Android naar IOS, hoe stap ik over?

|

De overstap van Android naar IOS wordt tegenwoordig gelukkig steeds gemakkelijker gemaakt door Apple. Vroeger was alles gekoppeld aan je iCloud en daarmee kon je heel gemakkelijk contacten en foto's overzetten. Tegenwoordig kun je ook gewoon contacten die aan je gmail adres zijn gekoppeld met gemak importeren op IOS.

Android naar IOS contacten

Contacten van Android naar IOS kan eigenlijk vrij eenvoudig gereliseerd worden. Elk Android apparaat heeft namelijk een koppeling met een Gmail adres. Op dit adres kun je al je contacten eenvoudig koppelen. Dit is elk apparaat wel iets anders in te stellen, maar in de basis is het overal hetzelfde. Ga naar je contacten en roep op die pagina de algemene opties op. Hier kun je ergens kiezen om de contacten op te slaan op je Google account. Wil je precies weten hoe dit voor jouw toestel werkt? Plaats een vraag met jouw toesteltype onderaan deze pagina bij de reacties en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

move to IOS

Android Apps naar IOS

Er is tegenwoordig een vrij eenvoudige manier om Apps over te zetten van Android naar IOS. Om dit voor elkaar te krijgen kun je gewoon op je huidige Android telefoon een App installeren genaamd "Move to IOS". Met deze App kun je niet direct alle Apps zomaar klakkeloos overzetten van je Android naar IOS, maar je kunt wel suggesties krijgen van dezelfde Apps of Apps die vergelijkbare functies hebben. Niet alle Android Apps zijn namelijk oom gewoon in de App store van Apple te downloaden. Voor meer informatie over Move to IOS kun je het beste bij Apple zelf terecht. Daar staan precies alles stappen die je kunt doorlopen om alles vlekkeloos over te zetten. Toch is het misschien ook wel een keer een goed idee om niet zomaar alle Apps over te zetten en om er nog een keer kritisch naar te kijken. Apps kunnen tegenwoordig behoorlijk wat ruimte innemen. Toch worden vooral de Apps die op het eerste scherm (de homescreen) staan veel gebruikt. Bij de rest zou je je kunnen afvragen of het echt nodig is om de App te installeren.

Email chat whatsapp

Android naar IOS WhatsApp

Doordat WhatsApp jouw berichten zelf niet ergens op een server opslaat is het belangrijk om zelf te zorgen voor een backup van je chatgeschiedenis. Deze geschiedenis kan worden lokaal op je telefoon opgeslagen worden, maar tegenwoordig kun je ook back-uppen naar bijvoorbeeld iCloud. Vanaf een Android apparaat kun je de gegevens opslaan op Google Drive. Helaas heb ik tot op heden nog geen manier gevonden om data vanaf een Android apparaat met Google Drive over te zetten naar een iPhone die draait op IOS.

Hierdoor blijft het exporteren van je chat geschiedenis van Android naar IOS een precies werkje. Om alles op de juiste manier over te zetten kun je het beste de onderstaande stappen gebruiken.

  1. Ga op je Android apparaat naar WhatsApp, klik op instellingen en ga vervolgens naar Chats -> Chatgeschiedenis -> Chat e-mailen. Email de chat geschiedenis vervolgens naar je eigen e-mail adres.
  2. Belangrijk: Voordat je bepaalde dingen gaat verwijderen, maar ook nog even voor de zekerheid een back-up naar Google drive. Zo kun je (als het mis gaat) altijd nog je data weer herstellen op een Andoid telefoon en het opnieuw proberen.
  3. Als je de vorige 2 stappen hebt gevolgd dan kun je veilig WhatsApp verwijderen van je Android toestel. Let op, dit is een belangrijke stap om de Chat geschiedenis tevoorschijn te krijgen op je iPhone, dus sla deze stap niet over!
  4. Pak je nieuwe iPhone en installeer WhatsApp.
  5. Gebruik bij het instellen van WhatsApp hetzelfde telefoonnummer en klik volgende. Als het goed is komt WhatsApp nu zelf met de optie om de chatgeschiedenis per mail terug te zetten, aangezien WhatsApp kan zien dat jij een backup hebt gemaakt met dit telefoonnummer.
  6. Als alles goed is gegaan kun je nu alle chatgeschiedenis terug vinden op je nieuwe iPhone.
Accessoires voor Apple toestellen

Betaalde Android naar IOS Whatsapp versie

Het voordeel van deze betaalde versie is dat de gehele chatgeschiedenis, contactpersonen en oproeplogboek in één keer wordt overgezet. Als je niet alles wilt overzetten, kun je ook één van de drie selecteren om over te zetten. Daarnaast is de overdracht snel en stabiel, op deze manier beschadigen er geen gegevens. In de onderstaande video zie je vanaf 1:20 hoe snel en simpel het werkt.

Stap 1: Kies de modus “Transfer WhatsApp between devices”.

Stap 2: Verbind de twee toestellen met je laptop of computer.

Stap 3: Selecteer “Transfer”.

Download de betaalde versie hier. De betaalde versie kost $39.95.  

Android naar IOS gegevens

Verdere gegevens van Android naar IOS zijn vrij eenvoudig te realiseren. Neem bijvoorbeeld E-mail. Door simpelweg je E-mail adres in te vullen bij accounts op je iPhone kun je direct al je E-mails inladen. Toch zou ik zelf voor Gmail gebruikers de Gmail App aanraden. Deze App slaat beduidend minder op dan de mail App van IOS zelf. Dit is een goede manier om op de lange termijn meer geheugen over te houden op je iPhone.

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen of opmerkingen? Neem dan gerust hieronder even contact met ons op.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De beste Samsung hoesjes

Wij krijgen vaak de vraag wat nu de beste hoesjes zijn voor de populairste Samsung telefoons. Dit hoeven dus geen Samsung hoesjes te zijn, maar het kunnen ook hoesjes zijn die zijn gemaakt door andere hoesjes merken.

Ben jij klaar voor de Pink Gold Galaxy S7 en S7 Edge?

Is goud het nieuwe zwart? In ieder geval is de kleur helemaal de mode. Helemaal de afgelopen twee jaar sinds Apple een selectie van zijn producten in een rose gold uitvoering heeft uitgebracht. Het begon natuurlijk allemaal met de champagne gouden telefoons, maar nu is een vleugje roze de trend. Natuurlijk kon Samsung niet achterblijven en komt ook de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge in een pink gold kleur.

USB-C Headset, waarom eigenlijk?

De nieuwe standaard voor het nieuwe opladen van mobiele telefoons is USB-C. Deze aansluiting heeft weer veel voordelen ten opzichte van de reeds verouderde Micro USB aansluiting. Vanuit de markt ontvangen we gemixte signalen. Sommige klanten vinden het vervelend om overal weer nieuwe kabels voor te moeten aanschaffen omdat ze reeds zoveel micro usb opladers thuis hebben liggen. Aan de andere kant zijn er ook mensen die de voordelen van het nieuwe USB-C zien.

Dit is de originele Ice View hoes voor de nieuwe HTC 10

De laatste jaren heeft HTC altijd de lancering van een top toestel gepaard met een origineel en stijlvol hoesje dat ook nog eens extra functionaliteit biedt. Dit jaar is dit met de lancering van de nieuwe HTC 10 niet anders. De Dot View hoes van vorig jaar dat een matrix aan doorzichtige puntjes heeft nu plaats moeten maken voor een semi transparante Ice View case.

5 redenen waarom je een Powerbank aan moet schaffen

Een van de meest voorkomende klachten over het gebruik van smartphones en tablets is het feit dat de batterij zo snel leeg is. Net even geen oplader bij de hand, of moet je wat langer door dan gedacht? Het is namelijk erg vervelend wanneer de batterij van je telefoon leeg is. Je bent namelijk niet meer bereikbaar, kunt geen muziek meer luisteren en ook geen gebruik meer maken van social media. Gelukkig is er tegenwoordig een manier om je telefoon makkelijk en draadloos op te laden via een Powerbank.

Nieuwste artikelen

Hoe waterdicht is je telefoon met IP68?

Tegenwoordig zijn de meest populaire smartphones voorzien van de IP67 of IP68 certificering. Dit geeft aan dat je telefoon stof- en waterdicht is. Maar wat kun je nu allemaal wel en niet doen, zonder dat je telefoon waterschade oploopt? Lees alles over IP68 in dit blog.

De beste OnePlus 6 hoesjes

Er zijn veel verschillende hoesjes voor de OnePlus 6. De smartphone zelf heeft een erg zakelijke uitstraling, dus de meeste hoesjes hebben ook zo’n zelfde uitstraling. Als je kijkt naar de OnePlus 6 hoesjes die GSMpunt aanbiedt, zie je veel zwarte en donkere hoesjes. Toch zijn alle hoesjes anders. Hieronder staan een aantal van de beste OnePlus 6 hoesjes die wij aanbieden.

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen