Draadloze opladers voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

|

De lancering van de Galaxy S9 en de S9 Plus heeft de interesse voor de draadloze opladers weer behoorlijk aangewakkerd. Dat steeds meer toestellen draadloos kunnen opladen is al langer bekend, maar dat Samsung er bij deze Galaxy S-serie zo de nadruk op legt is toch wel opvallend te noemen. Rond de tijd van de lancering van deze nieuwe Samsung smartphones zijn er namelijk heel veel draadloze opladers op de markt gekomen. De vraag naar een draadloze oplader blijft dan ook maar alsmaar stijgen. Niet alle draadloze opladers zijn van Samsung zelf. Er zijn ook veel draadloze opladers van andere merken. Elke draadloze oplader is anders, vandaar dat we de beste draadloze opladers voor de Galaxy S9 en S9 Plus op een rijtje hebben gezet.

Informatie over het draadloos opladen

Voordat we beginnen met het bespreken van de beste draadloze opladers, is het misschien handig dat je wat meer informatie krijgt over het draadloos opladen. Natuurlijk is het goed om te weten hoe het draadloos opladen van je smartphone in zijn werk gaat.

Draadloos opladen is op dit moment, best wel gek, nog niet helemaal draadloos. Er gaat geen kabel meer van de oplader naar de smartphone, maar er is nog wel een kabel nodig om de draadloze oplader zelf van stroom te voorzien. Hoewel de Samsung Galaxy S-serie een USB-C poort hebben, is er voor de draadloze oplader een Micro-USB kabel nodig. Let op dat deze kabel in veel gevallen niet standaard wordt meegeleverd met de draadloze oplader.

Hoe werkt het draadloos opladen?

Om gebruik te maken van het draadloos opladen, moet je smartphone het draadloos opladen ondersteunen. Het is belangrijk om dit eerst uit te zoeken voordat je een draadloze oplader aanschaft. De Galaxy S9 en S9 Plus kunnen allebei wel draadloos opladen van zichzelf. Bij deze telefoons is namelijk de speciale QI-techniek toegepast.

Een draadloze oplader zorgt voor een magnetisch veld waarmee de telefoon in contact moet komen. Door de spanning tussen een spoel in de oplader en een spoel in de smartphone ontstaat er inductie. Het is dus van belang dat er een spoel in je telefoon zit die in contact kan komen met het magnetische veld. Omdat dit veld relatief klein is, mag de afstand tussen beide spoelen niet te groot zijn.

Draadloos opladen met een hoesje om de telefoon

Dat de telefoon dicht tegen de oplader moet zitten, wil niet zeggen dat er geen hoesje om de telefoon mag zitten. In veel gevallen kan er gewoon een hoesje om de telefoon zitten tijdens het opladen. In het ergste geval laadt de telefoon iets langzamer op, omdat het contact met het magnetische veld minder sterk is vanwege de afstand. Een uitzondering hierop is een metalen hoesje. Een smartphone kan niet worden opgeladen als er een metalen hoesje om het toestel zit. Metaal verstoort de cyclus namelijk, waardoor de telefoon niet wordt opgeladen.

De beste draadloze opladers voor de nieuwe Samsung Galaxy S-serie

Nu de globale werking van het draadloos opladen bekend is, wil je natuurlijk weten met welke draadloze oplader je de Galaxy S9 (Plus) het beste kunt opladen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk raadt Samsung aan om de toestellen van Samsung op te laden met een originele Samsung draadloze oplader. Dit is dan ook voor veel Samsung-gebruikers een betrouwbare combinatie. Buiten de draadloze oplader van Samsung, zijn ook de opladers van bijvoorbeeld Belkin of Mophie van een goede kwaliteit. Hieronder worden aan aantal draadloze opladers voor de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus verder uitgelicht.

Samsung Compacte Draadloze Fast Charging Oplader Zwart

Compacte Samsung Draadloze Fast Charging Oplader

Het grote voordeel van deze oplader kun je waarschijnlijk al raden; het is een hele compacte draadloze oplader. De oplader neemt dus weinig ruimte in beslag op een bureau en is gemakkelijk op te bergen. Ook heeft de draadloze oplader een Fast Charging functie. De S9 en S9 Plus worden dus extra snel opgeladen. De originele Samsung draadloze oplader is eenvoudig te bestellen.

> Compacte Samsung Draadloze Fast Charging Oplader bekijken

Belkin QI Draadloze Snel Oplader Met Kabel

Belkin QI Draadloze Snel Oplader Met Kabel

De draadloze oplader van Belkin is één van de weinig Galaxy S9 draadloze opladers waarbij een kabel wordt meegeleverd. Er hoeft dus niet nog eens een aparte kabel te worden aangeschaft. De Belkin QI oplader heeft een modern design met een handig lichtje waaraan je kunt zien dat de Galaxy S9 of S9 Plus opgeladen kan worden.

> Belkin QI Draadloze Snel Oplader Met Kabel bekijken

Mophie Wireless Charging Draadloze Oplader Zwart

Mophie Wireless Charging Draadloze Oplader

Ook bij de Mophie draadloze oplader wordt de kabel meegeleverd. De oplader is rond in plaats van vierkant en is een stuk platter dan andere draadloze opladers. De draadloze snel oplader laadt je smartphone razendsnel op zodat je nooit zonder telefoon zit. Deze draadloze oplader is ook erg compact, waarvoor het niet opvalt op een bureau of kastje.

> Mophie Wireless Charging Draadloze Oplader bekijken

Samsung Wireless Fast Charging Stand EP-PG950 Zwart

Samsung Wireless Fast Charging Met Standaard (EP-PG950)

Dit is ook een originele wireless charging stand voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, maar dan de luxe draadloze oplader. De smartphone wordt nóg sneller opgeladen, omdat het contact tussen beide spoelen sterker is. Samsung beweert zelfs dat de telefoon even snel wordt opgeladen als een snel oplader die gewoon in het toestel moet.

> Samsung Wireless Fast Charging Met Standaard (EP-PG950) bekijken

Baseus Houder voor Draadloos Opladen Zwart

Baseus Houder Voor Draadloos Opladen

Baseus heeft een uniek draadloze oplader voor de Galaxy S9 en S9 Plus ontworpen. Dit is namelijk een houder met een draadloos oplaadfunctie. De telefoon kan er dus gewoon rechtop worden ingezet. Dit maakt het een stuk makkelijker om inkomende berichten te lezen en het product is ook nog functioneel als de smartphone niet opgeladen hoeft te worden.

> Baseus Houder Voor Draadloos Opladen bekijken

Draadloze opladers voor in de auto

Hierboven worden allemaal draadloze opladers voor in huis besproken, maar het is natuurlijk ook handig om je Galaxy S9 (Plus) in de auto op te laden. Hiervoor is er een draadloze oplader voor in de auto nodig. Meer informatie hierover kun je vinden in ons artikel over de draadloze opladers voor in de auto.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Eenvoudig je telefoon opschonen in 5 stappen

Je herkent het vast wel, weer zo’n melding dat het interne geheugen van je smartphone vol is. Dit gebeurt in enkele gevallen al redelijk snel na aanschaf van je smartphone. Je wilt dan natuurlijk niet direct een nieuwe smartphone kopen. Het is dus handig om zo nu en dan je telefoon op te schonen. Met onderstaande tips en apps kun je dit eenvoudig en snel doen.

De beste Samsung Galaxy S9 Plus hoesjes

Op 25 februari zijn de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus gepresenteerd. Verwacht wordt dat nieuwe vlaggenschepen van Samsung enorm populair worden en de toestellen door heel veel mensen gebruikt gaan worden. Er is als een artikel over de beste Galaxy S9 hoesjes, dus in dit artikel gaan we het hebben over de hoesjes voor de Galaxy S9 Plus. Hier is namelijk ook genoeg (nieuws) over te melden.

De beste Samsung Galaxy S9 hoesjes | Top 10

Heb je de nieuwe Samsung Galaxy S9 al besteld? Dan ben je nu zeker op zoek naar een goed hoesje voor je nieuwe toestel. Hoewel de S9 veel op zijn voorganger, de S8 lijkt zijn er wel degelijk verschillen zoals de camera en de plaatsing van de vingerafdruk scanner. Natuurlijk is er ook voor de Galaxy S9 weer een scala aan nieuwe hoesjes beschikbaar. In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van Galaxy S9 hoesjes.

Samsung Galaxy S9 is hier!

Het lange wachten wordt vandaag eindelijk beloond en Samsung heeft de Galaxy S9 gepresenteerd in al zijn glorie. Lees in dit artikel alles over het nieuwe vlaggenschip van Samsung.

De beste telefoon opladers voor draadloos opladen in de auto

Wil jij je telefoon draadloos opladen in de auto? Diverse producenten hebben op deze behoefte ingespeeld. Vaak wordt de telefoon in de auto draadloos opgeladen in combinatie met een telefoonhouder. Zodra de telefoon in de houder wordt geplaatst, wordt de telefoon automatisch draadloos opgeladen in de auto.

Nieuwste artikelen

Alles over de nieuwe iPhone 11 Pro

Op 10 September 2019 heeft Apple de nieuwe iPhones gepresenteerd. Een paar dagen later, 13 september, zijn ze te bestellen en vanaf 20 september zijn ze daadwerkelijk beschikbaar. Qua design verschilt deze nieuwe iPhone niet veel van zijn voorganger, maar toch zijn er daadwerkelijk noemenswaardige verschillen tussen de iPhone 11 en de vorige iPhone. In dit artikel kun je de relevantste specs vinden van de opvolger van de iPhone XS, de iPhone 11 Pro.

Lees alles over nieuwe Samsung Galaxy Note 10 (Plus)

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10-serie gepresenteerd in New York. Voor het eerst brengt Samsung een Note-serie in twee modellen uit. De Note 10 wordt net als zijn voorgangers een grote smartphone, met daarbij een extra grote Note 10 Plus variant. Bekijk hieronder een samenvatting van de Note 10 lancering.

Spullen die niet mogen ontbreken tijdens jouw schooljaar

Op school maak je veel gebruik van je telefoon, en vaak komt er ook een tablet aan te pas. Tijdens het schooljaar ben je vaak onderweg. Of je nu van huis naar school gaat of net andersom, bepaalde spullen zijn altijd welkom. Natuurlijk heb je de standaard schoolspullen nodig voor in je etui, zoals een pen, liniaal, potloden of een rekenmachine. Omdat je telefoon eigenlijk altijd wordt meegenomen naar school, zijn er genoeg accessoires die nuttig kunnen zijn op school of onderweg naar school. Om je schooljaar een stuk leuker te maken hebben wij een aantal producten op een rijtje gezet waarmee jij er weer volop tegenaan kunt.

Uitgelekt: Beelden van de Samsung Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Pro

Binnenkort worden de Galaxy Note 10 en de Note 10 Pro op de markt gebracht door Samsung. Ben je benieuwd hoe de camera en de telefoon eruit komt te zien? Hier vind je de eerste beelden al!

De nieuwe Otter + Pop met een ingebouwde PopSocket

Sinds de komst van de PopSocket is er steeds meer vraag naar hoesjes met een ingebouwde PopSocket. OtterBox heeft dit als eerste op de markt gebracht met de Otter + Pop. Momenteel is de Otter + Pop verkrijgbaar voor meerdere toestellen. Met de nieuwe Otter + Pop verklein je de kans het toestel te laten vallen zonder dat het toestel te dik wordt voor jouw broekzak.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen