Beste Telefoon Bescherming, Een Aantal Tips!
Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je telefoon gaat kapot. Het kan hier om telefoon schade gaandie te herstellen is, of schade waarbij het beter is om een nieuwe telefoon aan te schaffen. Uit onderzoek is gebleken dat een telefoon vaker kapot gaat bij jongeren met een leeftijd van 18 tot 24 jaar. Heeft het dan toch te maken met de manier waarop je je telefoon gebruikt, of is het afhankelijk van de telefoon die je gebruikt? Hoe dan ook, de meest voorkomende schade is valschade vanwege het gebrek aan een goede telefoon bescherming. Een hoesje kan om verschillende redenen worden aangeschaft. Bescherming voor de telefoon is het meest voorkomende motief om een telefoonhoesje aan te schaffen. Als je op zoek bent naar een hoesje kom je erg veel verschillende hoesjes tegen. Het is dan ook goed voor te stellen dat je je dan afvraagt: “Welk hoesje biedt de beste bescherming voor mijn telefoon?” In dit artikel wordt er precies aangegeven waar je op moet letten als je goede bescherming wilt voor je telefoon. Een hoesje is leuk, maar het moet natuurlijk ook functioneel zijn.
Problemen met de telefoon, maar er niets aan doen
Van de vijf mensen in Nederland, loopt er minimaal één rond met een beschadigde telefoon. Hier wordt niets aan gedaan. Waarom? Omdat het repareren van een telefoon vaak veel te duur is. Veel mensen met een beschadigde telefoon vinden de schade vaak wel meevallen, en blijven dus rondlopen met een beschadigd toestel. Toch wel gek, aangezien je voor relatief weinig geld al goede telefoon bescherming kunt aanschaffen. Voorkomen is dus nog altijd beter dan genezen.
Meest voorkomende schade aan je telefoon
De meest voorkomende schade blijft toch de fysieke scherm schade waarbij je moet denken aan barsten op het scherm van je telefoon. Dit is vaak te koppelen aan valschade en zonder dat de telefoon verzekerd is, wordt dit niet vergoed. Dit is dan ook de reden dat veel mensen met een kapotte telefoon rondlopen. Door je telefoon te verzekeren, kun je deze valschade laten vergoeden. Als je geen verzekering voor je telefoon wilt afsluiten is het te overwegen om je telefoon goede bescherming te bieden. Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende schade bij smartphones.
Problemen met een snel leeglopende accu
Na een tijd moet je je accu vervangen, omdat deze simpelweg erg snel leeg loopt. Dit is onoverkomelijk. Wel is het moment uit te stellen. Een telefoon batterij kan namelijk een maximaal aantal keren worden opgeladen. Als je het opladen zo lang mogelijk uitstelt, hoef je de telefoon minder vaak op te laden en kun je de accu langer gebruiken.
Een telefoonhoesje biedt goede bescherming voor je telefoon.
Het voorkomen van valschade is niet altijd mogelijk. Wel is het mogelijk om de kans op valschade zoveel mogelijk te beperken. Dit kan met behulp van een telefoonhoesje. Dit biedt zoveel bescherming aan de telefoon dat de kans op valschade minimaal is.
Is de dikte van een telefoonhoesje belangrijk?
Bij veel hoesjes wordt aangegeven dat het gaat om een super dun hoesje dat bijna niet opvalt als het om de telefoon zit. Het is logisch om dan te denken dat dit geen goede bescherming is, omdat het voor je gevoel bijna geen val of stoot kan opvangen. Niets is minder waar. Hoesjes zijn tegenwoordig zo gemaakt dat dikte bijna niet uitmaakt. De dunne bescherming is vaak een flexibel telefoonhoesje. Dit biedt voornamelijk bescherming voor de achterkant van de telefoon, maar dankzij de iets verdikte rand bieden veel van deze hoesjes ook deels bescherming aan de voorkant van de telefoon.
Verschillende soorten hoesjes en bescherming telefoon
Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes. Zo kun je bij een telefoonhoesje denken aan een bookcase, flipcase, backcover of een full protect hoesje. Buiten de full protect hoesjes biedt vrijwel elk hoesje dezelfde vorm van bescherming. Elk hoesje heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Hier zullen we iets dieper op in gaan.
Bookcase en Flipcase als telefoon bescherming
Een bookcase en een flipcase hebben veel met elkaar gemeen. Het enige verschil is dat een bookcase van rechts naar links open gaat en een flipcase van boven naar beneden. Een groot voordeel aan deze hoesjes is dat er bij veel hoesjes ruimte voor pasjes is gemaakt. Het is dus niet meer nodig om je portemonnee altijd paraat te hebben als je moet betalen of moet inchecken bij de bus of trein. Dankzij de flap die over de voorkant gaat is je scherm ook altijd bedekt en hoef je bij een val of stoot niet bang te zijn dat het scherm helemaal kapot is. Er is hooguit een stukje van een hoesje afgebroken, maar een hoesje vervangen is nog altijd goedkoper dan het vervangen van een scherm of je telefoon.
Een veelvoorkomend probleem bij dit soort hoesjes, is dat de voorkant niet vastgezet kan worden. Hier hebben makers van deze hoesjes iets op bedacht, namelijk de magneetsluiting. De hoesjes met magneetsluiting zorgen ervoor dat de voorkant van het hoesje kan worden vastgezet aan de achterkant. Een ander nadeel van deze hoesjes is dat ze de telefoon erg dik maken. Er is namelijk zowel aan de achterkant als de voorkant een extra laag waardoor het soms onmogelijk is de telefoon met hoesje mee te nemen in je broekzak.
Gebruik een backcover om de achterkant van je telefoon te beschermen
De backcover beschermt voornamelijk de achterkant. Het gaat hier vaak om een erg dun telefoonhoesje. Een groot voordeel is dus dat je telefoon nog steeds gemakkelijk te gebruiken is, omdat het hoesje de telefoon niet dikker maakt. Een dun telefoonhoesje biedt evenveel bescherming als een dikke bookcase met pasjes. Het enige nadeel is dat de voorkant beperkt beschermd is. De rand van het vaak flexibele hoesje steekt wel iets uit, maar dit bedekt helaas niet het volledige scherm van je telefoon.
Tempered Glass, de beste glazen bescherming voor het telefoonscherm!
Om de voorkant van je telefoon nog beter te beschermen, is het erg aan te raden om een tempered glass op het beeldscherm te plakken. Deze glazen screenprotector zorgt voor een extra laag over je telefoon. Mocht je de telefoon laten vallen, dan hoef je niet bang te zijn dat er een barst in het scherm komt of, nog erger, dat de telefoon niet meer werkt vanwege de valschade. Helaas zal de glazen bescherming dan wel defect gaan, maar ook hierbij geldt: een tempered glass vervangen is goedkoper dan een nieuwe telefoon aanschaffen.
De beste bescherming voor je smartphone
Bij GSMpunt zijn we fan van backcovers, omdat je dan niet zo’n dik hoesje hoeft mee te nemen overal mee naartoe. Nadeel van zo’n dunne backcover is, zoals gezegd, dat het scherm niet zo goed beschermd is als bij een bookcase. Dit is op te lossen. Wat wij adviseren is een backcover met een tempered glass. Zo’n screen protector is als het ware een tweede scherm voor je telefoon. Bij een val is de kans groot dat deze protector breekt, maar het vangt dus wel de klap op. Vaak zie je dat het scherm onbeschadigd blijft. Bij de meeste backcovers gaat het om een flexibel telefoonhoesje, dat dus ook niet kapot zal barsten wanneer je de telefoon laat vallen.
Tips van merken om je telefoon te beschermen
Nu het een beetje duidelijk is op welke manier je de telefoon kunt beschermen, willen we je graag even op weg helpen. Om te beginnen zijn we erg de spreken over de Spigen hoesjes en Spigen screenprotectors. Een andere optie is een Valenta hoesje. Dit is een heel ander soort hoesje, gemaakt van echt leer. De hoesjes van Otterbox zijn ook erg populair, en sinds kort zijn er ook Otterbox screen protectors. Het Panzerglass spreekt voor zich. Dit zijn tempered glass screen protectors die erg goede telefoon bescherming bieden.
Conclusie
Zoals al vaker vermeld, is voorkomen dus beter dan genezen. Wil je zo lang mogelijk gebruik willen maken van een onbeschadigde telefoon? Zorg dan voor telefoon bescherming. Dit kan op veel manieren en met veel verschillende hulpmiddelen. De beste bescherming voor je telefoon is de bescherming die voor jou het best en gemakkelijkst te gebruiken is.