De verschillen in echt lederen hoesjes

|

Wij merken dat er veel vraag naar echt lederen hoesjes is. Dit komt met name omdat een echt leren hoesje veel voordelen heeft ten opzichte van een kunstlederen hoesje. Daarnaast ziet een kunstlederen hoesje er vaak goedkoper uit. Wanneer je een relatief duur toestel hebt wil je niet met een goedkoop uitziend hoesje erom heen rondlopen.

Verschil tussen kunst- en echt lederen hoesjes

Je kunt echt leer ten opzichte van kunstleer herkennen aan de hand van meerdere dingen. Het eerste is natuurlijk de geur. Daarnaast zijn de echt leren hoesjes gemiddeld een stuk duurder dan kunstleren hoesjes. Bij een echt leren hoesje is de afwerking vaak erg goed, dit is onder andere aan de stiksels te zien. Hieronder staan vier tests zodat je op een makkelijke manier kunt zien of het hoesje van echt- of nep leder gemaakt is.

Vier simpele tests:

Hieronder staan vier tests zodat je op een makkelijke manier kunt zien of het hoesje van echt- of nep leder gemaakt is.

1. Geurtest

Wanneer je een echt leren schoenenwinkel binnenkomt ruik je meteen een sterke leergeur. Als je hoesje deze geur niet heeft, is de kans dat het kunstleer is groot.

2. Nageltest

Als je op het leer je nagel zet, en een streep trekt met je nagel in het leer laat je een spoor achter. Bij kunstleer blijft dit spoor een langere tijd. Bij echt leer verdwijnt dit na verloop van tijd omdat het leder een stuk flexibeler is.

3. Temperatuurtest

Echt leder neemt de omgevingstemperatuur aan. Hierdoor voelt een echt lederen hoesje op een zomerdag warm aan, in tegenstelling tot een nep lederen hoesje. Het voordeel hiervan is dat een echt lederen niet plakkerig aan gaat voelen op een zomerdag.

4. Brandtest

Tijdens het looien van het leder wordt het ontdaan van vetten en oliën. Hierdoor is er tijdens het verbranden van leder geen brandstof over. Daarnaast wordt er tijdens het looien een vuur werend materiaal toegevoegd. Deze combinatie zorgt ervoor dat het leder vrijwel niet brandt, tenzij je met erg hoge temperaturen gaat werken.

Soorten leder

Soorten leer

Je hebt verschillende soorten echt lederen hoesjes. Een dierenhuid kan namelijk 4 tot 6 millimeter dik zijn. Dit is te dik om bijvoorbeeld een telefoonhoesje van te maken. Hierdoor wordt een dierenhuid gespleten in verschillende lagen. Maar wat is nu de beste laag voor een telefoonhoesje? Hieronder hebben wij een uitleg gegeven over de verschillende lagen.

Full Grain

Het sterkste gedeelde leder zit vaak net onder de haren van een dier, dit noemen ze ook wel de opperhuid. Dit is dan ook de meest duurzame leersoort omdat dit gedeelte een dier hoort te beschermen. Na verloop van tijd krijgt het full grain leder een uniek en mooier uiterlijk. Daarnaast wordt full grain niet geschuurd of gebogen. Dit gebeurt namelijk bij de rest van de lederen lagen wel. Het nadeel van full grain is wel dat dit heel erg dik is. Daardoor wordt deze laag vaak niet gebruikt voor telefoonhoesjes, maar eerder voor bijvoorbeeld tassen met een groter oppervlak.

Top Grain

Bij top grain leder wordt het bovenste gedeelte van het leder weggeschuurd. Hier wordt een dunne imitatie laag over bewerkt om de top grain laag een meer uniforme uitstraling te geven. Over het algemeen is top grain geschikt voor veel doeleinden. Denk daarbij aan tassen, meubels en telefoonhoesjes. Dit komt omdat het gemakkelijk te schuren en polijsten is. Daarnaast heeft de opperhuid als functie om te beschermen, hierdoor heeft een top grain hoesje relatief weinig onderhoud nodig.

Split leder

Wanneer de opperhuid van een dierenhuid is gespleten, blijft de splitlaag over. Deze lederen laag is vaak zwakker en ruwer in vergelijking met de full en top grain lagen. Dit leer is iets dunner dan het top grain leer waar we het eerder over hadden. 

Gecorrigeerd Grain

Wanneer de top grain laag machinaal wordt bewerkt, wordt het gecorrigeerd grain leder genoemd. Bij gecorrigeerd leder zul je dus nooit krassen van prikkeldraad, insectenbeten of andere millieu-markeringen kunnen zien. Dit komt doordat het dus niet van de bovenste laag van de huid is gemaakt.

Type Lederen hoesjes

Het overgrote deel van de lederen hoesjesfabrikanten produceren book cases. Dit komt mede omdat de book case het populairste type is in Europa. Daarnaast ziet een echt lederen book case er luxe uit. Toch lijkt het er sterk op dat backcovers de strijd gaan winnen van de book cases. Hierdoor gaan de lederen hoesjesfabrikanten ook massaal backcovers produceren. De leren insteekhoesjes zijn vanaf het begintijdperk van de mobiele telefoon al beschikbaar. De riemclip cases worden maar door enkele fabrikanten geproduceerd.

lederen bookcase

Book Case

Het grootste deel van de echt lederen hoesjes zijn book cases. Dit zijn de hoesjes die horizontaal openflappen. Toch kan er veel verschil in de book cases zitten. Denk dan aan de magneetsluiting, pasjeshouders, standaard functie en het binnenframe. Daarnaast heeft elke hoesjesfabrikant een ander design waardoor het aanbod van Book Cases erg varieert. De populairste book cases binnen ons assortiment zijn de Rosso hoesjes. Daarnaast zijn ook de Valenta en Twelve South hoesjes erg populair.

lederen flip case

Flip Case

De populariteit van de flip cases blijft jaarlijks ongeveer gelijk. Ze zijn niet razend populair, maar worden relatief veel verkocht voor de populaire toestellen. Een flip case is een hoesje die verticaal wordt opengeflapt. Het voordeel van een flip case is de 360 graden bescherming. Daarnaast heeft een flip case niet te veel poespas zoals een book case. Binnen ons assortiment is Valenta de grootste in flip cases.

lederen back cover

Back Cover

Aangezien de backcovers in combinatie met een screen protector razend populair zijn, produceren de lederen hoesjesfabrikanten massaal backcovers. Een voordeel van de backcovers zijn dat ze minimale grootte toevoegen aan je toestel. Met name voor de heavy users is een backcover ideaal, je hebt dan namelijk snel toegang tot je smartphone. Bij enkele lederen backcover hoesjes is het mogelijk om pasjes op te bergen. Er zit dan een kaartsleuf in de achterzijde van het hoesje.

lederen insteekhoesje

Insteekhoesje

De insteekhoesjes zijn sinds het begintijdperk van de mobiele telefoon beschikbaar. Toch wordt dit type hoesje onder de nieuwste smartphones steeds minder populair. Dit komt vooral omdat hoesjes voor vrijwel elk toestel op maat worden gemaakt, dus beter beschermen dan een insteekhoesje. Binnen ons assortiment is net als bij de flip cases, Valenta het merk met het grootste aanbod.

lederen riemclip case

Riemclip Case

Wanneer je tijdens je werk erg actief bent is een riemclip case ideaal. Wanneer je je smartphone in je broekzak hebt en je ergens tegenaan botst, is de kans op schade aanwezig. Met je smartphone in de riemclip case kan er vrijwel niets gebeuren. Daarnaast zijn de riemclip cases erg duurzaam omdat deze minder intensief worden gebruikt in vergelijking met andere hoesjes. Binnen ons assortiment vind je riemclip cases van Valenta en Krusell.

Beste lederen hoesjesmerken

Elk lederen hoesjesmerk produceert de hoesjes op een andere manier. Zo kan er verschil zitten in het design, het soort leer en de bewerking van de hoesjes. Hierdoor zijn er vaak hoge prijsverschillen tussen de hoesjes, terwijl er wel degelijke verschillen in de hoesjes zitten. Hieronder hebben wij per hoesjesmerk omschreven wat het voordeel van de hoesjes is.

Rosso

De Rosso hoesjes staan bekend om de fluwelen afwerking. Het leer komt van koeien, waar de Top Grain laag wordt gebruikt voor de productie van hoesje. De specialiteit van Rosso is het brede assortiment. Waar de grotere hoesjesfabrikanten alleen hoesjes produceren voor de bekende toestellen, produceert Rosso voor vrijwel elk toestel.

De echt lederen hoesjes van Rosso zijn afgewerkt met hoogwaardig Top Grain koeienleder. Top Grain leer staat erom bekend dat het erg duurzaam is. Dit houdt in dat het hoesje een lange levensduur heeft. Door de stiksels hebben de Rosso hoesjes een strakke afwerking. Zie hieronder een video van de lederen Rosso hoesjes.

Valenta

Elk Valenta hoesje is handgemaakt in Oekraine. Hierdoor kenmerkt elk Valenta hoesje zich door de perfecte pasvorm en maximale bescherming. Valenta is in 2003 opgericht in Nederland en produceert telefoonhoesjes, handtassen en nog een aantal andere lederen accessoires. Valenta produceert niet alleen de standaard lederen book cases, maar ook backcovers, verticale flip cases en riemclip cases.

Sena

Sena is een Amerikaans bedrijf dat haar hoesjes produceert van hoge kwaliteit Turks leder. Sinds 1999 produceert Sena hoesjes voor telefoons, tablets, laptops en horlogebandjes voor smartwatches. Het vakmanschap van Sena is in vertrouwen genomen door Apple, zij zijn namelijk een partner van Sena. Zo zijn de Sena hoesjes beschikbaar in de retail winkels van Apple.

Mujjo

Mujjo is begonnen met het maken van winterhandschoenen die werken op touchscreens. Dit was meteen een groot succes, waarna het bedrijf in 2012 begon met de productie van hoesjes. Momenteel staan de lederen hoesjes bekend om het simpele, maar toch luxe design. De hoesjes worden uit full-grain leder vervaardigd. Hierdoor zijn de Mujjo hoesjes erg duurzaam en krijgt het hoesje na verloop van tijd meer karakter.

Bugatti

De handgemaakte hoesjes van Bugatti zijn uit full-grain leder dat plantaardig geverfd is vervaardigd. Net als de auto’s, behoren de hoesjes tot de top in het segment. Het hoesjesmerk Bugatti is opgericht in Duitsland en wordt met name verkocht in Europa. Dit merk maakt naast hoesjes ook erg veel schoenen van echt leder.

Twelve South

Sinds 2009 produceert Twelve South exclusief accessoires voor Apple producten. Deze accessoires bestaan uit hoesjes voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Macbooks. Ons assortiment bestaat uit de BookBook cases en de HiRise. De laatstgenoemde is een luxe houder en oplader tegelijk voor op je bureau. De BookBook case dankt zijn naam door het design van een boek.

Top vijf lederen hoesjes

De onderstaande top vijf is gebasseerd op verkopen, onze ervaring en de prijs/kwaliteit verhouding van de lederen hoesjes. Zo hebben we gekeken naar de verkopen van echt lederen hoesjes bij de populaire toestellen als Samsung Galaxy S8 en Apple iPhone 7. Daarnaast testen wij de hoesjes persoonlijk, zo kunnen wij met onze ervaring advies geven. De prijs/kwaliteit verhouding is ook een goed meetpunt. Zo is elk echt leren hoesje uniek, waardoor we de hoesjes met de beste kwaliteit/prijsverhouding eruit hebben gepakt.

Rosso Book Case

#1 Lederen hoesje – Rosso Book Case

De Rosso Book Case kenmerkt zich doordat het een erg duurzaam en praktisch hoesje is. De Rosso hoesjes zijn uit Top Grain leder vervaardigd. Daarnaast kun je in elk Rosso hoesje 3 pasjes opbergen. Daarnaast is het mogelijk om achter de drie kaarthouders wat geld op te bergen in een speciaal vakje. Het hoesje is zo ontworpen dat je je toestel in een standaard positie kunt zetten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld comfortabel handsfree films bekijken of Skypen. Het binnenframe is van TPU materiaal gemaakt. Dit materiaal is in tegenstelling tot hard plastic materiaal niet kapot te krijgen. Dit maakt het Rosso hoesje erg duurzaam.

Valenta Booklet Case

#2 Lederen hoesje – Valenta Booklet Case

Valenta is een betrouwbaar Nederlands hoesjesmerk. Bij Valenta wordt elk hoesje handgemaakt. Hierdoor worden de booklet cases gekenmerkt door de strakke afwerking. Een bijkomend voordeel hiervan is dat elk hoesje een perfecte pasvorm heeft. In de Valenta booklet cases kunt u twee of bij enkele drie pasjes opbergen. Daarnaast zijn de hoesjes te sluiten met een handige magneetsluiting. Voor elk populair toestel binnen ons assortiment heeft Valenta verschillende booklet cases ontwikkeld.

Twelve South BookBook

#3 Lederen hoesje – Twelve South BookBook

Een Twelve South BookBook case kenmerkt zich door het design. Het uiterlijk van de BookBook cases lijkt namelijk op een ouderwets boek of bijbel. De Twelve South BookBook cases hebben enkele handige functies. Om te beginnen heeft de BookBook case minimaal vier kaartsleuven om bijvoorbeeld je pinpas, OV chipkaart of rijbewijs in op te bergen. Daarnaast heeft het hoesje een kaartsleuf met een raampje er in. Dit is leuk voor als je een foto in de kaarsleuf wilt doen om het hoesje persoonlijker te maken.

De tweede handige functie is de verwijderbare binnenhoes. Wanneer je book case bijvoorbeeld in een autohouder wilt plaatsen, kan de flip in de weg zitten. Bij de Twelve South BookBook case heb je hier geen last van. Je kunt de binnenhoes namelijk gemakkelijk eruit halen. De derde functie is dat je de BookBook om kunt buigen naar een standaard. Dit is ideaal om te FaceTimen of een video te bekijken.

Mujjo Backcover

#4 Lederen hoesje – Mujjo Backcover

Het design van de Mujjo cases kenmerkt zich door de zachte uitstraling. Dit komt doordat het Mujjo hoesje is afgewerkt met suéde leder. De schuine 80° lijn op de achterzijde markeert de kaartsleuf van het hoesje. Omdat deze lijn schuin is, krijgt het hoesje een elegante uitstraling met een pasje erin. De randen van de Mujjo hoesjes zijn iets opstaand. Hierdoor wordt het beeldscherm van je smartphone goed beschermd wanneer deze op een vlakke ondergrond ligt of valt.

Otterbox Bookcase

#5 Lederen hoesje – Otterbox Bookcase

Het sterkste lederen hoesje binnen ons assortiment is van het merk Otterbox. De hoesjes bestaan namelijk uit meerdere lagen van materialen. Hierdoor wordt een schok goed geabsorbeerd door het hoesje. Daarnaast heeft Otterbox veel tijd in het design gestoken. Hierdoor heeft het hoesje een elegant uiterlijk, waarbij bescherming voorop staat. Zo is de magneetsluiting mooi in de flap van het hoesje weggewerkt. In de flap zit een kaartsleuf waardoor het hoesje functioneel is.

Ons advies

Twijfel je tussen een nep- of echt lederen telefoonhoesje? Dan raden wij aan om goed te kijken waarvoor je een hoesje gebruikt. Wanneer je een grootgebruiker van je smartphone bent, raden wij een echt leren hoesje aan. Deze hoesjes zijn namelijk een stuk duurzamer in vergelijking met kunstlederen hoesjes. Indien je er representatief wilt of moet uitzien voor bijvoorbeeld je werk, wordt een echt lederen hoesje na verloop van tijd zelfs mooier.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Alles over telefoon opladers, snelladers en QI laders

In het hedendaagse leven is de mobiele telefoon onmisbaar. Een telefoonoplader wordt een steeds belangrijkere accessoire voor de mobiele telefoon. Eén van de meest voorkomende klachten bij smartphones is dat de telefoon snel leeg raakt.

Zo koppel je de Adonit Stylus pennen via Bluetooth | Handleiding

Door de superhandige Bluetooth stylus pennen van Adonit kun je schrijven en tekenen op een tablet zoals je zelf wilt. Wanneer de stylus pennen met Bluetooth gekoppeld zijn Heb je het voordeel van extra functionaliteiten. Dit verschilt per stylus pen, maar denk bij de Adonit Pixel bijvoorbeeld aan de shortkeys die bij schetsen ideaal zijn.

De beste OnePlus 5 hoesjes die beschikbaar zijn

Wanneer je de gloednieuwe OnePlus 5 al binnen hebt, ben je natuurlijk op zoek naar een bijpassend hoesje. Het bestverkopende toestel van OnePlus tot nu toe lijkt niet bepaald op zijn voorganger. Zo heeft het design een metamorfose ondergaan ten opzichte van het vorige model. Het toestel is daarnaast qua specificaties erop vooruitgegaan. Hieronder vind je vrijwel alle broodnodige informatie over de OnePlus 5 hoesjes.

Het beste iPhone 8 hoesje dat verkrijgbaar is

Wat is nu het beste iPhone 8 hoesje dat verkrijgbaar is? Wij hebben alle iPhone 8 hoesjes voor jou getest! Lees het hele verhaal hier.

Essential Phone van Android ontwikkelaar Andy Rubin

De maker van Android; Andy Rubin, heeft deze week zijn nieuwe ambitieuze project gepresenteerd: De Essential Phone. Voor 699 dollar koop je een Android telefoon welke kwalitatief mee moet doen met de Galaxy S8 en Apple iPhone 8. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de nieuwe Essential Phone!

Nieuwste artikelen

Een screen protector plakken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Het plakken van screen protectors is voor de meesten van ons een lastig karwei. Dit komt omdat we dit maar één keer in de twee jaar hoeven te doen. Vaak besteden we dit liever uit aan een vriend, een broer of een bedrijf die hier (meer) ervaring mee heeft. Met behulp van een installatieframe zorg je ervoor dat je de de tempered glass kaasrecht op je scherm plakt en geen last meer krijgt van luchtbellen.

Win Samsung producten | Summer Sale weken bij GSMpunt

Zeg je zomer, dan zeg je zon. Wat is er nou fijner dan bruinen in de zon of lekker aan het zwembad genieten van een cocktail. Om je zomer nog beter te maken kun je tussen 19 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021 bij GSMpunt profiteren van zomerse aanbiedingen. Daarnaast kun je een JBL Charge of Samsung USB - C Powerbank tijdens deze weken winnen!

Geheugen vol van je smartphone? Dit zijn de beste tips!

Bijna iedereen heeft wel eens de melding “Opslagruimte bijna vol” op de smartphone gehad. Gelukkig kun je al met een aantal handige en gratis tips eenvoudig ruimte vrijmaken op je smartphone. In dit artikel nemen wij je mee in de opslagruimte en geheugen op je smartphone. Na het lezen van dit blog heb jij de telefoon opgeschoond en zijn deze vervelende meldingen verleden tijd.

De beste AirTag houders, hangers en hoesjes

Een AirTag is een ronde lichtgewichte schijf. Vaak wil je de AirTag bevestigen aan een item, zoals je kat of portemonnee. Daarnaast is de schijf aardig krasgevoelig. Natuurlijk niet heel ideaal als je ‘m elke dag gebruikt. Wil je de AirTag ergens aan bevestigen en goed beschermen? Schaf dan een houder, sleutelhanger of een case aan. Hierdoor weet je zeker dat de AirTag dicht bij je waardevolle item blijft en minder krassen oploopt. In dit artikel vind je een overzicht!

Wat is de beste screen protector? Wij leggen je alles uit.

Het niet beschermen van het beeldscherm je smartphone kan je duur komen te staan. Een reparatie van het beeldscherm loopt al snel in de papieren. Uit onderzoek van SquareTrade komt naar voren dat elk uur 5.761 smartphone schermen sneuvelen in de U.S. Met een screen protector kun je grotendeels van de schade voorkomen.

Cookies: Informatie Copyright © 2021 - GSMpunt B.V. E-mail: info@gsmpunt.nl
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,4 uit 10 op basis van 43.469 beoordelingen