Kun je facetimen op android toestellen? Je leest er hier alles over!

|

We kunnen op veel verschillende manieren met elkaar communiceren. In de loop der jaren zijn de communicatie soorten ook steeds veranderd. Denk aan rooksignalen, postduiven, fax, e-mailen, spraakberichten, tekstberichten en videobellen.

Videobellen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Videobellen is voornamelijk bekend geworden door Apple. Die introduceerde in 2010 de app ‘FaceTime’. Met FaceTime kunnen Apple gebruikers onderling met elkaar beeldbellen.

Maar wat als je nou een Android telefoon hebt? Kun je dan ook een FaceTimen met Apple-gebruikers of Android-gebruikers? We gaan in dit blog alles uitleggen over facetimen in combinatie met Android telefoons.


Overzicht

1. Wat is beeldbellen?

2. FaceTime

3. FaceTime op Android

4. Alternatieven voor FaceTime

5. Tips bij het beeldbellen


Wat is beeldbellen?

Eigenlijk is videobellen hetzelfde als gewoon bellen, maar je kunt elkaar dan zien met behulp van je camera en videobeeld. Beeldbellen wordt ook wel videobellen genoemd. Grootste voordeel van beeldbellen is dat je elkaar kunt zien, dus kun je ook direct gezichtsuitdrukkingen zien van diegene waarmee je praat. Op deze wijze kun je veel fijner met elkaar communiceren!

Beeldbellen kun je met je smartphone, tablet, laptop en andere apparaten die over een internet verbinding, camera en microfoon beschikken. Dit kan met behulp van diverse apps. Één daarvan is FaceTime, die we verder in het blog uitlichten.

De voordelen van beeldbellen op een rij

 • Het is veel leuker en persoonlijker dan het normale bellen. Je kunt via beeldbellen elkaar visueel zien. Dit zorgt ervoor dat je dingen makkelijker kunt uitleggen en zien hoe iemand met behulp van gezichtsuitdrukkingen reageert in het gesprek.
 • Beeldbellen is efficiënt, want je hoeft de deur niet uit om elkaar te kunnen zien. Dit kan je veel reiskosten en reistijd besparen. 

FaceTime

FaceTime is ontwikkeld door Apple. De app werd geïntroduceerd in 2010, gelijktijdig met de iPhone 4. FaceTime maakt het mogelijk om met elkaar video te bellen. Deze app is alleen te gebruiken op Apple toestellen. FaceTime is één van de meeste gebruikte App’s op iPhones, iPads and MacBooks.

Hoeveel kost FaceTime?

Facetime kost helemaal niks en is gratis. Je kunt de app eenvoudig installeren via de app store op iOS apparaten. Er zijn ook alternatieve apps die hetzelfde kunnen als facetime en ook gratis zijn, die lichten we verder in het blog uit. 

FaceTime op Android toestellen

Helaas is FaceTime alleen te gebruiken op Apple (iOS) toestellen. Je kunt de app FaceTime niet gebruiken op je Android toestel. Toestellen van Samsung, Huawei, OnePlus, Sony en Oppo draaien op Android. Voorbeelden van Apple (iOS) toestellen zijn iPhone’s, iPads en MacBooks. Met behulp van deze apparaten kun je (onderling) met elkaar facetimen. Heeft bijvoorbeeld één persoon een iPad en de andere een iPhone 12, dan kun je met elkaar facetimen.

Het lijkt erop dat Apple in de toekomst FaceTime niet gaat uitrollen op andere apparaten zoals Android. De FaceTime functie lijkt alleen alleen beschikbaar te blijven voor Apple gebruikers. Er zijn wel een aantal apps in de Google Playstore met daarin de naam ‘FaceTime’, maar je moet goed weten dat dit niet de officiële FaceTime app is.

Heeft bijvoorbeeld één persoon een Samsung Galaxy S20 en de andere persoon een iPhone 12, dan kun je niet met elkaar facetimen. Gelukkig zijn er wel ander goede manieren om alsnog met elkaar te kunnen beeldbellen. We lichten die hieronder voor je uit.

De beste alternatieven voor FaceTime

Ook zonder de app FaceTime kun je met elkaar beeldbellen. Als je allebei dezelfde app die beeldbellen mogelijk maakt installeert op het apparaat, dan is het in 99% mogelijk om met verschillende apparaten met elkaar beeld te bellen. Hieronder lichten we de diverse opties uit en geven aan wat specifiek de voordelen zijn van de apps. Hieronder hebben we de gratis alternatieven voor facetime in combinatie met je Android telefoon uitgelicht.

Videobellen met WhatsApp

Het populairste alternatief voor FaceTime is het beeldbellen met WhatsApp. Vrijwel iedere telefoongebruiker heeft WhatsApp geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Om beeld te kunnen bellen via WhatsApp heb je een goede internetverbinding (WiFi of databundel) nodig. Maakt dus niet uit of je een iPhone, Samsung, Huawei of Oppo toestel hebt. WhatsApp is voor iedereen gratis te downloaden en je hoeft geen apart account te downloaden, omdat je mobiele nummer je account is. Het beeldbellen via WhatsApp is heel eenvoudig:

 1. Je installeert WhatsApp op je telefoon
 2. Je opent het gesprek met diegene waar je mee wilt beeldbellen
 3. Rechtsboven in het scherm heb je een ‘camera’ teken staan, klik daarop.
 4. Als je gesprekpartner ook over een goede internetverbinding beschikt, dan zal diegene een oproep krijgen. Zodra diegene de oproep accepteert, kun je met elkaar videobellen.

Tips voor het beeldbellen bij WhatsApp

 • Wist je ook dat je ook direct kunt beeldbellen in een groepsapp? Op deze manier hoef je niet iedereen apart te bellen en kan je belangrijk nieuws direct aan iedereen vertellen.

Facebook Messenger

Naast WhatsApp, hebben ook heel veel mensen Facebook Messenger geïnstalleerd op de telefoon. Facebook Messenger is de chat service van het social media platform Facebook. Met Messenger kun je naast het versturen van berichten, ook beeldbellen met elkaar. Net zoals bij WhatsApp maakt het niet uit op welk device je Messenger gebruikt. Belangrijk is wel dat je een microfoon (is vaak ingebouwd in je apparaat) en een camera hebt. Facebook Messenger is gratis te downloaden.

Het grootste voordeel van Messenger ten opzichte van WhatsApp, is dat je ook kunt beeldbellen via je computer. Dit is met WhatsApp web niet nodig. De één kan dan achter de laptop zitten, terwijl de ander videobeeld belt vanaf zijn mobiele telefoon. Het beeldbellen gaat heel makkelijk in zijn werk.

 1. Installeer Facebook Messenger op je apparaat.
 2. Open de Facebook Messenger app.
 3.   Als je de normale Facebook app op je mobiele apparaat hebt geopend, staat rechtsboven-in een chat icoontje, op die manier kun je Messenger gebruiken. Het kan zijn dat je deze specifieke (Messenger) app nog moet downloaden.
 4. Op je laptop kun je ook navigeren naar de website van facebook. Net zoals op mobiel staat recht boven in een chat icoontje. 
 5. Vervolgens kun jij je Facebook vriend opzoeken waarmee je beeld wil bellen. Navigeer naar deze chat. Vervolgens staat er wederom weer rechtsboven in een camera teken. Klik hierop om beeld te kunnen bellen.
 6. Het kan zijn dat je bij de eerste keer toestemming moet geven voor de microfoon en camera. Deze toestemming is noodzakelijk om te kunnen beeldbellen.

Skype

Skype is een applicatie die je kunt downloaden op je laptop, mobiel en smartphone. Net zoals de bovenstaande applicaties kun je naast het verzenden van normale berichten, ook videobellen met Skype. Iedereen die gebruik wil maken van Skype moet een account aanmaken. Skype is voornamelijk populair bij internationale (business) calls, omdat deze applicatie in ieder land te gebruiken is.

Andere alternatieven om met elkaar beeld te bellen voor Android gebruikers

Er zijn zoals aangegeven heel veel verschillende applicaties waardoor je met elkaar kan beeldbellen. Naast de bovenstaande alternatieven, hebben we nog een aantal andere alternatieven die we je graag met je willen delen. Maar vaak zien we wel dat WhatsApp, Facebook Messenger en Skype het meeste worden gebruikt voor het beeldbellen. Andere alternatieven zijn:

 • Google Hangouts is een app waarmee je kan videobellen zowel op Android en iOS toestellen. Naast de mobiele telefoon kun je de app ook installeren op andere apparaten zoals laptops en tablets.
 • Veel telefoongebruikers hebben de app ‘snapchat’ op de telefoon staan. Met behulp van snapchat kun je ook eenvoudig beeldbellen met je contacten. Navigeer eenvoudig naar het contact en klik op beeld icoontje.
 • Met behulp van Google Meet en Microsoft Teams kun je ook met elkaar beeldbellen. Maak een account aan, maak een vergadering aan en deel de link met de persoon waarmee je wilt beeldbellen. 
telefoonhouder-voor-de-fiets

Tips bij het beeldbellen

Hopelijk heb je een app gevonden waardoor je met elkaar kunt videobellen. Heb je niet zoveel ervaring met het beeldbellen? Lees dan de onderstaande tips even door:

 • Voor beeldbellen heb je data (internetbundel of Wi-Fi) nodig. Als je niet zo'n grote internetbundel hebt, dan raden we je aan om alleen beeld te bellen wanneer je op het wi-fi netwerk zit. Indien er ook geen wi-fi netwerk in de buurt is, dan kun je elkaar altijd nog gewoon 'normaal' bellen.
 • Als je eerste keer wilt gaan videobellen met een bepaalde applicatie, dan wordt er vaak toestemming gevraagd voor het gebruiken van je camera en de microfoon. Accepteer deze instellingen, anders kun je niet beeldbellen.
 • Heb je toestemming gegeven maar heb je alsnog geen geluid of beeld? Kijk dan goed of je de camera/microfoon aan hebt staan. Vaak worden deze icoontjes in het scherm weergegeven. Klik er eens op om te kijken of dit werkt.
 • Je kunt het beste de camera (van je toestel/laptop etc) op ooghoogte neerzetten. Kijk even goed of je goed in beeld bent, want als je het apparaat te dichtbij je hebt, dan kan diegene maar een deel van je zien en voorkomt ongemakkelijke situaties.
 • Zorg voor een stabiel beeld. Een telefoonhouder kan hier bijvoorbeeld bij helpen.
 • Denk even goed na over de achergrond. Beetje gek als je gesprekspartner al je afwas op de achtergrond kan zien.

Veel succes!

Als het goed is ben je nu in staat om met elkaar video te bellen op je android toestel. Mocht het niet gelukt zijn, laat het ons dan hieronder gerust weten. Heb je zelf nog tips voor het beeldbellen? Laat het ons dan vooral weten! Succes!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Zoveel data gebruiken apps op je telefoon

Op het moment dat jouw internet provider een bericht stuurt over hoe weinig data je nog over hebt, is het vaak te laat en zit je nog maar op de helft van de maand. Hierna kan je geen Whatsapp sturen naar je vrienden of in de bus een YouTube video te kijken. Hoe vervelend is dat! Wij gaan in dit blog uitleggen hoeveel data elke app verbruikt met tips hoe je dit kan verbeteren.

Alles (terug) vinden met de Samsung Smart Tags

Een soort tag of soort van tracker op het belangrijke item bevestigen waardoor je het altijd terug kan vinden wanneer je het niet kan vinden, kwijt bent geraakt, is gestolen of is weggelopen. Samsung heeft onlangs een nieuw recent product op de markt gebracht, de Samsung Smart Tag. We gaan in dit blog dieper in op dit handige hulpmiddel!

Van binnen en buiten je telefoon schoonmaken? Zo doe je dat!

We gebruiken onze telefoon tegenwoordig iedere dag veelvuldig, zelfs tijdens het eten en op het toilet! Zonder dat het misschien goed zichtbaar is, kan je telefoon of tablet zomaar een bron van bacteriën zijn. De meeste telefoongebruikers maken het toestel schoon met de binnenkant van het shirt, maar is dat wel voldoende om de bacteriën er af te krijgen? En hoe vaak moet jij je smartphone eigenlijk schoonmaken? Iedere dag, week, maand of eigenlijk nooit? In deze blog leggen we je meerdere manieren uit om je telefoon goed schoon te maken. Zo leggen we in het eerste deel uit hoe je de buitenkant goed schoonmaakt en gaan we in het tweede deel dieper in op het van binnen opschonen van jouw telefoon of tablet!

Je telefoon beveiligen: tips om de gegevens op je telefoon te beschermen

Je telefoon beveiligen kan op heel veel verschillende manieren. Er staan veel gegevens op je telefoon, vooral gegevens die je niet met anderen wilt delen. Het is aan te raden om je telefoon zo goed mogelijk te beveiligen. In dit blog laten we je zien op welke manieren dit mogelijk is. Er worden meerdere mogelijkheden besproken hoe jij kunt voorkomen dat anderen jouw gegevens te zien krijgen.

Lees hier alles over de beste USB - C Stick!

De vraag naar USB – C sticks is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit komt mede omdat de nieuwste telefoons, tablets en andere apparaten beschikken over een USB – C aansluiting. In dit blog leggen we exact uit hoe de USB – C stick in zijn werk gaat, wat de voordelen en nadelen zijn en wat uiteindelijk de beste stick is.

Nieuwste artikelen

Een screen protector plakken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Het plakken van screen protectors is voor de meesten van ons een lastig karwei. Dit komt omdat we dit maar één keer in de twee jaar hoeven te doen. Vaak besteden we dit liever uit aan een vriend, een broer of een bedrijf die hier (meer) ervaring mee heeft. Met behulp van een installatieframe zorg je ervoor dat je de de tempered glass kaasrecht op je scherm plakt en geen last meer krijgt van luchtbellen.

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen