Laadt je Samsung tablet niet meer op? Lees hier de beste tips!

|

Het is vervelend als je tablet niet meer goed oplaadt of zelfs niet meer wilt opladen. Iedere dag worden we steeds een klein beetje ouder, Samsung tablets helaas ook. Bepaalde factoren kunnen er voor zorgen dat de Samsung tablet niet meer goed wil opladen. Soms kun je deze problemen zelf oplossen. Hieronder geven wij een aantal tips waardoor jij jouw tablet weer kan opladen.

#1 Mijn Samsung tablet laadt niet meer op.

Valt je tablet uit nadat het opstartscherm en batterijsymbool verschenen is? Een reden kan zijn dat de connector verstopt is geraakt met viezigheid. Een paar keer goed blazen kan het euvel verhelpen. Daarnaast kan je proberen om de tablet een soft reset te geven. Je reset dan de tablet zonder data te verliezen. Zorg ervoor dat de tablet iets energie heeft en uit staat. Druk daarna de powerknop voor een iets langere tijd in (30 seconden). Als het goed is start de tablet opnieuw op. 

Werkt dit ook niet? Dan kan de laadconnector verschoven zijn waardoor de batterij niet meer oplaadt. De laadconnector kun je herkennen aan de blauwe en rode draden die er aan bevestigd zijn. Om dit probleem te verhelpen moet de achterkant van de Samsung tablet losgekoppeld worden. Zodra je de tablet aan de achterzijde hebt open gemaakt kun je de laadconnector zien. Koppel de batterij connector een tijdje van de tablet. Na een aantal seconden kunt je de connector weer terugplaatsen en hopelijk is het probleem verholpen. Bekijk hieronder een video hoe dat in zijn werk gaat.

De tekst gaat door na de video.

Mogelijke oplossingen:

 1. Oplaadpoort stofvrij maken
 2. Soft reset geven (30 seconden de aan/uit knop inhouden)
 3. Andere oplader proberen.
 4. Batterij connector een tijdje loskoppelen.
 5. Nieuwe batterij plaatsen

#2 Mijn Samsung Tablet laadt heel langzaam op.

Soms komt het is voor dat je Samsung tablet na een loop van tijd steeds trager oplaadt. Dit kan ontstaan door bepaalde redenen. Zorg ervoor dat alle applicaties helemaal afgesloten zijn en niet op de achtergrond actief staan. Daarnaast zorgt de vliegtuigstand er vaak ook voor dat de Samsung tablet sneller opgeladen zal worden. Als je de vliegtuigstand inschakelt, worden alle in- en uitgaande signalen uitgezet. Daardoor kun je internet niet meer gebruiken. Je kunt de vliegtuigstand eenvoudig weer uitschakelen. 

Een andere reden kan zijn dat de oplader defect is gegaan. Het verstandigst is om de originele lader te gebruiken die meegeleverd wordt in de doos van de Samsung tablet. Originele opladers kunnen beschadigd worden door bijvoorbeeld een kabelbreuk, waardoor de Samsung tablet minder snel wordt opgeladen. Wij raden je aan om de tablet een keer met een andere oplader op te laden. Zodat je zeker weet dat het niet aan je oplader ligt.

Mogelijke oplossingen:

 1. Alle applicaties geheel afsluiten
 2. Vliegtuigstand inschakelen
 3. Andere oplader proberen.
 4. Nieuwe batterij.
“Is het probleem verholpen? Laat het ons weten in de reacties!”

#3 Er staat een rood kruis door het batterij icoon

Het rode kruis die door de batterij icoon staat komt vaak voor bij tablets die al een aantal jaren oud zijn. Het rode kruis geeft aan dat de tablet niet op de juiste manier wordt opgeladen, of iedergeval, dat denkt de Samsung tablet. Samsung geeft aan dat je alleen opladers moet gebruiken die goedgekeurd zijn door Samsung. Wij raden je aan om de originele oplader te gebruiken (adapter + kabel). 

Daarnaast is het belangrijk dat de oplaadconnector goed schoon is. Vaak kan het probleem zich verhelpen door even goed te blazen. Een eventuele andere oplossing kan zijn door de software van de tablet een update te geven naar de nieuwste versie. Dit kun je doen door naar de instellingen van de tablet te gaan en vervolgens op 'over het toestel' of 'toestel info' te klikken. Vervolgens tik je op software-updates en bijwerken. De Samsung controleert of er software updates beschikbaar zijn voor je tablet. 

Als dit ook niet werkt, kun je de Samsung tablet een soft reset geven. Zorg ervoor dat de tablet iets energie heeft en uit staat. Druk daarna de powerknop voor een iets langere tijd in (30 seconden).

Een nieuwe Samsung tablet batterij aanschaffen.

Werken alle bovenstaande tips niet? Dan is de batterij waarschijnlijk verslechterd of kapot gegaan. Een batterij van een Samsung tablet kun je zelf vervangen. Hierdoor wordt de levensduur van je Samsung tablet verlengt. Op youtube staan diverse tutorials hoe een batterij vervanging in zijn werk gaat. Bij GSMpunt wordt al het benodigde gereedschap bij de batterij meegeleverd. Er zijn veel verschillende Samsung tablets. Om er zeker van te zijn dat je de juiste batterij besteld voor je tablet kun je het modelnummer (begint vaak met SM) op de volgende wijze opzoeken in de tablet:

 • Ga naar de instellingen in het apps menu.
 • Zoek en selecteer 'toestel info'.
 • Zoek nu naar 'model' of 'model nummer'
 • Tik het modelnummer in bij Google, bijvoorbeeld (SM-T530). Nu verschijnt de naam Samsung Galaxy Tab 4 (10.1 inch).
 • Zoek deze tablet op bij www.gsmpunt.nl/samsung/batterijen, en bestellen maar. 

Kom je er zelf niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van GSMpunt of een reactie plaatsen onder dit bericht. 


Geef ons jouw mening

Verder lezen

De verschillen tussen Android en IOS

De verschillen in de besturingssystemen Android en IOS lees je in dit blog.

Het voordeel van een privacy tempered glass

Reis je ook veel met het openbaar vervoer, en vind je het vervelend als de passagier naast je ongevraagd meekijkt op je smartphone? Dan is een privacy glass echt iets voor jou.

Het beste Galaxy Note 8 hoesje dat je kunt kopen

Om je wat op weg te helpen, behandelen we in dit artikel de trends als het gaat om hoesjes, belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een Galaxy Note 8 hoesje en natuurlijk hebben we een overzicht gemaakt van de beste Note 8 hoesjes die bij ons verkrijgbaar zijn. Na het lezen van dit artikel hopen we dat je een keuze hebt kunnen maken!

Bekijk de Galaxy Note 8 presentatie in 8 minuten

Bekijk alle highlights van de Galaxy Note 8 presentatie in 8 minuten tijd. Ontdek wat deze nieuwe telefoon het allemaal waard maakt!

Welke toestellen krijgen een Android Oreo update en nieuwe functies van Android 8.0

Het is officieel. Android 8.0 heet Android Oreo. Je favoriete koekje zit straks op je smartphone. Zoals bij elke grote Android update heeft ook Android 8.0 veel nieuwe en verbeterde functies, waardoor je smartphone nog slimmer wordt. De eerste toestellen krijgen de update al snel, terwijl eigenaren van andere toestellen nog even moeten wachten. Lees in dit blog alles over Android’s zoetigste update tot nu toe.

Nieuwste artikelen

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

De beste hoesjes voor de Huawei P20 Lite

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20 Lite.

Je iPhone snelladen? Lees hier alle snellaad tips

Sinds de lancering van de iPhone 8 (Plus) en iPhone X in 2017 hebben de nieuwste iPhones een snellaad functie. Het grote voordeel van deze functie is dat je de laadtijd van je iPhone bijna halveert. Maar kunnen de nieuwe iPhones ook snelladen met de standaard bijgeleverde oplader? Is het wel veilig om laders van derde partijen te gebruiken? Lees alles over snelladen in dit blog.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen