Voor- en nadelen van screen protectors

|

Tegenwoordig krijgen wij heel veel vragen over screen protectors. Om deze reden willen we graag iets meer duidelijkheid geven over verschillende soorten screen protector en de voor- en nadelen hiervan.

Uitsparingen voor camera of proximity sensor

We krijgen vaak klachten van mensen dat de screen protector niet op maat is gemaakt voor hun telefoon. Als we vervolgens om een foto vragen dan wordt het ons niet altijd duidelijk wat nou het probleem is. In de loop der tijd zijn we gaan ondervinden dat het verwachtingspatroon van de klant anders is dan die van ons.

Vaak is het probleem dat er bovenin de screen protector 2 uitsparingen aanwezig zijn. De eerste is voor iedereen duidelijk, deze is natuurlijk voor de luidspreker waardoor je een gesprekspartner tijdens een telefoongesprek kunt horen. Hierover ontstaat dan ook geen enkele twijfel en zo is het gemakkelijk om te zien wat de boven- of onderkant van de protector is.

De tweede uitsparing geeft echter altijd veel verwarring. Vooral vroeger toen screen protectors nog niet zo transparant waren werden er vaak uitsparingen gemaakt voor de front camera. Zodoende kon tijdens een videogesprek of bij het maken van een selfie de persoon in kwestie goed gezien worden. Tegenwoordig zijn de screen protectors wel zo goed gemaakt dat deze volledig transparant zijn waardoor het dus beter is om de camera te bedekken om deze zodoende goed te beschermen. De tweede uitsparing is dan nu ook gemaakt voor de proximity sensor. Nu vraag je je vast af, welke sensor? Het is goed om in te zien hoe belangrijk deze proximity sensor is voor het functioneren van jouw telefoon. Om deze reden licht ik de werking van deze sensor hieronder even toe.

Proximity sensor

Toen we nog geen smartphones hadden zat er nog geen proximity sensor in telefoons. Pas vanaf smartphones was het nodig om een dergelijke sensor in de smartphone te bouwen. Als je namelijk de telefoon aan je oor houdt en er zou geen proximity sensor aanwezig zijn dan zou je door de telefoon verkeerd tegen het oor te houden het telefoongesprek kunnen beëindigen. De proximity sensor is aanwezig om dit tegen te houden. Doordat de sensor licht opvangt kan hij dus zien dat je hoofd of oor te dicht bij de telefoon is waarna het beeldscherm direct op zwart gaat. Als je de telefoon weer bij je hoofd weg haalt dan gaat het scherm weer aan waarna je het telefoongesprek kunt beëindigen. Zie hiervoor ook de onderstaande afbeelding.

Proximity Sensor

Nu terug naar het oorspronkelijke probleem. Op een screen protector is altijd een uitsparing aanwezig voor de proximity sensor. Af en toe zit deze direct naast de uitsparing voor de luidspreker waardoor ze deze uitsparing net iets groter hebben gemaakt. Andere keren zit de uitsparing vlak naast de camera, waardoor het lijkt alsof de screen protector niet goed op maat is. Of de uitsparing zit aan de andere kant dan waar de camera zit waardoor het lijkt alsof je de screen protector op de kop plakt. De afbeelding hieronder laat een tempered glass screen protector voor een iPhone 7 zien. De bovenste halfronde uitsparing is gemaakt voor de proximity sensor, de camera is gewoon bedekt door de screen protector. Dit geeft dus een optimale bescherming voor de iPhone 7.

Proximity sensor

Smartphones met aflopende randen

Nog een veelgehoord probleem met screen protectors is tegenwoordig dat ze niet groot genoeg zijn om het gehele scherm te bedekken. Dit is in veel gevallen helaas onoverkomelijk door de manier waarop veel nieuwe smartphones zijn ontworpen. Smartphones zoals de iPhone 6, 7 of de Samsung Galaxy S7 , S7 Edge hebben aflopende (ronde) randen. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen is het niet gemakkelijk om op ronde oppervlakken een screen protector te laten hechten. Veel van de screen protectors die wel helemaal tot de rand lopen worden er weer af geduwd door een eventueel hoesje en dit levert dus veel problemen op. Om deze reden kiezen veel fabrikanten van screen protectors ervoor om het middelste gedeelte gewoon goed te beschermen. Als een smartphone valt dan is dit vaak op het scherm. Ook komen hier vaak de meeste krasjes op wanneer de smartphone in een tas wordt gedaan.

Natuurlijk zijn er wel enkele edge to edge screen protectors zoals de ze dat zo mooi noemen. Deze screen protectors gaan volledig tot de rand en beschermen het volledige scherm tegen krassen. Helaas zijn deze screen protectors vaak niet in combinatie te gebruiken met een hoesje en daarom wordt er niet altijd voor deze oplossing gekozen.


Oplossing voor telefoons met aflopende randen

Inmiddels is er oplossing voor de telefoons met aflopende randen. Als je hier een screen protector op wilt plakken, kun je het beste een case friendly screen protector nemen. Deze protector gaat tot de randen, maar kan toch gebruikt worden in combinatie met een hoesje. Dit is dus redelijk uniek. Het is vooral een oplossing bij de telefoons zoals bijvoorbeeld de Galaxy S8 en de Note 8. Meer informatie over een case friendly screen protector.

Wil je zeker weten dat een screen protector geschikt is voor jouw telefoon dan is het handig om eerst even contact op te nemen met de klantenservice. Zo kunnen we veel onduidelijkheden direct al wegnemen.

Materiaal van een screen protector

We zien steeds meer klanten overstappen op tempered glass (gehard glas) screen protectors. Dit zijn screen protectors die zijn gemaakt van verschillende lagen glas. De voordelen hiervan zijn dat je er met een mes overheen kunt krassen en daarmee nog steeds niet direct je scherm zult beschadigen. Het nadeel van deze screen protectors is dat ze vaak niet volledig tot de rand lopen bij de nieuwste smartphones. Er zijn natuurlijk wel op maat gemaakte tempered glass screen protectors waarbij de rand al voorgevormd is, maar zoals eerder gezegd zijn deze vaak niet te gebruiken in combinatie met een hoesje.

Verder bestaan er natuurlijk nog de screen protectors die gemaakt zijn van plastic. Je kunt screen protectors krijgen die heel goedkoop zijn, maar meestal bieden deze niet direct de beste bescherming tegen krassen. Verder zijn er natuurlijk ook een aantal bekende merken zoals bijvoorbeeld Zagg die zich heeft gespecialiseerd in het maken van screen protectors van hetzelfde materiaal dat het leger gebruikt voor de bescherming van helikopter wieken. Erg sterk en duurzaam dus.

De beste merken die wij ons assortiment hebben voor screen protectors zijn Panzerglass, Nillkin en Zagg. Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen of opmerkingen hebben, laat dan even een reactie achter.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Hoe ziet de nieuwe Samsung Galaxy S8 eruit? Het uiterlijk en de mogelijkheden van de nieuwe S8

2017 is het jaar waarin Samsung haar nieuwste model op de markt brengt: de Samsung Galaxy S8. Hierbij gaat het om twee modellen. Lees hier alles over de nieuwe Samsung Galaxy S8.

Dit is de nieuwe Samsung Galaxy S8

Verwachte officiële release van de Samsung Galaxy S8 staat gepland op 29 maart, maar hoe het toestel er uit gaat zien is nu al bekend. Lees alles over de nieuwe Samsung Galaxy S8 in dit artikel!

Beste bescherming voor je smartphone tijdens de wintersport

LifeProof biedt de beste bescherming voor je smartphone tijdens jouw extreme avonturen deze winter. Lees hier alles over deze unieke waterdichte en sneeuwbestendige hoesjes!

Eindelijk een volledig dekkende screen protector voor de Samsung Galaxy S7 Edge

Als je een Samsung Galaxy S7 Edge hebt lijkt een goede screenprotector niet te vinden. Dat probleem is nu echter opgelost met de volledig dekkende screenprotector van Ringke. Deze screenprotector bedekt ook de “Edge” van de Samsung Galaxy S7 Edge en is daarbij ook nog compatible met vrijwel alle hoesjes.

Het beste hoesje voor de Samsung Galaxy A5 2017

De Samsung Galaxy A5 2017 biedt een perfecte prijs-kwaliteit verhouding en is hierdoor extreem populair. Het Is dan ook een van de populairste telefoons van 2017. Omdat het toestel zo populair is, is er ook een enorme keuze aan hoesjes voor dit toestel verkrijgbaar. Maar met zo veel te kiezen, welk hoesje is nu het beste?

Nieuwste artikelen

Google Pixel 3 Lite gelekt in een uitgebreide video

Er is al veel gelekt van de komende Google Pixel 3 Lite, maar nu is er een uitgebreide video opgedoken waar alles van de Google Pixel 3 Lite te zien is. De planning van Google was om het toestel over een maand officieel te presenteren.

Xiaomi Mi A2 Lite door Telfort aangeboden in combinatie met abonnement

XiaoMi is wereldwijd één van de grootste telefoonfabrikanten, maar in Nederland mogen we het merk terecht nog een kleine speler noemen. Langzamerhand worden ze ook in Nederland wel steeds groter, met als volgende de stap de samenwerkingen met providers. In dit geval is Telfort de gelukkige.

De nieuwe Samsung Galaxy S10 is nu al gespot!

In 2019 gaat Samsung ‘gewoon’ door met het ontwerpen van smarthpones, en we mogen toch wel zeggen dat Samsung ook dit jaar weer erg vernieuwend is. De echte Samsung fans hebben natuurlijk al gehoord dat er in februari weer een nieuwe lijn wordt gepresenteerd. Het gaat hier om de Galaxy S10-lijn. Voor de personen die zich hier nog niet over hebben ingelezen hebben wij de belangrijkste punten van de nieuwe Samsung Galaxy S10 op een rijtje gezet.

De vijf beste iPhone XR hoesjes

De iPhone XR is op 12 september samen met de iPhone XS en XS Max gelanceerd. Wat de iPhone XR zo aantrekkelijk maakt in vergelijking met de andere twee iPhones, is de prijs. De iPhone XR is namelijk aanzienlijk goedkoper. De iPhone XR heeft daarentegen wel wat in moeten leveren op het gebied van de camera en het beeldscherm. Ondanks de goedkopere prijs, blijft de iPhone XR een high-end smartphone, met een prijs van €859.-. Goede bescherming voor de iPhone XR is dan ook een must-have.

Nieuwe RhinoShield hoesjes die stoten van 3.5 meter gemakkelijk opvangen!

Sinds kort zijn de nieuwe hoesjes van RhinoShield te bestellen bij GSMpunt. De hoesjes staan er om bekend dat zij ijzersterk zijn. De hoesjes kunnen namelijk met gemak schokken van 3.5 meter absorberen. Je verwacht bij zo’n extreem sterk hoesje vaak dat het je smartphone een stuk groter maakt, maar dat is met de RhinoShield hoesjes niet het geval. De hoesjes voegen namelijk nauwelijks gewicht of grootte toe aan je smartphone. Naast hoesjes zijn de screen protectors ook te verkrijgen bij GSMpunt.

Cookies: Informatie Copyright © 2019 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen