Zo vervang je de originele OnePlus One batterij

|

De OnePlus One is een top toestel, maar helaas is ook bij deze telefoon na verloop van tijd het vervangen van de batterij noodzakelijk. Ben je van plan om de batterij van je OnePlus One te vervangen of heb je al een OnePlus One batterij liggen? Dan vindt je hier een handleiding waarbij wij stap voor stap je helpen bij het vervangen van deze batterij.

Mocht je nog op zoek zijn naar de originele OnePlus One batterij, dan kun je deze eenvoudig vinden in onze winkel. Wij leveren deze batterij inclusief het benodigde gereedschap om de batterij te kunnen plaatsen in het toestel.

Het vervangen van de OnePlus One batterij in stappen

Voor je begint met het vervangen van de OnePlus One batterij, is het belangrijk dat het toestel uit is gezet. Daarnaast raden wij uiteraard een nette en opgeruimde werkplek aan, waardoor kleine schroefjes niet kwijt kunnen raken. Als laatste tip raden wij aan om rustig de tijd te nemen voor het vervangen van de OnePlus One batterij en niet gehaast te werken.

Het verwijderen van de accudeksel

Verwijder de accudeksel van de OnePlus One middels een plastic openings tool. Neem rustig de tijd om de accudeksel te verwijderen van het toestel. Hierbij zijn gelukkig geen schroeven nodig, dus hier hoeft u bij deze stap nog geen rekening te houden.

verwijder de accudeksel

Het kan zijn dat je iets weerstand merkt bij het loshalen van de accudeksel. Dit kan komen door een aantal verborgen sluitinkjes. Dit is geen probleem. Het beste kun je als plan van aanpak in een consistente richting rondom het toestel de sluitingen openen in plaats van hot naar haar deze te proberen te openen.

Let op! Hoewel de batterij nu zichtbaar is, kunt u deze nog niet direct verwijderen. Het is belangrijk om de vervolgstappen op de volgen om er voor te zorgen dat de batterij netjes verwijderd wordt zonder schade aan het toestel zelf te krijgen.

Verwijder deksel van moederbord

De OnePlus One batterij is met een kabel verbonden aan het moederbord. Om de batterij te kunnen verwijderen en een nieuwe batterij te kunnen plaatsen, is het nodig om de deksel van het moederbord te verwijderen.

verwijder de moederbord deksel

Gebruik een Phillips #00 schroevendraaier om de schroeven aan de randen van de moederbord deksel te verwijderen. Hou wel rekening met vier verborgen schroeven. Eén verborgen schroef onder een witte sticker, een schroef onder een grijs plastic dopje net boven de batterij en nog twee links en rechts van de camera. De schroeven links en rechts van de camera zijn ook bedekt met een plastic dopje.

Alle schroeven binnen in de OnePlus One hebben hetzelfde formaat (Phillips #00 3.175mm). Hierdoor is het niet noodzakelijk om ze uit elkaar te houden. Wanneer alle 9 schroeven verwijderd zijn, is het mogelijk om de deksel te verwijderen met een plastic openingstool.

verwijderen van moederbord deksel

Het verwijderen van de OnePlus One batterij

Nu de moederbord deksel verwijderd is, hebben we vrije toegang tot de accuconnector en de accu zelf. Gebruik de openingstool om voorzichtig de accu los te halen uit de behuizing. Neem hier rustig de tijd voor en zorg er voor dat je gelijkmatige kracht gebruikt.

OnePlus One batterij losmaken

Let op! De batterij zijn niet in een harde beschermhuls en is dus flexibel. Het buigen van de batterij kan schade opleveren. Neem dus rustig de tijd om de batterij uit de behuizing te verwijderen.

Koppel de OnePlus One batterij los

Nu de OnePlus One batterij los van de behuizing is, kunnen we ook de connector van de batterij loskoppelen van het moederbord. Gebruik hiervoor een plastic opening tool of plastic spateltje.

connector OnePlus One los maken

Nu de batterij verwijderd is, kun je een nieuwe OnePlus One batterij plaatsen en alle stappen in tegengestelde richting opvolgen.

Beschikbaarheid nieuwe OnePlus One batterij

Ben je van plan om de batterij van je OnePlus One naar aanleiding van deze handleiding te vervangen? Bestel dan de originele OnePlus One batterij in onze shop. Naast de batterij leveren wij ook het benodigde gereedschap gratis mee en geniet u bij ons niet van één, maar twee jaar garantie!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Gaat jouw iPhone 6 hoesje ook passen voor de iPhone 7?

Apple komt dit jaar weer met een nieuw toestel, de iPhone 7. Er zijn veel geruchten over de opvolger van de iPhone 6s. Wat wij in ieder geval zeker weten is dat het design van de iPhone 7 nagenoeg hetzelfde is als zijn voorganger. Maar gaan de hoesjes van jouw iPhone 6 ook passen om de iPhone 7?

Een gehard glas of plastic screen protector, wat is nu het beste?

Iedereen herkent of heeft het zelfs, een kapot display van je smartphone. Je hebt al snel een kapot display omdat dit het gevoeligste onderdeel van de smartphone is. Hierdoor is het belangrijk dat het display goed beschermd moet worden. Dit kan met verschillende soorten screen protectors. Om het wat duidelijker te maken hebben we de plus- en minpunten van verschillende soorten op een rijtje gezet.

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je smartphone

Iedereen die deze zomer op vakantie gaat wil natuurlijk een paar foto’s schieten met smartphone. Tegenwoordig wordt er zelfs niet meer een fotocamera meegenomen omdat je toch al een dunne smartphone hebt. Verder is het delen van foto’s een stuk gemakkelijker met een smartphone dan met een fotocamera. Hierdoor is het des te belangrijker dat je een smartphone aanschaft met een goede camera als je fotograferen leuk vind.

De vijf beste Motorola Moto G4 hoesjes

Omdat Motorola opnieuw met een immens populaire uitvoering van de Moto G komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste hoesjes voor dit toestel zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Wij hebben daarom vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Motorola Moto G4 en G4 Plus.

Alle originele OnePlus 3 hoesjes

Heb je net de OnePlus 3 gekocht, dan heb je wellicht gezien dat vrijwel alle originele hoesjes uitverkocht zijn. Maar mocht je bij het bestelproces van je telefoon door al je enthousiasme de hoesjes over het hoofd hebben gezien, geen zorgen. In dit artikel tonen wij nog een keer de originele OnePlus 3 hoesjes en geven je alle details.

Nieuwste artikelen

Hoe waterdicht is je telefoon met IP68?

Tegenwoordig zijn de meest populaire smartphones voorzien van de IP67 of IP68 certificering. Dit geeft aan dat je telefoon stof- en waterdicht is. Maar wat kun je nu allemaal wel en niet doen, zonder dat je telefoon waterschade oploopt? Lees alles over IP68 in dit blog.

De beste OnePlus 6 hoesjes

Er zijn veel verschillende hoesjes voor de OnePlus 6. De smartphone zelf heeft een erg zakelijke uitstraling, dus de meeste hoesjes hebben ook zo’n zelfde uitstraling. Als je kijkt naar de OnePlus 6 hoesjes die GSMpunt aanbiedt, zie je veel zwarte en donkere hoesjes. Toch zijn alle hoesjes anders. Hieronder staan een aantal van de beste OnePlus 6 hoesjes die wij aanbieden.

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen