Zo vind jij de leukste routes voor op vakantie!
Op vakantie wil je natuurlijk optimaal genieten van je omgeving en wat is er nu beter dan dat te doen door er in de omgeving op uit te gaan via verschillende routes. Of je nu een fanatieke fietser, een liefhebber bent van roadtrips of een avontuurlijke wandelaar bent, er zijn talloze manieren om de leukste routes te vinden en te verkennen. Hier zijn enkele tips op de routes te vinden voor je volgende avontuur.
Fietsroutes
Fietsen is een fantastische manier om nieuwe omgevingen te ontdekken. Het geeft je de vrijheid om op je eigen tempo rond te reizen en verborgen schoonheden te ontdekken. Hier zijn enkele manieren om de beste fietsroutes te vinden.
- Gebruik fietsapps: Apps zoals komoot en strava zijn ideaal voor het vinden van fietsroutes. Deze apps bieden gedetailleerde kaarten, routebeschrijvingen en hoogteprofielen. Bovendien kun je de routes delen met anderen en inspiratie opdoen uit avonturen van anderen.
- Lokale fietsclubs: Sluit je aan bij een fietsclub of neem een kijkje op hun website voor eventuele aanbevelingen. Vaak beschikken zij over kennis van de beste routes in de regio.
- Informatiepunten: Bezoek een plaatselijke informatiepunt voor kaarten en brochures met populaire fietsroutes uit de buurt. Deze routes zijn vaak bewegwijzerd en brengen je langs de beste plekken.
Handige accessoires voor fietsroutes
- Fiets telefoon houder: in het uitgebreide assortiment van GSMpunt zijn verschillende telefoonhouders te vinden die te gebruiken zijn op de fiets. Houdt je telefoon stevig op zijn plaats, zodat je gemakkelijk je route kunt volgen zonder je handen van het stuur te hoeven halen. Wil je de beste keuze maken, kijk dan eens naar wat de beste telefoonhouders voor op de fiets zijn.
- Draadloze oordopjes: met draadloze oordopjes kun je onderweg altijd blijven genieten van muziek of je navigatie-instructies horen zonder lastige kabels die in de weg kunnen zitten.
- Powerbank: een reis op één batterij is vaak niet te halen, neem dan altijd een powerbank mee zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Bekijk wat de beste powerbanks van dit moment zijn.
Wegenroutes
- Routeplanners en Apps: Gebruik apps zoals Google Maps en Waze om je routes te plannen. Deze apps bieden naast navigatie ook informatie over verkeersomstandigheden, wegwerkzaamheden en bezienswaardigheden onderweg.
- Reisgidsen en blogs: Lees reisgidsen en blogs voor aanbevelingen van ervaren reizigers. Vaak lees je hier over de mooiste plekjes om langs te rijden en de mooiste routes om doorheen te rijden.
- Scenic routes: Ga op zoek naar de nationale scenic routes. Dit zijn routes die speciaal zijn uitgestippeld om met de auto een bepaalde streek en de bezienswaardigheden ervan te bekijken via een bewegwijzerde route.
- Offline navigeren: Als je naar plekken reist waar je de internetverbinding niet vertrouwt, of data wil besparen. Gebruik dan bijvoorbeeld de app Here WeGo. Deze app stelt je in staat om kaarten van tevoren te downloaden en zonder internetverbinding te gebruiken. Zo raak je nooit de weg kwijt, zelfs in de meest afgelegen gebieden niet. Navigeren zonder WiFi of data: Hoe doe je dat?
- Dashcam: Leg je gehele route vast met een dashcam. Dit is niet alleen leuk voor de herinneringen, maar kan ook handig zijn in het geval van een incident.
- Telefoonhouder: Een stevige houder voor je telefoon is essentieel tijdens een roadtrip. Een telefoonhouder houdt je telefoon binnen handbereik voor navigatie en handsfree bellen. Benieuwd naar welke houder bij jouw past? Neem een kijkje naar onze blog over de verschillende soorten houders.
- Oplader: altijd de beschikking houden over je apparaten in je auto? Met een autolader raken je apparaten nooit leeg. De telefoon of tablet opladen in de auto? Dat doe je zo!
- Wandelapps: Met apps als Alltrails beschik je over uitgebreide routebeschrijvingen, kaarten en gebruiksrecensies. Ze helpen je de beste paden te vinden, of je nu lange tocht plant of toch voor een wat kortere wandeling kiest.
- Nationale parken en reservaten: Nationale parken en natuur reservaten bieden vaak goed gemarkeerde wandelroutes die kunnen variëren in de moeilijkheidsgraad. Bezoek de officiële websites voor extra informatie en kaarten.
- Reisboek en lokale gidsen: Lokale gidsen en wandelboeken bieden vaak een gedetailleerde beschrijving van de routes met inside tips. Deze zijn vaak te koop bij toeristeninformatiecentrums.
- GPS-horloge: Een GPS-horloge helpt je je route bij te houden en je voortgang te monitoren. Heb je bijvoorbeeld een Apple Watch, dan voorziet deze ook van ingebouwde GPS. Ook kan een Apple Watch dingen bijhouden zoals je hartritme en andere belangrijke informatie over je gezondheid.
- Draagbare zonne-oplader: Een powerbank zorgt ervoor dat je altijd genoeg stroom hebt. Een zonne-energie powerbank zorgt ook voor een stroomvoorziening op lange tochten zonder stopcontact.
- Backpack: Een goede rugzak zoals de Lifeproof Squamish Luxe Backpack Stealth Black Tas biedt de nodige opbergruimte en bescherming die je nodig hebt voor een wandeling.