Waterschade bij je telefoon? Dit moet je doen!

|

Vochtschade is de ergste nachtmerrie voor iedere smartphone gebruiker. Wat moet je nou doen als je telefoon in het water is gevallen? En misschien nog wel belangrijker, wat moet je vooral niet doen als je smartphone vochtschade heeft opgelopen. Hier vind je de do’s en don’ts op het gebied van waterschaden aan je telefoon.

Wat moet je absoluut niet doen?

 • Zet de smartphone niet aan
 • Druk niet op knoppen (tenzij de telefoon nog uit gezet moet worden)
 • Niet schudden met de telefoon
 • Probeer niet om de telefoon zelf droog te blazen, dit kan zorgen dat vocht naar plekken gaat waar het veel schade kan toebrengen
 • Ga de telefoon niet verwarmer (geen föhn of magnetron gebruiken!)
waterschade telefoon

Wat moet ik doen als mijn telefoon is wezen zwemmen?

Ok, het is nu duidelijk wat we absoluut niet moeten doen bij waterschade, maar wat moet er dan wel gebeuren om de telefoon en alles wat er op staat te redden? Hieronder vind je de stappenplan om te volgen bij waterschade. Er zijn geen garanties dat de telefoon nog weer zal gaan werken na deze stappen, maar als je niks doet dan weet je zeker dat het einde oefening is voor je zeer geliefde smartphone.

 1. Zet de smartphone uit
 2. Verwijder de SIM kaart en micro SD kaart
 3. Haal de backcover van het toestel en verwijder de batterij (dit is niet mogelijk bij alle smartphones)
 4. Gebruik een doekje of een papiertje om de telefoon droog te deppen. Probeer hierbij de vloeistof niet verder te verspreiden.
 5. Als er veel water in het toestel is gekomen dan kan het zelfs handig zijn om even met een stofzuiger water uit de uitsparingen te halen. Doe dit erg voorzichtig!
 6. Plaats de telefoon in een ziplock zakje gevuld met ongekookte rijst. Dit zorgt er voor dat het vocht uit de telefoon wordt geabsorbeerd door de rijst. Er zijn ook speciale water absorberende zakjes om het water te absorberen. Het is wel zaak dat u deze voortijdig in huis heeft, anders is het eigenlijk al te laat.
 7. Laat de telefoon een dag of 2 drogen in de zak met rijst zitten. Zorg ervoor dat de telefoon tijdens deze periode niet aangeraakt wordt. Probeer zelf een telefoon te lenen van een ander zodat je tijdens het drogen wel bereikbaar bent.
 8. Na een aantal dagen mag de telefoon uit de zak met rijst worden gehaald. Plaats de batterij weer in de telefoon en zet deze aan.
 9. Als de telefoon niet aan gaat, probeer hem dan op te laden. Als hij niet aan gaat dan kan het zo zijn dat de batterij defect is. In dat geval kun je bij ons vast wel de geschikte batterij vinden voor je smartphone.
 10. Als de telefoon weer aan gaat, zorg er dan wel voor dat je deze de komende weken goed in de gaten houdt. Als de telefoon niet helemaal werkt zoals voorheen dan is het slim om een expert te raadplegen. Indien de telefoon helemaal niets meer doet dan is deze helaas niet meer te redden.
“Voorkomen is beter dan genezen”

Waterdichte hoesjes

In ons assortiment zijn verschillende waterdichte hoesjes te vinden van bijvoorbeeld merken als Lifeproof, Love Mei en Lunatik. Ga je dus op een dag naar het strand, op vakantie naar een zwembad of gewoon thuis in bad, dan is het verstandig om je telefoon hierop voor te bereiden. Door gebruik te maken van een waterdicht hoesje kan waterschade met gemak voorkomen worden. Wil je weten of we voor jouw telefoon een waterdicht hoesje hebben? Navigeer dan snel naar onze website om te kijken tussen de hoesjes voor jouw telefoon.

Lifeproof waterdichte hoesjes

Waterdichte smartphones

Voor mensen die echt vaak de telefoon bij het water willen gebruiken zijn er natuurlijk ook nog waterdichte smartphones. Merken als Samsung, Sony en Motorola maken tegenwoordig midrange en high end toestellen die zijn voorzien van een IP68 certificaat. Dit betekent dat ze water en stof bestendig zijn. Dit is niet alleen handig voor een privé gebruiker die meer verwacht van een smartphone dan alleen bellen en appen, maar ook voor de zakelijke gebruiker die veel werkt in een stoffige omgeving. Heb je er genoeg van om elk half jaar een nieuwe smartphone te kopen omdat hij water of vochtschade heeft opgelopen? Kijk dan eens of een waterdichte smartphone wellicht uitkomst kan bieden voor dit probleem.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

De nieuwe Parrot Zik 3.0 is er!

Parrot dat voorheen vrijwel enkel bekend stond om de hands-free carkits, heeft op de CES 2016 beurs flink uitgepakt. Zo heeft het bedrijf niet alleen een opvolger van de Bebop drone bekend gemaakt, maar ook een opvolger voor de bekende Parrot Zik headset. De nieuwe Parrot Zik 3.0 is de eerste echt complete draadloze headset. Zelfs het opladen van deze Bluetooth headset hoeft niet meer te gebeuren via een kabel, maar kan via QI draadloos laden techniek.

Zo gemakkelijk vervang je een Nexus 5 batterij

De LG Nexus 5 is uitgerust met een 2300mAh accu, maar na zo'n 300 keer opladen vaak slijtage gaan vertonen. Het is dus slim om na een jaar de accu van de Nexus 5 te vervangen. Maar hoe vervang je nu een Nexus 5 batterij? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je hoe de reparatie van een Nexus 5 in zijn werk gaat.

Motorola Droid Turbo 2, Onbreekbaar?

Het begin van een nieuw smartphone tijdperk is aangebroken. Motorola claimt dat ze een smartphone hebben geproduceerd met een onbreekbaar scherm. Ze zijn zo overtuigd van hun kunnen dat ze 4 jaar garantie geven bij krassen en barsten in het scherm. Geloof je net als ons niet dat het mogelijk is om een telefoon zo sterk te maken? Kijk dan eens naar deze video van de Motorola Droid Turbo 2!

Gebruik je iPad als tweede scherm.

Duet Display is een van de apps die enkele van ons bij GSMpunt dagelijks gebruiken. Of je nu Windows of Mac gebruikt, Duet Display is eenvoudig te gebruiken en zorgt er voor dat je jouw iPad kunt gebruiken als tweede scherm. Lees er meer over in dit artikel

Apple iPhone 5 batterij vervangen, dat doe je zo!

Het is vreselijk frustrerend als je nog voor het einde van de dag een lege Apple iPhone 5 batterij hebt. Gebeurt jou dit ook? Dan is het wellicht tijd om de batterij in je iPhone 5 te vervangen. Maar hoe vervang je een iPhone 5 batterij? En is het eenvoudig om een iPhone 5 batterij te vervangen? In dit artikel leggen wij je uit hoe je een iPhone 5 batterij kunt vervangen. Lees dus snel verder voor je accu weer leeg is.

Nieuwste artikelen

De beste Samsung Galaxy S20 hoesjes uitgelicht

De Samsung Galaxy S20 is toestel met veel nieuwe verbeteringen en tools. Het toestel heeft bijvoorbeeld een betere camera, een groter scherm en een grotere accu. Dit wil je natuurlijk allemaal goed beschermen met een goed hoesje. Hieronder vind je de beste hoesjes voor de Samsung Galaxy S20.

Hoe werken draadloze oordopjes en welke zijn goed voor jou?

Draadloze oordopjes, ze zijn speciaal ontworpen om jou helemaal zonder kabels de ultieme draadloze ervaring met volledige bewegingsvrijheid te geven! Maar hoe werken draadloze oordopjes nou eigenlijk en welke draadloze oordopjes zijn nou goed? Hier lees je er alles over!

Handige tips bij het gebruik van je iPhone!

Een knap staaltje technologie, die iPhone. Het is dan ook geen wonder dat wij niet meer zonder kunnen. Wij blijven ons verbazen over die iPhone. Het zijn zakcomputers die nog meer kunnen dan menig ander apparaat. Apple-systeem iOS zit vol met ‘verborgen’ handigheden. Wij geven wat tips en trucs die je waarschijnlijk nog niet weet voor iOS.

WhatsApp stopt met werken op oude telefoons

Verstuur je graag berichten via WhatsApp en ben je in het bezit van een oude telefoon? Dan is het goed om te weten dat de berichtendienst niet meer wordt ondersteund op de oudere telefoons. WhatsApp heeft aangegeven te stoppen met het werken op verouderde telefoons om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

Wat je kunt verwachten bij de Samsung Galaxy 2020 presentatie

Heel internet staat er vol mee, op 11 februari 2020 worden er een aantal nieuwe smartphones van Samsung verwacht. Volgens de geruchten gaat het om een Galaxy S20-serie en een vouwbare Galaxy Z Flip. Samsung lanceert tijdens hun event de nieuwe pronkjuwelen: waarschijnlijk de Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra en de Samsung Galaxy Z Flip.

Cookies: Informatie Copyright © 2020 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen