Microsoft komt met Windows 10 update voor de telefoon

|

Op 17 maart 2016 komt Microsoft dan eindelijk met de langverwachte Windows 10 update voor de telefoons. In 2015 werd al aangegeven dat er een update zou komen voor een aantal Windows telefoons. Na dit vele malen te hebben uitgesteld, is het nu zover.

Het lange wachten wordt beloond.

De update zou eigenlijk in december 2015 al gepresenteerd worden, tegelijk met de eerste Windows 10 smartphones. Toen de Lumia 950 en Lumia 550 in de winkels verkrijgbaar waren, gold dit nog niet voor de update. Deze liet nog een tijdje op zicht wachten. Volgens betrouwbare insiders wordt de definitieve versie van de update wereldwijd gepresenteerd op 17 maart 2016.

Design van de Windows 10 update

Dit is ruim 4 maanden na de oorspronkelijk presentatie, maar volgens Microsoft is de Windows 10 update het lange wachten zeker waard. Volgens Microsoft wordt het verschil tussen PC en telefoon stukken kleiner, met dank aan de Windows 10 update. Het besturingssysteem lijkt zo veel op de Windows 10 voor PC’s, dat het in grote lijnen exact hetzelfde is. Zo kan er gemakkelijk gebruik worden gemaakt van de Office-apps en de Outlook Mail. Deze hebben precies dezelfde functies als Office en Outlook Mail als op je PC.

“Volgens Microsoft wordt het verschil tussen PC en telefoon stukken kleiner, met dank aan de Windows 10 update.”

Het uiterlijk van de update komt ook erg overeen met het uiterlijk van de PC-versie van Windows 10. Microsoft geeft wel aan, dat niet elke telefoon dezelfde functies krijgt bij het installeren van de update. De telefoon moet namelijk wel krachtig genoeg zijn. Om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden, raadt Microsoft aan om het besturingssysteem te gebruiken in combinatie met een Lumia 950 of Lumia 950 XL. Dit zijn de nieuwere, krachtigere Windows Phones van Microsoft.

Kan ik mijn Windows Phone upgraden naar Windows 10?

Zoals aangegeven, kan niet elke Windows Phone de Windows 10 update even goed ondersteunen. Je telefoon moet minstens 8 GB aan opslagruimte hebben. Ook moet bij het moment van aankoop het besturingssysteem 8.1 of hoger geïnstalleerd zijn op de telefoon. Hieronder staan alle telefoons die geschikt zijn voor de Windows 10 update.

HTC One (M8) for Windows, LG Lancet, Lumia 430, Lumia 435, Lumia 520, Lumia 521, Lumia 525, Lumia 526, Lumia 530, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 550, Lumia 620, Lumia 625, Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 720, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 810, Lumia 820, Lumia 822, Lumia 830, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928, Lumia 930, Lumia 950, Lumia 950 XL, Lumia 1020, Lumia 1320, Lumia 1520, Lumia Icon.

Geef ons jouw mening

Verder lezen

Foto’s van Apple iPhone SE gelekt

Na het weekend weten we het pas echt, maar met de specificaties en foto’s die zijn gelekt hebben wij al een vrij duidelijk beeld van de komende iPhone SE. En ja, hij gaat echt iPhone SE heten. De foto’s zijn vandaag gelekt en laten zien hoe de achterkant van het nieuwe toestel er uit gaat zien.

Nieuw bij GSMpunt: Ringke hoesjes en accessoires

Vanaf deze week zijn de hoesjes, screenprotectors en andere accessoires van Ringke verkrijgbaar bij GSMpunt. Dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt hoogwaardige accessoires voor een breed scala aan toestellen. Binnen ons assortiment zijn de hoesjes voor de nieuwe Galaxy S7 Edge en iPhone SE nu al te bestellen.

Verander je oude laptop in een Chromebook

De kans is groot dat je thuis of op het werk nog een oude laptop hebt liggen dat stof ligt te vergaren. Deze oude laptop is eenvoudig te transformeren tot een Chromebook. In dit artikel lees je precies hoe je een oude laptop in een Chromebook veranderd. Je oude laptop heeft namelijk waarschijnlijk meer rekenkracht dan de meeste high end Chromebooks die tegenwoordig te koop zijn in de winkel. Bekijk onze stap voor stap handleiding.

Video: Hoe je een headset oprolt zodat deze niet knoopt

Je wilt gaan luisteren naar muziek en pakt je headset. Maar… helaas is je kabel helemaal in elkaar verknoopt omdat het los in je broekzak of rugzak zit. Dieter Bohn van The Verge heeft de oplossing. Een simpele manier om je headset op te rollen, waarbij het nooit meer in de war raakt. Bekijk de video!

De beste Galaxy S7 Edge hoesjes (Top 10)

Wij krijgen de laatste tijd vaak de vraag wat nou het beste hoesje is voor een bepaalde telefoon. Om je een beetje wegwijs te maken in de wereld van hoesjes en dan vooral de Galaxy S7 Edge hoesjes hebben we een selectie van 10 hoesjes gemaakt om jou een duidelijk overzicht te geven welke Galaxy S7 Edge hoesjes er zijn, wat de voor en nadelen zijn en welk hoesje volgens ons de beste keuze is.

Nieuwste artikelen

Hoe waterdicht is je telefoon met IP68?

Tegenwoordig zijn de meest populaire smartphones voorzien van de IP67 of IP68 certificering. Dit geeft aan dat je telefoon stof- en waterdicht is. Maar wat kun je nu allemaal wel en niet doen, zonder dat je telefoon waterschade oploopt? Lees alles over IP68 in dit blog.

De beste OnePlus 6 hoesjes

Er zijn veel verschillende hoesjes voor de OnePlus 6. De smartphone zelf heeft een erg zakelijke uitstraling, dus de meeste hoesjes hebben ook zo’n zelfde uitstraling. Als je kijkt naar de OnePlus 6 hoesjes die GSMpunt aanbiedt, zie je veel zwarte en donkere hoesjes. Toch zijn alle hoesjes anders. Hieronder staan een aantal van de beste OnePlus 6 hoesjes die wij aanbieden.

Informatie over PanzerGlass: Is dit een goede screenprotector voor je smartphone?

Het grootste deel van de screenprotectors die door PanzerGlass worden aangeboden, is gemaakt van glas. Dit komt omdat een tempered glass screenprotector de beste bescherming biedt. Er zijn veel soorten screenprotectors, van veel verschillende merken. In dit artikel gaan we kijken wat PanzerGlass zo uniek maakt. Hoe onderscheidt PanzerGlass zich, en waarom kiezen zo veel mensen specifiek voor dit merk?

De beste hoesjes voor de Huawei P20

In April presenteerde Huawei de nieuwe lijn smartphones, de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro. Verwacht wordt dat deze nieuwe toestellen enorm populair worden en door heel veel mensen gebruikt gaan worden. In dit artikel gaan we je helpen met het kiezen van het beste hoesje voor de Huawei P20.

De verschillen tussen de Motorola Moto G6, G6 Plus en G6 Play

Afgelopen maand heeft Motorola de opvolger van de Moto G5 aangekondigd, namelijk de Motorola Moto G6, G6 Play en G6 Plus. Wanneer je op zoek bent naar een budgetsmartphone, kom je toch al snel uit op een Motorola Moto G6. In de prijsklasse van €200 tot €300 heeft Motorola met de Moto G-lijn een gevestigde naam opgebouwd. De specifieke verschillen tussen de G6-serie vind je in het onderstaande overzicht.

Cookies: Informatie Copyright © 2018 - GSMpunt B.V. E-mail:
Beoordelingen van GSMpunt.nl 9,5 uit 10 op basis van 1.030 beoordelingen