Zo vervang je de originele OnePlus One batterij

|

De OnePlus One is een top toestel, maar helaas is ook bij deze telefoon na verloop van tijd het vervangen van de batterij noodzakelijk. Ben je van plan om de batterij van je OnePlus One te vervangen of heb je al een OnePlus One batterij liggen? Dan vindt je hier een handleiding waarbij wij stap voor stap je helpen bij het vervangen van deze batterij.

Mocht je nog op zoek zijn naar de originele OnePlus One batterij, dan kun je deze eenvoudig vinden in onze winkel. Wij leveren deze batterij inclusief het benodigde gereedschap om de batterij te kunnen plaatsen in het toestel.

Het vervangen van de OnePlus One batterij in stappen

Voor je begint met het vervangen van de OnePlus One batterij, is het belangrijk dat het toestel uit is gezet. Daarnaast raden wij uiteraard een nette en opgeruimde werkplek aan, waardoor kleine schroefjes niet kwijt kunnen raken. Als laatste tip raden wij aan om rustig de tijd te nemen voor het vervangen van de OnePlus One batterij en niet gehaast te werken.

Het verwijderen van de accudeksel

Verwijder de accudeksel van de OnePlus One middels een plastic openings tool. Neem rustig de tijd om de accudeksel te verwijderen van het toestel. Hierbij zijn gelukkig geen schroeven nodig, dus hier hoeft u bij deze stap nog geen rekening te houden.

verwijder de accudeksel

Het kan zijn dat je iets weerstand merkt bij het loshalen van de accudeksel. Dit kan komen door een aantal verborgen sluitinkjes. Dit is geen probleem. Het beste kun je als plan van aanpak in een consistente richting rondom het toestel de sluitingen openen in plaats van hot naar haar deze te proberen te openen.

Let op! Hoewel de batterij nu zichtbaar is, kunt u deze nog niet direct verwijderen. Het is belangrijk om de vervolgstappen op de volgen om er voor te zorgen dat de batterij netjes verwijderd wordt zonder schade aan het toestel zelf te krijgen.

Verwijder deksel van moederbord

De OnePlus One batterij is met een kabel verbonden aan het moederbord. Om de batterij te kunnen verwijderen en een nieuwe batterij te kunnen plaatsen, is het nodig om de deksel van het moederbord te verwijderen.

verwijder de moederbord deksel

Gebruik een Phillips #00 schroevendraaier om de schroeven aan de randen van de moederbord deksel te verwijderen. Hou wel rekening met vier verborgen schroeven. Eén verborgen schroef onder een witte sticker, een schroef onder een grijs plastic dopje net boven de batterij en nog twee links en rechts van de camera. De schroeven links en rechts van de camera zijn ook bedekt met een plastic dopje.

Alle schroeven binnen in de OnePlus One hebben hetzelfde formaat (Phillips #00 3.175mm). Hierdoor is het niet noodzakelijk om ze uit elkaar te houden. Wanneer alle 9 schroeven verwijderd zijn, is het mogelijk om de deksel te verwijderen met een plastic openingstool.

verwijderen van moederbord deksel

Het verwijderen van de OnePlus One batterij

Nu de moederbord deksel verwijderd is, hebben we vrije toegang tot de accuconnector en de accu zelf. Gebruik de openingstool om voorzichtig de accu los te halen uit de behuizing. Neem hier rustig de tijd voor en zorg er voor dat je gelijkmatige kracht gebruikt.

OnePlus One batterij losmaken

Let op! De batterij zijn niet in een harde beschermhuls en is dus flexibel. Het buigen van de batterij kan schade opleveren. Neem dus rustig de tijd om de batterij uit de behuizing te verwijderen.

Koppel de OnePlus One batterij los

Nu de OnePlus One batterij los van de behuizing is, kunnen we ook de connector van de batterij loskoppelen van het moederbord. Gebruik hiervoor een plastic opening tool of plastic spateltje.

connector OnePlus One los maken

Nu de batterij verwijderd is, kun je een nieuwe OnePlus One batterij plaatsen en alle stappen in tegengestelde richting opvolgen.

Beschikbaarheid nieuwe OnePlus One batterij

Ben je van plan om de batterij van je OnePlus One naar aanleiding van deze handleiding te vervangen? Bestel dan de originele OnePlus One batterij in onze shop. Naast de batterij leveren wij ook het benodigde gereedschap gratis mee en geniet u bij ons niet van één, maar twee jaar garantie!

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Gaat jouw iPhone 6 hoesje ook passen voor de iPhone 7?

Apple komt dit jaar weer met een nieuw toestel, de iPhone 7. Er zijn veel geruchten over de opvolger van de iPhone 6s. Wat wij in ieder geval zeker weten is dat het design van de iPhone 7 nagenoeg hetzelfde is als zijn voorganger. Maar gaan de hoesjes van jouw iPhone 6 ook passen om de iPhone 7?

Een gehard glas of plastic screen protector, wat is nu het beste?

Iedereen herkent of heeft het zelfs, een kapot display van je smartphone. Je hebt al snel een kapot display omdat dit het gevoeligste onderdeel van de smartphone is. Hierdoor is het belangrijk dat het display goed beschermd moet worden. Dit kan met verschillende soorten screen protectors. Om het wat duidelijker te maken hebben we de plus- en minpunten van verschillende soorten op een rijtje gezet.

Zo maak je de mooiste vakantiefoto met je smartphone

Iedereen die deze zomer op vakantie gaat wil natuurlijk een paar foto’s schieten met smartphone. Tegenwoordig wordt er zelfs niet meer een fotocamera meegenomen omdat je toch al een dunne smartphone hebt. Verder is het delen van foto’s een stuk gemakkelijker met een smartphone dan met een fotocamera. Hierdoor is het des te belangrijker dat je een smartphone aanschaft met een goede camera als je fotograferen leuk vind.

De vijf beste Motorola Moto G4 hoesjes

Omdat Motorola opnieuw met een immens populaire uitvoering van de Moto G komt, is het wel net zo handig om te weten wat de beste hoesjes voor dit toestel zijn. Voor iedereen is het natuurlijk verschillend wat mooi of handig is. Wij hebben daarom vijf hoesjes uitgelicht die wij het beste vinden. Zo weet je welk hoesje wij daadwerkelijk het beste vinden voor de Motorola Moto G4 en G4 Plus.

Alle originele OnePlus 3 hoesjes

Heb je net de OnePlus 3 gekocht, dan heb je wellicht gezien dat vrijwel alle originele hoesjes uitverkocht zijn. Maar mocht je bij het bestelproces van je telefoon door al je enthousiasme de hoesjes over het hoofd hebben gezien, geen zorgen. In dit artikel tonen wij nog een keer de originele OnePlus 3 hoesjes en geven je alle details.

Nieuwste artikelen

De vijf beste iPhone XR hoesjes

De iPhone XR is op 12 september samen met de iPhone XS en XS Max gelanceerd. Wat de iPhone XR zo aantrekkelijk maakt in vergelijking met de andere twee iPhones, is de prijs. De iPhone XR is namelijk aanzienlijk goedkoper. De iPhone XR heeft daarentegen wel wat in moeten leveren op het gebied van de camera en het beeldscherm. Ondanks de goedkopere prijs, blijft de iPhone XR een high-end smartphone, met een prijs van €859.-. Goede bescherming voor de iPhone XR is dan ook een must-have.

Nieuwe RhinoShield hoesjes die stoten van 3.5 meter gemakkelijk opvangen!

Sinds kort zijn de nieuwe hoesjes van RhinoShield te bestellen bij GSMpunt. De hoesjes staan er om bekend dat zij ijzersterk zijn. De hoesjes kunnen namelijk met gemak schokken van 3.5 meter absorberen. Je verwacht bij zo’n extreem sterk hoesje vaak dat het je smartphone een stuk groter maakt, maar dat is met de RhinoShield hoesjes niet het geval. De hoesjes voegen namelijk nauwelijks gewicht of grootte toe aan je smartphone. Naast hoesjes zijn de screen protectors ook te verkrijgen bij GSMpunt.

PanzerGlass: Privacy Glass screenprotectors

Privacy Glass wordt steeds populairder. PanzerGlass biedt voor steeds meer smartphones zo'n speciaal glas aan zodat alleen jij kunt zien wat je uitvoert op je smartphone. Dat is natuurlijk wel handig voor in de trein of in de bus. Kom hier meer te weten over het PanzerGlass privacy glass.

De Samsung Galaxy A7 2018: de beste hoesjes en screenprotectors

Met dit toestel heeft Samsung weer een telefoon toegevoegd binnen de A-series, de serie waarbij de telefoons goedkoper zijn dan de S-series. Zijn deze toestellen dan slechter? Als je kijkt naar de prijs en de prestaties, zeker niet!

Dit zijn de nieuwe iPad Pro modellen!

Benieuwd wat er nieuw is aan de zojuist aangekondigde nieuwe iPad Pro modellen? Bekijk de video en kom alles te weten over de producten die Apple heeft aangekondigd in zijn keynote.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen