
Fietshouder voor powerbank
Zoals je waarschijnlijk vast al wel weet, zijn er steeds meer fietshouders voor je telefoon. Deze kun je gebruiken om je berichtgeving alsnog te zien wanneer je aan het fietsen bent en het is erg makkelijk voor navigeren. Ook kun je op deze manier lekker je Spotify playlist erop zetten en een keer een ander nummer opzoeken zonder dat je je telefoon in de hand hoeft te pakken. Maar wat nou als je een lange fietsrit af legt en je batterij gaat bijna leeg? Terwijl je onderweg kun je ervoor zorgen dat je. Batterij zo lang mogelijk meegaat? Hierover lees je meer in dit blog.
Houders met powerbank mogelijkheden.
Je kan er ook voor kiezen om een fietshouder te nemen waar je spullen in kan opbergen, bijvoorbeeld een powerbank! Dit zorgt ervoor dat jouw telefoon oplaadt tijdens het fietsen. Je kan hier ook andere kleine spullen in meenemen, denk aan je portemonnee, huissleutels, lekkernijtje etc. Al deze houders bieden de mogelijkheid om een paar extra spullen mee te nemen naast alleen je telefoon, en ze zijn ook nog is waterdicht.
Als je op locatie van bestemming bent, kun je nog steeds gebruik maken van je powerbank en de rest van je spullen die jij hebt meegenomen. Op je rustpunt kun je alle spulletjes er eenvoudig bij pakken. Dit zorgt er ook voor dat je geen rugtas mee hoeft te nemen, tenzij je natuurlijk grotere spullen mee wilt nemen.
Neem voor de zekerheid ook altijd een normale oplader mee, mocht je locatie van bestemming een stopcontact hebben kun je hier gebruik van maken. Een normale lader laad namelijk altijd een stuk sneller op dan een powerbank.
De drie beste houders waar je een powerbank in kunt bewaren.
1. Fearless fietshouder met opberg tas.
Deze fietshouder is geschikt voor maximaal 7 inch beeldschermen en heeft alle opties die de vorige 2 houders hebben, alleen is deze fietshouder gemaakt van stevig TPU materiaal. Ook biedt deze fietshouder een opbergvakje met een oordopjespoort, zodat wanneer je geen draadloze headset hebt, je nog wel altijd jouw favoriete muziek of podcast kunt luisteren!
- waterdicht
- extra veel ruimte voor andere spullen
- gemaakt van sterk materiaal
- makkelijk voor navigatie
- zonneklep waardoor je het scherm altijd goed ziet
- oordopjes poort
- kan lomp zijn op de fiets
- is iets duurder dan de andere houders

2. Wheel up spatwaterdichte fietshouder.
Deze fietshouder is geschikt voor telefoons met een breedte van 9 cm en een hoogte van 16 cm. Ook deze houder is ideaal voor het navigeren van je fietsroute. Ook deze houder is spatwater dicht en biedt bijvoorbeeld ruimte voor een powerbank, portemonnee en huissleutels. Het is makkelijk te bevestigen en te gebruiken wanneer je telefoon in de houder zit. Ook zit er een pvc laagje overheen zodat wanneer het regent de waterdruppels minder snel op uw houder komen waardoor je betere zicht houdt op uw beeldscherm.
- waterdicht
- extra ruimte voor andere spullen
- makkelijk voor navigatie
- makkelijk te bevestigen
- zonneklep waardoor je het scherm altijd goed ziet
- design loopt rond af, kan belemmeren als je frame recht is.

3. B-Soul Spatwaterdichte houder met opbergtas.
Deze fiets houder is geschikt voor telefoons met een breedte van 9 centimeter en een hoogte van 18 centimeter, en is ideaal voor het navigeren van je fietsroute. Ook is de houder spatwater dicht en biedt het ruimte voor bijvoorbeeld een powerbank, portemonnee en je huissleutels. Het is makkelijk te bevestigen en te gebruiken wanneer de telefoon in de houder zit.
- waterdicht
- extra ruimte voor andere spullen
- makkelijk voor navigatie
- makkelijke montage
- is niet supergroot

Hoe bewaar ik de powerbank in de fietshouder terwijl je hem gebruik?
Om gebruik te maken van de powerbank in de fietshouder kun je het beste een niet al te lange laadkabel gebruiken. Meestal wordt zo’n laadkabel standaard al meegeleverd bij een powerbank. Het is het makkelijkst om de aansluiting van de powerbank aan dezelfde kant neer te leggen als bij de aansluiting van je telefoon, anders loopt de laadkabel van de ene kant naar de andere kant in je opberg vak van de fietshouder. Hierdoor heb je ook minder ruimte om er andere spullen in op te bergen. Je hoeft als je alles goed hebt liggen alleen maar je laadkabel in je powerbank en in je telefoon te doen. Als je de powerbank vervolgens aanzet wordt je telefoon opgeladen.
Een andere manier om batterij te besparen is om de apps op de achtergrond uit te zetten of fietsroutes en playlisten downloaden zodat je ze offline kunt gebruiken. Hierover lees je meer de volgende alinea.
App rechten wijzigen en uitzetten.
Wanneer je op je telefoon bezig bent, worden er op de achtergrond nog altijd veel apps gebruikt. Sommige apps gebruiken locatievoorzieningen waardoor de gps continu signalen binnenkrijgt. Dit kost erg veel batterij. Bij een Android toestel wijzigt u dit als volgt;
- 1. Ga naar de instellingen op u telefoon
- 2. Ga naar ‘Apps’
- 3. Ga naar de app die je wilt wijzigen. Kun je de app niet vinden? Tik dan op ‘alle apps bekijken’ en kies vervolgens je app
- 4. Tik op rechten, hier vind je de rechten die je hebt toegestaan voor de app
- 5. Wanneer je hier bent kunt u kiezen voor toestaan en niet toestaan
- 6. Doe dit vervolgens bij alle apps die je alle rechten hebt gegeven.
Voor locatie, camera en microfoon rechten kun je altijd uit vier opties kiezen. Deze opties zijn;
- Altijd (de app kan de rechten altijd gebruiken).
- Toestaan bij gebruik van app (de app heeft alleen de rechten als je de app gebruikt).
- Altijd vragen (de app vraagt om rechten wanneer je de app opent).
- Niet toestaan (de app kan niet de rechten gebruiken, ook als je de app gebruikt).
Bij Apple kunt u deze instellingen wijzigen bij privacy. Als je bij privacy bent klik je op locatievoorzieningen om alle apps te zien, hier kun je per app aanpassen welke rechten de app heeft.
Hoe minder rechten jij de apps geeft, hoe meer batterij u bespaart. Let er dus goed op wat een app wel en niet alle kan doen zonder dat u de app gebruikt.
Offline downloaden van Google Maps routes en Spotify playlists.
Zoals je misschien wel weet gebruikt je mobiel best veel batterij wanneer je aan het navigeren bent en je gps gebruikt. Dit komt omdat de gps chip in je mobiel geen signalen verzendt, maar continu signalen ontvangt om jou exacte locatie te bepalen. Je batterij kan door de gps dus ook sneller leeglopen wanneer u zich in een gebied bevindt met slechte locatie services. Bent u een gebied met sterke locatieservices? Dan zou u batterij minder snel leeglopen.
Er zijn natuurlijk tips om ervoor te zorgen dat je batterij langer meegaat. Een van deze tips is het downloaden van je fietsroute op Google Maps of je Spotify playlist zodat je deze offline kan gebruiken, hierdoor verbruikt je telefoon amper data. Om via Google Maps offline routes te downloaden moet je een gebied downloaden. Hiervoor moet je het volgende doen;
- 1. Open de Google Maps app op je smartphone
- 2. Zorg ervoor dat je internetverbinding hebt en dat je niet op een incognito browser zit.
- 3. Zoek een plaats, bijvoorbeeld Zoetermeer
- 4. Tik op de naam of op het adres van de plaats > ‘meer’
- 5. Selecteer nu offline kaart downloaden en klik op downloaden
Nu je het gebied van de plaats hebt gedownload, kun je de google Maps app gebruiken zoals je gewend bent. Als je internetverbinding slecht is of als je geen internet hebt, kunnen de offline kaarten je alsnog naar de bestemming leiden, let wel op dat als je een route fiets door meerdere plaatsen of gemeenten, dat je dus meerdere plaatsen of gemeenten offline hebt gedownload. Een nadeel van offline kaarten is dat je geen live verkeersinformatie binnenkrijgt wat kan zorgen voor een alternatieve route.
Bij Spotify kun je de playlisten downloaden in de playlist zelf, je moet dan klikken op het volgende icoontje: ‘ ‘.