneer je accu niet meer wil opladen. We gaan nu beide problemen kort bespreken.

Mijn accu gaat snel leeg, wat nu?

Als je accu snel leeg gaat, kan het zijn dat je veel apps tegelijkertijd hebt geopend of de helderheid van je scherm standaard heel hoog hebt staan. Je hebt het niet door, maar op de achtergrond blijft dit actief en zorgt ervoor dat je accu heel snel leegloopt. Zorg dus dat je de apps die je niet gebruikt echt volledig afsluit. Als je de eerdergenoemde tips hebt toegepast en de accu loopt nog steeds snel leeg, dan kan de accu aan vervanging toe zijn. Een vervangingsaccu is eenvoudig te bestellen. Mocht dit ook niet tot de gewenste oplossing leiden, dan is de kans groot dat je telefoon of tablet beschadigd is. Dit kun je het beste navragen bij iemand die gespecialiseerd is in het repareren van mobiele toestellen.

Mijn accu laadt niet op, wat nu?

Aan een accu die niet oplaadt heb je natuurlijk niets. Het probleem kan twee oorzaken hebben. Dit kan namelijk liggen aan de accu of aan de oplader die gebruikt wordt. Als de accu defect is, is de oplossing simpel. Je moet dan de accu van je toestel vervangen. Als het aan de oplader ligt, kan het zijn dat de stekker niet krachtig genoeg is. Deze stekker zorgt namelijk voor een bepaalde output. Hoe hoger de output, hoe sneller de telefoon wordt opgeladen. Als de output laag is laadt de telefoon dus (bijna) niet op. Een tip is om verschillende opladers te gebruiken, zodat je kunt achterhalen wat de oorzaak van het niet opladen van de accu is.

Accu snel leeg

Nog steeds problemen met de accu

Mocht je na de tips in dit artikel te hebben toegepast nog steeds problemen met je accu hebben, dan is de kans groot dat je telefoon zelf aan vervanging toe is.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Wanneer is de iPhone X verkrijgbaar?

Op 12 september is de iPhone X gepresenteerd. Dit is helaas niet de datum dat ie al te bestellen is. Zoals we gewend zijn van Apple is dat pas veel later dan dat, maar wanneer is de iPhone X te bestellen?

Wat is een case friendly screen protector?

Niet alle screen protectors kunnen gebruikt worden met een hoesje. Case friendly protectors kunnen dit wel. Maar wat zijn dit voor screen protectors en waaraan kun je ze herkennen?

De beste hoesjes voor de iPhone X

Op 12 september 2017 heeft Apple verschillende telefoons gelanceerd. Eén hiervan is de Apple iPhone X. Dit is de iPhone om het tienjarig bestaan van iPhone te vieren. Ga jij deze telefoon kopen? Vind dan hier de informatie over de beste hoesjes voor de iPhone X.

De nieuwe iPhone X is hier!

De nieuwe iPhone is geen standaard update, maar het resultaat van 10 jaar ontwikkeling bij Apple. Dit is de iPhone die Apple altijd al wou maken! Lees er alles over op ons blog.

Laadt je Samsung tablet niet meer op? Lees hier de beste tips!

Bepaalde factoren kunnen er voor zorgen dat de Samsung tablet niet meer goed wilt opladen. Soms kun je deze problemen zelf oplossen. In dit blog geven wij een aantal tips waardoor jij jouw tablet weer kan opladen.

Nieuwste artikelen

De vijf beste iPhone XR hoesjes

De iPhone XR is op 12 september samen met de iPhone XS en XS Max gelanceerd. Wat de iPhone XR zo aantrekkelijk maakt in vergelijking met de andere twee iPhones, is de prijs. De iPhone XR is namelijk aanzienlijk goedkoper. De iPhone XR heeft daarentegen wel wat in moeten leveren op het gebied van de camera en het beeldscherm. Ondanks de goedkopere prijs, blijft de iPhone XR een high-end smartphone, met een prijs van €859.-. Goede bescherming voor de iPhone XR is dan ook een must-have.

Nieuwe RhinoShield hoesjes die stoten van 3.5 meter gemakkelijk opvangen!

Sinds kort zijn de nieuwe hoesjes van RhinoShield te bestellen bij GSMpunt. De hoesjes staan er om bekend dat zij ijzersterk zijn. De hoesjes kunnen namelijk met gemak schokken van 3.5 meter absorberen. Je verwacht bij zo’n extreem sterk hoesje vaak dat het je smartphone een stuk groter maakt, maar dat is met de RhinoShield hoesjes niet het geval. De hoesjes voegen namelijk nauwelijks gewicht of grootte toe aan je smartphone. Naast hoesjes zijn de screen protectors ook te verkrijgen bij GSMpunt.

PanzerGlass: Privacy Glass screenprotectors

Privacy Glass wordt steeds populairder. PanzerGlass biedt voor steeds meer smartphones zo'n speciaal glas aan zodat alleen jij kunt zien wat je uitvoert op je smartphone. Dat is natuurlijk wel handig voor in de trein of in de bus. Kom hier meer te weten over het PanzerGlass privacy glass.

De Samsung Galaxy A7 2018: de beste hoesjes en screenprotectors

Met dit toestel heeft Samsung weer een telefoon toegevoegd binnen de A-series, de serie waarbij de telefoons goedkoper zijn dan de S-series. Zijn deze toestellen dan slechter? Als je kijkt naar de prijs en de prestaties, zeker niet!

Dit zijn de nieuwe iPad Pro modellen!

Benieuwd wat er nieuw is aan de zojuist aangekondigde nieuwe iPad Pro modellen? Bekijk de video en kom alles te weten over de producten die Apple heeft aangekondigd in zijn keynote.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen