Kun je facetimen op android toestellen? Je leest er hier alles over!
We kunnen op veel verschillende manieren met elkaar communiceren. In de loop der jaren zijn de communicatie soorten ook steeds veranderd. Denk aan rooksignalen, postduiven, fax, e-mailen, spraakberichten, tekstberichten en videobellen.
Videobellen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Videobellen is voornamelijk bekend geworden door Apple. Die introduceerde in 2010 de app ‘FaceTime’. Met FaceTime kunnen Apple gebruikers onderling met elkaar beeldbellen.
Maar wat als je nou een Android telefoon hebt? Kun je dan ook FaceTimen met Apple-gebruikers of Android-gebruikers? We gaan in dit blog alles uitleggen over facetimen in combinatie met Android telefoons.
Overzicht
4. Alternatieven voor FaceTime
Wat is beeldbellen?
Eigenlijk is videobellen hetzelfde als gewoon bellen, maar je kunt elkaar dan zien met behulp van je camera en videobeeld. Beeldbellen wordt ook wel videobellen genoemd. Grootste voordeel van beeldbellen is dat je elkaar kunt zien, dus kun je ook direct gezichtsuitdrukkingen zien van diegene waarmee je praat. Op deze wijze kun je veel fijner met elkaar communiceren!
Beeldbellen kun je met je smartphone, tablet, laptop en andere apparaten die over een internet verbinding, camera en microfoon beschikken. Dit kan met behulp van diverse apps. Één daarvan is FaceTime, die we verder in het blog uitlichten.
De voordelen van beeldbellen op een rij
- Het is veel leuker en persoonlijker dan het normale bellen. Je kunt via beeldbellen elkaar visueel zien. Dit zorgt ervoor dat je dingen makkelijker kunt uitleggen en zien hoe iemand met behulp van gezichtsuitdrukkingen reageert in het gesprek.
- Beeldbellen is efficiënt, want je hoeft de deur niet uit om elkaar te kunnen zien. Dit kan je veel reiskosten en reistijd besparen.
FaceTime
FaceTime is ontwikkeld door Apple. De app werd geïntroduceerd in 2010, gelijktijdig met de iPhone 4. FaceTime maakt het mogelijk om met elkaar video te bellen. Deze app is alleen te gebruiken op Apple toestellen. FaceTime is één van de meeste gebruikte App’s op iPhones, iPads and MacBooks.
Hoeveel kost FaceTime?
Facetime kost helemaal niks en is gratis. Je kunt de app eenvoudig installeren via de app store op iOS apparaten. Er zijn ook alternatieve apps die hetzelfde kunnen als facetime en ook gratis zijn, die lichten we verder in het blog uit.
FaceTime op Android toestellen
Helaas is FaceTime alleen te gebruiken op Apple (iOS) toestellen. Je kunt de app FaceTime niet gebruiken op je Android toestel. Toestellen van Samsung, Huawei, OnePlus, Sony en Oppo draaien op Android. Voorbeelden van Apple (iOS) toestellen zijn iPhone’s, iPads en MacBooks. Met behulp van deze apparaten kun je (onderling) met elkaar facetimen. Heeft bijvoorbeeld één persoon een iPad en de andere een iPhone 12, dan kun je met elkaar facetimen.
Het lijkt erop dat Apple in de toekomst FaceTime niet gaat uitrollen op andere apparaten zoals Android. De FaceTime functie lijkt alleen alleen beschikbaar te blijven voor Apple gebruikers. Er zijn wel een aantal apps in de Google Playstore met daarin de naam ‘FaceTime’, maar je moet goed weten dat dit niet de officiële FaceTime app is.
Heeft bijvoorbeeld één persoon een Samsung Galaxy S20 en de andere persoon een iPhone 12, dan kun je niet met elkaar facetimen. Gelukkig zijn er wel ander goede manieren om alsnog met elkaar te kunnen beeldbellen. We lichten die hieronder voor je uit.
De beste alternatieven voor FaceTime
Ook zonder de app FaceTime kun je met elkaar beeldbellen. Als je allebei dezelfde app die beeldbellen mogelijk maakt installeert op het apparaat, dan is het in 99% mogelijk om met verschillende apparaten met elkaar beeld te bellen. Hieronder lichten we de diverse opties uit en geven aan wat specifiek de voordelen zijn van de apps. Hieronder hebben we de gratis alternatieven voor facetime in combinatie met je Android telefoon uitgelicht.
Videobellen met WhatsApp
Het populairste alternatief voor FaceTime is het beeldbellen met WhatsApp. Vrijwel iedere telefoongebruiker heeft WhatsApp geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Om beeld te kunnen bellen via WhatsApp heb je een goede internetverbinding (WiFi of databundel) nodig. Maakt dus niet uit of je een iPhone, Samsung, Huawei of Oppo toestel hebt. WhatsApp is voor iedereen gratis te downloaden en je hoeft geen apart account te downloaden, omdat je mobiele nummer je account is. Het beeldbellen via WhatsApp is heel eenvoudig:
- Je installeert WhatsApp op je telefoon
- Je opent het gesprek met diegene waar je mee wilt beeldbellen
- Rechtsboven in het scherm heb je een ‘camera’ teken staan, klik daarop.
- Als je gesprekpartner ook over een goede internetverbinding beschikt, dan zal diegene een oproep krijgen. Zodra diegene de oproep accepteert, kun je met elkaar videobellen.
Tips voor het beeldbellen bij WhatsApp
- Wist je ook dat je ook direct kunt beeldbellen in een groepsapp? Op deze manier hoef je niet iedereen apart te bellen en kan je belangrijk nieuws direct aan iedereen vertellen.
Facebook Messenger
Naast WhatsApp, hebben ook heel veel mensen Facebook Messenger geïnstalleerd op de telefoon. Facebook Messenger is de chat service van het social media platform Facebook. Met Messenger kun je naast het versturen van berichten, ook beeldbellen met elkaar. Net zoals bij WhatsApp maakt het niet uit op welk device je Messenger gebruikt. Belangrijk is wel dat je een microfoon (is vaak ingebouwd in je apparaat) en een camera hebt. Facebook Messenger is gratis te downloaden.
Het grootste voordeel van Messenger ten opzichte van WhatsApp, is dat je ook kunt beeldbellen via je computer. Dit is met WhatsApp web niet nodig. De één kan dan achter de laptop zitten, terwijl de ander videobeeld belt vanaf zijn mobiele telefoon. Het beeldbellen gaat heel makkelijk in zijn werk.
- Installeer Facebook Messenger op je apparaat.
- Open de Facebook Messenger app.
- Als je de normale Facebook app op je mobiele apparaat hebt geopend, staat rechtsboven-in een chat icoontje, op die manier kun je Messenger gebruiken. Het kan zijn dat je deze specifieke (Messenger) app nog moet downloaden.
- Op je laptop kun je ook navigeren naar de website van facebook. Net zoals op mobiel staat recht boven in een chat icoontje.
- Vervolgens kun jij je Facebook vriend opzoeken waarmee je beeld wil bellen. Navigeer naar deze chat. Vervolgens staat er wederom weer rechtsboven in een camera teken. Klik hierop om beeld te kunnen bellen.
- Het kan zijn dat je bij de eerste keer toestemming moet geven voor de microfoon en camera. Deze toestemming is noodzakelijk om te kunnen beeldbellen.
Skype
Skype is een applicatie die je kunt downloaden op je laptop, mobiel en smartphone. Net zoals de bovenstaande applicaties kun je naast het verzenden van normale berichten, ook videobellen met Skype. Iedereen die gebruik wil maken van Skype moet een account aanmaken. Skype is voornamelijk populair bij internationale (business) calls, omdat deze applicatie in ieder land te gebruiken is.
Andere alternatieven om met elkaar beeld te bellen voor Android gebruikers
Er zijn zoals aangegeven heel veel verschillende applicaties waardoor je met elkaar kan beeldbellen. Naast de bovenstaande alternatieven, hebben we nog een aantal andere alternatieven die we je graag met je willen delen. Maar vaak zien we wel dat WhatsApp, Facebook Messenger en Skype het meeste worden gebruikt voor het beeldbellen. Andere alternatieven zijn:
- Google Hangouts is een app waarmee je kan videobellen zowel op Android en iOS toestellen. Naast de mobiele telefoon kun je de app ook installeren op andere apparaten zoals laptops en tablets.
- Veel telefoongebruikers hebben de app ‘snapchat’ op de telefoon staan. Met behulp van snapchat kun je ook eenvoudig beeldbellen met je contacten. Navigeer eenvoudig naar het contact en klik op beeld icoontje.
- Met behulp van Google Meet en Microsoft Teams kun je ook met elkaar beeldbellen. Maak een account aan, maak een vergadering aan en deel de link met de persoon waarmee je wilt beeldbellen.
Tips bij het beeldbellen
Hopelijk heb je een app gevonden waardoor je met elkaar kunt videobellen. Heb je niet zoveel ervaring met het beeldbellen? Lees dan de onderstaande tips even door:
- Voor beeldbellen heb je data (internetbundel of Wi-Fi) nodig. Als je niet zo'n grote internetbundel hebt, dan raden we je aan om alleen beeld te bellen wanneer je op het wi-fi netwerk zit. Indien er ook geen wi-fi netwerk in de buurt is, dan kun je elkaar altijd nog gewoon 'normaal' bellen.
- Als je eerste keer wilt gaan videobellen met een bepaalde applicatie, dan wordt er vaak toestemming gevraagd voor het gebruiken van je camera en de microfoon. Accepteer deze instellingen, anders kun je niet beeldbellen.
- Heb je toestemming gegeven maar heb je alsnog geen geluid of beeld? Kijk dan goed of je de camera/microfoon aan hebt staan. Vaak worden deze icoontjes in het scherm weergegeven. Klik er eens op om te kijken of dit werkt.
- Je kunt het beste de camera (van je toestel/laptop etc) op ooghoogte neerzetten. Kijk even goed of je goed in beeld bent, want als je het apparaat te dichtbij je hebt, dan kan diegene maar een deel van je zien en voorkomt ongemakkelijke situaties.
- Zorg voor een stabiel beeld. Een telefoonhouder kan hier bijvoorbeeld bij helpen.
- Denk even goed na over de achergrond. Beetje gek als je gesprekspartner al je afwas op de achtergrond kan zien.
Veel succes!
Als het goed is ben je nu in staat om met elkaar video te bellen op je android toestel. Mocht het niet gelukt zijn, laat het ons dan hieronder gerust weten. Heb je zelf nog tips voor het beeldbellen? Laat het ons dan vooral weten! Succes!