Is je AirTag waterdicht? Zo weet je het zeker!
Met behulp van een AirTag heb je altijd zicht op je waardevolle spullen en items. Wanneer je de AirTag wilt gebruiken bij natte en waterige omstandigheden, dan is het van belang om te weten hoe waterdicht de AirTag is. We gaan je alles uitleggen over de waterdichtheid van de AirTag en geven we je tips zodat je het maximale eruit kan halen.
Hoe waterdicht is de AirTag?
Veel mensen stellen de vraag: kan een AirTag tegen water? De AirTag voldoet aan de IP67 standaard volgens de IEC-Standaard. Dit betekent dat ze stofvrij en dompeldicht zijn. Specifiek betekent dat de AirTag getest is tot 30 minuten en één meter dicht. Mocht je het nog niet helemaal vertrouwen, op Youtube staan een aantal video’s waarin mensen de waterdichtheid van de AirTag testen.
Je mag er dus vanuit gaan dat je AirTag waterdicht is en je deze over het algemeen kunt gebruiken bij natte omstandigheden. De Airtag kan gerust tegen een beetje regen, maar als je er mee wilt gaan zwemmen, dan raden we aan om een case om je AirTag te doen zodat je zeker weet dat je AirTag waterdicht is.
IP67 is de een-na-hoogste classificering, IP68 is de hoogste classificering. Je kunt hier alles lezen over IP certificeringen. Is een device of gadget IP68 waterdicht, dan kan deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld blijven. IP68 is uiteindelijk ook getest tot 3 meter diep. Gelukkig kun je met een aantal accessoires je AirTag ook volledig waterdicht maken. De opties kun je verder lezen in dit artikel.
Zo maak jij de Apple AirTag volledig waterdicht
Mocht je de AirTag volledig waterdicht willen maken, dan kun je overwegen om een waterdicht hoesje, een waterdichte AirTag houder of andere accessoires.
Waterdichte AirTag houder
Eén van onze favorieten is de waterdichte AirTag houder. Ze zijn IPX8 gecertificeerd, waardoor ze langer dan een half uur ondergedompeld kunnen blijven. Ze beschikken over een 3M plakrand waardoor je ze aan diverse items kan bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan een surfplank, je drone, fiets, afstandsbediening, of de koffer. Vrijwel iedere ondergrond is geschikt voor deze waterdichte AirTag houder.
Daarnaast is deze houder niet alleen waterdicht, maar ook bestemd tegen stof en schokbestendig. Deze houder zorgt er overigens ook voor dat je AirTag geen krassen oploopt. Wanneer je de batterij wilt vervangen is dat heel eenvoudig. Je kunt de bovenste rand er afdraaien.
Waterdicht AirTag hoesje
Wil je de AirTag met een karabijnhaakje ergens aan bevestigen, bijvoorbeeld aan je tas of sleutelhanger? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een AirTag hoesje. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en honderd malen keer getest op waterdichtheid. Naast de waterdichtheid word je AirTag ook beschermd tegen krassen en stof. Let goed waar je naar op zoek bent: Sommige zijn licht van gewicht en voegen weinig volume toe aan je AirTags; anderen zijn daarintegen wat robuuster en zorgen voor een goede bescherming. Ze zijn ook ideaal voor als je met je AirTag in de zee wilt. Het zoute water kan dan je AirTag niet bereiken en daardoor loop je minder kans op schade.
Zo maak je de AirTag droog!
Is je AirTag toch onverwachts nat geworden? We raden aan om het met een doekje droog te maken. Controleer of je AirTag nog bereikbaar is in de ‘Find My’ app. Mocht dat zo zijn, dan is er niks aan de hand, niet? Lees dan even verder.
Haal eerst de batterij schelp van de AirTag af. Dit kun je door de zilveren batterij schelp in te drukken en vervolgens naar links te draaien (tegen de klok in). Haal de batterij vervolgens uit de AirTag en controleer of er water in de AirTag is. Laat de onderdelen vervolgens aan de lucht drogen. Wellicht moet je de onderdelen een keer omdraaien zodat alles goed droog kan worden. Nadat het een paar uur gedroogd heeft, kun je alle onderdelen weer in elkaar zetten. Als het goed is, hoor je een geluid bij het plaatsen van de AirTag batterij.
Een stukje wijzer over de AirTag
Hopelijk ben je weer een stukje wijzer geworden over de AirTag. Onlangs schreven we ook een artikel hoe je de batterij van de AirTag kan vervangen. Over het algemeen moet je dit één keer in het jaar doen. Wees goed voorbereid als je met je AirTag op pad gaat. Veel plezier met je AirTag!