Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen

|

Vanaf de iPhone X zijn de meeste iPhone toestellen standaard voorzien van Face ID. Dit is een manier om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Je iPhone kan je gezicht herkennen en op die manier kun je toegang krijgen tot je telefoon. Face ID is ontwikkeld door Apple en is dus exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad. In dit artikel vertellen we je of Face ID veilig is en of je gezicht bijvoorbeeld ook wordt herkend in het donker.

Je iPhone ontgrendelen met je gezicht. Hoe kan dat?

Met de gezichtsherkenning van Apple wordt je gezicht gescand. Als de scan overeenkomt met de ingestelde scan, krijg je toegang tot de iPhone of iPad. Bij het instellen van Face ID wordt er een 3D-scan gemaakt van je gezicht. Door gebruik te maken van een TrueDepth-camera komt er dus geen platte scan, maar heeft de scan ook diepte waardoor het voor een ander nóg lastiger wordt om jouw iPhone te ontgrendelen.

Instellen van Face ID

De scan focust zich met name op je voorhoofd, neus en kin. Zorg er dus voor dat dit niet bedekt is tijdens het instellen van je Face ID. We raden het sowieso aan om je gezicht zo natuurlijk mogelijk te hebben bij het instellen. Tijdens het scannen van je gezicht worden er miljoenen(!) puntjes van je gezicht gescand, zodat de iPhone een 3D beeld kan projecteren en elk detail van je gezicht wordt vastgelegd. De iPhone laat je stap voor stap weten wat je moet doen om de Face ID goed in te stellen, zodat het niet fout kan gaan.

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen foto 1

Het verschil tussen Face ID en andere gezichtsherkenningen

Je telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning is natuurlijk niet nieuw. Android biedt deze functie al veel langer aan op hun toestellen, dus wat is er nu precies veranderd bij de iPhone? Het verschil tussen Face ID en andere gezichtsherkenningen is dat veel andere gezichtsherkenningen een platte scan maken van je gezicht. Bij de Face ID wordt er een 3D-scan gemaakt en wordt er rekening gehouden met veel meer aspecten.

Slimme scanner

Face ID is een hele slimme scanner die telkens nieuwe dingen leert. Zo kan de scanner ontdekken dat je een ander kapsel hebt, een bril hebt genomen of je baard laat groeien.

Foto gebruiken

Zoals gezegd, wordt er bij veel andere scanners een platte scan gemaakt van je gezicht. Er wordt als het ware een foto gemaakt van je gezicht die op veel punten overeen moet komen met de ingestelde scan. Het nadeel hiervan is dat iemand een foto kan gebruiken van je gezicht om toegang te krijgen tot je smartphone. Bij de Face ID van Apple is dit niet het geval, omdat die ook rekening houdt met een deel van de zijkant van je gezicht. Een platte foto komt dus niet overeen met de vooraf ingestelde scan. Wat een teleurstelling voor die nieuwsgierige vrienden!

Face ID met mondkapje

Omdat een mondkapje een groot deel van je gezicht bedekt, herkent je telefoon je helaas niet wanneer je een mondkapje draagt. Gelukkig heeft Apple hier wel iets op bedacht. Vanaf de update naar iOS 13.5 is het mogelijk om je gezicht te scannen met mondkapje. Je telefoon ontgrendelt dan niet, dat zou te onveilig zijn. Wel wordt het mondkapje gedetecteerd waardoor je de mogelijkheid krijgt om je pincode in te vullen. Normaal vraagt je telefoon nog een aantal keer om nogmaals de gezichtsscan uit te voeren, maar met de nieuwe update kun je dus direct je pincode invoeren.

Face ID in het donker

Een vraag die vaak gesteld wordt, is of de Face ID ook in het donker werkt. Het antwoord hierop is: JA! De Apple Face ID maakt namelijk gebruikt van infrarood sensoren die zich niets aantrekken van licht of donker. Ook in het donker is je iPhone eenvoudig te ontgrendelen met Face ID.

Gelukkig moet je wel je ogen open hebben bij het ontgrendelen. Iemand anders kun dus niet stiekem in je iPhone rondneuzen door je slapende gezicht te scannen.

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen foto 2

Is Face ID veilig?

Volgens onderzoek is Face ID 20 keer veiliger dan de vingerprint scanner. De kans dat iemand met zijn vingerafdruk jouw telefoon kan ontgrendelen is namelijk 1 op 50.000. De kans dat iemands gezicht zo erg overeenkomt met die van jou, is 1 op 1.000.000. Zolang je geen één-eiige tweeling bent hoef je je dus geen zorgen te maken.

De andere opties om je telefoon te ontgrendelen

Als je je telefoon wilt beveiligen, maar om een bepaalde reden liever geen gebruik wilt maken van Face ID, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de vingerprint scanner. Ook is het altijd nog mogelijk om lekker ouderwets een pincode in te stellen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het ene is dus niet beter dan het andere, dat is helemaal afhankelijk van wat jij het makkelijkst vindt werken.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Dit zijn de beste telefoonhouders voor op de fiets van 2020!

Tegenwoordig kan het vasthouden van je telefoon op de fiets je duur komen te staan. Je riskeert namelijk een boete van maar liefst €95,-. Een telefoonhouder is dan een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken. Daarnaast kun je met enkele navigatieapps de mooiste fietsritten door Nederland maken. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog lichten wij de beste telefoonhouders voor je uit.

Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Nieuwste artikelen

Heeft de Samsung Galaxy S21 een microSD slot voor geheugenkaarten?

Het is officieel bevestigd door Samsung; de Samsung Galaxy S21 Familie beschikt niet meer over een micro SD kaart waar jij je een geheugenkaart in kunt stoppen. Het gaat specifiek om de Samsung Galaxy S21, S21+ en de S21 Ultra. Dit betekent dus dat je het geheugen niet meer kunt uitbreiden. Maar waarom doet Samsung dit? Verschillende experts uit de markt zeggen het volgende over.

De beste Samsung Galaxy S21 hoesjes op een rij

Wat zijn de beste Samsung Galaxy S21 hoesjes. Als jij een S21 hebt, is dat waarschijnlijk een vraag die je graag beantwoord wilt hebben. Er zijn heel veel verschillende hoesjes voor de Samsung S21 gemaakt, dus het is lastig om te bepalen welk hoesje het beste bij jouw levensstijl past. Populaire Galaxy S21 hoesjes zijn de backcovers, gevolgd door de book cases. Als je een dun hoesje wilt, kies je voor een backcover. Heb je liever een hoesje met ruimte voor pasjes, dan schaf je een book case aan.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S21

Hoewel Samsung normaliter in februari zijn S-Serie aankondigt, hebben ze dit jaar besloten de nieuwe Samsung Galaxy S21 lijn al op 14 januari te presenteren. De Samsung S-Serie is ook niet meer de productlijn van Samsung met de meest luxe specs, want Samsung pakt steeds verder uit met hun foldable lijn van producten. Waar past de Samsung Galaxy S21 dan binnen dit plaatje? In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwe Samsung Galaxy S21 specs en leggen we uit waarom Samsung hiervoor gekozen heeft.

Hoe moet je AirPods schoonmaken? Bekijk ons stappenplan!

Ben jij ook zo trots op je AirPods? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Want ze zitten lekker in de oren en er komt ook nog eens fantastisch geluid uit. Je gebruikt ze waarschijnlijk dagelijks bij het sporten, bij een video-call, als je op straat fietst of gewoon lekker als je op de bank zit. Grote kans dat je AirPods na loop van tijd vies zijn geworden. Mede omdat AirPods alleen in het wit verkrijgbaar zijn vallen viezigheden sneller op.

De beste sport apps voor je telefoon of smartwatch!

Wil je individueel gaan sporten? Daar kunnen handige sport apps jou daarbij helpen. Sport apps helpen je motiveren te sporten, houden je prestaties bij en zorgen ervoor dat je de prestaties kunt delen met je vrienden of familie. Maar welke sport apps zijn nou handig bij het sporten? Dat leggen we uit in dit blog! Al deze sport apps zijn gratis te installeren maar kunnen wel in-app aankopen bevatten.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen