Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen

|

Vanaf de iPhone X zijn de meeste iPhone toestellen standaard voorzien van Face ID. Dit is een manier om je iPhone te ontgrendelen met je gezicht. Je iPhone kan je gezicht herkennen en op die manier kun je toegang krijgen tot je telefoon. Face ID is ontwikkeld door Apple en is dus exclusief beschikbaar voor de iPhone en iPad. In dit artikel vertellen we je of Face ID veilig is en of je gezicht bijvoorbeeld ook wordt herkend in het donker.

Je iPhone ontgrendelen met je gezicht. Hoe kan dat?

Met de gezichtsherkenning van Apple wordt je gezicht gescand. Als de scan overeenkomt met de ingestelde scan, krijg je toegang tot de iPhone of iPad. Bij het instellen van Face ID wordt er een 3D-scan gemaakt van je gezicht. Door gebruik te maken van een TrueDepth-camera komt er dus geen platte scan, maar heeft de scan ook diepte waardoor het voor een ander nóg lastiger wordt om jouw iPhone te ontgrendelen.

Instellen van Face ID

De scan focust zich met name op je voorhoofd, neus en kin. Zorg er dus voor dat dit niet bedekt is tijdens het instellen van je Face ID. We raden het sowieso aan om je gezicht zo natuurlijk mogelijk te hebben bij het instellen. Tijdens het scannen van je gezicht worden er miljoenen(!) puntjes van je gezicht gescand, zodat de iPhone een 3D beeld kan projecteren en elk detail van je gezicht wordt vastgelegd. De iPhone laat je stap voor stap weten wat je moet doen om de Face ID goed in te stellen, zodat het niet fout kan gaan.

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen foto 1

Het verschil tussen Face ID en andere gezichtsherkenningen

Je telefoon ontgrendelen met gezichtsherkenning is natuurlijk niet nieuw. Android biedt deze functie al veel langer aan op hun toestellen, dus wat is er nu precies veranderd bij de iPhone? Het verschil tussen Face ID en andere gezichtsherkenningen is dat veel andere gezichtsherkenningen een platte scan maken van je gezicht. Bij de Face ID wordt er een 3D-scan gemaakt en wordt er rekening gehouden met veel meer aspecten.

Slimme scanner

Face ID is een hele slimme scanner die telkens nieuwe dingen leert. Zo kan de scanner ontdekken dat je een ander kapsel hebt, een bril hebt genomen of je baard laat groeien.

Foto gebruiken

Zoals gezegd, wordt er bij veel andere scanners een platte scan gemaakt van je gezicht. Er wordt als het ware een foto gemaakt van je gezicht die op veel punten overeen moet komen met de ingestelde scan. Het nadeel hiervan is dat iemand een foto kan gebruiken van je gezicht om toegang te krijgen tot je smartphone. Bij de Face ID van Apple is dit niet het geval, omdat die ook rekening houdt met een deel van de zijkant van je gezicht. Een platte foto komt dus niet overeen met de vooraf ingestelde scan. Wat een teleurstelling voor die nieuwsgierige vrienden!

Face ID met mondkapje

Omdat een mondkapje een groot deel van je gezicht bedekt, herkent je telefoon je helaas niet wanneer je een mondkapje draagt. Gelukkig heeft Apple hier wel iets op bedacht. Vanaf de update naar iOS 13.5 is het mogelijk om je gezicht te scannen met mondkapje. Je telefoon ontgrendelt dan niet, dat zou te onveilig zijn. Wel wordt het mondkapje gedetecteerd waardoor je de mogelijkheid krijgt om je pincode in te vullen. Normaal vraagt je telefoon nog een aantal keer om nogmaals de gezichtsscan uit te voeren, maar met de nieuwe update kun je dus direct je pincode invoeren.

Face ID in het donker

Een vraag die vaak gesteld wordt, is of de Face ID ook in het donker werkt. Het antwoord hierop is: JA! De Apple Face ID maakt namelijk gebruikt van infrarood sensoren die zich niets aantrekken van licht of donker. Ook in het donker is je iPhone eenvoudig te ontgrendelen met Face ID.

Gelukkig moet je wel je ogen open hebben bij het ontgrendelen. Iemand anders kun dus niet stiekem in je iPhone rondneuzen door je slapende gezicht te scannen.

Hoe werkt Face ID op iPhone? Je telefoon veilig ontgrendelen foto 2

Is Face ID veilig?

Volgens onderzoek is Face ID 20 keer veiliger dan de vingerprint scanner. De kans dat iemand met zijn vingerafdruk jouw telefoon kan ontgrendelen is namelijk 1 op 50.000. De kans dat iemands gezicht zo erg overeenkomt met die van jou, is 1 op 1.000.000. Zolang je geen één-eiige tweeling bent hoef je je dus geen zorgen te maken.

De andere opties om je telefoon te ontgrendelen

Als je je telefoon wilt beveiligen, maar om een bepaalde reden liever geen gebruik wilt maken van Face ID, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de vingerprint scanner. Ook is het altijd nog mogelijk om lekker ouderwets een pincode in te stellen. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het ene is dus niet beter dan het andere, dat is helemaal afhankelijk van wat jij het makkelijkst vindt werken.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Dit zijn de beste telefoonhouders voor op de fiets van 2020!

Tegenwoordig kan het vasthouden van je telefoon op de fiets je duur komen te staan. Je riskeert namelijk een boete van maar liefst €95,-. Een telefoonhouder is dan een ideale oplossing om je smartphone veilig te gebruiken. Daarnaast kun je met enkele navigatieapps de mooiste fietsritten door Nederland maken. Door het grote aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. In dit blog lichten wij de beste telefoonhouders voor je uit.

Doorzichtige telefoonhoesjes die geel worden schoonmaken?

Tegenwoordig behoort onze smartphone tot één van de eerste levensbehoeftes. Niet gek dat je deze wilt beschermen met een leuk telefoonhoesje. Bij aanschaf van een transparant hoesje blijft het mooie design van je smartphone zichtbaar. Toch begint deze te vergelen na enkele maanden. Wat nu te doen? Zonde om het hoesje weg te gooien, maar het vergeelde hoesje maakt het design van je smartphone niet mooier. Tijd om het hoesje grondig te schoonmaken. Hieronder hebben wij enkele tips voor je hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Komt Apple met een over-ear koptelefoon?

Geruime tijd zijn er geruchten dat Apple met een over-ear koptelefoon komt. Naar verluidt wordt dit de Apple AirPods Studio. Dit zal niet zomaar een koptelefoon worden, maar de slimste ooit.

Welke iPad heb ik?

Sinds 2010 is Apple bezig met produceren van iPads, je kunt je wel voorstellen dat er onderhand heel veel verschillende soorten en maten op de markt zijn. Veel van de iPads lijken op elkaar maar zijn stiekem toch heel erg verschillend.

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Nieuwste artikelen

TOP 5 | De beste producten voor jouw thuiswerkuitrusting op een rij!

Tijden veranderen. Zo veranderd ook de manier waarop we werken. We leven in een tijd waarin onze vrijheid beperkt is en we niet meer kunnen gaan en staan waar we maar willen. Zo kunnen we niet meer met z’n allen tegelijkertijd op kantoor werken, maar zijn we genoodzaakt om waar mogelijk zoveel mogelijk thuis te werken. Dat is misschien best wel even wennen, maar met de juiste uitrusting went ook het thuiswerken vanzelf. Maak het jezelf dus gemakkelijk en bekijk hier onze top 5 accessoires voor jouw ideale thuiswerkuitrusting!

Top 10 | De beste iPhone 12 hoesjes op een rij!

Ze hebben langer op zich laten wachten dan we gewend zijn, maar de nieuwe iPhones van 2020 zijn verkrijgbaar! De vier toestellen uit de iPhone 12-serie van Apple hebben o.a. een nieuw design, verbeterde camera’s en grotere OLED-displays. Dit wil je natuurlijk allemaal zo goed mogelijk beschermen met een telefoonhoesje. Daarom lees je in deze blog wat de beste hoesjes zijn voor jouw iPhone 12!

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone 12-Serie van Apple

Op dinsdag 15 september stond het jaarlijkse Special Event van Apple op het programma, dé grote presentatie waarin Apple ieder jaar de nieuwste producten lanceert. Helaas lieten de nieuwe iPhones van 2020 nog even op zich wachten. Tijd om het eens te hebben over deze nieuwe iPhones 12! In deze blog lees je alles wat je moet weten en wat wij verwachten over en van de iPhone 12!

De nieuwe Pixel 5 is eindelijk hier!

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De presentatie van de nieuwe Google Pixel 5! Deze nieuwe Pixel 5 is over twee weken al leverbaar in Duitsland, maar zal officieel niet in de Benelux beschikbaar zijn. Ontdek alles over deze nieuwe telefoon.

Wat is een FM Transmitter? Lees er hier alles over!

Je herkent het vast wel, je hebt een (gedateerde) auto die niet beschikt over een autoradio met bluetooth verbinding of een andere poort waarmee jij je telefoon kunt verbinden. Vervelend als je na een drukke werkdag niet je eigen muziek kan luisteren op de terugweg naar huis. Gelukkig is daar iets op bedacht, namelijk de FM transmitter! We gaan in dit blog dieper in op de handige oplossing en leggen precies uit hoe de FM transmitter werkt, welke soorten er zijn en welke transmitter je moet kiezen die voor jou geschikt is.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen